10 μυστικά φενγκ σούι απογειώνουν την καριέρα σου

29.09.2014
Μήπως τελευταία χρειάζεσαι μια ώθηση στην εργασία σου; Ευεργέτησε την καριέρα σου και ενεργοποίησε την επαγγελματική σου τύχη εφαρμόζοντας τις αρχές της φιλοσοφίας του φενγκ σούι.

Τα 5 στοιχεία του Φενγκ Σουι
Ενσωμάτωσε τα πέντε στοιχεία του φενγκ σούι (Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο, Νερό) στο γραφείο σου.

1. Ξύλο
Το Ξύλο ευνοεί τη δημιουργικότητα και συμβολίζει την πίστη. Αν ο χώρος εργασίας σου έχει ξύλινο δάπεδο ή αν το γραφείο σου είναι ξύλινο, αρκεί. Αλλιώς, «φέρε» το στοιχείο του Ξύλου εμπλουτίζοντας το χώρο σου με καφέ και πράσινες αποχρώσεις.

2. Φωτιά
Η Φωτιά είναι σύμμαχος της παραγωγικότητας και συμβολίζει το πάθος και τον ενθουσιασμό. Το κόκκινο χρώμα συνδέεται με αυτό το στοιχείο. Διάλεξε μια κατακόκκινη μολυβοθήκη ή τοποθέτησε ένα κόκκινο κερί πάνω στο γραφείο σου.

3. Γη
Η Γη είναι υπεύθυνη για τη σταθερότητα και την ισορροπία. Οι αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί και του καφέ αντιπροσωπεύουν αυτό το στοιχείο, καθώς επίσης και τα κεραμικά αντικείμενα, αλλά και οι φωτογραφίες ή οι πίνακες που απεικονίζουν τοπία.

4. Μέταλλο
Το Μέταλλο ευνοεί την οικονομική επιτυχία, την απόκτηση αγαθών και την ευημερία. Χρώματα όπως ασημί, γκρι και χρυσό και αντικείμενα από ασήμι, χαλκό ή μάρμαρο «συνωμοτούν» υπέρ της οικονομικής ευημερίας σου.

5. Νερό
Το Νερό είναι το στοιχείο της επικοινωνίας και των ευκαιριών. Το μπλε και το μαύρο χρώμα συνδέονται με αυτό το στοιχείο, καθώς επίσης και τα αντικείμενα από γυαλί, οι καθρέφτες και τα ενυδρεία.


Η επιφάνεια εργασίας: Τι θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου σχετικά με το γραφείο σου.

Στρογγυλεμένες άκρες: Ένα γραφείο με στρογγυλεμένες άκρες μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας αρνητικού τσι (αρνητικής ενέργειας), το οποίο μπορεί να προκληθεί από τις αιχμηρές γωνίες.

Μεγάλη επιφάνεια: Όσο πιο μεγάλη είναιη επιφάνεια όπου εργάζεστε τόσο λιγότερο το στρες και τόσο υψηλότερο το επίπεδο της φιλοδοξίας σου.

Συμπαγές ξύλο: Όσον αφορά το υλικό, προτίμησε το συμπαγές ξύλο. Υλικά όπως ο καπλαμάς, το ΜDF, η μελαμίνη ή το πλαστικό τείνουν να μπλοκάρουν τη ροή του τσι.

Γυάλινη επιφάνεια: Mια γυάλινη επιφάνεια γραφείου επιταχύνει τη ροή της θετικής ενέργειας και ευνοεί την ταχύτητα. Από την άλλη, εμποδίζει τη σταθερότητα, άρα δεν είναι κατάλληλη για μεγάλες χρονικές περιόδους.


Η διακόσμηση του γραφείου
Σκοπός είναι να δημιουργήσεις ένα χώρο ο οποίος σε εμπνέει, σε ηρεμεί και σου προκαλεί θετικά συναισθήματα. Κάνε το ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

1. Μάζεψε όλα όσα θα ήθελες να έχεις στους τοίχους ή στην επιφάνεια του γραφείου σου: ζωγραφιές, αφίσες, φωτογραφίες, διπλώματα, βραβεύσεις, παιχνίδια, μινιατούρες.

2. κάνε πρώτα μια στοίβα με όσα από αυτά σε εμπνέουν. Μπορεί να είναι μια φωτογραφία της Ρώμης, την οποία ανέκαθεν ήθελες να επισκεφτείς, ένα αεροπλάνο-μινιατούρα που σου θυμίζει την αγάπη σου για τα ταξίδια, μια σελίδα από ένα περιοδικό διακόσμησης που απεικονίζει τέλεια το παραθαλάσσιο σπίτι των ονείρων σου.

3. Στη συνέχεια, συγκεντρώνεσαι σε ό,τι σε κάνει να νιώθεις υπερήφανη, όπως πτυχία ή βραβεία.

4. Τέλος, ό,τι ξέρεις ότι σου προκαλεί θετικά συναισθήματα, όπως φωτογραφίες από καλοκαιρινές διακοπές ή μια ζωγραφιά των παιδιών σας που σου αρέσει πολύ.

5. Στη συνέχεια διακόσμησε το γραφείο σου ως εξής: Τοποθέτησε τα αντικείμενα που σε εμπνέουν και σε κάνουν να ονειρεύεσαι ανατολικά, νοτιοανατολικά ή νότια. Εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις υπερήφανη ή σου θυμίζουν επιτυχημένες στιγμές από το παρελθόν σου δυτικά, βορειοδυτικά ή βόρεια. Και όσα σε κάνουν να νιώθεις καλά, νοτιοδυτικά, δυτικά, βόρεια ή βορειοανατολικά.

Βασικές συμβουλές θετικής ενέργειας

  • Η ιδανική θέση του καθίσματος σου είναι εκείνη που σου επιτρέπει να βλέπεις ποιος μπαίνει στο γραφείο. Αν, παρόλ’ αυτά, κάθεσαι με την πλάτη προς την πόρτα, εξουδετέρωσε την αρνητική ενέργεια τοποθετώντας ένα αντικείμενο πάνω στο γραφείο σου, που θα αντανακλά το φως, όπως ένα μεταλλικό βάζο.
  • Όσον αφορά τη διακόσμηση του γραφείου, φρόντισε να διατηρείς την ισορροπία ανάμεσα στο γιν και το γιανγκ, αναμειγνύοντας ανοιχτά και σκούρα χρώματα, απαλές και τραχιές επιφάνειες.
  • Όταν δουλεύεις μαζί με κάποιον συνάδελφο για κάποιο project, φρόντισε να κάθεσαι σε γωνία, καθώς αυτή η θέση ευνοεί την αρμονική ροή του τσι.
  • Φρόντισε να μην κάθεσαι με την πλάτη στο παράθυρο, εκτός αν αυτό «βλέπει» σε ψηλό κτίριο.
  • Αν άλλαξες δουλειά πρόσφατα, τοποθέτησε ένα μπολ με νερό στην ανατολική πλευρά του γραφείου σας και φρόντισε να το γεμίζεις κάθε πρωί με φρέσκο νερό. Θα τονώσει τον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθησή σου.
  • Κράτησε κρυμμένα τα καλώδια του υπολογιστή σου, γιατί εμποδίζουν τη ροή του τσι. Ιδανικά, χρησιμοποίησε ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, για να μην υπάρχουν τόσα καλώδια πάνω στο γραφείο σου.
  • Φρόντισε ώστε Το γραφείο σου να είναι καθαρό, τακτοποιημένο, χωρίς περιττά αντικείμενα. Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι συγκεντρωμένη και αποφασιστική και θα απομακρύνει την αρνητική ενέργεια.
  • Βελτίωσε την ατμόσφαιρα του γραφείου σου τοποθετώντας φυτά που φιλτράρουν τον αέρα, όπως η φτέρη, η ορχιδέα, η δράκαινα, το σπαθίφυλλο.
  • Αν δουλεύεις από το σπίτι, τοποθέτησε ένα μικρό ενυδρείο στο ανατολικό, βόρειο ή νοτιοανατολικό μέρος του γραφείου σου. Θα ενεργοποιήσει την καλή τύχη στην καριέρα σου.
  • Όταν δουλεύεις, καλό θα ήταν να «βλέπεις» προς την ανατολή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, διάλεξε το νοτιοανατολικό προσανατολισμό.

Από τη Νέλλα Νοβάρη, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

Πηγή: Astra& Orama