Προσοχή: Κόψε το αλκοόλ πριν μείνεις έγκυος! Γιατί;

14.09.2015
Οι γυναίκες που πίνουν αλκοόλ τις ημέρες κοντά στη σύλληψη αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες να έχουν ένα παχύσαρκο παιδί μετά τη γέννα, στην μετέπειτα ζωή του όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Τα παιδιά αυτά μάλιστα είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Κουίνσαλντ. .

Χρησιμοποιώντας πειραματόζωα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι πέντε ποτά που καταναλώθηκαν τις ημέρες κοντά στη σύλληψη μπορούν να μεταβάλλουν την ανάπτυξη του εμβρύου.

%PHOTO1%

"Οτιδήποτε επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις, πράγμα που σημαίνει πως το μωρό μπορεί να αγεννηθεί με αυξημένο κίνδυνο κι ευαισθησία σε ασθένειες στην ενήλικη ζωή" δήλωσε ο Δρ Κάρεν Μόριτζ που ηγήθηκες της μελέτης που έγινε σε πειραματόζωα.

"Καθώς πολλές γυναίκες μπορεί να καταναλώνουν αλκοόλ ενώ προγραμματίζουν μια εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό ν΄αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ και την υγεία των απογόνων" σημειώνεται στα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικο Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology.