Πού θα σε πονέσουν τα παιχνίδια της Αφροδίτης;

16.06.2014
Στα περιορισμένα όρια του οικονομικού και συναισθηματικού γίγνεσθαι, οι μικρές παρεμβάσεις της τύχης θα βοηθήσουν να βρουν λύσεις ή να καταφέρουν κατακτήσεις εκείνοι που τις επιδιώκουν χωρίς ενδοιασμό.

H Αφροδίτη στον Ταύρο, σε αντίθεση με τον Κρόνο, θα οδηγήσει πολλούς από εμάς σε έναν απολογισμό στην αισθηματική τους ζωή. Η όψη μπορεί επίσης να ερμηνευτεί για πολλούς ως ένα κίνητρο για προσαρμογή στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του Ταύρου, ενώ ο Κρόνος είναι σκληρός στον Σκορπιό. Η Αφροδίτη από τον Ταύρο βοηθά στη διατήρηση περιουσιακών στοιχείων ή χρημάτων, ενώ θα δώσει σε πολλούς τη δυνατότητα να βρουν λύσεις στα οικονομικά.

Η όψη εξαγώνου που θα σχηματίζει με τον Δία ο πλανήτης της ομορφιάς και του έρωτα θα ενισχύσει την τύχη σε θέματα συναισθηματικά και επικοινωνίας και θα δώσει σε πολλούς ευκαιρίες να πάρουν πίστωση χρόνου για να διευθετήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Η Αφροδίτη βοηθά να Δία να γίνει πιο προσωπικός και προστατευτικός. Μπορεί η επιρροή της γωνίας που σχηματίζει με τον Αρη στον Ζυγό να μην είναι ιδανική, αλλά το άστρο της τύχης λειτουργεί καταλυτικά για την ασφάλεια, τη βελτίωση και τη σωτηρία είτε συναισθηματικών σχέσεων είτε περιουσιακών και οικονομικών ζητημάτων. Επίσης, θα βοηθήσει αρκετούς περισσότερο στα επαγγελματικά τους, δίνοντας ευκαιρίες τόσο για την αξιοποίηση του αντικειμένου εργασίας τους ή ενισχύοντας τη δημοτικότητά τους. Αλλωστε, ξέρουμε ότι ο συνδυασμός Αφροδίτης - Δία φέρνει πάντα τύχη. Γενικά, πολλοί είναι δυνατόν να βγάλουν επιπλέον χρήματα από τη δουλειά τους, προϊόντα να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, ο τζίρος να μεγαλώσει, οι συναλλαγές να γίνουν ευκολότερα και οι συνεννοήσεις να ενισχύσουν το υπόβαθρο της εργασίας και να της δώσουν ζωή και συνέχεια. Κι επειδή η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο επισκιάζεται από το εξάγωνο στο οποίο συμμετέχει ο Δίας, η ισορροπία είναι εφικτή για όσους έχουν ισχυρή θέληση.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα: Ζυμώσεις στην αναζήτηση ισχύος. O φετινός Ιούνιος είναι ένα μεταβατικό διάστημα. Η εικόνα των πλανητικών όψεων μας πληροφορεί ότι ο στόχος των ξένων δυνάμεων δεν είναι η πτώχευση της Ελλάδας αλλά η ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου τους, με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της χώρας μας. Τους προσεχείς μήνες, παρά την προπαγάνδα του φόβου που προωθείται από τα ΜΜΕ, δεν προβλέπεται πτώχευση, αλλά θα υποδαυλιστεί η αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας από τους... ενδιαφερόμενους.

Τα σενάρια συνωμοσίας πληθαίνουν, και καλλιεργείται ο φόβος μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης προκειμένου ο λαός να μείνει καθηλωμένος, ανίκανος να αντιδράσει. Η εικόνα των πλανητικών συνθέσεων τη χρονιά που έρχεται δίνει έμφαση στον έλεγχο των πετρελαίων και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, και εμπλέκει τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, κατά κύριο λόγο τη Ρωσία. Η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο, όπως άλλωστε και η Τουρκία, η Κύπρος, η Συρία και το Ιράν. Η Ρωσία έχει ανάγκη να παραμείνει δυνατός παίκτης στη διεθνή σκακιέρα με την παρέμβασή της στα τεκταινόμενα στην περιοχή μας. Η στρατηγική της επιλογή είναι η διπλωματία με σύμμαχο τη θρησκεία και η συμμαχία της με το Ισραήλ.

Αναμφισβήτητα η Ρωσία φαίνεται να εγγυάται τα σύνορα της χώρας μας, και παρά την αντίθεσή της με τις ΗΠΑ λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην Κριμαία, θα βρει μαζί τους σημείο συνεννόησης, έστω και μυστικά. Δεν θα γίνει όμως το ίδιο και με τη Μεγάλη Βρετανία ή το Ισραήλ. Το Ισραήλ σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το κράτος της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Το διεθνές σύστημα έχει διαβρώσει το πολιτικό σύστημά του, και φαινόμενα που ζούμε και στη χώρα μας αναφορικά με τα προγράμματα εξοπλισμών δίνουν και παίρνουν εις βάρος του ίδιου του λαού του, ο οποίος τα τελευταία χρόνια καλείται συνεχώς να πληρώνει τις συνέπειές τους. Κάποια στιγμή, σύντομα, οι πολιτικοί του θα εκπέσουν ή θα τιμωρηθούν. Σε γενικές γραμμές, οι εξελίξεις τρέχουν γρηγορότερα και σε σχέση με το χρήμα μεγαλώνουν τις ανισότητες. Η περίοδος αυτή θέλει σθένος και προνοητικότητα. Το καλό πάντως είναι ότι στη διάρκεια αυτού του μήνα θα υπάρξει προειδοποίηση για οποιαδήποτε εξέλιξη, γι’ αυτό καλό είναι να διατηρηθεί τόσο η εγρήγορση της συνείδησης όσο και η προνοητικότητα στη διαχείριση υποθέσεων, επαγγελματικών συμφερόντων και τη διεκπεραίωση διαφόρων υποχρεώσεων.

Ανάλογα με το ζώδιο σου, έτσι θα σε επηρεάσει!

Φωτιά

Κριός: Δυνατοί και στα δύσκολα. Πολλά θέματα θα σε απασχολήσουν αυτόν το μήνα, ενώ οι καταστάσεις θα σε πιέσουν να πάρεις αποφάσεις. Οι συγκυρίες πάντως θα δώσουν μια νέα προοπτική όσον αφορά τη διαχείριση του εισοδήματός σου, κάτι στο οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει η άνεσή σας στην επικοινωνία. Η διπλωματία και η προσπάθεια θα λειτουργήσουν υπέρ σου. Οι αντιξοότητες και τα εμπόδια δεν θα λείψουν. Η αντίθεση μεταξύ Αφροδίτης και Κρόνου θα σου φέρει αντιμέτωπους με απογοητεύσεις, συναισθηματικές και οικονομικές, αλλά ο Δίας στον Καρκίνο θα σε κρατήσει ψυχικά σθεναρούς και θα σου καλύψει αρκετά αποτελεσματικά απέναντι στις αιφνίδιες δοκιμασίες, ακόμα κι αν αυτές είναι αυξημένες σε αριθμό.

Λέων: Συνέπεια στην προσπάθεια. Με αφορμή το φαινόμενο αυτού του μήνα, θα πρέπει να προσέξεις ό,τι διαδραματίζεται στο επαγγελματικό περιβάλλον σου, αλλά και γύρω σου. Η αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου πρόκειται να επηρεάσει πολύ σημαντικούς τομείς της ζωής σας, και πιο συγκεκριμένα την καριέρα και την οικογένειά σου. Έχεις να αντιμετωπίσεις εμπόδια. Παρ’ όλα αυτά, ο Αρης στον Ζυγό θα σας βοηθήσει να αλλάξεις σχέδια, τακτική και πρόγραμμα, να αντικαταστήσεις απώλειες, να ξεπεράσεις πικρίες. Επίσης, ο Δίας στον Καρκίνο, που σύντομα θα περάσει στο ζώδιό σου, είναι εγγύηση ασφαλείας, ενώ δηλώνει ότι μια καλύτερη εποχή πρόκειται να έρθει από τα μέσα του προσεχούς φθινοπώρου. Εως τότε, στην προσπάθειά σου θέλει συνέπεια.

Τοξότης: Προστάτεψε τον εαυτό σου! Τα πράγματα είναι περίεργα, καθώς φαίνεται να επικρατεί ένα μπέρδεμα στη ζωή σου. Πολλές οι καταστάσεις που σε απασχολούν στην εργασία σου, πολλές όμως θα είναι και οι λύσεις που θα βρεθούν όσον αφορά προβλήματα προηγούμενων μηνών. Κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να αξιοποιήσεις οποιαδήποτε ευκαιρία για βοήθεια προκύψει στο δρόμο σου. Σημαντικός παράγοντας αυτή την περίοδο είναι ο οικονομικός ανεφοδιασμός, η διευθέτηση παλαιών χρεών, ο επαναπροσδιορισμός κληρονομικών υποθέσεων ή η υπεράσπιση περιουσιακών στοιχείων. Ο Κρόνος από τον Σκορπιό υποδεικνύει κινδύνους εξαιτίας του παρασκηνίου. Για να τους αντιμετωπίσεις, πρέπει να υιοθετήσεις ένα καλύτερο σύστημα αυτοπροστασίας.

Γη

Ταύρος: Καλύτερος ο συμβιβασμός. Καθοριστική η επιρροή του Ιουνίου με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου σε αντίθεση με τον Κρόνο και την εύνοια της όψης της με τον Δία. Καλό θα ήταν να σταθμίσεις τις δυνάμεις σου, να ελέγξεις τα περιθώρια που έχεις, μην έρθεις σε αντίθεση με το νόμο ή θυσιάζετε τις επιθυμίες σου στο όνομα των υποχρεώσεων. Οτιδήποτε θετικό πετύχεις αυτή την περίοδο θα αποτελέσει εχέγγυο για τους επόμενους μήνες και ειδικά για την περίοδο Αύγουστος - Σεπτέμβριος, όταν θα αντιμετωπίσεις δυσκολία στις σχέσεις και στις συναλλαγές σου. Πρόσεξε πώς θα διαχειριστείς τα συναισθήματα, το χρόνο, την αλλαγή των προτεραιοτήτων σας. Αξιοποίησε τις ευκαιρίες να βρεις λύσεις σε οικονομικά ζητήματα και διάλεξε συνθηκολόγηση παρά αντίδραση.

Παρθένος: Δεν σε πτοεί τίποτα! Μπορεί να περνάς λιγότερο άσχημα από πολλούς τις συνέπειες της αντίθεσης Αφροδίτης - Κρόνου, αλλά παραμένεις εκτεθειμένη τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά εξαιτίας του Αρη στον Ζυγό. Γενικά, ωστόσο, η Αφροδίτη φαίνεται να ανοίγει το δρόμο στις επιδιώξεις σου, εμπορικές, επικοινωνιακές και αισθηματικές, ενώ ο Δίας στον Καρκίνο θα σε στηρίξει σε οικογενειακά ζητήματα και στην υπεράσπιση μεγάλων επιδιώξεών σας. Από την άλλη, ο Κρόνος στον Σκορπιό είναι σταθερά ο δάσκαλος που σου δίνει μαθήματα ζωής, αν και δεν είναι τόσο αυστηρός απέναντί σας όσο απέναντι σε άλλα ζώδια. Θα σε βοηθήσει να αποδεχτείς την πραγματικότητα και να ελιχθείς για να προσαρμοστείς στις συνθήκες.

Αιγόκερως: Πότε έτσι πότε αλλιώς. Ο μήνας αυτός σε προκαλεί, και θετικά και αρνητικά. Από τη μια πρόκειται να φέρει στο δρόμο σου μεγάλες ευκαιρίες, αν και δεν θα σου δώσει εγγυήσεις, από την άλλη θα σε πιέσει μέσω κάποιων γεγονότων που θα είναι αδύνατον να ελέγξεις και τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν σχέση με την επαγγελματική ζωή σου. Πρέπει να γίνεις πιο ευέλικτη και να είσαι πρόθυμη να πάρεις αποφάσεις. Έτσι άλλωστε θα καταφέρεις να αμυνθείς ενάντια στους εχθρούς σου. Δεν είναι κακό να υιοθετήσεις το σύνδρομο του ήρωα. Όσο παρακινδυνευμένο κι αν ακούγεται, τελικά μάλλον θα σε βγάλει νικήτρια αυτή η τακτική. Όσον αφορά την αισθηματική ζωή σου, καλό είναι να φανείς ρεαλίστρια και, στις συζητήσεις σου, ειλικρινής.

Αέρας

Δίδυμοι: Τίποτα δεν είναι βέβαιο. Για εσένα το φαινόμενο έχει πολλές εκδοχές. Βρίσκεσαι στη δίνη καταστάσεων που σε απασχολούν από καιρό. Θα έλεγα ότι τα νώτα σου καλύπτει ο Αρης, που έχει πολύ θετική επιρροή, όση μπορεί να δώσει από το συνδυασμό του μεγάλου σταυρού. Δίας από την άλλη δίνει εγγυήσεις για την οικονομική σου κατάσταση, ενώ ο ανάδρομος Ερμής, που θα βρίσκεται στο ζώδιό σου, θα σε παιδέψει πολύ. Η ρύθμιση χρεών, η αναθεώρηση τρόπου ζωής, η αλλαγή προγράμματος και η ανανέωση σχέσεων, κυρίως αισθηματικών και κοινωνικών, είναι απαραίτητα τώρα. Υποστήριξη θα έχεις, αν και τα πράγματα παραμένουν εύθραυστα. Απόφυγε τις κινήσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εις βάρος σου ή να προκαλέσουν ζημιά σε βασικούς τομείς της ζωής σου.

Ζυγός. Προστάτεψε τις σχέσεις σου. Η όψη που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στην επιρροή της αντίθεσης της Αφροδίτης με τον Κρόνο αυτόν το μήνα είναι εκείνη του Ήλιου από τους Διδύμους με τον Άρη από το ζώδιό σου. Η καριέρα σου θα μπει στο μικροσκόπιο αυτή την περίοδο, επειδή η Αφροδίτη σχηματίζει μια ευνοϊκή όψη από τον Ταύρο με τον Δία, που είναι στον Καρκίνο, και αυτός με τον Κρόνο, που επηρεάζει εδώ και καιρό την κατάσταση των οικονομικών σου. Από την άλλη, οι προσωπικές και οι ερωτικές σχέσεις σου, όπως και οι κοινωνικές, είναι εκτεθειμένες σε νέες δοκιμασίες, είτε η συμπεριφορά σου προς τους άλλους είναι καλή είτε όχι. Εκεί εντοπίζεται το άδικο, και αυτόν τον τομέα θα πρέπει να προσέχεις σε καθημερινή βάση.

Υδροχόος: Το απρόβλεπτο καραδοκεί! Λίγο περίεργα φαίνεται να είναι τα πράγματα για εσάς, καθώς ο πρώτος μήνας της θερινής περιόδου επιφυλάσσει πολλά νεύρα. Από την άλλη, μάλλον θα σε ανανεώσει κιόλας! Οπως και να ’χει, το στενό περιβάλλον σου θα απορροφήσει πολύ από το χρόνο σου, η παρουσία σου εκεί θα δώσει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα. Δεν αποκλείεται να γίνουν αλλαγές στον τρόπο διαβίωσής σου ή να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής σου γενικότερα. Πιθανότατα θα αντιμετωπίσεις νέες προκλήσεις στο χώρο της εργασίας σου, όπου βέβαια πολλοί από εσάς θα έχουν ένα φύλακα-άγγελο να τους γλιτώνει από τα δύσκολα αρκετά συχνά. Παρ’ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση μην αρκεστείς μόνο σ’ αυτό. Κάνε και εσύ ό,τι καλύτερο μπορείς.

Νερό

Καρκίνος: Όλα υπό έλεγχο! Μπορεί να μην είναι εύκολο να το πιστέψεις, αλλά ο μήνας αυτός θα σε επηρεάσει λιγότερο αρνητικά και περισσότερο θετικά. Είναι βλέπεις πολύ δυνατή η σχέση μεταξύ της Αφροδίτης και του Δία, ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιό σου. Πολλά άτομα από το περιβάλλον σου θα βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών σου. Εστία πολέμου φαίνεται να παραμένει ο οικογενειακός χώρος, αλλά και η ένταση που πηγάζει από εκεί μάλλον θα αρχίσει να μειώνεται σιγά σιγά. Η σχετικά καλή όψη για σένα που σχηματίζει ο Κρόνος με τον Δία, ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο, θα σε βοηθήσει να υπερασπιστείς όσα έχεις κατακτήσει με το σπαθί σου. Μπορεί να υπάρξουν αναταράξεις στην προσωπική σου ζωή, αλλά όλα ελέγχονται.

Σκορπιός:Αποφάσεις, τώρα! Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις πιο ρεαλιστικά τις εξελίξεις. Ηρθε η ώρα να πληρώσεις το τίμημα της απόκτησης ή να επιδείξεις θάρρος προκειμένου να απαλλαγείς από σκάρτο υλικό. Δεν είναι δυνατόν να ανέχεσαι για πάντα άτομα και καταστάσεις που καθορίζουν τις κινήσεις σου παρά τη θέλησή σου, άλλωστε κάτι τέτοιο είναι ενάντια στη φύση σου. Δεν παίρνεις εύκολα τελεσίδικες αποφάσεις, προκειμένου όμως για το συμφέρον σου, θα πρέπει να βιαστείς. Μη χρονοτριβείς άλλο. Παράλληλα, θα πρέπει να κερδίσεις το χαμένο χρόνο διευθετώντας νομικά ζητήματα, διαπραγματευόμενη οικονομικά ζητήματα, λύνοντας εκκρεμότητες σχετικές με σπουδές και ταξίδια ή μια αλλαγή τόπου διαμονής που θα σε ανακούφιζε.

Ιχθύες: Σκέψου θετικά! Η αντίθεση του Αρη με τον οικονομικό σου τομέα εστιάζει στην εισροή χρημάτων, στην κατάσταση του εισοδήματός σου και στην ταλαιπωρία που κινδυνεύεις να υποστείς λόγω αυτής. Κυρίως αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και εσένα που ρισκάρεις χρήματα ή έχεις μεγάλα χρέη. Από την άλλη, η Αφροδίτη από τον Ταύρο ευνοεί τις πρόσκαιρες συμμαχίες και θα προσφέρει βοήθεια ώστε να διευθετήσεις οικονομικά και αλλά ζητήματα. Ο Δίας στον Καρκίνο, επίσης, είναι σημαντικός σε σχέση με την Αφροδίτη από τον Ταύρο: Θα διευκολύνει τη συνεννόηση και θα ανοίξει το δρόμο σε ένα νέο έρωτα, που θα αποτελέσει βάλσαμο για σένα αυτή την περίοδο, καθώς χρειάζεσαι κάτι που σε σπρώχνει να κοιτάζεις μπροστά.

Από τον Κώστα Λεφάκη