Ασκήσεις για ν' αποκτήσεις το thigh gap που ονειρεύεσαι

12.01.2015
Μερικές ασκήσεις για να σφίξεις το εσωτερικό των μηρών. Είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για να αποκτήσεις το κενό ανάμεσα στα πόδια. Οι εξαντλητικές δίαιτες - ειδικά αν δεν έχεις περιττά κιλά - δε θα βοηθήσουν.

Στο εξωτερικό - το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα - έχει γίνει της μόδας, ειδικά στα νέα κορίτσια η τρέλα με το κενό ανάμεσα στους μηρούς. Πολλές κοπέλες προσπαθούν με εξαντλητικές δίαιτες, βάζοντας σε κίνδυνο της υγεία τους για να μπορέσουν να βγάλουν την πολυπόθητη φωτογραφία και να κοκορευτούν για το τέλειο thigh gap τους. Και μπορεί να έχουμε τονίσει πως στις περισσότερες περιπτώσεις - ειδικά όταν δεν υπάρχει περίπτωση παχυσαρκίας - η ύπαρξη κενού ανάμεσα στους μηρούς ή όχι να είναι καθαρά θέμα κατασκευής αλλά αν είσαι κι εσύ ανάμεσα στις thigh gap μανιακές που αν δεν αποκτήσεις το πολυπόθητο κενό, δεν πρόκειται να σταματήσεις, τότε αν είναι να το κάνεις, κάνε το με το σωστό τρόπο, χωρίς να κινδυνέψεις η υγεία σου ή να φτάσεις στα πρόθυρα της ανορεξίας: το κλειδί είναι άσκηση. Ξεκίνα πρόγραμμα γυμναστικής για τα ποδαράκια σου, έτσι ώστε να σφίξουν και να αρχίσουν να διαχωρίζονται κι άσε τη νηστεία κατά μέρος.

Βαθιά καθισματάκια

Είναι από τις ασκήσεις που γυμνάζουν τέλεια τους γλουτούς, ακόμη και το εσωτερικό τους. Μπορείς να ξεκινήσεις με μικρά καθισματάκια και σταδιακά το κάθισμα να γίνεται πιο βαθύ. Φρόντισε την άσκηση να την κάνεις αργά και να μένεις λίγο σε θέση καθίσματος πριν επιστρέψεις σε όρθια θέση.

Πλάγιες προβολές

Τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων, τα πέλματα παράλληλα και ξεκινάς. Σηκώνεις και μετακινείς το ένα πόδι πλάγια. Μόλις ακουμπήσει στο πάτωμα, λυγίζεις το γόνατο και μετατοπίζεις το βάρος σου προς αυτό. Ο κορμός ίσιος. Το άλλο πόδι τεντώνει σχεδόν απόλυτα. Επανέρχεσαι στην αρχική θέση και επαναλαμβάνεις προς την άλλη πλευρά. Εισπνέεις κατά την πλάγια προβολή και εκπνέεις κατά την επαναφορά στην όρθια στάση.

Ψαλίδια

Αυτή η άσκηση απαιτεί υπομονή κι επιμονή. Ξαπλώνεις ανάσκελα , σηκώνεις τα πόδια σε γωνία 90 μοιρών και ανοιγοκλείνεις τα πόδια σου σε μορφή ψαλιδιού. Κάνε σετ όσων συνεχόμενων ψαλιδιών αντέχεις ενώ φρόντισε να αυξάνεις τον αριθμό σταδιακά.

Πλάγια ψαλίδια

Ξάπλωσε στο κρεβάτι στα πλάγια, το σώμα σου σε ευθεία και ανασήκωσε το πόδι έτσι ώστε να σχηματίζεται γωνία. Κάνε επαναλλήψεις και σξίξε μηρούς!

Κρος στεπ

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι τα αθλητικά σου κι ένα σκαλί. Πέρνα το δεξί πόδι πάνω από το αριστερό και πάτα στο σκαλί. Κατέβασέ το και πέρνα το δεξί πάνω από το αριστερό πατώντας στο σκαλί. Κάνε επαναλλήψεις και γυμνάσου.

Να θυμάσαι: Σε πολλές περιπτώσεις όλα είναι θέμα κατασκευής σκελετού- μερικά κορίτσια, όσο και να δυνατίσουν, δεν θα το έχουν το κενό αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, απλά το ξεχνάς! Η εμμονή μπορεί να σε οδηγήσει σε επικίνδυνα σταυροδρόμια...

*Για περισσότερες ιδέες ζήτα από το γυμναστή σου να σου δείξει ασκήσεις εστιασμένες στη σίσφιξη του εσωτερικού των μηρών.