5 συμβουλές Feng Shui για καλή υγεία το 2014

03.02.2014
Οι οπαδοί του Feng Shui δίνουν στο σπίτι μεγάλη σημασία μιας και θεωρούν πως είναι ένα είδος συμβόλου για την υγεία του ιδιοκτήτη.

Αν θέλεις να έχεις καλή υγεία δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις ορισμένες απλές συμβουλές.

Καθάρισε: το να έχεις ένα καθαρό σπίτι είναι η αρχή για μια καλή υγεία. Ξεκίνησε από τις ντουλάπες. Βάλε μια τάξη στις ντουλάπες σου αν επικρατεί η ακαταστασία. Καθάρισε τον χώρο σου από τα περιττά πράγματα και πέταξε ο,τι δεν χρειάζεσαι. Ξεσκόνισε, βγάλε την σκόνη από το σπίτι σου,άνοιξε τα παράθυρα να μπαίνει καθαρός αέρας και θα έχεις μια καλή υγεία.

Η εξώπορτα: η εξώπορτα σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui παίζει σημαντικό ρόλο και αξίζει την προσοχή σου. Η πόρτα είναι το ‘στόμα’ του σπιτιού σου και μέσα από αυτήν περνάει στο εσωτερικό όλη η ενέργεια. Φρόντισε η εξώπορτα σου να είναι πάντα καθαρή και ο χώρος γύρω από αυτήν επίσης.

Ο φωτισμός: ο σωστός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός. Αν νιώθεις πεσμένη και μελαγχολική, τότε πρέπει να αλλάξεις τον φωτισμό στο σπίτι σου. Τα σποτάκια δίνουν διακριτικό φωτισμό που δεν είναι έντονος και είναι χαλαρός και είναι σίγουρα μια λύση. Γενικά προτίμησε το φυσικό φως όταν υπάρχει.

Μόνο τα φρέσκα: παλιά περιοδικά και εφημερίδες που πλέον έχουν παλιώσει δεν έχουν θέση στο σπίτι σου. Πέταξε τα και φρόντισε να αδειάζεις το σπίτι σου σε εβδομαδιαία βάση. Αν θέλεις να κρατήσεις κάτι από αυτά φύλαξε τα σε ένα κουτί.

Το πράσινο: το πράσινο είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις τα φυτά σου ‘ζωντανά’ αφού και αυτά θέλουν φροντίδα και φρόντισε να ξεφορτωθείς τα φυτά που έχουν μαραθεί. Κράτησε τον κήπο ή τα φυτά σου πράσινα και θα δεις και την υγεία σου να ανθίζει!

Eπιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη