Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος του Ιανουαρίου;

02.01.2015
Aυτή η Πανσέληνος στις 4 του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου, μας γεμίζει όνειρα. Τώρα βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και τις καταστάσεις και το φως της Πανσελήνου φωτίζει την σκέψη μας. Οι καταστάσεις οι οποίες ζούμε μπορεί πολλές φορές να έρχονται σε σύγκρουση με τα όνειρα μας και τις πιο βαθιές μας επιθυμίες. Παρακάτω θα βρεις πώς θα σε επηρεάσει η πανσέληνος ανάλογα με το ζώδιό σου.

Kριός: η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον τέταρτο οίκο σου και πιο συγκεκριμένα σχετίζεται με θέματα που αφορούν την ασφάλεια αλλά και το πόσο πολύ χρειάζεσαι τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο για να ισορροπήσεις την αγάπη σου αλλά και την ελευθερία που δίνεις στους ανθρώπους που αγαπάς είτε πρόκειται για τον σύντροφο ή τους στενούς σου φίλους. Το μονοπάτι που θα διαλέξεις να ακολουθήσεις μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο θα σε βοηθήσει όμως να μάθεις τι σημαίνει υπομονή και θα σε οδηγήσει στην ευτυχία.

Ταύρος: οι συζητήσεις που κάνεις αυτό το διάστημα με την Πανσέληνο αυτή να επηρεάζει τους τομείς που σχετίζονται με την επικοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις την παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι -σε όλους τους τομείς- με τους στόχους που έχεις θέσει και που θέλεις να πετύχεις. Το να μιλήσεις για τους στόχους και τα όνειρα σου είναι η πιο καλή αρχή για να τα δεις να πραγματοποιούνται κιόλας.

Δίδυμοι: αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει τα οικονομικά σου και καλό είναι να είσαι προσεκτική με το πορτοφόλι σου αυτό το διάστημα. Μπορεί τα οικονομικά σου να μην είναι τώρα στην καλύτερη τους φάση όμως αν χειριστείς σωστά την κατάσταση θα δεις πως δεν θα κάνεις περιττά έξοδα. Προσπάθησε να “προλάβεις” ένα μελλοντικό οικονομικό πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει, ξοδεύοντας με προσοχή και βάζοντας προτεραιότητες στις ανάγκες σου. Μην περιμένεις για να το κάνεις γιατί δεν αποκλείεται να είναι τότε πολύ αργά.

Καρκίνος: τα συναισθήματα σου είναι στο προσκήνιο με αυτή την ισχυρή Πανσέληνο στο ζώδιο σου. Δεν σου αρέσει να έχεις γύρω σου άτομα που επιμένουν και θέλουν να περάσει το δικό τους. Νιώθεις πιεσμένη και θέλεις να αντιδράσεις ενώ δεν αποκλείεται να το κάνεις κάπως ... απότομα. Οι δικοί σου άνθρωποι όμως καταλαβαίνουν πως αισθάνεσαι ακόμη και αν προσπαθείς να κλειστείς στο καβούκι σου. Καλό είναι να ξεκαθαρίσεις ποια είναι τα όρια σου από την αρχή έτσι ώστε και οι άλλοι να τα ξέρουν. Τότε είναι πιο εύκολο να μην τα ξεπεράσουν. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις πίσω στα θέλω σου ή να βάλεις σε δεύτερη μοίρα τις δικές σου ανάγκες.

Λέων: μπορείς σίγουρα να αποτρέψεις το να ξεφύγεις από την πραγματικότητα, πατώντας γερά τα πόδια σου στην γη. Η φαντασία σου είναι στα καλύτερα της και το θέμα εδώ είναι πως δεν πρέπει να αφήσεις τα όνειρα σου να “ξεφύγουν”. Φυσικά και δεν είναι ανάγκη να τα κάνεις όλα μονομιάς, ακόμη και αν το θέλεις. Το να κάνεις μια αρχή από κάπου είναι σίγουρα το καλύτερο βήμα που μπορείς να κάνεις τώρα. Επίσης το να είσαι πρακτική μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικό όσο το να πετάς στα σύννεφα αλλά το να νιώθεις περήφανη για τα όσα έχεις πετύχει θα δεις πως θα σε βοηθήσει να μείνεις πιστή στον στόχο σου και τελικά θα τον κατακτήσεις.

Παρθένος: τώρα απολαμβάνεις την χαρά και την μαγεία του να περνάς καλά με την παρέα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις το “ελεύθερο” στον εαυτό σου να το χαρεί και να περάσει καλά. Σίγουρα μπορείς να καταφέρεις και να πετύχεις κάτι που θα έχει διάρκεια αν το βάλεις στο μυαλό σου.

Ζυγός: αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει τον δέκατο οίκο των ευθυνών σου και σου μαθαίνει πως κάποιες φορές δεν μπορείς παρά να διαλέξεις πλευρές. Σίγουρα μπορεί να χρειαστεί ακόμη και να λογομαχήσεις κάποιες φορές όσο και αν δεν το θέλεις. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως πολλές φορές δεν γίνεται να ικανοποιείς τα προσωπικά σου “Θέλω” και να είναι και όλοι ευχαριστημένοι. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προσθέσεις αλλά οι δικές σου ανάγκες να έρχονται σε σύγκρουση με αυτές των γύρω σου. Δυστυχώς πολλές φορές δεν γίνεται να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Ακολούθησε την καρδιά και το ένστικτο σου και αν νιώσεις εσύ χαρούμενη θα χαρούν και οι γύρω σου.

Σκορπιός: δεν αποκλείεται αυτές τις μέρες να μάθεις κάτι σημαντικό για τον ίδιο σου τον εαυτό, αρκεί να αφήσεις στην άκρη την φωλίτσα σου και να βγεις στον έξω κόσμο. Μπορεί να λατρεύεις το σπίτι ή την γειτονιά σου αλλά και το να βγεις λίγο παραέξω θα δεις πως θα σου κάνει καλό. Ακόμη και τα ταξίδια που κάνεις με το μυαλό σου είναι ικανά να σε ανανεώσουν και να σε γεμίσουν χαρά. Κράτησε τα μάτια σου ανοιχτά και δεν θα χάσεις την ομορφιά που υπάρχει γύρω σου.

Τοξότης: δεν είναι εύκολο να χειριστείς την τάση που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να κριτικάρουν το κάθε σου βήμα. Δεν χρειάζεται να χάσεις την αισιοδοξία σου και να αφήσεις την αμφιβολία να σε κυριεύσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχεις γύρω σου ανθρώπους που δεν θα σε αφήσουν μόνη. Το να δέχεσαι συμβουλές από τους άλλους δεν σημαίνει πως πρέπει να νιώθεις σαν ηττημένη αλλά το γεγονός αυτό πρέπει να σου δίνει την δύναμη να κάνεις εποικοδομητικές αλλαγές στην ζωή σου και να πηγαίνεις παρακάτω.

Αιγόκερως: νιώθεις ενστικτωδώς την θετική ενέργεια που παίρνεις από τους άλλους και βλέπεις πως το να υπεραναλύεις τις καταστάσεις μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει κυρίως τον έβδομο οίκο δηλαδή τις σχέσεις σου και συνειδητοποιείς πως δεν σου κάνει καλό το να ανησυχείς διαρκώς για το πώς σε βλέπουν οι γύρω σου ή ποια είναι η γνώμη τους για το κάθε πράγμα που λες ή κάνεις. Δεν θα σου κάνει κακό να αφήσεις για λίγο τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να ηρεμήσει έτσι για αλλαγή.

Υδροχόος: ανεξάρτητα με το που φτάνεις με την φαντασία σου η παρουσία της Πανσελήνου στον έκτο οίκο σου φέρνει στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με τον εαυτό σου. Αν και οι πιο τρελές σου φαντασιώσεις γυρίζουν στο μυαλό σου, θα χρειαστεί να κάνεις μεγάλη υπομονή μέχρι να πετύχεις τελικά τον στόχο σου και τα όνειρα σου. Ευτυχώς συνειδητοποιείς τώρα πως είσαι ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης και ο σταρ της δικής σου ταινίας.

Ιχθείς: μπορεί να ξέρεις καλά τους ανθρώπους που είναι γύρω σου, όμως θα εκπλαγείς ευχάριστα όταν δεις πως οι γύρω σου έχουν διαφορετικές αντιδράσεις από αυτές που περιμένεις. Ευτυχώς η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον τρόπο που εκφράζεσαι και αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δείξεις πως εμπιστεύεσαι αυτό που σου λέει η καρδιά σου και δεν σου βγαίνει σε κακό.

Επιμέλεια: Ε.Α.