5 ψυχολογικά τρικ που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη

22.06.2018
5 ψυχολογικά τρικ που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη
Τα μικρά κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας

Θα έχεις σίγουρα ακούσει για τρικ που μπορείς να ακολουθήσεις στη ζωή σου με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα οποία κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη. Ήξερες όμως ότι εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις στις κοινωνικές σου συναναστροφές;

Διάβασε παρακάτω τα μικρά ψυχολογικά κόλπα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να διευκολύνεις τις λιγότερο ή περισσότερο δύσκολες στιγμές της ζωής σου

Έχεις την αίσθηση ότι κάποιος σε κοιτάει επίμονα και θέλεις να βεβαιωθείς

Δοκίμασε να χασμουρηθείς. Λόγω του ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό, αν το εν λόγω άτομο χασμουρηθεί, θα έχεις πάρει την απάντηση σου.

Θέλεις να περάσεις μέσα από πολύ κόσμο, για παράδειγμα σε μια συναυλία ή έναν δρόμο

Κοίταξε ευθεία στην κατεύθυνση που θέλεις να ακολουθήσεις. Οι άνθρωποι, προκειμένου να αποφύγουν να πέσουν πάνω σε κάποιον έχουν την τάση να κοιτούν με σχετική προσοχή το πεδίο τους, κοιτώντας στα μάτια τους άλλους.

Αν θέλεις να σταματήσεις τον καβγά δύο ανθρώπων, χωρίς να εμπλακείς καθόλου

Μπορεί να σου ακούγεται αστείο και τρελό, αλλά δοκίμασε να σταθείς ανάμεσα τους και να αρχίσεις να τρως. Σύμφωνα με στατιστικές, οι σκηνές φαγητού είναι χαλαρωτικές για οποιονδήποτε κι αν τις βλέπει, ειδικά αν βρίσκεται σε ένταση. Την ώρα του φαγητού, οι συνομιλίες τείνουν να μαλακώνουν, η ένταση να εξαφανίζεται και οι άνθρωποι να εμφανίζονται πιο θετικοί στο να σκεφτούν και να συζητήσουν με ηρεμία.

Αν θέλεις να ηρεμήσεις μια ένταση σε μία ομάδα ανθρώπων

Κάθισε δίπλα σε αυτόν που δέχεται τα περισσότερα «πυρά». Αν δίπλα σε αυτόν που δέχεται τις περισσότερες επιθέσεις κάθεται κάποιος ουδέτερος ως προς τη διαφωνία, θα είναι δυσκολότερο για τους άλλους να του μιλήσουν με ένταση.

Αν θέλεις να πάρεις αυτό που ζήτησες

Στην αρχή ζήτα κάτι υπερβολικό σε ποσότητα, παραπάνω από αυτό που θέλεις στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, αν θέλεις μια φίλη σου που θα πάει σε ένα μαγαζί να σου πάρει 2-3 πράγματα, στην αρχή ζήτησε της 12 πράγματα. Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί. Αν στη συνέχεια όμως της ζητήσεις αυτό που ήθελες εξ αρχής, δήλαδη 2 με 3, είναι πιο πιθανό να δεχθεί. Γενικά, οι άνθρωποι τείνουν να απορρίπτουν αμέσως οτιδήποτε ακραίο και συνήθως αποδέχονται τη δεύτερη και περισσότερο λογική αντιπρόταση.