Toξότης: πώς να τον μαγέψεις & τι να τον ταΐσεις

09.12.2014
Δεκέμβρης έφτασε, είμαστε πια στο ζώδιο του Τοξότη, του πολεμιστή της φωτιάς, της αναζήτησης, της περιπέτειας χωρίς όρια και της φιλοσοφίας.Το 9ο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, συμβολίζεται από έναν Κένταυρο που είναι μισός άνθρωπος και μισός άλογο. Έτσι συνδυάζονται τα θετικά αλλά και τα αρνητικά ένστικτα τόσο της ανώτερης (πνευματικής ) φύσης αλλά και της κατώτερης (ανθρώπινης).

Η αέναη προσπάθεια του Τοξότη είναι να ελευθερωθεί από τη ζωώδη φύση του ανθρώπου και να πετάξει ψηλά,στο σύμπαν. Να ελευθερωθεί από τα βάρη της γήινης υπόστασης και να ανυψωθεί στην πνευματική σφαίρα. Ο Κένταυρος συμβολίζει την ανάπτυξη της ανθρώπινης ψυχής,μια και συνδυάζει τις επιθυμίες του ανθρώπου, αλλά και τις πνευματικές φιλοδοξίες του. Στην ελληνική μυθολογία, οι Κένταυροι ήταν οι σοφοί δάσκαλοι: γενναίοι, περιπετειώδεις και σοφοί-είχαν μια απάντηση για όλα.

Συμπαθητικοί, προσηνείς, καλοσυνάτοι αλλά και επώδυνα ειλικρινείς, οι Τοξότες θα καταβάλουν πάντα προσπάθεια για να διορθώσουν τα προβλήματα των αγαπημένων τους προσώπων. Μια από τις μεγάλες τους αδυναμίες είναι πως βρίσκουν πολύ δύσκολο να εστιάσουν σε ένα μόνο πράγμα, καθώς τους αρέσει να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αν νευριάσουν, μπορεί να γίνουν αρκετά αγενείς και ν’ απορρίψουν με περισσή ευκολία τις καλύτερες συμβουλές ή να φύγουν χωρίς εξήγηση από μια δέσμευση. Είναι πολύ δραστήριοι και αγαπούν τους ανοιχτούς χώρους, και τις κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες.

Κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα: είναι οι master του multitasking!

Είναι πολύ εύκολο ν’ αγαπήσει κανείς αυτό το γελαστό, χαρούμενο, φιλοσοφημένο και ενίοτε ανώριμο ζώδιο! Ξεχειλίζει από γενναιοδωρία, αισιοδοξία και μια μεγαλόκαρδη αντιμετώπιση των ανθρώπων και της ζωής. Μπορεί να ξεχάσει το ραντεβού που έχει μαζί σου, μπορεί να μην σε πάρει καν τηλέφωνο, αλλά το χιούμορ και η χαριτωμενιά του θα σε βοηθήσουν να μην του κρατήσεις κακία και θα σε κάνουν να ξεχάσεις ό,τι ήθελες να του πεις.

Στον Τοξότη μην στερήσεις τον ανοιχτό ορίζοντα που ψάχνει πάντα στη ζωή του, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα στερηθείς τη φιλική συμβουλή του, την ευφυία αλλά και την έλλειψη πονηριάς και συμφεροντολογικής διάθεσης. Υπερασπιστής των αδυνάτων, πιο εύκολα θα παλέψει για έναν υψηλό σκοπό, παρά για να βάλει τάξη στο ίδιο του το σπίτι. Προτιμάει να φύγει σαβατοκύριακο παρά να πλύνει τα πιάτα που στοιβάζονται στην κουζίνα του.

Από τους πιο γοητευτικούς και χαρισματικούς του ζωδιακού, ο άντρας Τοξότης είναι πολύ συχνά…μουρντάρης και άπιστος, δύσκολα δε δεσμεύεται σε περιοριστικές σχέσεις ή γάμο, εκτός και αν υπάρχει μια αδερφη ψυχή που θα τον αφήσει ελεύθερο και δεν θα του στερήσει την πολύτιμή του ελευθερία. Μπορεί να γίνει χαρτοπαίκτης με την ίδια ευκολία που θα γινόταν ένας πολύ πετυχημένος διπλωμάτης ή Υπουργός Εξωτερικών. Με πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και επιπόλαιο τρόπο διαχείρισης ανθρώπων και καταστάσεων, είναι ικανός να πει ψέμματα με την ίδια ευκολία που θα μιλήσει Ρωσικά, ως καλός διπλός κατάσκοπος! (call me 007!).

Η συνταγη που θα γοητεύσει τον ανεξάρτητο Τοξότη, δεν θα μπορούσε παρά να είναι διαφορετική και αντισυμβατική, μια πρόταση από την Αριάδνη Πυλαρινού (https://ariadnewonderland.wordpress.com/)

Brownies με σως βατόμουρο

Yλικά:

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 120 γρ. βούτυρο αγελάδος 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 αυγά (μέτρια) 30 γρ. κακάο άγλυκο 1 κάψουλα βανίλια 60 γρ. αλεύρι απλό 85 γρ. χροντροκομμένα καρύδια ( ή φουντούκια)

Για τη σως

60 γρ. (4 κ. σουπ.) μαρμελάδα βατόμουρο 2 κ. σουπ. ζεστό νερό η λικέρ βατόμουρο κομματάκια ή ξύσματα σοκολάτας για το decor

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε πολύ μικρά κυβάκια (για ευκολία χρησιμοποιήστε μεγάλο μαχαίρι). 2. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και το βούτυρο. 3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να σχηματιστεί

μια λεία κρέμα. 4. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. 5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε για 5 λεπτάκια να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος. 6. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με αυγογδάρτη, ώστε να ενσωματωθούν πλήρως. 7. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε μαζί με τους ξηρούς καρπούς στο μειγμά μας ανακατεύοντας στιαδιακά. 8. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ορθογώνιο με διαστάσεις 22 εκ., ρίχνουμε μέσα το μέιγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του με μια σπάτουλα. 9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά. 10. Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε μιάμιση ωρίτσα να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.

Για τη σως

1.Ζεσταίνουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος το νερόνα κάψει. 2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαρμελάδα, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. 3. Περιχύνουμε το brownie την ώρα που το σερβίρουμε με την σως και διακοσμούμε με τα κομματάκια σοκολάτας. Tips: * Αν δεν έχουμε πυρέξ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι στις διαστάσεις αυτές,-όχι μεγαλύτερο γιατί αλλιώς το brownies θα μας βγεί πολύ λεπτό. * Προσέχουμε κατά το ψήσιμο να μην υπερβεί τον χρόνο γιατί μετά θα σκληρύνει και θα μοιάζει με κέικ!