Ο Ποσειδώνας είναι εδώ για ΣΕΝΑ!

31.07.2013
Ειδικά οι διελεύσεις του Ποσειδώνα στους πλανήτες του αστρολογικού μας χάρτη (που αφορούν ζώδια, πλανήτες και ωροσκόπους σε Ιχθύς, Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου), χαρακτηρίζονται από την αίσθηση σύγχυσης, ρευστότητας, αβεβαιότητας. Με δύο λόγια, αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν σε ικανοποιεί, ότι όλα είναι λίγα.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
(fb/www.cosmictelegram.gr)

Ο Ποσειδώνας, όπως έχουμε ήδη πει, διαλύει τα όρια, και στις διελεύσεις θολώνει ή κάνει αόρατες τις γραμμές που μας διαχωρίζουν από τους άλλους. Όταν π.χ. ο Ποσειδώνας διελαύνει στον Ήλιο μας, μπορεί να είναι η περίοδος που χάνουμε τον εαυτό μας στη σχέση μας με ένα άλλο πρόσωπο, ή έχουμε εμπειρίες που μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μέρος του όλου της ζωής. Πρόκειται για μια εποχή σύγχυσης, αμφιβολιών, μιας φούσκας που σκάει.

Ο Ποσειδώνας επίσης καταλύει τα εσωτερικά όρια μεταξύ συνείδησης και ασυνείδητου - δηλαδή μπορεί να ταυτιζόμαστε με έναν δυνατό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και δυναμισμό χαρακτήρα, και με τη διέλευση του Ποσειδώνα στον Ήλιο μας να ανακαλύπτουμε την αδύναμη και μπερδεμένη πλευρά του χαρακτήρα μας. Εξωτερικά γεγονότα μπορούν να κινητοποιήσουν τέτοια αισθήματα - κάποιος άλλος παίρνει την προαγωγή που προοριζόταν για εμάς, χάνουμε τη δουλειά μας ή τελειώνει μια σχέση που σήμαινε πολλά.

Οι διελεύσεις του Ποσειδώνα σε συντονίζουν με την αόρατη πλευρά της ζωής. Μπορεί φαινομενικά να συμπίπτουν με εποχές μεγάλης ρευστότητας, όπου τίποτα δεν είναι σταθερό, αλλά επίσης μπορούν να βιωθούν ως εποχές έμπνευσης. Σε αυτές τις περιόδους, που κρατάνε συνήθως γύρω στα δύο χρόνια, μαθαίνουμε ότι η ζωή δεν είναι μόνο ύλη, ό,τι βλέπουμε και πιάνουμε, ή μόνο τα χειροπιαστά πράγματα, αλλά ότι υπάρχει και το ανέφικτο, το αδύνατο, το απίθανο, το απραγματοποίητο, που μπροστά τους η πραγματικότητα ωχριά. Όποιος θεωρεί ότι η μόνη πραγματικότητα είναι η ρεαλιστική, θα εκπλαγεί όταν έρθει σε επαφή με τις άπειρες δυνατότητες της ζωής.

«Τρελαινόμαστε», απογοητευόμαστε ή αποθαρρυνόμαστε με αυτές τις διελεύσεις όταν δεν δεχόμαστε να συντονιστούμε με ένα ιδανικό και την πνευματική διάσταση της ζωής. Μερικά παραδείγματα διελεύσεων για να αντιληφθούμε την ουσία του Ποσειδώνα: Μια 34χρονη πέρασε μια περίοδο έντονων προσωπικών αλλαγών όταν ο Ποσειδώνας τετραγώνισε το γενέθλιο Ήλιο της για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Σε αυτή την περίοδο ο επί δώδεκα χρόνια σύζυγός της την άφησε, αλλά χωρίς να δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει ή ότι θέλει διαζύγιο. Έμεινε μετέωρη, χωρίς να ξέρει αν πρέπει να συνεχίσει τη ζωή της ή να περιμένει μια τελική απόφασή του. Την ίδια περίοδο εξέλιξε το ενδιαφέρον της για την αστρολογία, τη μετενσάρκωση και άλλου τέτοιου είδους τομείς, που τη βοήθησαν να δει μέσα από άλλο πρίσμα τη ζωή για πρώτη φορά. Στην ουσία την ενδυνάμωσαν, ώστε να αποφασίσει να τον χωρίσει και να προχωρήσει μπροστά αντί να παραμένει σε μια σχέση εξάρτησης που την καθήλωνε.

Ποσειδώνιες διελεύσεις στη γενέθλια Αφροδίτη είναι επίσης πολύ σημαντικές για την κατανόηση και το βαθύτερο περιεχόμενο της αγάπης και των σχέσεων. Συνήθως ελκυόμαστε από «αποτυχημένους» ή θύματα, ή ανθρώπους που δεν τα βγάζουν πέρα με τη ζωή τους και αναζητούν κάποιον/κάποια που θα τους στηρίξει οικονομικά ή και συναισθηματικά. Μια γυναίκα που ο Ποσειδώνας έκανε αντίθεση στην Αφροδίτη της συνάντησε έναν άντρα κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες.

Η σχέση τους είχε μια παραμυθένια αρχή, σαν αυτή η σύνδεσή τους να προοριζόταν να είναι πολύ σημαντική. Η σχέση ήταν γοητευτική, γεμάτη ροζ σύννεφα, μοναδική. Όταν η διέλευση άρχισε να «περνάει», η ροζ ερωτική ιστορία αποδείχτηκε απογοητευτική, μια αυταπάτη, μια ψευδαίσθηση. Ο άντρας ήταν ένας Ιχθύς με πνευματικές ανησυχίες, και μέσω αυτού γνώρισε κι άλλους τέτοιου είδους ανθρώπους. (Να σημειώσουμε ότι η Αφροδίτη εμπεριέχει όλα τα είδη των σχέσεων, όχι μόνο τις ερωτικές.) Το ενδιαφέρον της για την πνευματικότητα αυξήθηκε, αν και ήταν περισσότερο ζήτημα γκλάμουρ (ας μην ξεχνάμε ότι το γκλάμουρ ανήκει επίσης στον Ποσειδώνα) και καθόλου ζήτημα σοβαρής μελέτης. Υπό την επίδραση αυτού του άντρα, η γυναίκα ξόδεψε ένα σημαντικό ποσό για τάξεις mind control, μπερδεμένη και χωρίς να είναι σίγουρη για τα κίνητρα που την οδήγησαν εκεί (Ποσειδώνας). Στην τάξη, ωστόσο, διαπίστωσε ότι είχε εκπληκτικές ψυχικές ικανότητες. Μόνο προς το τέλος της διέλευσης κατάλαβε με απογοήτευση τον ψυχρό και απρόσωπο τρόπο που της φερόταν ο άντρας που είχε ερωτευτεί, όπως και ότι είχε ερωτευτεί περισσότερο μια εικόνα παρά ένα πρόσωπο. Αν και νιώθει συναισθηματικά και σε κάποιο σημείο και υλικά εξαπατημένη, δεν του κρατάει κακία, γιατί αισθάνεται ότι πήρε ένα σοβαρό μάθημα ωριμότητας και κατανόησης.

Κάποιος που ο Ποσειδώνας έκανε σύνοδο με την Αφροδίτη του βρέθηκε με την ερωτική του σχέση να διαλύεται. Η εξιδανικευμένη εικόνα της συντρόφου του άρχισε να υποσκάπτεται, για να το πούμε κομψά, όταν ανακάλυψε ότι κοιμάται με τον καλύτερο φίλο του. Πριν από αυτή τη στιγμή, είχε την τάση να τη θεωρεί προσωπική του ιδιοκτησία, και τώρα, μέσα από αφόρητο πόνο, έπρεπε να αντιμετωπίσει τη ζήλια και την έντονη κτητικότητα που πάντα είχε απέναντι σε κάθε σημαντική σχέση του με άντρες ή γυναίκες. Μέσα από τον πόνο, όχι μόνο απέκτησε σημαντική αποστασιοποίηση από τα αισθήματά του, αλλά είδε από άλλη οπτική γωνία την αγάπη και ανακάλυψε ότι τα αισθήματά του ήταν τόσο ανοιχτά, σε σημείο που άρχισε να σχετίζεται με άλλες γυναίκες. Στις ποσειδώνιες διελεύσεις η φαντασία αποκτάει τεράστια δύναμη, δημιουργώντας παραπλάνηση - δεν βλέπεις αυτό που είναι, βλέπεις αυτό που θα ήθελες να είναι. Συχνά, επίσης, υπάρχει αδυναμία συγκέντρωσης, λήθαργος, έλλειψη ενέργειας, αβεβαιότητα στην κατεύθυνση που χρειάζεται να πάρει η ζωή, αναποφασιστικότητα, αυταπάτη ή διάθεση να ξεγελάσεις τον άλλο και αίσθηση ανεπάρκειας - συνήθως όταν διελαύνει σε γενέθλιο Άρη και Κρόνο.

Ο Ποσειδώνας αυξάνει τη συμπόνια και τη συμπάθεια προς τους άλλους, κι αυτό σημαίνει ότι γινόμαστε ευαίσθητοι απέναντι στα αισθήματα και τις ανάγκες των άλλων. Είναι η καλή πλευρά του Ποσειδώνα που μας κάνει να βοηθάμε τους λιγότερο τυχερούς από εμάς ή να δίνουμε ένα χέρι εκεί που υπάρχει ανάγκη, χωρίς να περιμένουμε ανταμοιβή. Η άλλη πλευρά αφορά το θύμα, το μάρτυρα, το σωτήρα. Αυτόν που εξαπατά ή εξαπατάται. Αυτόν που αυτοκαταστρέφεται ή απογοητεύεται. Ακόμα και στις πιο δύσκολες διελεύσεις, όμως, ανακαλύπτουμε το βάθος των αισθημάτων, την ικανότητα να κατανοούμε και να συγχωρούμε, που ποτέ δεν ξέραμε ότι διαθέτουμε σε τέτοια έκταση. Και, ναι? Κάθε παραμύθι έχει τους δράκους του. Είναι το τίμημα για την ωριμότητα.