Οι κίνδυνοι της γυμναστικής με κορσέ

04.09.2014
Είδες τη selfie που ανέβασε η Kim Kardashian στο Instagram πριν μερικές ημέρες;
Η Κιμ ποζάρει στο γυμναστήριο φορώντας έναν μπλε κορσέ; Δεν πρόκειται για μία ακόμα μόδα αλλά για ένα νέο είδος άσκησης που περιλαμβάνει έναν κορσέ.
Συγκεκριμένα, πρέπει να φοράς ένα μηχάνημα που μοιάζει με κορσέ για ώρες, προκειμένου να πιέσεις τον κορμό σου, γεγονός το οποίο υποθετικά θα μειώσει και το νούμερο της μέσης σου μόνιμα, με την πάροδο του χρόνου.
Ωστόσο, η Kim δε φαίνεται ότι αποτελεί τη μοναδική διασημότητα που ακολουθεί αυτού του είδους την άσκηση. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η αδερφή της Khloe έβγαλε επίσης μία φωτογραφία φορώντας ένα παρόμοιο ρούχο το οποίο αποκαλεί waist trainer- προπονητής της μέσης.

Αλλά και η Jessica Alba αποκάλυψε σε μία συνέντευξη που έδωσε ότι φορούσε κορσέ για μήνες αφότου γέννησε τις 2 κορούλες της.
Φυσικά, δε χρειάζεται να είσαι γιατρός για να καταλάβεις ότι το να “προπονείς” τη μέση σου για να μικρύνει ακούγεται κάπως αμφίβολο.
Για την ακρίβεια, οι ειδικοί γενικά συμφωνούν στο ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί, ενώ μπορεί να κάνει πραγματική ζημιά στο σώμα σου.
«Από ιατρικής άποψης, δε βγάζει νόημα το γεγονός ότι πιέζοντας ασφυχτικά τη μέση σου με ένα κορσέ αυτή θα γίνει μόνιμα μικρότερη.
Μόλις βγάλεις τον κορσέ, το σώμα σου θα γυρίσει στο συνηθισμένο του σχήμα. Ακόμα, αυτού του είδους τα ρούχα είναι άβολα, περιορίζουν τις κινήσεις σου και αν τα σφίγγεις πολύ, μπορεί να σε δυσκολεύουν στην αναπνοή και θεωρητικά να σου προκαλέσουν βλάβες στα πλευρά», αναφέρει η Mary Jane Minkin, M.D., καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Yale.
Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές αυτής της άσκησης λένε ότι ο κορσές σε κάνει να ιδρώνεις αρκετά.
Αλλά είναι δυνατόν να ιδρώσεις τόσο πολύ ώστε να αφαιρέσεις ολόκληρα εκατοστά από τη μέση σου μόνιμα; Το μόνο πράγμα που σε βοηθάει να αφαιρέσεις κιλά γύρω από την κοιλιά σου είναι το να τρως υγιεινά και να γυμνάζεσαι τακτικά. Μπορεί να μην είναι τόσο μοδάτο, αλλά λειτουργεί πραγματικά.
Κατερίνα Πατούλια