Η πρόκληση γίνεται μονόδρομος

31.07.2013
Ένα τετράγωνο και μια αντίθεση μεταξύ του Άρη και των μεγάλων πλανητών, του Ουρανού και του Πλούτωνα, θα μας βγάλουν από τη ζώνη άνεσής μας. Ας γίνουμε... βαθύτεροι, λοιπόν.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Ο Άρης στον Καρκίνο, ο οποίος έχει κάνει την είσοδό του στο ζώδιο της ευαισθησίας στις 13 Ιουλίου, τις πρώτες μέρες του Αυγούστου ήδη σχηματίζει μια ισχυρή αντίθεση με τον Πλούτωνα, η οποία έχει ξεκινήσει από το τέλος Ιουλίου, και, κυρίως, μια ακριβή δυσαρμονία (τετράγωνο) με τον Ουρανό, ο οποίος βρίσκεται στον Κριό. Γενικότερα, ο Άρης στον Καρκίνο θα κάνει αισθητή με ποικίλους τρόπους την επίδρασή του σε όλα τα ζώδια όλο τον Αύγουστο. Ο πλανήτης της δύναμης και της εξουσίας στον Καρκίνο, ένα ζωδιακό χώρο όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι το Νερό, στοιχείο παθητικό, βρίσκεται σε πτώση. Το ζώδιο στο οποίο θα κάνει τη διαδρομή του εκπροσωπεί το σπίτι και το οικογενειακό περιβάλλον.

Ο Άρης εδώ θα αποκαλύψει συμπλέγματα, θα τονίσει τυχόν δυσκολίες στο οικογενειακό περιβάλλον και θα αναγκάσει πολλούς να συνθηκολογήσουν, ενώ εξαιτίας του πολλοί θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Ο Άρης στον Καρκίνο συνδέεται με περιορισμούς συναισθηματικής φύσης, ψυχολογικές εξαρτήσεις και την αυξημένη αίσθηση της καταπίεσης. Χαρακτήρες κάθε τύπου θα βιώσουν έντονα αυτή την καταπίεση από αντικείμενα, καταστάσεις ή άτομα από τα οποία είναι εξαρτημένοι.

Ο Άρης στον Καρκίνο θα ενισχύσει επίσης την εσωστρέφεια, γεγονός που πιθανόν να έχει αντίκτυπο στη στάση απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κρίση. Η αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα, από τη μια, και η τετράγωνη όψη με τον Ουρανό, από την άλλη, προμηνύουν επαναστατική συμπεριφορά και δυναμικές αντιδράσεις, κάνοντας επίκαιρη την ευθιξία. Έτσι, δεν αποκλείεται να προκύψουν διαφωνίες και κατά συνέπεια αιφνίδιοι χωρισμοί.

Το ζώδιο του Νερού όπου βρίσκεται ο Άρης σε σχέση με το ζώδιο της Φωτιάς όπου βρίσκεται ο Ουρανός, με τη δυσαρμονική όψη που σχηματίζουν, ειδικά τις πρώτες μέρες του μήνα, φέρνουν στο νου την εικόνα ενός πυροβολισμού σε ένα βαρέλι πυρίτιδας. Επομένως, πρέπει να περιμένουμε μια διάχυτη νευρικότητα, που πιθανόν σε κοινωνικό επίπεδο να οδηγήσει στην αύξηση της επιθετικότητας και της βίας.

Από την άλλη, η συμμετοχή του Πλούτωνα με μορφή αντίθεσης παραπέμπει στο φρενάρισμα του δυναμισμού από το κατεστημένο, στην ενίσχυση συμπλεγμάτων, στην αποδιοργάνωση της δράσης και στις εξαντλητικές υπερβολές χωρίς λόγο.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα
Αλλαγή & ανατροπή πάνε μαζί

Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Αύγουστος δεν θα κάνει εντύπωση. Τις πρώτες επτά μέρες, ο Άρης από τον Καρκίνο, ένα ζώδιο στο οποίο βρίσκεται σε πτώση, σχηματίζει τετράγωνο -δυσαρμονική όψη- με τον Ουρανό στον Κριό, ενώ από το τέλος Ιουλίου έρχεται με ανοικτή αντίθεση με τον Πλούτωνα, μια όψη με ισχύ που θα συνεχιστεί και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο Άρης, όταν βρίσκεται σε ζώδιο του Νερού, αναδεικνύει τα εσωτερικά χαρακτηριστικά μας. Επομένως, τόσο στις κοινωνικές όσο και στις οικογενειακές σχέσεις αναμένονται ζωηρές συναισθηματικές αντιδράσεις.

Ο Άρης στον Καρκίνο, εξαιτίας και της σχέσης του με τον Ουρανό, θα λειτουργήσει και λίγο υπόγεια, ενισχύοντας την παρορμητική συμπεριφορά σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο και οδηγώντας πολλούς στην πρόκληση. Άλλωστε, δυο μεγάλοι πλανήτες, φορτισμένοι δυναμικά από την παρουσία του... πολεμοχαρή πλανήτη, θα ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα και θα πληθύνουν τα έντονα περιστατικά.

Πάντως, το φετινό Αύγουστο εγκαινιάζεται μια περίοδος σοβαρών αλλαγών για τη ζωή πολλών από εμάς, και είναι σημαντικό να μην αρχίσουν τώρα σχέδια τα οποία δεν έχουν δυνατά θεμέλια. Πιθανά λάθη θα φέρουν πολλούς σε δύσκολη θέση μερικούς μήνες αργότερα. Σε διεθνές επίπεδο, η επανάληψη της δυσαρμονίας του Άρη με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό θα τονίσει τη βαρύτητα κάποιων δυσκολιών. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε αναθεωρήσεις σε τακτικές και νόμους που βρίσκονται τώρα σε προγραμματικό στάδιο. Αλλαγές θα παρατηρηθούν στην εξωτερική πολιτική αρκετών χωρών, ενώ συνεχείς θα είναι οι συζητήσεις μεταξύ των κέντρων εξουσίας και αμοιβαίες οι πιέσεις. Θέματα εξοπλισμού και εμπορικές συναλλαγές, όπως και η τουριστική δραστηριότητα, θα απασχολήσουν πολλά κράτη, ενώ δεν θα λείψουν οι αντιδραστικές ενέργειες εκ μέρους κάποιων μειονοτήτων.

Η καλή πλευρά αυτού του συνδυασμού θα σχετιστεί με νέα επιστημονικά επιτεύγματα. Στη χώρα μας, παρά το κλίμα των διακοπών και της διασκέδασης, πολλά προβλήματα θα οξυνθούν, ίσως μάλιστα να ωθήσουν πιεστικά και άμεσα στην αλλαγή. Όσον αφορά τις εσωτερικές αντιδράσεις, δεν προβλέπεται να υπάρξει απάντηση ή διάλογος. Χαρακτηριστικά θα είναι ο ζεστός καιρός, τα ατυχήματα, η εγκληματικότητα και οι πυρκαγιές. Προς το τέλος του μήνα, καθώς ο Ήλιος θα περάσει στην Παρθένο, σχηματίζοντας αρμονία με τον Πλούτωνα, και ο Άρης θα εγκαταλείψει τον Καρκίνο για τον Λέοντα, η έμφαση στο διάλογο και συνεπώς η γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη συνεννόηση θα βελτιώσουν το κλίμα κατά πολύ.

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Παίξτε και λίγο άμυνα...
Κάθε άλλο παρά κοινός μπορεί να χαρακτηριστεί ο Αύγουστος, γι’ αυτό θα φροντίσουν η θέση του Άρη και οι όψεις του. Έτσι, θα σας απασχολήσουν οι σχέσεις σας με την οικογένεια και το στενό περιβάλλον σας, η προσωπική σας ζωή, και κάποιους μια σειρά περιστατικών στον τομέα της καριέρας. Αναμφίβολα, θα αναζητήσετε τρόπο για να εκφραστείτε δυναμικά και, εξαιτίας των γεγονότων, θα κόψετε ταχύτητα. Ενεργήστε μεθοδικά και με υπομονή προκειμένου να πετύχετε όσα έχετε σκοπό, γιατί οι νευρικές και απότομες αντιδράσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Επίσης, φροντίστε για την υγεία σας, αποφύγετε, όσο γίνεται, τους πολυσύχναστους χώρους και ζητήστε πίστωση χρόνου από εκείνους με τους οποίους έχετε εκκρεμότητες.

Λέων: Φροντίστε τον εαυτό σας
Το φαινόμενο του μήνα θα έχει για τους περισσότερους από εσάς ως συνέπεια τη διατάραξη της ψυχικής σας ισορροπίας, εκτός κι αν φροντίσετε να παρατείνετε τις διακοπές σας! Αντιμετωπίστε τα πιθανά προβλήματα υγείας με αισιοδοξία και καλή διάθεση και μην επιτρέψετε στο άγχος να σας καταλάβει. Η ηρεμία σας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα. Βασιστείτε στις δυνάμεις σας -διαθέτετε πολλές- για να ελέγξετε τις επιρροές που δέχεστε από το περιβάλλον σας, πολύ περισσότερο τις αρνητικές. Επίσης, αποφύγετε να πείτε και να κάνετε πράγματα που θα προκαλούσαν πρόβλημα σε κάποιο βασικό τομέα της ζωής σας. Βρείτε τρόπο να ξεκουράζεστε, γιατί το έχετε ανάγκη, και διοχετεύστε ενέργεια σε ό,τι σας γεμίζει εσωτερικά.

Τοξότης: Επιβληθείτε με στιλ
Τον Αύγουστο ο Άρης δεσπόζει στον όγδοο τομέα του ωροσκοπίου σας, και οι δυσαρμονικές όψεις του θα συνδεθούν άμεσα με μια κάποια ταλαιπωρία συναισθηματικής και υλικής χροιάς. Ίσως να βρίσκεστε κάπου μακριά, απολαμβάνοντας τις διακοπές σας. Αν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να δώσετε μάχες με στόχο τη νίκη. Και στην προσπάθεια, να αποφύγετε την απερισκεψία και την άσκοπη κατανάλωση δύναμης. Προσέξτε επίσης να μην ξεπεράσετε τα όρια των δυνατοτήτων σας και να αποφύγετε κάθε μορφή ριψοκίνδυνης δραστηριότητας. Αν και βρισκόμαστε ουσιαστικά στην καρδιά του καλοκαιριού, θα χρειαστεί να βάλετε κάποια πράγματα σε σειρά, αντιμετωπίζοντας εχθρούς και διευθετώντας εκκρεμότητες.

ΓΗ

Ταύρος: Ήρεμα κι ωραία!
Με Άρη, Πλούτωνα και Ουρανό να επηρεάζουν συναναστροφές και συναλλαγές και να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά σας, τα σταθερά βήματα για τα οποία φημίζεστε είναι η κατάλληλη τακτική. Γενικά, τα ίδια τα γεγονότα θα επιστρατεύσουν τις άμυνές σας και τη διάθεση για ελιγμό στην επικοινωνία, ενώ το υπολογιστικό σας μυαλό θα βρει διεξόδους αρκετές φορές μπροστά στα δύσκολα. Το φαινόμενο θα οξύνει τη νευρικότητά σας, οπότε προσέχετε πώς μιλάτε και σε ποιον. Αφήστε τα πολλά πολλά και προσπαθήστε να ακολουθήσετε έναν τρόπο ζωής ήρεμο, μην επιμείνετε στην τακτοποίηση υποθέσεων, αν προς το παρόν δεν είναι εφικτή. Διαλέξτε έναν ήρεμο τόπο και χώρο για τις διακοπές σας αυτόν τον Αύγουστο.

Παρθένος: Μπορείτε και με λιγότερα
Αν οι φιλοδοξίες ή οι προσδοκίες σας έχουν χτυπήσει κόκκινο, με αφορμή το φαινόμενο θα χρειαστεί αυτή την περίοδο να κάνετε κάποιες εκπτώσεις. Κανείς δεν σας απαγορεύει να έχετε μεγάλα όνειρα για τη ζωή σας, απλώς οφείλετε να προσαρμόσετε τη δράση σας στα δεδομένα. Ο Άρης, ωστόσο, αν και όχι σε πρακτικό επίπεδο, θα καταφέρει να κατευθύνει το δυναμισμό και το ένστικτό σας σωστά. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, καθώς και υπομονή, για να κερδίσετε το στοίχημα αυτό το καλοκαίρι. Για να εξασκήσετε τα χόμπι και να προβάλετε τα «πιστεύω» σας όπως θα θέλατε, χρειάζεται προσπάθεια. Μην εκνευρίζεστε. Αντιθέτως, προσπαθήστε να αρκεστείτε σε ό,τι καλό μπορεί να σας δοθεί τώρα.

Αιγόκερως: Δεν είναι ώρα για αντίδραση
Σχέσεις, δουλειές και, προπάντων, τα τρέχοντα συμφέροντά σας, μπαίνουν στο μικροσκόπιο με αφορμή το φαινόμενο. Βρίσκεστε στο... επίκεντρο της περιπέτειας και οφείλετε να σταθείτε βράχος. Δώστε βάση στη συμπεριφορά σας προς τρίτους και αποφύγετε άτομα με τα οποία δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε. Να είστε προετοιμασμένοι για επιθετικές συμπεριφορές, παράλληλα όμως προνοήστε για έκτακτα περιστατικά στο οικογενειακό περιβάλλον σας. Επίσης, μην επιμείνετε να πετύχετε κάτι, αν το όλο κλίμα δεν το επιτρέπει. Όπως και για άλλα ζώδια, έτσι και για σας, η συμβουλή μου είναι να ελιχθείτε. Αποδεχτείτε τις αλλαγές που είναι μη αναστρέψιμες και χαμηλώστε τους τόνους εκεί που εντάσεις κορυφώνονται. Σας συμφέρει.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Ναι, και το χρήμα μετράει
Το φαινόμενο του μήνα επηρεάζει την υλική και τη συναισθηματική σας ασφάλεια. Ο Άρης και οι δυσαρμονικές όψεις του θα σας κάνουν πιο τολμηρούς και ριψοκίνδυνους, ώστε να καλύψετε τις συναισθηματικές και τις οικονομικές σας ανάγκες. Όσο θα λάβετε βοήθεια στον οικονομικό τομέα άλλο τόσο θα καταναλώσετε. Έτσι, μπορεί να περάσει χρήμα από τα χέρια σας, παράλληλα όμως θα προκύψουν δυσανάλογες με το εισόδημά σας ανάγκες, και αισθηματικής φύσης, με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί. Ενδέχεται και δικοί σας άνθρωποι να γίνουν αφορμή για να ξοδέψετε. Στο χέρι σας είναι το κατά πόσο θα γίνετε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Γενικά, μην κλείνετε συμφωνίες ή παίρνετε αποφάσεις που μπορεί να επιβαρύνουν την τσέπη σας.

Ζυγός: Στο ύψος των περιστάσεων
Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο και οι όψεις που σχηματίζει με Ουρανό και Πλούτωνα θα τονίσουν το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης μέσα σας, και ο Άρης στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας θα γίνει το κύριο μέσο έκφρασης για τη διάκρισή σας στο κοινωνικό περιβάλλον. Απέναντι στις δυσαρμονικές όψεις, που προμηνύουν δυσκολίες, θα πρέπει να κρατήσετε σταθερή στάση. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και υπερασπίστε τη φήμη σας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντά σας τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Επίσης, αποφύγετε τις αναμετρήσεις κάθε είδους και τις προκλήσεις στις σχέσεις σας με ανθρώπους των οποίων τη χρησιμότητα δεν μπορείτε να αγνοήσετε.

Υδροχόος: Απλά και διακριτικά
Η υγεία, η εργασία, ενδεχομένως και η οικογένεια θα σας απασχολήσουν αυτόν το μήνα, εξαιτίας του φαινομένου. Και μπορεί να μην είναι η δική σας υγεία ή εργασία, αλλά δικών σας ανθρώπων. Γενικότερα, το μέτρο και η αυτοσυγκράτηση στην έκφραση, στη διασκέδαση, αλλά και κατά τις μετακινήσεις σας, θα σας κάνει πολύ καλό αυτή την περίοδο. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε σχόλια, μην πιέζετε τους δικούς σας αν είναι απρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σας, ελέγχετε το παρασκήνιο στη δουλειά και στην προσωπική ζωή σας, γιατί εκεί καραδοκούν εχθροί και άλλα παρασιτικά στοιχεία. Πάνω απ’ όλα, εκφραστείτε με τρόπο που δεν απειλεί τα συμφέροντά σας. Φροντίστε να είστε διακριτικοί.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Η δύναμη είναι στα χέρια σας
Ο Άρης, σε συνδυασμό με την παρουσία του Δία στο ζώδιό σας, μάλλον θα γίνει αιτία ταλαιπωρίας στο μεγαλύτερο μέρος του φετινού Αυγούστου. Αν και είναι καλύτερα να πάτε διακοπές, δεν είναι να βάζετε τα μαύρα, θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε στις αντιξοότητες. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί η κούραση, τόσο σε φυσικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Πρωτ’ απ’ όλα, προστατέψτε ό,τι σας ανήκει, προτιμώντας τη διπλωματία απέναντι σε όσους έχουν πρόθεση να σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της δουλειάς σας. Προσπαθήστε να είστε τυπικοί απέναντι στις υποχρεώσεις σας και αποφύγετε να θίξετε κακώς κείμενα στον τομέα των σχέσεών σας.

Σκορπιός; Στο δρόμο της εξέλιξης
Η τάση για απόδραση από τις υποχρεώσεις, προκειμένου να ξεκουραστείτε ή να εξελιχτείτε με άλλο τρόπο, ταυτίζεται με την επιρροή του φαινομένου στη δική σας περίπτωση. Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, όμως τον Αύγουστο οι πλανητικές όψεις θα επηρεάσουν τις ιδεολογικές θέσεις σας, θα επιστρατεύσουν τις γνώσεις σας για την επίτευξη ενός στόχου και θα σας ωθήσουν δυναμικά προς την προσωπική εξέλιξη. Από την άλλη, θα επιστρατεύσουν τις δυνάμεις σας ενάντια στο κατεστημένο και σε καθετί που σας περιορίζει στην πορεία σας. Αποφύγετε τις ριψοκίνδυνες περιπέτειες, οργανωθείτε στις μετακινήσεις και τα ταξίδια σας και αποφύγετε τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη.

Ιχθύες: Δώστε το καλό παράδειγμα
Για εσάς το φαινόμενο του φετινού Αυγούστου σημαίνει μια κάποια ένταση και ταλαιπωρία στην ερωτική σας ζωή ή στις σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα. Η άλλη εκδοχή είναι αυτοί που αγαπάτε να αντιμετωπίσουν δικά τους προβλήματα, τα οποία πρέπει και να τα κατανοήσετε και να προσφερθείτε ως αρωγοί στην προσπάθειά τους να τα λύσουν. Γενικότερα, προσπαθήστε να είστε διαλλακτικοί και ψύχραιμοι στις κινήσεις σας. Μην εκτίθεστε σε κινδύνους και αποφύγετε τα ριψοκίνδυνα θαλάσσια σπορ. Ακόμα, μην παίρνετε τοις μετρητοίς δηλώσεις ή την επιθετική συμπεριφορά των ανθρώπων μέσα στο περιβάλλον στο οποίο ζείτε και δραστηριοποιείστε. Ένταση είναι, και σύντομα θα ξεθυμάνει.