Zen Rocks Mani - Ζήσαμε την απόλυτη ολιστική εμπειρία αναζωογόνησης

26.06.2018
Zen Rocks Mani - Ζήσαμε την απόλυτη ολιστική εμπειρία αναζωογόνησης
Ένα νέο θέρετρο για retreats στη μαγική, ενεργειακή Μάνη προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για τις τέλειες μεταμορφωτικές διακοπές

Ψάχνεις ένα παραδεισένιο "καταφύγιο" για τις διακοπές σου; Θα ήθελες να υπάρχει ένας κοντινός προορισμός, μέσα στην αγνή φύση, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς των κοσμικών προορισμών που να νιώθεις σαν το σπίτι σου; Αναζητάς έμπνευση για την επόμενη σου δημιουργία; Ή μήπως έναν τόπο που θα σε μεταμορφώσει από μέσα προς τα έξω;

Αν, εκτός από όλα αυτά, αγαπάς τη γιόγκα και το διαλογισμό ή αν θες να μάθεις περισσότερα γι'αυτά, τότε το Zen Rocks Mani είναι η ευχή σου που πραγματοποιήθηκε!

Μετρώντας μόλις ένα χρόνο "ζωής" το Zen Rocks είναι ένα υπέροχο κέντρο για retreats, στην καρδιά της πανέμορφης Μάνης που (μετά από ένα Σαββατοκύριακο εκεί μπορώ να το επιβεβαιώσω) θα σου προσφέρει την πιο zen και αυθεντική εμπειρία της ζωής σου! Αν αποζητάς, λοιπόν, ξέγνοιαστες αλλά και μεταμορφωτικές διακοπές που συνδυασμένες με αποτοξίνωση, διαλογισμό, yoga, βαθιά ηρεμία αλλά και επαφή με τη φύση, θα λατρέψεις αυτόν τον τόπο, όσο τον λάτρεψα και εγώ!

Μπορεί η δική μου πρώτη επίσκεψη να συνοδεύτηκε από άφθονη βροχή, όμως στον ψηλό λόφο του Zen Rocks, ο ήλιος πάντα βρίσκει διέξοδο, όπως κάνει και η πιο καλή πλευρά του εαυτού σου! Το υπέροχο αυτό θέρετρο έγινε πραγματικότητα μετά από χρόνια ονείρων και προσπαθειών της Βιβής Λέτσου, ευρέως γνωστή στον χώρο της γιόγκα ως μίας από τις δασκάλες στην Ελλάδα, και του συζύγου της Eraj Shakib.

Μιας που η σύντομη διαμονή μου, δεν συνέπεσε με κάποιο από τα πολλά yoga retreats που φιλοξενεί το Zen Rocks, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα την ίδια, να απολαύσω μερικά μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού, να μοιραστώ ένα σπιτικό δείπνο και να ακούσω από το στόμα της την ιστορία του νεόδμητου θερέτρου.

Η Βιβή και ο Eraj άφησαν τις καριέρες τους στον κινηματογράφο και τις επιχειρήσεις αντίστοιχα στην Καλιφόρνια και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους που ήταν η δημιουργία βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μετά το κέντρο για εκπαίδευση Yoga και Pilates, NYSY, άνοιξαν το χορτοφαγικό εστιατόριο Avocado Vegetarian Café και, πλέον το Zen Rocks Mani Retreat in Nature.

Χωρίς τίποτα περιττό, με τη σοφία της λιτότητας αλλά και απόλυτα αειφόρα φιλοσοφία, το Zen Rocks είναι η ιδανική τοποθεσία για άσκηση και αναζωογόνηση, με εκπληκτική πανοραμική θέα στη θάλασσα. Μέσα στο κτήμα του υπάρχουν ήδη δύο ξενώνες, με μία κοινόχρηστη κουζίνα και τρία δωμάτια έκαστος, εξοπλισμένοι με χειροποίητα έπιπλα, προσεγμένη διακόσμηση μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και παροχές που τρέφουν το σώμα και ξεκουράζουν το νου: αυτή δεν είναι η πραγματική έννοια της πολυτέλειας;

Όσο υπέροχο κι αν ήταν το δωμάτιό μου όμως, ο ελαιώνας και ο zen κήπος του κτήματος δεν με άφησαν να μείνω πολύ μέσα. Ακόμα κι αν δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά, ο διαλογισμός μοιάζει ο,τι πιο φυσικό και εύκολο, μπροστά στον zen κήπο, με φόντο το ηλιοβασίλεμα πάνω από τη θάλασσα της Μάνης. Όπου κι αν βρεθώ, μέρες μετά, μπορώ να επαναφέρω αυτή την αίσθηση κάθε φορά που κλείνω τα μάτια.

Το δεύτερο βράδυ της διαμονής μου, και με αφορμή την απουσία του σεφ που συνήθως προσφέρει μια ολοκληρωμένη χορτοφαγική κουζίνα με ντόπια βιολογικά προϊόντα, ένιωσα και πάλι μεταξύ φίλων, μαγειρεύοντας και απολαμβάνοντας ένα λιτό δείπνο. Έχεις άραγε παρατηρήσει πόσο αλλάζει η ενέργεια μεταξύ των ανθρώπων που μοιράζονται ένα σπιτικό γεύμα; Η γιόγκα σημαίνει σύνδεση και αυτό ακριβώς θα νιώσεις εδώ: σύνδεση με τη φύση, με τους ανθρώπους αλλά και με τον εσωτερικό εαυτό σου.

Η Βιβή μας αποχαιρέτησε με ένα τελευταίο μάθημα γιόγκα, με μία μεγάλη αγκαλιά και ένα εγκάδριο χαμόγελο. Εμείς, πάλι, αποχαιρετήσαμε το μαγικό Zen Rocks με ευγνωμοσύνη για όσα νιώσαμε σε μόλις 48 ώρες αλλά και με μία υπόσχεση: θα επιστρέψουμε σύντομα!

Μάθε ακόμα περισσότερα για το Zen Rocks Mani και δες το αναλυτικό πρόγραμμα με τα retreats