Πώς θα κάνεις γιο; Φυσικοί τρόποι για να επιλέξεις το φύλο του μωρού

04.03.2016
Θέλεις ν΄αποκτήσεις γιο ή μήπως κόρη; Έχεις ακούσει για μαγικές τεχνικές και ματζούνια που σου δίνουν αγόρι και μυστικά για ν΄αποκτήσεις κοριτσάκι; Υπάρχει όντως τρόπος να επιλέξεις φυσικά το φύλο του μωρού;

Σημείωση:

Το womenonly δε δίνει καμία εγγύηση. Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Καμία πληροφορία που δίνεται εδώ δε μπορεί ν΄αντικαταστήσει το γιατρό και τη φύση. Κάθε φορά που γίνεται σύλληψη οι πιθανότητες γι΄αγόρι και κορίτσι είναι 50:50. Οι πληροφορίες που δίνονται είναι γενικές.

Πώς καθορίζεται το φύλο του μωρού;

Κάθε γονέας συμβάλλει με 23 χρωμοσώματα στο έμβρυο - συνολικά 46 χρωμοσώματα ή 23 ζεύγη έχει κάθε υγιές μικρό "ανθρωπάκι". Το φύλο του μωρού καθορίζεται σε ένα από αυτά τα ζεύγη, στα φυλετικά χρωμοσώματα. Τα χρωμοσώματα αυτά είναι το Χ και το Ψ. Στο γενετικό υλικό του κάθε κυττάρου περιλαμβάνεται ένα ζεύγος από αυτά τα χρωμοσώματα.Όταν τα χρωμοσώματα αυτά είναι ένα Χ και ένα Ψ, τότε το έμβρυο είναι αρσενικό και όταν περιλαμβάνει δύο Χ τότε είναι θηλυκό.

Αυτός που καθορίζει το φύλο του μωρού είναι ο άντρας

Μπορεί κάποτε να έριχναν την ευθύνη για το φύλο του μωρού αποκλειστικά και μόνο στη γυναίκα - που κάνει μόνο κορίτσια ή είναι καθαρά αγορομάνα- αλλά στην πραγματικότητα το φύλο του μωρού καθορίζεται από τον άνδρα κι αυτό διότι οι γυναίκες φέρουν ένα ζεύγος Χ χρωμοσωμάτων ενώ οι άνδρες ένα Χ κι ένα Ψ. Επομένως το φύλο του εμβρύου καθορίζεται από το αν το σπερματοζωάριο, που τελικά θα γονιμοποιήσει το ωάριο, περιέχει Χ ή Ψ χρωμόσωμα.

Πώς μπορεί να γίνει φυσική επιλογή του φύλου;

Πολλές από τις θεωρίες θέλουν το φύλο του μωρού να εξαρτάται από την ημέρα σύλληψης κι αυτό γιατί το Ψ χρωμόσωμα είναι πιο "αργό" σε σχέση με το "X". Από την άλλη τα "θηλυκά" χρωμοσώματα είναι πιο ανθεκτικά και μπορούν να "τριγυρίζουν" στο αναπαραγωγικό σύστημα μιας γυναίκας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν τη θεωρία όσο πιο κοντά στην ωοθυλακιορρηξία γίνει η επαφή και η σύλληψη, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες γι΄αγόρι μιας και τα Ψ χρωμοσώματα ως πιο γρήγτοροι κολυμβητές θα φτάσουν πρώτα στο στόζο (ωάριο). Αντίθετα αν η επαφή γίνει 3 ημέρες νωρίτερα ενισχύονται οι πιθανότητες για κορίτσι μιας και τα Χ χρωμοσώματα είναι αυτά που θα μπορέσουν να επιβιώσουν περισσότερο στην "αναμονή" για τη γονιμοποίηση του ωαρίου όταν έρθει η ώρα.

Αγόρι ή κορίτσι; Συμβουλές που βοηθούν να.... καθορίσεις το φύλο του μωρού

Αγόρι ή κορίτσι; Συμβουλές που βοηθούν να.... καθορίσεις το φύλο του μωρού

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συμβουλές είναι βασισμένες σε διαδεδομένες φυσικές μεθόδους επιλογής φύλου. ωστόσο, τα επιστημονικά δεδομένα δεν τις υποστηρίζουν απόλυτα. Το womenonly.gr δε δίνει καμία εγγύηση για την επιτυχία των μεθόδων. Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Καμία πληροφορία που δίνεται εδώ δε μπορεί ν΄αντικαταστήσει το γιατρό και τη φύση.

Συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν να συλλάβεις αγόρι

  • Πείτε όχι στα σφιχτά εσώρουχα: Ζήτα από το σύντροφό σου να αγοράσει μποξεράκια άνετα ή κάνε του εσύ δώρο. Η θερμότητα στους όρχεις δεν ευνοεί το σπέρμα και τα Ψ σπερματοζωάρια.
  • Πείτε Ναι στο σεξ την ημέρα της ωορρηξίας κι όχι νωρίτερα.
  • Οι πιθανότες για αγόρι αυξάνονται όταν η διείσδυση είναι βαθιά, διότι κοντά στην είσοδο του τραχήλου το περιβάλλον είναι λιγότερο όξινο και ευνοούνται τα Υ σπερματοζωάρια, που είναι πιο γρήγορα. Ιδανική στάση για παράδειγμα είναι "στα τέσσερα".
  • Ένα φλιτζάνι τσάι ή καφές λίγο πριν το σεξ μπορεί να παρακινήσει τα σωστά χρωμοσώματα. Δώσε του να πιει.
  • Πείτε ναι στα γλυκά (αλλά με μέτρο).
  • Μην κρατιέσαι στον οργασμό. Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα αλκαλικότητας κια να ευνοήσει τα Υ σπερματοζωάρια. Ο οργασμός της γυναίκας ενισχύει τις πιθανότητες γι΄αγόρι.
  • Το κάλιο αυξάνει επίσης τις πιθανότητες για αγόρι. Οπότε ξεκινήστε να τρώτε μπανάνες...
  • Βάλε λίγο αλατάκι στη διατροφή του καλού σου.
  • Φάτε καλό πρωινό με δημητριακά. Οι βιταμίνες C, Β12 και Ε στα τρόφιμα μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Έτσι, τα εσπεριδοειδή φρούτα, το κρέας, τα αυγά, τα ψάρια και τα ολικής αλέσεως δημητριακά πρέπει να βρίσκονται πάντα στο ντουλάπι και το ψυγείο.

Συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν να συλλάβεις κορίτσι

  • Φαίνεται ότι ο χρόνος της επαφής είναι σημαντικός για τα ζευγάρια που θέλουν να συλλάβουν κορίτσι. Το σεξ πριν από την ωορρηξία μπορεί να βοηθήσει. Τα Χ σπερματοζωάρια τείνουν να είναι μεγαλύτερης διάρκειας. Επίσης, είναι σε θέση να επιβιώσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις "εχθρικές" κολπικές συνθήκες. Τα Χ χρωμοσώματα μπορούν να επιβιώσουν στο κόλπο για έως και τέσσερις ημέρες.
  • Αποφύγετε την βαθιά διείσδυση, όταν κάνετε σεξ. Δοκιμάστε την ιεραποστολική στάση και όχι τη στάση «στα τέσσερα».
  • Η πιθανότητα για κορίτσια ενισχύεται όταν υπάρχει πιο όξινο περιβάλλον. Έτσι φάε τροφές με υψηλότερη συγκέντρωση σε ξύδι, χυμούς φρούτων και τουρσιά.
  • Φάε πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Μερικοί ερευνητές λένε ότι οι μητέρες που θέλουν να συλλάβουν ένα κορίτσι δεν πρέπει να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, αλλά αυτό δεν είναι υγιές για την εγκυμοσύνη. Το φολικό οξύ είναι πολύ σημαντικό κατά το πρώτο τρίμηνο.
  • Φάε ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά, ρύζι, κρέας, γλυκά, καραμέλες, γλυκά, μπισκότα και κέικ
  • Απόφυγε να τρως ξηρούς καρπούς, ειδικά αμύγδαλα.
  • Φάε τροφές που είναι υψηλές σε μαγνήσιο, όπως τα ψάρια, τα φρούτα και τα δημητριακά.