Αυτές τις μέρες θα βρεις τις πιο μελαγχολικές αναρτήσεις στα social media

02.05.2018
Αυτές τις μέρες θα βρεις τις πιο μελαγχολικές αναρτήσεις στα social media
Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως κάποιες μέρες οι αναρτήσεις των διαδικτυακών σου φίλων… δεν ξεχειλίζουν αισιοδοξία.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό; Και για ποιο λόγο ένας πιο παρατηρητικός θα προσέξει πως συνήθως οι «κακοκεφιές» των χρηστών των μέσων δικτύωσης συμπέφτουν;

Η επιστήμη έχει την απάντηση!

Σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική έρευνα Ισπανών, Αυστραλών και Αμερικανών επιστημόνων, η ψυχική μας διάθεση επηρεάζεται πολύ από τον καιρό, καθώς όπως αποδείχθηκε τα ακραία καιρικά φαινόμενα –όπως είναι οι καταιγίδες, το τσουχτερό κρύο και ο καύσωνας- οδηγούν σε καταθλιπτικές αναρτήσεις.

Γεγονός που προκύπτει από την ανάλυση 2,4 δισεκατομμυρίων αναρτήσεων στο Facebook και 1,1 δισεκατομμυρίων αναρτήσεων στην πλατφόρμα του Twitter κατά τα έτη 2009 – 2016.

«Η μελέτη μας είναι η πρώτη που παρατηρεί και μετρά τη σχέση ανάμεσα στον κακό καιρό και στο συναισθηματικό περιεχόμενο των αναρτήσεων στο Twitter και στο Facebook.

Το μέγεθος της επίδρασης του καιρού είναι τόσο μεγάλο, που είναι ανάλογο με την αλλαγή στην ψυχική διάθεση των χρηστών μετά από γεγονότα όπως ένας σεισμός ή ένα περιστατικό μαζικών δολοφονιών σε σχολείο», σχολίασε ο καθηγητής Esteban Mauro του Πανεπιστημίου Carlos III της Μαδρίτης.

Από τη μεριά του, επιστήμονας του Εργαστηρίου Media Lab του ΜΙΤ, πρόσθεσε:

«Βρήκαμε ότι ο τρόπος που εκφραζόμαστε, διαμορφώνεται από τον καιρό. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως οι πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η μεγάλη υγρασία και η πολλή συννεφιά, δρουν αρνητικά στη συναισθηματική έκφραση των αναρτήσεων».

Τώρα ξέρεις από πού προκύπτει η ανάγκη σου για την ανάρτηση μελαγχολικών τραγουδιών και γνωμικών στις προσωπικές σου σελίδες.