Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Μαρτίου;

24.03.2014
Kαινοτομίες, παρορμητισμός και ανεξαρτησία είναι όλα όσα φέρνει μαζί της η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 30 του μήνα. Η αντίσταση στους κανόνες και τους νόμους είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της περιόδου αυτής.

Λίγα λόγια για το φαινόμενο: Οταν έχουμε νέα Σελήνη, το φεγγάρι δεν είναι ορατό γιατί ο Ηλιος είναι πολύ κοντά του. Ετσι, οι νέες Σελήνες μάς προσκαλούν να καθίσουμε στο σκοτάδι, να βρεθούμε στο άγνωστο, να αγγίξουμε το κενό.

Οι τρεις μέρες πριν από τη νέα Σελήνη είναι μια σωστή περίοδος για να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να γίνει κάτοικος του «δεν ξέρω», γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε κάτι καινούργιο. Να αδειάσουμε το μυαλό μας και να καθίσουμε στο σκοτάδι μέχρι να γεμίσει.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και συμβολίζει το μυαλό του αρχάριου - τη θέληση να σπάσουμε τις υπάρχουσες αντιλήψεις και να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Ο,τι λειτουργούσε μέχρι τώρα μπορεί να μην είναι αναποτελεσματικό πλέον, ή ακόμα περισσότερο μπορεί να είναι καταστροφικό. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι απέναντι και συμμετρικά/συμπληρωματικά στον Κριό βρίσκεται ο Ζυγός - χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας και τις ανάγκες των άλλων εκτός από τις δικές μας επιθυμίες.

Ο Αρης και η Αφροδίτη, οι παραδοσιακοί κυβερνήτες του Κριού και του Ζυγού, μας δίνουν σημαντικές συμπαντικές ενδείξεις για το πώς διαχειριζόμαστε τα δίπολα εγώ/εμείς, τι θέλω/τι θέλουν οι άλλοι, ανεξαρτησία/σχέση, απόφαση/αμφιταλάντευση, μαχητικότητα/συνεργασία.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο στον Σκορπιό τη μέρα της νέας Σελήνης: Τα τετράγωνα, να θυμίσω, δηλώνουν κρίσιμες καμπές, στις οποίες είτε πρέπει να αλλάξουμε με δική μας πρωτοβουλία είτε θα μας αλλάξουν άτσαλα οι περιστάσεις. Μας βοηθάνε να συνειδητοποιήσουμε τι μας ενδιαφέρει ουσιαστικά.

Τα δραματικά γεγονότα στην οικονομία μας πιέζουν να βάλουμε στο τραπέζι τις οικονομικές μας συνήθειες, να αναρωτηθούμε αν η κατανάλωση είναι διέξοδος και σύμβολο στάτους, υποκατάστατο ισορροπίας και ευτυχίας, τι σημαίνει ευημερία, ποιες είναι οι αξίες μας και τι θέση έχουν στη ζωή μας. Ενώ οι οικονομικές κρίσεις αναστατώνουν, αποσυντονίζουν και είναι επώδυνες, δημιουργούν επίσης και τη μεταστροφή σε απλούστερους τρόπους ζωής. Η οικονομική δυσπραγία αναγκαστικά μας φέρνει σε επαφή με τις αληθινές ανάγκες και επιθυμίες μας και πιο κοντά στους άλλους. Ανακαλύπτουμε ή ανακαλύπτουμε ξανά τη χαρά της δημιουργίας και πόσο σημαντική είναι οι σχέσεις. Αρχίζουμε να εξετάσουμε εξονυχιστικά τα «πρέπει» και τα «θα ’πρεπε» και αναλαμβάνουμε να πετάξουμε ό,τι δεν μας εκφράζει ή μας βαραίνει. Αν πιστεύεις ότι η ζωή σου έχει μεταμορφωθεί σε βάλτο, ότι κάνεις πράγματα που σε καταπιέζουν, ότι κάποια πρόσωπα σε τραβάνε πίσω, είναι η στιγμή να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο Αρης, ο κυβερνήτης αυτής της νέας Σελήνης στον Κριό, είναι ανάδρομος στον Ζυγό, κάνοντας πιο ισχυρό το συμπαντικό μήνυμα να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς στις σχέσεις μας. Στην πραγματικότητα ο αυτοέλεγχος, μια αξιοθαύμαστη αρετή, σπανίζει. Μόνο ένας άλλος, που μας ξέρει καλά, μπορεί να μας φανερώσει πράγματα για τον εαυτό μας που εμείς αγνοούμε παντελώς. Οπότε, πριν φτάσουμε σε έντονη αντιπαράθεση ή σε ρήξη, ας τεντώσουμε τα αυτιά μας για να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι άλλοι για μας. Αν δεν μας χαϊδεύουν τα αυτιά, ακόμα καλύτερα.

Ο Ουρανός βρίσκεται δίπλα σε αυτή τη νέα Σελήνη, δημιουργώντας επιθυμία για συναισθηματική ανεξαρτησία, συγκρούσεις, ανάγκη για προσωπικό χώρο και χρόνο, αισθήματα εξέγερσης, σπασμωδική συμπεριφορά, εναλλαγή διαθέσεων, εκρήξεις, έντονη διαίσθηση, σπάσιμο των δεσμών με το παρελθόν. Ο Δίας από τον Καρκίνο τετραγωνίζει τον Ουρανό (μεγάλες ριζοσπαστικές ιδέες, πίστη και αλήθεια, σκληροπυρηνικά «πιστεύω» και ιδέες, φανατισμός, τύχη) και τη νέα Σελήνη (υπερβολή στα αισθήματα, ανάγκη για πίστη, επιθυμία για προστασία, απληστία, πείνα για αισθήματα, το παλιό καλό παρελθόν) και κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα (υπόγεια παιχνίδια εξουσίας, ανάγκη για επιβολή, ισχυρή επιθυμία για μεταμόρφωση και θέληση για μεταρρυθμίσεις, διαφθορά και χρήμα). Για άλλη μία φορά όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά καλείται να δημιουργήσει, να προσθέσει ή να εμπλουτίσει την ιστορία της ζωής του.

Η ζωή δεν βρίσκεται στους ευσεβείς πόθους, αλλά στη θέληση για αποκατάσταση, επανόρθωση, μεταρρύθμιση, ανοικοδόμηση, ανάκτηση, επανεξέταση. Κάθε φορά που ερχόμαστε σε ρήξη με τη σύμβαση και την επανάληψη, νιώθουμε αθάνατοι. Να καλλιεργήσεις τη μοναδικότητά σου. Για να είσαι άνθρωπος, είπε με δύο λόγια ο Πλάτωνας, πρέπει να ξεφύγεις από τα όριά σου.

Για μάθε και ανάλογα με το ζώδιο σου τι να περιμένεις!

Κριός: η ξάγρυπνη πλευρά σου βγαίνει στην επιφάνεια! Αυτή η εκρηκτική Νέα Σελήνη είναι μια σπίθα που σου βάζει φωτιά και τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την ώθηση που παίρνεις για να κερδίσεις αυτή τη μάχη που γίνεται μέσα σου. Άνοιξε τα μάτια και το μυαλό σου και δες πως τα όρια που βάζεις είναι καθαρά δικά σου και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ελευθερωθείς από τα όποια δεσμά σε κρατούν.

Ταύρος: νιώθεις πως πιέζεσαι από κάποιες δυνάμεις που δεν μπορείς να ελέγξεις με αυτή την Νέα Σελήνη να επηρεάζει τις παρασκηνιακές δραστηριότητες. Το να χάσεις την ισορροπία σου ή απλά να βγεις κάποιες φορές εκτός εαυτού είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτές τις μέρες αν και το μήνυμα που πρέπει να πάρεις είναι να έχεις πίστη και να παίρνεις ρίσκα ακόμη και σε καταστάσεις που δεν σου είναι οικείες. Τόλμησε και θα ανταμειφθείς.

Δίδυμοι: αυτή η εκρηκτική Νέα Σελήνη στον 11ο οίκο των γκρουπ μπορεί να σου δυσκολέψει λιγάκι την ζωή από την άποψη του να μείνεις πιστή σε ένα πρότζεκτ μέσα σε όλες αυτές τις περίεργες συνθήκες. Το να σπάσεις τα δεσμά που νιώθεις να σε πιέζουν είναι μια πιθανή αντίδραση αυτό το διάστημα.

Καρκίνος: η επαναστατική αυτή Νέα Σελήνη στον δέκατο οίκο της καριέρας σου και των ευθυνών θα σε “ξυπνήσει”. Μπορεί να χρειάζεται να αντιμετωπίσεις ανεύθυνους και δύσκολους ανθρώπους αλλά αν είσαι εφευρετική και είσαι διατεθειμένη να πάρεις κάποια ρίσκα τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αφού θα ξεπεράσεις τα εμπόδια που σε κρατούν πίσω. ίσως αποφασίσεις να αλλάξεις ακόμη και καριέρα και να δεις ολόκληρη την ζωή σου να παίρνει άλλη στροφή.

Λέων: μια απροσδόκητη ευκαιρία μπορεί να εμφανιστεί στα επαγγελματικά σου με την Νέα αυτή Σελήνη να σε βάζει να σκέφτεσαι ταξίδια και μακρινά μέρη είτε για να εμπλουτίσεις τις σπουδές σου ή για άλλους λόγους. ίσως τώρα να σκεφτείς ακόμη και το μετακομίσεις σε μια άλλη πόλη ή χώρα. Όποια απόφαση και αν σκέφτεσαι καλό είναι να είσαι σίγουρη για το κάθε σου βήμα και να το έχεις σκεφτεί λογικά.

Παρθένος: οι σχέσεις σου είναι στο μικροσκόπιο αυτό το διάστημα και εσύ καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευέλικτη και να μπορείς να προσαρμόζεσαι στις νέες καταστάσεις και τις νέες συνθήκες. Τα οικονομικά κι τα συναισθηματικά σου είναι στο μικροσκόπιο τώρα και εσύ δείχνεις πιο έτοιμη να αντιμετωπίσεις τα πάντα.

Ζυγός: αυτή η Νέα Σελήνη φέρνει αλλαγές στις σχέσεις σου με τους γύρω σου και απροσδόκητες διασυνδέσεις στα προσωπικά και τα επαγγελματικά αποδεικνύονται τόσο συναρπαστικές που δεν μπορείς να το πιστέψεις! Το να πάρεις μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει την ζωή σου σίγουρα είναι ένα ρίσκο όμως μπορεί να είναι το απαραίτητο βήμα για να αλλάξει όλη σου η ζωή.

Σκορπιός: η δουλειά και η καθημερινότητα σου μπορεί να ταρακουνηθεί λιγάκι με την Νέα αυτή Σελήνη στον έκτο οίκο της καθημερινότητας σου. Ξαφνικές αλλαγές στην δουλειά ή στις καθημερινές σου συνήθειες μπορεί ίσως να σε εκνευρίσουν λιγάκι όμως αν είσαι ευέλικτη και αλλάξεις λίγο και το πρόγραμμα σου θα δεις την θετική πλευρά της φάσης αυτής που περιλαμβάνει νέους τρόπους για να κερδίσεις χρήματα και να περνάς καλύτερα.

Τοξότης: η δημιουργικότητα και τα ερωτικά σου είναι στο επίκεντρο αυτές τις μέρες και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ελευθερωθείς και να εκφραστείς χωρίς περιορισμούς . Μην πάρεις τον εαυτό σου πολύ σοβαρά και να δεις πόσα νέα πράγματα θα ανακαλύψεις για εσένα την ίδια!

Αιγόκερως: τα οικογενειακά ζητήματα αλλά και τα αισθηματικά θέματα που σε βασανίζουν χρόνια μπορεί να είναι κάποια θέματα που σε απασχολούν πολύ όμως μπορεί να σκεφτείς ακόμη και να αλλάξεις καριέρα ή τόπο διαμονής. Αν μπορείς να είσαι ειλικρινής χωρίς να είσαι απότομη με τους γύρω σου τότε ίσως αυτή είναι μια περίοδος που αλλάζεις κατεύθυνση και οι γύρω σου είναι με το μέρος σου!
Υδροχόος: το μυαλό σου γεννά ιδέες και τώρα φαίνεται πως έχει πάρει μπροστά και τίποτα δεν το σταματά με την ευρηματική αυτή Νέα Σελήνη. Η υπομονή σου είναι το αδύνατο σημείο σου και έτσι πρέπει να προσέξεις να μην είσαι ανυπόμονη. Χρειάζεσαι νέες πηγές έμπνευσης και το να συναναστρέφεσαι με έξυπνους ανθρώπους είναι κάτι που σου δίνει νέα πνοή.

Ιχθείς: οικονομικά θέματα παίρνουν μια ξαφνική τροπή αφού τα οικονομικά σου είναι στο επίκεντρο. Αν δεν ξοδεύεις άσκοπα τα χρήματα σου και είσαι “ανοιχτή” σε νέες ιδέες θα δεις το εισόδημα σου να αυξάνεται. Το να εξερευνήσεις νέους τρόπους να κερδίσεις χρήματα είναι κάτι ακόμη που κάνεις αυτές τις μέρες.

Γιώργος Πανόπουλος,

Επιμέλεια:Ελένη Αναστασάκη