Το σεξ γίνεται καλύτερο με τα χρόνια!

12.05.2016
Ποιος είπε ότι η φλόγα του πάθους σβήνει με... τα χρόνια; Το σεξ όχι μόνο δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά γίνεται και καλύτερο με τη συχνότητα και την εξάσκηση!

Καθώς μεγαλώνουμε -δεν θα ήθελα να είμαι τόσο σκληρή που να πω «γερνάμε»!- μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες αντοχές (και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα) όπως όταν είμαστε πιο νέοι, είμαστε όμως πιο χαλαροί, πιο ανοιχτοί, πιο άνετοι, έχουμε περισσότερη πείρα και αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι να περάσουμε καλά! Ίσως τελικά και το σεξ να... ωριμάζει.

Στο φουλ του έρωτα

Πρόσφατη on line δημοσκόπηση, μάλιστα, που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, κατέρριψε παλαιότερες πεποιθήσεις που ήθελαν τους άντρες να γίνονται ηφαίστειο στα 18 τους χρόνια. Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα ευρήματα, οι γυναίκες στα 28 τους χρόνια βρίσκονται στο απόγειο της σεξουαλικότητάς τους, απολαμβάνοντας περισσότερο τον έρωτα, με τους άντρες να ακολουθούν πέντε χρόνια αργότερα! Τα αποτελέσματα αυτά δεν ξάφνιασαν τους ειδικούς, μια και είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι το σεξ, όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, γίνεται καλύτερο όταν νιώθουμε ικανοποιημένοι με το σώμα μας και άνετοι με το/τη σύντροφό μας! Δικαιολογημένα λοιπόν οι άντρες να απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο στα 33 παρά στα 18, που στην ουσία τότε το μαθαίνουν.

Από τα μαθήματα στην... εξάσκηση

Όπως μάλιστα μας λέει ο κ. Ζήσης Παπαθανασίου, επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας-σεξολόγος, το προφίλ της σεξουαλικότητας με τα χρόνια αποκτά άλλη διάσταση, αφού δεν μετρά πλέον η ποσότητα, αλλά η ποιότητα: «Στο σεξ υπάρχει μάθηση και εσείς έχετε ήδη αποφοιτήσει! Μπορείτε τελικά να δίνετε και να παίρνετε σε σωστές αναλογίες. Ξέρετε πια ότι δεν χρειάζεται να αντιγράφετε κανέναν. Ούτε να παρακολουθείτε τις περιγραφές του φίλου ή της φίλης σας με το στόμα ανοιχτό. Το καλύτερο σεξ είναι το δικό σας, αυτό που ικανοποιεί απόλυτα εσάς τους δύο. Μην παραιτείστε και μη βγαίνετε από το παιχνίδι. Η μακροχρόνια αποχή επηρεάζει αρνητικά το σεξ. Αν το καλύτερο ρολόι μείνει μερικά χρόνια στο συρτάρι, θα χρειαστεί σίγουρα ένα καλό σέρβις για να επαναλειτουργήσει σωστά. Επιδιώξτε να τα έχετε όλα, όλο το “πακέτο”. Καλό σεξ, καλή σχέση, καλή επικοινωνία. Αν βρήκατε μόνο σεξ, η σχέση δύσκολα θα έχει μεγάλη διάρκεια. Αν βρήκατε καλή σχέση χωρίς σεξ, μάλλον θα έχει πολύ μικρή διάρκεια».

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΤΟ... ΚΑΛΟ ΣΕΞ!

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες πλευρές του ενήλικου σεξ; Με τη βοήθεια του κ. Παπαθανασίου τις αποκρυπτογραφήσαμε και σου τις παρουσιάζουμε:

Λες αυτό που σκέφτεσαι...

...είτε αυτό είναι ότι το θέλεις σαν τρελός εδώ και τώρα, είτε ότι θα το προτιμούσες κάποια άλλη στιγμή, είτε ότι θα ήθελες να πειραματιστείς αλλιώς. Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις: «Μα τι θα σκεφτεί αν...», «Μήπως με περάσει για...», «Και αν νομίσει ότι...». Όχι, δεν πρόκειται για έλλειψη ρομαντισμού! Είναι μια υπέροχη, φανταστική ειλικρίνεια. Και όταν δύο άνθρωποι είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, τότε είναι ειλικρινής και η σχέση!

Του/της αρέσεις όπως είσαι...

...γιατί αλλιώς θα ήταν με κάποιον/-α άλλη/-ο! Κακά τα ψέματα! Έχει περάσει η δεκαετία που για όλα έφταιγαν οι ορμόνες, οι οποίες κυριαρχούσαν στις σεξουαλικές μας διαθέσεις φέρνοντας την αγάπη σε δεύτερη μοίρα. Τώρα πια οι επιλογές είναι συνειδητοποιημένες, είσαι μ’ αυτόν/-ή που πραγματικά θέλεις πλάι σου.

Το «ανάλυσέ το» ανήκει στο παρελθόν...

...αφού η πείρα της ζωής σ’ έχει διδάξει ότι το «αγάπη μου, ας το αφήσουμε απόψε» σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει και τίποτα παραπάνω. Άρα μπορείς να χαλαρώσεις και χωρίς περαιτέρω κρεβατομουρμούρα.

Δεν χρειάζεται να λες πολλά...

...το γεγονός ότι θέλεις να είστε μαζί και ότι περνάτε υπέροχα τα λέει όλα. Δεν χρειάζονται περισσότερες διαβεβαιώσεις. Οι υπερβολές και το «για πάντα» ανήκουν στους ανασφαλείς.

Ξέρεις τι θέλεις και πώς να το πάρεις...

...χρησιμοποιώντας όλους τους θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους! Ένα χάδι, ένας ήχος, ένα χαμόγελο και μπορείς να κάνεις την επιθυμία σου κατανοητή από τον άλλο και (κυρίως) σεβαστή. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις, τα ξεφωνητά και οι εκφραστικές υπερβολές ανήκουν στο παρελθόν, όταν ακόμα προσπαθούσες να πείσεις τον άλλο -και περισσότερο τον ίδιο σου τον εαυτό-– ότι αυτός ήταν το αντικείμενο του πόθου σου και μόνος σου σκοπός είναι να τον κατακτήσεις.

Μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα...

...αν συμβεί κάτι αδέξιο κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς να ανησυχήσεις ότι ο άλλος θα το παρεξηγήσει ή θα το παρερμηνεύσει. Ίσα ίσα που θα χαλαρώσουν οι εντάσεις και η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη.

Έχεις μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία και αυτοπεποίθηση...

...και αποπνέεις τον αέρα του ανθρώπου που έχει πάρει τα μαθήματα της ζωής και ξέρει να εκτιμά τις καταστάσεις. Αυτή η... ατμόσφαιρα μυστηρίου σε κάνει ακόμα πιο ποθητό/-ή, καθώς ιντριγκάρει τον άλλο να σε γνωρίσει για να του «αποκαλυφθούν» τα κρυμμένα σου μυστικά.

Τα «παιχνίδια» ενηλίκων είναι για σένα...

...γιατί γνωρίζεις ότι η ευχαρίστηση που συνοδεύει το σεξ είναι απενοχοποιημένη και ότι το σεξ είναι μια υπόθεση που αφορά αποκλειστικά και μόνο εσάς τους δύο. Άρα όλοι οι άλλοι (καθώς και οι απόψεις τους) είναι περιττοί!

ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Τα οφέλη του σεξ στην ψυχοσωματική υγεία είναι πολλά. Ιδού μερικοί καλοί λόγοι για να μείνει αναμμένη η φλόγα του πάθους σε κάθε ηλικία.

Τονώνει την αυτοπεποίθηση

Το καλό σεξ δεν ανανεώνει μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή και το πνεύμα. Τίποτε δεν προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το ίδιο το σώμα, όταν δέχεται και χαρίζει τόση ευχαρίστηση.

Είναι το ιδανικό αγχολυτικό

Σύμφωνα με έρευνες, η σεξουαλική επαφή αναζωογονεί τον οργανισμό, ελαττώνει την πίεση και μειώνει το άγχος. Επίσης, κάνει καλό και στο καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Βοηθά τους άντρες να ζήσουν περισσότερο

Οι άντρες που κάνουν σεξ συχνά μειώνουν κατά 50% τις πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή, ενώ φαίνεται ότι η συχνή εκσπερμάτιση βοηθά στην προστασία από παθήσεις του προστάτη. Περισσότερα χρόνια -5 κατά μέσον όρο- ζουν οι άντρες που ζουν συντροφικά σε σχέση με τους εργένηδες.

Το σώμα μένει σε φόρμα

Ένα καυτό μισάωρο με το έτερον ήμισυ οδηγεί σε απώλεια 100 θερμίδων, και μάλιστα με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Παράλληλα, ενεργοποιούνται και ασκούνται οι «μύες του σεξ» (ηβοκοκκυγικοί μύες που χρησιμοποιούνται για τη διακοπή της ούρησης) κι όσο συχνότερη η... άσκησή τους τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση!

«Κρύβει» χρόνια!

Οι γυναίκες που κάνουν συχνά έρωτα φαίνονται περίπου 10 χρόνια νεότερες από τις συνομήλικές τους! Η καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος (στη διάρκεια του σεξ τονώνεται η κυκλοφορία και κατά συνέπεια αυξάνεται η παροχή οξυγόνου στα κύτταρα) αλλά και η αύξηση των ορμονών (όπως της οξυτοκίνης και των ενδορφινών) βοηθούν το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό. Μήπως τελικά έχουν δίκιο οι σταρ όταν ισχυρίζονται ότι το μυστικό της νεότητάς τους είναι το συχνό, παθιασμένο σεξ;

Κι όταν η διάθεση αγνοείται;

Αν περνώντας τα χρόνια το σεξ παραμένει μέτριο ή δεν προσφέρει ικανοποίηση, τότε, όπως λέει ο κ. Παπαθανασίου, ας κρατήσουμε το μήνυμα ότι για όλα υπάρχει λύση. Θα χρειαστεί όμως και η βοήθεια κάποιου ειδικού.


ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 142

Update: Μάιος 2016.