Η ασπιρίνη πριν το σεξ ενισχύει την πιθανότητα να κάνεις αγόρι;

23.08.2016
Γυναίκες με ιστορικό αποβολών είναι πιο πιθανό να γεννήσουν αγοράκι αν παίρνουν ασπιρίνη ή άλλη αντιφλεγμονώδη αγωγή κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για παιδάκι, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως σημειώνεται στο επιστημονικό περιοδικό "Journal of Clinical Investigation", νέα μελέτη εξέτασε το συσχετισμό λήψης χαμηλής δόσης αντιφλεγμονώδους αγωγης σε γυναίκες που είχαν αποβάλλει και ξαναπροσπαθούσαν για παιδάκι. Τα ευρήματα είναι ενδιαφέροντα.

Πώς γίνεται αυτό; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση;

Η βασική θεωρία είναι η εξής: Τα ασρσενικά έμβρυα είναι πιο ευάλωτα σε φλεγμονές στη μήτρα σε σχέση με τα θηλυκά, Έτσι μια φλεγμονή που δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή. Με τη λήψη χαμηλής δόσης αντιφλεγμονώδων όπως για παράδειγμα η ασπιρίνη η φλεγμονή μειώνεται και τα αρσενικά έμβρυα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης και ενισχύσει την αναλογία φύλου των αρσενικών σε σχέση με τα θηλυκά. Σύμφωνα με τους ετρευνητές η χρήση της ασπιρίνης ενισχύει την πιθανότητα γι΄αγόρι κατά 1/3

Μπορώ με αυτό τον τρόπο να επιλέξω το φύλο;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Τα ευρήματα αναφέρονται σε γυναίκες που είχαν επανειλλημένες αποβολές και μετλα τη λήψη αγωγής - που δίνει ΜΟΝΟ ο γιατρος - βρέθηκε πως ενισχύουν τις πιθανότητες ν΄αποκτήσουν αγοράκι, που πιθανότατα αν δε λάμβαναν τα φάρμακα θα το έχαναν.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Κανένα φάρμακο ΔΕΝ πρέπει να λαμβάνεται χωρίς την έγκριση ή την προοτροπή του γιατρού. Το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Η λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική επίβλεψη και καθοδήγηση ενέχει κινδύνους.