Γυμνάσου παραδοσιακά κι εγγυημένα!

27.03.2009
Η ώρα της γης πλησιάζει. Αύριο (28/03)) και για μία ώρα (20:30- 21:30) θα πρέπει να κλείσουμε όλα τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές, για να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη. Και απορούμε! Στο επίπεδο του fitness, πώς γυμναζόμασταν παλιά χωρίς τη βοήθεια του νέου τεχνολογικού εξοπλισμού; Μα φυσικά με τον καλό παραδοσιακό τρόπο που εξοικονομούσε και πολλές μονάδες ενέργειας. Σίγουρα, μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς τη βοήθεια μιας μηχανής, σώζοντας παράλληλα τον πλανήτη.

Η ώρα της γης πλησιάζει. Αύριο (28/03) και για μία ώρα (20:30- 21:30) θα πρέπει να κλείσουμε όλα τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές, για να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη. Και απορούμε! Στο επίπεδο του fitness, πώς γυμναζόμασταν παλιά χωρίς τη βοήθεια του νέου τεχνολογικού εξοπλισμού; Μα φυσικά με τον καλό παραδοσιακό τρόπο που εξοικονομούσε και πολλές μονάδες ενέργειας. Σίγουρα, μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς τη βοήθεια μιας μηχανής, σώζοντας παράλληλα τον πλανήτη.

Βήμα Πρώτο: Κατέβασε από το πατάρι εκείνα τα ξεχασμένα αθλητικά παπούτσια που αγόρασες πανάκριβα και φόρεσες δύο φορές.

Βήμα Δεύτερο: κάνε ένα προγραμματισμό μέσω του οποίου θα εξοικονομήσεις 30 λεπτά καθημερινά για να αθλείσαι.

Παραδοσιακή άσκηση Νο1: Βαδίζω και παραμιλώ


Κάνε μια βόλτα στη γειτονιά σου. Ξεκίνα να περπατάς όσο πιο αργά ή όσο πιο γρήγορα μπορείς. Ξεκίνα να περπατάς καλύπτοντας μια απόσταση ενός χιλιομέτρου για αρχή ενώ σταδιακά θα φτάσεις μέχρι και τα 5 χιλιόμετρα καθημερινά. Τι τον θες το διάδρομο μέσα σε ένα κλειστοφοβικό γυμναστήριο, όταν μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου, μαθαίνοντας τα κατατόπια της γειτονιάς παράλληλα.

Παραδοσιακή άσκηση Νο2: Πάμε για ορθοπεταλιές!

Κάνε κάτι διαφορετικό. Άνοιξε την εφημερίδα, βρες και αγόρασε ένα φτηνό μεταχειρισμένο ποδήλατο και άσε στην άκρη τα βαρετά στατικά ηλεκτρικά ποδήλατα του γυμναστηρίου.

Παραδοσιακή άσκηση Νο 3: Κούνα το
Σου αρέσει ο χορός; Βγάλε από το συρτάρι το παλιό γουόκμαν, φόρεσε τα ακουστικά σου, βρες τις παλιές ξεχασμένες κασέτες, και λικνίσου στους ρυθμούς του λαμπάντα και της μακαρένα.

Παραδοσιακή άσκηση Νο 4: Ρόκυ 1, 2, 3 ,4

Αν αυτή η άσκηση ήταν αποτελεσματική για το Ρόκυ, θα είναι και για εσένα. Ντύσου καλά και ξεκίνα το ανεβοκατέβασμα των σκαλοπατιών του τοπικού μουσείου, τράπεζας ή βιβλιοθήκης νωρίς το πρωί. Τις πρώτες φορές θα νομίζεις ότι σου κόβεται η ανάσα αλλά μετά από μια εβδομάδα, όλα θα μοιάζουν ευκολότερα. Αν δεν θέλεις να ξενιτεύεσαι, ανεβοκατέβα τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας σου (αν μένεις και στον τέταρτο όροφο, χαράς ευαγγέλια, αφού θα αποκτήσεις πόδια μοντέλου πριν το καλοκαίρι!

Παραδοσιακή άσκηση Νο 5: Χούλα χου μωρό μου χούλα χουπ

Χρησιμοποίησε κλασικά αξεσουάρ που θα βρεις μέσα στο σπίτι ή στην αποθήκη του πατρικού σου. Χρήσιμο θα ήταν εκείνο το παλιό σχοινάκι ή το ροζ χούλα χουπ. Πιάσε ένα από τα δύο και κάνε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς.

Παραδοσιακή άσκηση Νο 5: Κόλυμπάμε!
Ξεκίνα το κολύμπι στην κοντινότερη παραλία ή κολυμβητήριο ακόμα και το χειμώνα (για να αποκτήσεις και γερή καρδιά) αλλά και σώμα που τσακίζει κόκαλα. Το καθημερινό κολύμπι (έστω και για ένα τέταρτο της ώρας) θα γυμνάσει κάθε μυ του σώματός σου.


Από την Κατερίνα Πατούλια