Οδηγίες επιβίωσης με τον Κρόνο στον Σκορπιό

21.11.2013
Κρόνος είναι θα περάσει... Κρόνος λοιπόν, ο πλανήτης της ψυχρής πραγματικότητας έχει μπει στον Σκορπιό ήδη από τις 5 Οκτωβρίου και θα παραμείνει σ' αυτή τη θέση μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2014, οπότε καλά θα κάνεις να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη.

Μια πολύ σημαντική όψη αφού ο Κρόνος βάζει τα όρια στον Σκορπιό που είναι συνδεδεμένος με το σεξ, τη δύναμη και την αλλαγή. Οι σύγχρονοι αστρολόγοι που έχουν αναπτύξει μια νέα, πιο ισορροπημένη θεωρία για τον Κρόνο, αναγνωρίζουν την πιο εποικοδομητική του πλευρά και δεν εστιάζουν τόσο στα αρνητικά. Σύμφωνα μ' αυτή τη θεωρία, ο Κρόνος μας βοηθάει να πειθαρχήσουμε, να δεσμευτούμε αλλά και να είμαστε πιο υπομονετικοί. Η ωριμότητά μας μάς βοηθάει να αναπτύξουμε αυτοέλεγχο, ενώ ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζουμε τα όρια μας.

Παράλληλα, ο Σκορπιός μας βάζει να δεχτούμε τις πτυχές του εαυτού μας που μας δυσκολεύουν, ενώ γίνεται βαθιά συναισθηματικός όταν μιλάμε για προσωπικές σχέσεις. Η οικειότητα που τόσο επιδιώκουμε στη ζωή μας δεν αποκλείεται να μας φοβίσει λίγο αφού μας στερεί την ιδιωτικότητα μας. Το κορμί, τα συναισθήματα, το μυαλό μας αλλά και οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Ο Σκορπιός συνδέεται επίσης με την επιθυμία, τη ζήλια αλλά και ίσως, την εκμετάλλευση. Είναι τα συναισθήματα που δεν προέρχονται από τη λογική αλλά από το ένστικτο.

Οι πιο αρνητικές επιρροές του Κρόνου στον Σκορπιό μπορεί να εκφραστούν με σεξουαλικά προβλήματα, μυστικοπάθεια και οικονομικά μπερδέματα. Αλλά μην φοβάσαι! Αυτό το διάστημα, η προσέγγιση στο σεξ επηρεάζεται από την τάση σου να ζητάς και να διεκδικείς αυτά που θέλεις και σε αυτόν τον τομέα.

Eπιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη