Πεσμένη ψυχολογία; Η out of fashion συνήθεια που μας γλιτώνει απ’ την κατάθλιψη

16.06.2018
Πεσμένη ψυχολογία; Η out of fashion συνήθεια που μας γλιτώνει απ’ την κατάθλιψη
Η πεσμένη ψυχολογία αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα όσων ζουν και εργάζονται μέσα στο άγχος, σε εντονότατους ρυθμούς.

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να έχει κακή διάθεση χωρίς προφανή λόγο, σωστά;

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η πεσμένη σου ψυχολογία ακόμα και για έναν μη προφανή λόγο μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και πρόβλημα στο σώμα σου; Από έναν απλό στομαχόπονο μέχρι αυξημένη αρτηριακή πίεση;

Συμβαίνει και είναι λογικό. Νέα έρευνα, όμως, έρχεται να μας σώσει από την κακή διάθεση και τα πρώτα δείγματα κατάθλιψης, αποκαλύπτοντας μας την «ξεπερασμένη» συνήθεια που κάνει θαύματα στην ψυχική και τη σωματική μας υγεία.

Ποια είναι αυτή; Το πλέξιμο. Ω ναι.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Knit for Peace» έχει πολλά να μας μάθει.

«Το πλέξιμο βελτιώνει σημαντικά την σωματική και την ψυχική υγεία, μειώνει την αρτηριακή πίεση, επιβραδύνει την εμφάνιση της άνοιας, ανακουφίζει από χρόνιους πόνους, ενώ βοηθά στο να συνεχίσεις να κινείς τα δάχτυλα που μπορεί να έχουν αρθρίτιδα, αλλά και στο να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη και το άγχος», αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τους ειδικούς να τονίζουν τη σημασία του να απασχολεί κανείς δημιουργικά το μυαλό του.

Πρόκειται για μία συνήθεια που μας κρατά σε εγρήγορση, την ίδια ώρα που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα μέσω της δημιουργίας.

Και μπορεί να θεωρείται out of fashion συνήθεια (ποιος πλέκει σήμερα;), ωστόσο τα θετικά της στοιχεία αξίζει να μας βάλουν στον πειρασμό να πούμε το μεγάλο «ναι» στο vintage του χαρακτήρα της.

Μωρέ λες;