7 μυστικά για να φτιάξεις βαλίτσα έξυπνα και γρήγορα

03.08.2018
7 μυστικά για να φτιάξεις βαλίτσα έξυπνα και γρήγορα
Γιατί ήρθε επιτέλους η εποχή των διακοπών!

Ας είμαστε ειλικρινείς! Όλοι θέλουμε μία ζηλευτή γκαρνταρόμπα στις διακοπές μας αλλά κανείς δεν θέλει να σέρνει μια μεγάλη βαλίτσα. Ιδίως αν μιλάμε για ολιγοήμερες διακοπές ή απλά, για ένα Σαββατοκύριακο. Πώς όμως μπορείς να πετύχεις την τέλεια ισορροπία έτσι ώστε να μην προσπεράσεις κάτι που θα χρειαστείς αλλά χωρίς να "φορτωθείς" περιττό βάρος;

Το πακετάρισμα της βαλίτσας είναι... τέχνη αλλά δεν χρειάζεται να έχεις ταλέντο! Βάλε σε εφαρμογή τα παρακάτω 7 μυστικά για έξυπνο και γρήγορο πακετάρισμα και θα μας θυμηθείς.

#1 Παίξε τέτρις!

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, οι μικρές υφασμάτινες θήκες θα βοηθήσουν πολύ στο να οργανώσεις σωστά τη βαλίτσα σου. Επίλεξε μία βαλίτσα που να έχει ήδη πολλές τσέπες και τμήματα, εσωτερικά, προκειμένου να είναι όλα ταξινομημένα και να "συμπιέζονται" πιο εύκολα.

#2 Φτιάξε λίστα

Να που οι μαμάδες μας έχουν δίκιο. Μια λίστα θα σε βοηθήσει να καθορίσεις ακριβώς όλα όσα θα χρειαστείς αλλά και να οργανώσεις τα ρούχα σου σωστά. Έτσι δεν θα ξεχάσεις τίποτα σημαντικό ενώ θα μπορέσεις να προετοιμάσεις έξυπνα κάθε εμφάνισή σου. Επίλεξε ρούχα που να μπορούν να φορεθούν και το βράδυ με μία πολύ μικρή προσθήκη αλλά και κομμάτια που να συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους!

#3 Άσε τα ογκώδη έξω

Προτίμησε να πάρεις μαζί σου αντικείμενα που να πιάνουν ελάχιστο χώρο. Άφησε έξω τυχόν ογκώδη αξεσουάρ, βαριά παπούτσια και χοντρά πλεκτά. Αν ωστόσο θέλεις οπωσδήποτε κάποια από αυτά, επίλεξε να τα φορέσεις στο ταξίδι σου!

#4 Επίλεξε παλέτα

Σε αντίστοιχο πνεύμα πρακτικότητας, επίλεξε μία συγκεκριμένα παλέτα χρωμάτων στα ρούχα και τα αξεσουάρ σου έτσι ώστε να συνδυάζονται όλα αρμονικά μεταξύ τους. Αν οι μέρες είναι πολλές, φτιάξε δύο ή τρεις παλέτες και αντίστοιχες "ομάδες" ρούχων, φροντίζοντας να ταιριάζουν όσο περισσότερα μπορείς μεταξύ τους.

#5 Προσοχή στα παπούτσια!

Τα παπουτσια είναι τα πιο ογκώδη αντικείμενα στη βαλίτσα σου και δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις γι'αυτό. Προτίμησε, ωστόσο, ένα ή δύο λεπτά άνετα flat, πχ σανδάλια, και αν μένει χώρος ένα ζευγάρι πιο επίσημα για το βράδυ. Φόρεσε στο ταξίδι τα ογκώδη sneakers ή τις μπότες σου και είσαι έτοιμη!

#6 Το νεσεσέρ!

Το πιο βασικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να πάρεις μαζί σου όλες τις αγαπημένες σου κρέμες είναι να προμηθευτείς μικρά βαζάκια και δοχεία ταξιδίου. Έτσι θα αποφύγεις τυχόν ατυχήματα και το νεσεσέρ σου θα έχει πάντα όλα αυτά που χρειάζεσαι!

#7 Ο κανόνας των τριών!

Αν ταξιδεύεις με χειραποσκευή με αεροπλάνο, τότε πάρε μαζί σου και μία υφασμάτινη tote τσάντα με όλα όσα δεν χώρεσαν στη βαλίτσα σου. Ύστερα, κατά το boarding, απλά βάλε την κανονική σου τσάντα πάνω ή μέσα στην tote και έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα.