Τέλειο σώμα... όπως σε βολεύει!

25.02.2009
Μπήκε ο Μάρτης, η θερμοκρασία ανέβηκε, κι εσύ τρέμεις τη στιγμή που θα πρέπει να εμφανιστείς με μαγιό στην πλάζ, άσπρη σαν το γάλα και με τα παραπανίσια κιλά του χειμώνα. Ακολούθησε τον οδηγό με τις δέκα πιο απλές ασκήσεις γυμναστικής και σύγχρονες μέθοδους άσκησης που δεν θα εξοντώνουν ούτε το σώμα αλλά ούτε και το πνεύμα σου.

Μπήκε ο Μάρτης, η θερμοκρασία ανέβηκε, κι εσύ τρέμεις τη στιγμή που θα πρέπει να εμφανιστείς με μαγιό στην πλάζ, άσπρη σαν το γάλα και με τα παραπανίσια κιλά του χειμώνα. Ακολούθησε τον οδηγό με τις δέκα πιο απλές ασκήσεις γυμναστικής και σύγχρονες μέθοδους άσκησης που δεν θα εξοντώνουν ούτε το σώμα αλλά ούτε και το πνεύμα σου.

1. Η κολύμβηση δεν πρέπει είναι λατρεμένη καλοκαιρινή ασχολία και μόνο. Εξοπλίσου με σκουφάκι και ολόσωμο μαγιό και Βρες το πιο κοντινό δημοτικό κολυμβητήριο, που θα σου κοστίσει λιγότερο από τα ιδιωτικά, και ξεκίνα την κολύμβηση, τώρα που γλύκανε ο καιρός.


2. Οι ασκήσεις που χρησιμοποιούν το ίδιο μας το βάρος είναι από τις καλύτερες επιλογές για μια πιο δυναμική άσκηση στο σπίτι. Για παράδειγμα, τα push-ups και το μονόζυγο με τις αρκετές εναλλακτικές τους, μπορούν να έχουν αλματώδη αποτελέσματα στη μυική σου ενδυνάμωση.


3. Η μέθοδος πιλάτες είναι ίσως ο πιο σύγχρονος τρόπος άσκησης που εκτός των άλλων, τον προτιμούν και οι περισσότερες σταρ του Χόλιγουντ.. Επιμηκύνουμε έτσι τους μυς και επιτυγχάνουμε γράμμωση, ενώ παράλληλα ενισχύουμε το μυοσκελετικό σύστημα για να αποφεύγουμε άσχημους τραυματισμούς.


4. Το Τάι Τσι Τσουάν είναι αργή, ρυθμική άσκηση που συμβάλλει στην ευεξία, ενώ με τον καιρό αναπτύσσεται σε μια μοναδική τεχνική αυτοάμυνας. Με τη χαλάρωση που επιφέρει θα επιτύχεις σωματική και νοητική ισορροπία.


5. Έπειτα, οι ασκήσεις γραφείου έχουν αποτέλεσμα. Οι διατάσεις άνω και κάτω άκρων, τα βαθιά καθίσματα στηριζόμενες στα μπράτσα της καρέκλας και οι καθιστοί κοιλιακοί διώχνουν τον πονοκέφαλο και το «πιάσιμο» από το στρες και την καθιστική εργασία.


6. Θυμήσου τα παιδικά σου χρόνια με το ποδήλατο. Αρκούν μερικές βόλτες πριν ή μετά τη δουλειά για να κάψεις σημαντικό αριθμό θερμίδων, όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές. Η ποδηλασία δεν δρα ευεργετικά μόνο στην εκγύμναση, αλλά αποτελεί και φυσικό αγχολυτικό. Αν δεν θέλεις να ποδηλατείς σε δημόσια θέα, εξοπλίσου με ένα στατικό ποδήλατο που έχει ανάλογο αποτέλεσμα.


7. Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι είναι δύο από τις βασικότερες ασκήσεις, που συνδυαστικά δημιουργούν μια ισορροπία ανάμεσα στους μυς που στηρίζουν τον κορμό του σώματος. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά προϊόντα που βοηθούν να κάνεις τις εν λόγω ασκήσεις, χωρίς τραυματισμούς στη μέση.


8. Αν δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο, μπορείτε να γυμναστείς εξίσου καλά στο σπίτι και χωρίς όργανα. Οι διατάσεις ποδιών και χεριών βοηθούν πολύ στην ευλυγισία του σώματος, αποφεύγοντας έτσι τις θλάσεις ή το μούδιασμα των άκρων από την καθιστική ζωή.


9. Εάν βρίσκεις βαρετή, την κλασική άσκηση με τα βάρη στο γυμναστήριο, μπορείς να γυμναστείς κάνοντας το αγαπημένο σου σπορ (μπάσκετ, τένις). Με τα ομαδικά αθλήματα γυμνάζεσαι ενώ αναπτύσσεις και την κοινωνικότητα σου, που παίζει βασικό ρόλο στην ψυχική ισορροπία.

10. Μην παραλείπεις να γυμνάζεσαι τακτικά μέσα από τη σεξουαλική επαφή. Δεν χρειάζεται να κάνεις σπαγκάτο για να καις θερμίδες στο σεξ. Αρκεί να βάλεις τα δυνατά σου, να μην βαριέσαι και θα το ιδρώσεις το μπλουζάκι ...