Είναι αυτό το καλύτερο διπλωτό στον κόσμο;

06.03.2015
Μια kickstarter εταιρεία από τον Καναδά, ισχυρίζεται πως δημιούργησε το “καλύτερο διπλωτό στον κόσμο”. Μένει να το δούμε…

Τα διπλωτά ποδήλατα αποτελούν αναμφίβολα την ιδανική επιλογή για ποδήλατα πόλης. Μικρά, πρακτικά, ελαφριά, σταθερά, μεταφέρονται εύκολα και αποθηκεύονται οπουδήποτε. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το ενδιαφέρον για τα διπλωτά ποδήλατα πόλης είναι μεγάλο.

Κάπως έτσι προέκυψε και η ιδέα για τη δημιουργία ενός νέου διπλωτού ποδηλάτου πόλης, του Helix Folding Bike από τον Καναδά. Πλαίσιο από τιτάνιο, δισκόφρενα, τροχοί 24’’ και μίνιμαλ αισθητική είναι τα χαρακτηριστικά του Helix Folding Bike. Αν προσθέσετε σε αυτά τις ελάχιστες διαστάσεις του: διπλωμένο είναι μόλις 58 εκ. ψηλό, 63.5 εκατοστά σε μήκος και 23 εκατοστά σε πλάτος μάλλον ετοιμάζεται κάτι… δυνατό.

Η Καναδέζικη εταιρεία μπαίνει από αύριο σε διαδικασία προ παραγγελιών, ζητώντας περίπου 1199 δολάρια για την προαγορά του ποδηλάτου από ενδιαφερόμενους προκειμένου να ξεκινήσει την παράδοση των πρώτων ποδηλάτων τον Ιούλιο του 2015.

Το Helix διπλώνει εξαιρετικά εύκολα και κλείνει στη διάσταση των τροχών του, χωρίς να προεξέχει καθόλου. Το ίδιο εύκολα ανοίγει και παραμένει ανοιχτό με απόλυτη ασφάλεια - σύμφωνα με τις δηλώσεις του κατασκευαστή του, Peter Boutakis, ενώ το βάρος του είναι μόλις 9.5 κιλά.

Το πλαίσιο τιτανίου προσφέρει ακαμψία, άνεση, αξιοπιστία και φυσικά εκείνη τη μοναδική αίσθηση που μόνο το τιτάνιο παρέχει, καθιστώντας το Helix ένα πραγματικά όμορφο ποδήλατο.

Το αν είναι το “καλύτερο διπλωτό στον κόσμο” μένει να το δούμε, καθώς ο ανταγωνισμός για αυτή τη θέση είναι αρκετά… σκληρό. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα νέα προσπάθεια, από μια εταιρεία εκτός της μεγάλης ποδηλατικής βιομηχανίας, μια προσπάθεια που είναι ενδιαφέρον να δούμε πού θα οδηγήσει.

Τα ποδήλατα θα είναι χειροποίητα και θα φτιάχνονται στο Τορόντο του Καναδά.