Σχέσεις ζωής++++

28.04.2014
Η κοινή ζωή μπορεί να είναι η σπουδαιότερη ευλογία, και να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς μας. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να έχουμε δίπλα μας τον ιδανικό σύζυγο. Βρείτε τον δικό σας σύμφωνα με το ζώδιό σας και... βίον ανθόσπαρτον!

Κριός
Ζυγός στον 7ο οίκο 

Ως πύρινο ζώδιο, σας βγαίνει φυσικά να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας, και μπορείτε να θυμηθείτε πολλές περιπτώσεις όπου αποφασίσατε να δράσετε σύμφωνα με την προσωπική βούληση και όχι μέσω συμβιβασμών για χάρη της «άλλης πλευράς». Αλλωστε, ο έρωτας για σας, με τον Λέοντα στον 5ο οίκο σας, είναι μια γιορτή όπου δύο άτομα έρχονται κοντά και συμβάλλουν στη γέννηση μιας σχέσης που λάμπει ως πρότυπο ένωσης δύο ισχυρών προσωπικοτήτων, ενώ δεν αποδέχεται τους κοινωνικούς συμβιβασμούς. Αυτό όμως είναι η ανάγκη της καρδιάς σας όταν αναζητάτε το ιδανικό άλλο σας μισό. Αντιθέτως, ο γάμος ή η σχέση που ορίζεται μέσα από την υπογραφή εγγράφων εμπεριέχει έννοιες όπως «δικαιοσύνη» και «συμβιβασμός» (Ζυγός στον 7ο οίκο), καθώς και κανόνες (Αιγόκερως στο 10ο οίκο). Με άλλα λόγια, αδιαφορείτε για την εξασφάλιση που προσφέρει ένας γάμος σε πρώτη ανάγνωση, αλλά στην πορεία καταλαβαίνετε πως έχετε ανάγκη από υποστήριξη και θαυμασμό, κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα από τη συγκεκριμένη μορφή συμβιβασμού.

Ταύρος
Σκορπιός στον 7ο οίκο 

Ο γάμος είναι μια πράξη που δείχνει ωριμότητα και μεγάλη σιγουριά για τη σχέση σας. Σπάνια ένας Ταύρος θα παντρευτεί σύντομα μετά από μια νέα γνωριμία ή υπό το κράτος της παρόρμησης. Αλλωστε, με τον Σκορπιό στον 7ο ηλιακό οίκο σας, ο γάμος σάς μεταμορφώνει, περνώντας σας από το «εγώ» στο «εμείς». Στο «εμείς», εκτός από τη συνύπαρξη με ένα άτομο στο ίδιο σπίτι, υπάρχει και η έννοια της συνιδιοκτησίας, του πλούτου που σταματά να αφορά ένα άτομο και γίνεται η επιδίωξη δύο. Συχνά, λοιπόν, ένας από τους λόγους (όχι ο κύριος, ούτε και ο μοναδικός) για να παντρευτεί ένας Ταύρος είναι η οικονομική εξασφάλιση και των δύο πλευρών, αφού ο γάμος έχει μεγάλη σημασία και για τη δημόσια εικόνα σας (Υδροχόος στο 10ο ηλιακό οίκο). Από την άλλη, η γαμήλια ένωση μπορεί να αποτελέσει για σας και μια ευκαιρία να εξερευνήσετε πέρα από τη σωματική και σεξουαλική επαφή, αφού σας ιντριγκάρει να μοιραστείτε βαθιά συναισθήματα και να ξεκλειδώσετε καρδιές. Ο πλούτος λοιπόν στο γάμο δεν είναι μόνο υλικός, αλλά κυρίως ψυχικός.

Δίδυμοι
Τοξότης στον 7ο οίκο 

Από τη φύση σας δύσκολα μπαίνετε σε καλούπια, οπότε δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο σας ο γάμος. Το δηλώνει άλλωστε και ο Τοξότης στον 7ο ηλιακό οίκο σας, ένα ζώδιο που θα μπορούσε να ταυτιστεί με τον/την αμετανόητο/-τη εργένη/-ισσα. Αυτό όμως που ψάχνει ένας Δίδυμος για να δεσμευτεί σε μια ερωτική σχέση δεν είναι τόσο τα υλικά οφέλη, το ανεπανάληπτο σεξ και η συναισθηματική ταύτιση όσο ο σεβασμός της ατομικής προσωπικότητας και οι γνώσεις μέσα από τη συναναστροφή με το σύντροφο. Αν ένας Δίδυμος δεν θαυμάζει πνευματικά το σύντροφό του, δεν μπορεί να σεβαστεί κανέναν όρκο που έχει δώσει. Εύκολα θα πει ψέματα, θα βρει δικαιολογίες όταν απιστήσει ή θα φύγει από μια σχέση που καταπιέζει την ανάγκη του για επικοινωνία, γνώση και ταξίδια σε κόσμους που λειτουργούν διαφορετικά από το περιβάλλον του. Ο γάμος στην περίπτωση των Διδύμων χρειάζεται καθαρό αέρα και απόλυτη ελευθερία για να αντέξει στο χρόνο, αλλά και για να φουντώνει η ερωτική επιθυμία όταν η καθημερινότητα και η συνήθεια τον απειλούν.

Καρκίνος
Αιγόκερως στον 7ο οίκο 

Ο γάμος για τον Καρκίνο εμπεριέχει τη συναισθηματική ασφάλεια, την αναβίωση εικόνων μιας ευτυχισμένης οικογένειας, ή την προσπάθεια να απελευθερωθεί από κακές μνήμες στο οικογενειακό περιβάλλον. Οι Καρκίνοι καθυστερούν συνήθως να αφήσουν το γάμο να μπει στο πετσί τους (Αιγόκερος στον 7ο ηλιακό οίκο), αφού πρέπει να βεβαιωθούν για τα αισθήματα της άλλης πλευράς μέσα από την τριβή με το χρόνο και τα συνεχή τεστ. Αναζητούν σύντροφο που μπορεί να είναι και γονιός, και είναι πιθανό να διαθέτει αρκετές από τις ποιότητες του γονέα που έχει εντυπωθεί στη μνήμη τους. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουν να έχουν απέναντί τους και ένα «παιδί», που τους έχει συνέχεια ανάγκη, αφού αντιλαμβάνονται τις σχέσεις μέσα από την εξάρτηση και το συνεχές δούναι και λαβείν. Γι’ αυτό οι Καρκίνοι επιλέγουν πολλές φορές να παίξουν το ρόλο του θύματος σε σχέσεις όπου απουσιάζει το συναίσθημα, με έντονη την παρουσία του Κρόνου (κυβερνήτης του Αιγόκερου, άλλωστε). Εξάλλου, η μοναξιά είναι κάτι που τους τρομάζει πολύ.

Λέων
Υδροχόος στον 7ο οίκο 

Αυτό που χαρακτηρίζει τις σχέσεις σας είναι η γενναιοδωρία. Οταν είστε σε σχέση, σημαίνει πως είστε ερωτευμένοι. Ο τρόπος που αγκαλιάζετε το σύντροφό σας, που περηφανεύεστε για τη σχέση σας και τα δώρα που κάνετε για να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας είναι μέρος μιας ιστορίας την οποία πολλοί θα ήθελαν να ζήσουν. Εχει άλλωστε ειπωθεί πως κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει πραγματική αγάπη μέχρι την ώρα που θα τον αγαπήσει ένα Λιοντάρι. Ωστόσο, ένα ασήμαντο γεγονός για πολλούς μπορεί να διαταράξει τη γαλήνη, και να ρίξετε από το βάθρο όπου έχετε τοποθετήσει το σύντροφό σας. Η ξαφνική διάλυση ενός γάμου είναι συχνό φαινόμενο για τους Λέοντες, καθώς ένας τρίτος θα μπορούσε να μετατρέψει τη λατρεία σε παγερή αδιαφορία (Υδροχόος στον 7ο ηλιακό οίκο). Είναι γνωστό πως ο γάμος σας πρέπει να τρέφεται από συνεχή επιδοκιμασία, διαφορετικά θα προκύψει κάποιο άλλο πρόσωπο. Αλλωστε, οι σχέσεις των Λεόντων ξεκινούν και ολοκληρώνονται αναπάντεχα.

Παρθένος
Ιχθύες στον 7ο οίκο 

Συχνά οι Παρθένοι επιλέγουν το μοναχικό βίο, προτιμώντας να δώσουν προτεραιότητα στους στόχους ζωής τους παρά να μπουν σε ένα γάμο που θα τους αποσυντόνιζε με προβλήματα και υποχρεώσεις. Ωστόσο, ως γήινο ζώδιο, οι Παρθένοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς να σαγηνεύσουν. Από την άλλη πλευρά, επειδή διαθέτουν το ταλέντο να ακούν τα προβλήματα των άλλων, να προσφέρουν στήριξη και συμβουλές, να υπηρετούν πολλές φορές την ανάγκη για συναισθηματική στήριξη (Ιχθύες στον 7ο ηλιακό οίκο), προτιμούν να μένουν μόνοι για να γλιτώσουν από αυτή την ευθύνη στο γάμο τους. Απαξ και αποφασίσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα, είναι υποστηρικτικοί και εστιάζουν στην τέλεια μορφή της αγάπης, όπου η συγχώνευση με το άλλο μισό είναι απόλυτα αρμονική. Από την άλλη, αν υπάρχουν συνεχώς φωνές και σκηνές ζήλιας, αποσυντονίζονται, και ο γάμος χάνει τη μαγική του διάσταση που έχουν στο μυαλό τους. Τότε είναι πιθανό να επιλέξουν αδιάφορες σχέσεις, όπου το σεξ είναι το μόνο που έχει σημασία.

Ζυγός
Κριός στον 7ο οίκο

Το συγκεκριμένο ζώδιο ταυτίζεται με το γάμο, αφού οι Ζυγοί αναγνωρίζουν πολύ καλύτερα τον εαυτό τους όταν είναι σε σχέση. Ως παιδιά της Αφροδίτης (είναι ο κυβερνήτης τους), διαθέτουν χάρη, διπλωματικότητα και κοινωνικότητα, στοιχεία που τους κάνουν ποθητούς. Αισθάνονται πολύ καλύτερα όταν έχουν δίπλα τους ένα σύντροφο με τον οποίο μοιράζονται κοινά όνειρα, που επιβεβαιώνει τη ρομαντική εικόνα της σχέσης που έχουν στο μυαλό τους, που τους προσφέρει την αγκαλιά που χρειάζονται για να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Βέβαια, ο Κριός στον 7ο ηλιακό οίκο τους φανερώνει πως οι Ζυγοί μπορεί να οπισθοχωρούν απέναντι στη δυναμική του συντρόφου τους, να καταπιέζουν τις επιθυμίες τους για χάρη της ισορροπίας της σχέσης, να υπομένουν πολλές αντιξοότητες προς όφελος της καλής δημόσιας εικόνας τους (Αιγόκερως στο 10ο ηλιακό οίκο τους). Αυτό που πρέπει να ξεπεράσουν είναι η λανθασμένη αντίληψη πως οι λεκτικές κόντρες και οι συγκρούσεις με το σύντροφό τους είναι αφορμή για χωρισμό.

Σκορπιός
Ταύρος στον 7ο οίκο 

Ο γάμος θα μπορούσε να είναι και μια ιερή αποστολή για εσάς, αφού δημιουργεί ένα δεσμό αίματος που σπάει μόνο με το θάνατο. Τα αισθήματά σας στο γάμο είναι πολύ βαθιά και εμπεριέχουν την απόλυτη αφοσίωση, την ουσιαστική αγάπη, την υπέρτατη θυσία. Επειδή όμως μέσα σας κρύβετε και έντονη ανασφάλεια (εγκατάλειψη, απιστία), είναι πιθανό τα παραπάνω θετικά χαρακτηριστικά να μετατραπούν εύκολα σε αυτοκαταστροφική κτητικότητα και παθολογική ζήλια. Με τον Ταύρο στον 7ο ηλιακό οίκο σας, καλείστε να μάθετε πως στη συμβίωση η ένωση των στοιχείων που φέρουν οι δυο σύντροφοι δεν πρέπει να οδηγούν σε πόλεμο για την κυριαρχία αλλά στο ουσιαστικό μοίρασμα. Ετσι, τα θετικά αισθήματα θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Η καχυποψία, η ζήλια, η ανασφάλεια δηλητηριάζουν το γάμο σας και στερούν κάτι από τη λάμψη που αντανακλάτε όταν είστε σε μια σχέση που φέρνει στην επιφάνεια τον πλούτο της ψυχής σας (Λέων στο 10ο ηλιακό οίκο).

Τοξότης
Δίδυμοι στον 7ο οίκο

Είστε άτομα θα μπορούσε κάποιος να ταυτίσει με την εργένικη ζωή, θέτετε πάντα νέους στόχους, άρα πιστεύετε στην τύχη και ότι στην επόμενη στροφή θα βρείτε τον ιδανικό σύντροφο. Θέτετε την προσωπική ελευθερία πάνω απ’ όλα στο γάμο, οπότε η κτητικότητα, η ζήλια και η επιβολή κανόνων απουσιάζουν από το σκεπτικό σας. Οντας λοιπόν σε μια σχέση όπου χάνεται σταδιακά ο αρχικός ενθουσιασμός, και μοιάζει σιγά σιγά με φυλακή, σας είναι εντελώς φυσικό να ανοίξετε την πόρτα και να φύγετε. Γενικά, ελκύεστε από άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας, χαρακτηριστικό που θα αποτελέσει κλειδί στη σχέση σας, αφού από τη μια ο σύντροφός σας εμπλουτίζει το γάμο σας με νέες απόψεις, ιδέες και πληροφορίες, ενώ από την άλλη είναι αρκετά έξυπνος ώστε να αφήνει την πόρτα του κοινού σας σπιτιού ανοιχτή, για να λειτουργεί σαν έξοδος κινδύνου όταν ο ρεαλισμός της καθημερινότητας καταπατά τα όνειρά σας για μια ροζ εκδοχή της ζωής (Δίδυμοι στον 7ο ηλιακό οίκο). Αναζητάτε το γάμο με ένα πνευματώδες, αισιόδοξο και όχι έντονα συναισθηματικό σύντροφο.

Αιγόκερως
Καρκίνος στον 7ο οίκο

Ο έρωτας, η δέσμευση, ο γάμος είναι στοιχεία που αντιμετωπίζετε με τεράστια ευθύνη, οπότε δεν αφήνεστε εύκολα. Οταν είστε ερωτευμένοι, πάντως, η ενέργειά σας είναι τέτοια που μπορεί να ηλεκτροδοτήσει μια ολόκληρη πόλη, αν και επιλέγετε να κρατήσετε τα αισθήματά σας σε χαμηλή τάση – έτσι αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια. Η αξιοπρέπεια, η σταθερότητα, η σοβαρότητα, η ευθύνη, η βαρύτητα, η διάρκεια και η δέσμευση στις σχέσεις σας είναι απαραίτητες. Χαρακτηριστικό σας όμως είναι η ανασφάλεια, η αδυναμία να εμπιστευτείτε, η ανάγκη να περνάτε το σύντροφό σας συνεχώς από τεστ για να ανακαλύψετε το ψέμα και να επιβεβαιώσετε το φόβο σας πως κάποια στιγμή θα σας εγκαταλείψει (Καρκίνος στον 7ο ηλιακό οίκο). Επιλέγετε λοιπόν να δείχνετε την ψυχρή σας πλευρά, να δίνετε βάση περισσότερο στην ύλη και λιγότερο στο συναίσθημα, και όταν έχετε εξουθενώσει το σύντροφό σας με την αδιαφορία σας και ζητήσετε ως δώρο τρυφερότητα, επαληθεύονται οι φοβίες σας. Μάθετε να εμπιστεύεστε και να μοιράζεστε συναισθήματα.

Υδροχόος
Λέων στον 7ο οίκο 

Επενδύετε περισσότερο στη φιλία και στην εγκεφαλική και πνευματική ένωση παρά στη συναισθηματική ανταπόκριση. Το μυαλό σας παίρνει συνεχώς στροφές, επιμένετε να θέλετε να αποδείξετε σε όλη την κοινωνία πως γνωρίζετε περισσότερα και σε μεγαλύτερο βάθος τα πράγματα από τους υπολοίπους, θέλετε να πρωτοπορείτε και να μην επενδύετε σε σχέσεις γεμάτες στερεότυπα και ξεπερασμένα στοιχεία. Ο γάμος λοιπόν για σας είναι μια κατάσταση που πρέπει να επιτρέπει τις προσωπικές ελευθερίες να ανθίσουν, οπότε επενδύετε σε λαμπερές προσωπικότητες και επαναστατικά μυαλά (Λέων στον 7ο ηλιακό οίκο), παρά σε συντρόφους με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Οταν ερωτεύεστε, όμως, ανταποκρίνεστε και στις συναισθηματικές ανάγκες που προκύπτουν, μέσα από την καρδιά σας. Το δύσκολο είναι να μπει κάποιος/κάποια στην ψυχή σας, αφού εμπιστεύεστε πολύ δύσκολα (Σκορπιός στο 10ο ηλιακό οίκο). Οταν γίνει αυτό, θα μάθετε πώς να ισορροπείτε τις πνευματικές ανάγκες σας με τις υλικές υποχρεώσεις σας.

Ιχθύες
Παρθένος στον 7ο οίκο 

Η έννοια της ανιδιοτελούς, μοναδικής και ιδανικής αγάπης πρέπει να κυριαρχεί στο γάμο σας, και κάνετε τα πάντα για να την ανακαλύψετε. Επειδή όμως εμπιστεύεστε εύκολα, είστε ικανοί να αγαπήσετε άτομα που δεν έχουν φτερά στην πλάτη τους, απλώς και μόνο επειδή πιστεύετε το αντίθετο. Θα πρέπει να προσέξετε το ότι μπορεί εύκολα να γίνετε αυτό που θέλει η άλλη πλευρά. Εξάλλου, συχνά επιλέγετε συντρόφους που βρίσκουν στο πρόσωπό σας το στήριγμα που χρειάζονται για να ανέλθουν οι ίδιοι. Αυτό που πρέπει να μάθετε για το γάμο είναι πως δεν είστε υποχρεωμένοι να ακούτε τα προβλήματα των άλλων, να συμπαραστέκεστε για μια ζωή, να παλεύετε για να σας δείξουν ενδιαφέρον και να σας χαρίσουν στοργή (Παρθένος στον 7ο ηλιακό οίκο). Δεν χρειάζεται να εξιδανικεύετε τον εκάστοτε σύντροφό σας, να παραβλέπετε τις ατέλειές του για να βιώσετε την απόλυτη αγάπη που προϋποθέτει μια ισόβια σχέση. Ο γάμος εξελίσσεται με τα άτομα σ’ αυτόν, οπότε δεν είναι λύση να τον αφήνετε με το παραμικρό για τον επόμενο «ιδανικό» σύντροφο.

Γιώργος Σοφιάνης
www.signingstars.gr