Τι προβλέπουν τ' άστρα για το νέο πριγκιπόπουλο;

23.07.2013
Ανήμερα της Πανσέληνου του Ιουνίου 2013 διάλεξε να γεννηθεί το αγοράκι του πρίγκιπα Γουίλιαμ και δούκισσας του Κέιμπριτζ, προκαλώντας τον γενικό ενθουσιασμό των βρετανών υπηκόων. Πρόκειται για τον τρίτο υποψήφιο στη σειρά της διαδοχής του θρόνου και το μέλλον του προδιαγράφεται τουλάχιστον λαμπρό. Όμως τι λένε τ' άστρα για όλα αυτά;

Το προσωπικό ωροσκόπιο του νεογέννητου πρίγκιπα είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό: Γεννημένος στις 4:24 ώρα Λονδίνου στις 22 Ιουλίου 2013, ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου με τον ωροσκόπο του στο ίδιο ζώδιο. Εκ πρώτης όψεως δηλαδή, φαίνεται να έχει γεννηθεί στην κατάλληλη οικογένεια τη σωστή στιγμή -άλλη μια επιτυχία της μαμάς Κέιτ.

Πιο συγκεκριμένα, το νέος μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας θα είναι σε πρώτη ανάγνωση ένα συγκροτημένο, πρόσχαρο και ευγενικό πριγκιπόπουλο που θα κερδίζει τον περίγυρο του με τον ευαίσθητο, όσο και συνεσταλμένο χαρακτήρα του.

Οι εσωτερικές (και κρυφές) συγκρούσεις

Ως τυπικός Καρκίνος θα κρύβει την ευαισθησία του πίσω από ένα σκληρό κέλυφος τυπικότητας, κρατώντας με την ψυχρότητα του σε απόσταση τα άτομα που δεν εμπιστεύεται αρκετά.

Ταυτόχρονα, θα είναι λάτρης των παραδόσεων και της ιστορίας, θα προστατεύει την προσωπική του κληρονομιά και θα είναι πάντα πρόθυμος να αποφύγει με κάθε κόστος μια απευθείας σύγκρουση, προτιμώντας να χειραγωγεί υπογείως τους άλλους –αλλά και να χειραγωγείται- απ' αυτούς και ιδιαίτερα από την οικογένεια του.

Ο ωροσκόπος του στον Καρκίνο, με τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο, φανερώνει μια μεγαλόπρεπη, ισχυρή προσωπικότητα και μια εύκολη αναγνώριση από τον κοινωνικό του περίγυρο, για την οποία όμως φαίνεται ν' ανησυχεί περισσότερο απ' όσο χρειάζεται.

Γενικότερα, η αντίθεση του Ήλιου με τη Σελήνη του στον Αιγόκερω, δείχνει ότι βιώνει μια ατέρμονη διαμάχη ανάμεσα στο "θέλω" και το "πρέπει" –ένα από τα κεντρικά θέματα στην εσωτερική του αναζήτηση. Επίσης, το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου που δεν βοηθάει καθόλου, θα τον κάνει να νιώθει ενδόμυχα... αδικημένος από τη ζωή και ανίκανος να ελέγξει το περιβάλλον του. Συχνά θα κριτικάρει τον εαυτό του για το πώς θα όφειλε να είχε φερθεί.

Αντίδοτο σ' αυτή την αρνητική διάθεση θα είναι το σαρκαστικό χιούμορ του, το διεισδυτικό του πνεύμα και η ικανότητα του να σχεδιάζει και να εφαρμόζει ένα αποδοτικό σχέδιο δράσης.

Η Σελήνη του στον Αιγόκερω φανερώνει την ανάγκη του για ξεκάθαρα όρια και την αίσθηση της ασφάλειας σε ό,τι κάνει. Πίσω από την ήρεμη και συγκρατημένη έκφραση του, θα κρύβει τις συχνές συναισθηματικές μεταπτώσεις του, αλλά και την πανίσχυρη θέληση του να επιβληθεί.

Για όλα φταίν' οι γκόμενες...

Ταυτόχρονα, η Σελήνη στον 7ο Οίκο του δείχνει την απεγνωσμένη ανάγκη του να νιώσει αγαπημένος κι αποδεκτός, με αποτέλεσμα να πηδάει από τη μια σχέση στην άλλη διατηρώντας κάθε φορά την πεποίθηση ότι έχει βρει το "άλλο του μισό". Πιο συγκεκριμένα, η αναζήτηση της απόλυτης αγάπης, θα είναι το δεύτερο κεντρικό θέμα της ζωής του.

Πηγή αυτής της αγωνίας, φαίνεται να είναι η αντίθεση της Σελήνης με τον Ωροσκόπο του, που φανερώνει μια ανικανοποίητη σχέση με τους γονείς του και ιδιαίτερα με τη μητέρα του, η αγάπη της οποίας θα τον αφήνει μονίμως ακάλυπτο.

Οι σχέσεις του με τις γυναίκες θα είναι γεμάτες ένταση καθώς θα τρέφεται από τον θαυμασμό που απολαμβάνει από εκείνες. Με την Αφροδίτη στον Λέοντα έχει ανάγκη τη συνεχή υπενθύμιση του μεγαλείου του, αλλά ταυτόχρονα αφοσιώνεται απόλυτα –σωματικά, ψυχικά και υλικά- σε όποια ο ίδιος πιστέψει ότι το αξίζει, ακόμη κι όταν κοκορεύεται σ' εκείνη για τις κατακτήσεις του.

Ενώ το σεξ αποτελεί κεντρικό σημείο διαπραγμάτευσης στις σχέσεις του (με φταίχτη την αντίθεση Άρη-Πλούτωνα), οι υψηλές προσδοκίες που τρέφει για τον έρωτα συχνά τον οδηγούν σε αδιέξοδους δεσμούς αλληλοεκμετάλλευσης και καταπίεσης οι οποίοι μπορεί να διαρκέσουν πολύ μετά το σβήσιμο του σεξουαλικού πάθους θυσιάζοντας τις προσωπικές του ανάγκες.

Όμως, όταν βάζει τελεία είναι οριστική κι όταν επιτέλους, βρεθεί η κατάλληλη για τον ίδιον -και το περιβάλλον του- θα αποδειχθεί ένας απόλυτα αφοσιωμένος σύντροφος και -συχνά πολύτεκνος- πατέρας, γεμάτος τρυφερότητα, γενναιοδωρία και ενεργητικό ενδιαφέρον για την οικογένεια του.

Από πλευράς υγείας, το βασικό του πρόβλημα έχει να κάνει με το αίμα και την κυκλοφορία του, ενώ θέματα με τον σκελετό και τα δόντια του, θα κάνουν την ενοχλητική εμφάνιση τους ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένου στρες.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο Ερμής στον Καρκίνο αποκαλύπτει ένα ιδιαίτερα ισχυρό μνημονικό και μια ανεπτυγμένη διαίσθηση για τις διαθέσεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Όμως, καθώς ο πλανήτης της επικοινωνίας βρίσκεται στον 12ο Οίκο του, δυσκολεύεται να εκφραστεί ξεκάθαρα λεκτικά, ιδιαίτερα στη νεανική του ηλικία κι έτσι έλκεται από συμβολισμούς, παραδοξότητες και το φαντασιακό στοιχείο.

Ωστόσο, η σύνοδος του Ερμή με τον Δία, του χαρίζει ορθή κρίση, ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα. Πολλές φορές όμως του λείπει η υπομονή και δυσκολεύεται να μείνει για πολύ καιρό σε ένα μέρος. Τη διάθεση αυτή ευνοεί και η θέση του Άρη του, η οποία του χαρίζει δυναμισμό, αλλά και προνοητικότητα μαζί με μια ιδιαίτερη έφεση στα σπορ που συνδυάζεται με την αγάπη για τη θάλασσα και τα θαλάσσια ταξίδια.

Μια ακόμη από τις διεξόδους του θα είναι η καλλιτεχνική έκφραση, αλλά και η φιλανθρωπική δράση, στην οποία φαίνεται ιδιαίτερα ταλαντούχος καθώς δείχνει –ακόμη κι αν δεν είναι- σε θέση να καταλαβαίνει τους συνανθρώπους του, ιδιότητα που θα του φανεί εξέχως χρήσιμη στα μελλοντικά πριγκιπικά του καθήκοντα.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

Σίγουρα περισσότερο ευχάριστη θα του φανεί η φαινομενική αδυναμία του να ξοδεύει περισσότερα χρήματα απ' αυτά που έχει (καταραμένη κληρονομιά του θείου Χάρι), αλλά και η βαθύτερη πεποίθηση του ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά στη ζωή, εφόσον παίζεις με τους κανόνες και έχεις την υποστήριξη τόσων ισχυρών προσώπων.

Μάλιστα, η κοινωνική ισχύς των ανθρώπων που θα τον περιστοιχίζουν δεν θα περιορίζεται στον οικογενειακό κύκλο του, αλλά θα χαρακτηρίζει και τους φίλους του που θα διακρίνονται για την επαγγελματική επιτυχία και για την οικονομική τους επιφάνεια.

Αν μιλούσαμε για έναν συνηθισμένο άνθρωπο και πάντα σύμφωνα με τα άστρα, θα μπορούσε να γίνει ένας επιτυχημένος κτηματομεσίτης, δάσκαλος, αστυνομικός, εργαστηριακός ερευνητής, ιστορικός, επαγγελματίας υγείας, ή βιβλιοθηκάριος. Όμως, μιλάμε για τον πρωτότοκο γιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της (νεόκοπης) δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κάθριν Μίντελτον, οπότε αυτές οι αγωνίες είναι εκτός συζήτησης εξ αρχής.

Τα κεντρικά ερωτήματα για τον ίδιο θα είναι αν θα μπορέσει να μείνει πιστός στον εαυτό του όσο θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της θέσης του, ενώ θα ταυτόχρονα θ' αναζητά τον μεγάλο έρωτα... Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, μα την αλήθεια!

WomenOnly.gr - Πηγή: www.cafeastrology.com