Κορμί ζηλευτό χωρίς να χαλάσεις ευρώ

17.09.2009
Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τη γυμναστική και θα παραμελήσουμε τον εαυτό μας. Διάβασε πώς μπορείς να διατηρήσεις τη φόρμα σου, χωρίς ν' αδειάσεις το πορτοφόλι σου.

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τη γυμναστική και θα παραμελήσουμε τον εαυτό μας. Διάβασε πώς μπορείς να διατηρήσεις τη φόρμα σου, χωρίς ν' αδειάσεις το πορτοφόλι σου.

1. Τζάμπα Γυμναστική στην ύπαιθρο:

Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο είναι μερικές μόνο δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο ύπαιθρο, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Επιπλέον, η επαφή με τη φύση θα σε αποφορτίσει από το στρες, ενώ υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες για γνωριμίες με νέα αγόρια που αθλούνται τζάμπα όπως και συ!

2. Τζάμπα Γυμναστική στο σπίτι:

Χωρίς καθόλου εξοπλισμό ή με ελάχιστο, όπως ένα ζευγάρι αλτηράκια ή ένα στατικό ποδήλατο, μπορείς να γυμναστείς στο σπίτι σου. Πώς; Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα άσκησης που θα γυμνάσει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός σου. Αν είσαι τακτική αναγνώστρια του περιοδικού ΑΡΜΟΝΙΑ για παράδειγμα, τότε σίγουρα έχεις εκπαιδευτεί μέσα από τα προγράμματα που προτείνονται. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις την κατάλληλη εμπειρία, μπορείς σήμερα κιόλας να ξεκινήσεις το πρόγραμμα που ταιριάζει στους στόχους και τις ανάγκες σου με απλές ασκήσεις. Όλοι ξέρουμε πως να κάνουμε κοιλιακούς και πους απς για παράδειγμα.

3. Τζάμπα Γυμναστική με έρευνα αγοράς:

Κάνε έρευνα αγοράς. Αν το γυμναστήριο και η άσκηση είναι για εσένα ταυτόσημες έννοιες, έλεγξε τις τιμές και τις παροχές που σου προσφέρει κάθε χώρος, προτού αποφασίσεις σε ποιό θα γραφτείς. Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν ευέλικτα συμβόλαια πληρωμής. Αν επιλέξεις την ετήσια συνδρομή, θα κερδίσεις σημαντική έκπτωση και επιπλέον θα "πιεστείς" περισσότερο να τηρήσεις την υπόσχεση να γυμνάζεσαι, αφού θα έχεις προπληρώσει το ποσό.

4. Τζάμπα Γυμναστική στο δήμο που ζεις:

Οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έχουν καλά προγράμματα γυμναστικής, με πολύ μικρό μηνιαίο κόστος. Αν μάλιστα, ο δήμος σας διαθέτει κολυμβητήριο, θα επωφεληθείς διπλά από τις χαλαρωτικές ιδιότητες του νερού. Ταυτόχρονα, πολλά από τα γήπεδα που υπάρχουν σε κάθε δήμο, έχουν ώρες που λειτουργούν και για το κοινό και μάλιστα δωρεάν.

Από την Αλεξία Καλογεροπούλου