Πώς θα σε επηρεάσει ο Άρης & η Αφροδίτη στους Ιχθείς;

08.01.2015
Οι δύο πλανήτες που συνδέονται άμεσα με τον έρωτα και τον τρόπο που τον εκφράζουμε, τον εσωτερικό μας κόσμο και τη σεξουαλικότητα, βαδίζουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο στο ζώδιο της ευαισθησίας. Τι μπορούμε να περιμένουμε;

Το φαινόμενο του μήνα αποτελεί η παρατεταμένη στενή προσέγγιση του Άρη και της Αφροδίτης στους Ιχθείς, όπου εκείνη βρίσκεται σε έξαρση και εκείνος σε αδυναμία. Ο Άρης και η Αφροδίτη θα διατηρήσουν στενή προσέγγιση μεταξύ τους όλο το 2015, περνώντας από ζώδιο σε ζώδιο, ορισμένες φορές με μικρή απόκλιση ανάμεσά τους. Ωστόσο, η θέση τους στους Ιχθύς είναι από τις πιο σημαντικές στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Ο Άρης και η Αφροδίτη αποτελούν συμβολικά δυο ουράνια σώματα που εκφράζουν τις συγκινήσεις και συνδέουν την προβολή και τη δεκτικότητα, τη διείσδυση και την ένωση, την πρωτοβουλία και τη συνεργασία, τον ερωτισμό και το συναίσθημα. Στους Ιχθύς η Αφροδίτη ταυτίζεται με το ανώτερο ιδανικό, που μπορεί να οδηγήσει στη θυσία και στον αλτρουισμό, που σε αυτό το ζώδιο καθιερώνεται ως μέτρο της αγάπης. Από την άλλη ο Άρης στους Ιχθύς γίνεται πιο εσωτερικός και ευαίσθητος. Η θέση του σε αυτό το ζωδιακό χώρο ωθεί σε μια συνεχή ενδοσκόπηση, που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του. Οι συναισθηματικές εξαρτήσεις με το περιβάλλον γίνονται έντονες. Επίσης, τονίζει την αναποφασιστικότητα στους ανθρώπους και την τάση να εθελοτυφλούν. Ουσιαστικά θα κυριαρχήσει ο συναισθηματισμός της Αφροδίτης και θα αποκοιμηθεί ο δυναμισμός τους Άρη σε αυτή τη σύνοδο. Το φαινόμενο θα επιφέρει αλλαγές στις ερωτικές σχέσεις πολλών, δημιουργώντας αντιθέσεις και οδηγώντας σε διαμάχες.

Σε άλλες περιπτώσεις θα κλείσει κύκλους για να ανοίξουν νέοι, που σημαίνει ότι θα συντελέσει σε χωρισμούς, θα γίνει αιτία θυσιών στο όνομα της αγάπης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα εμπνεύσει τυφλούς έρωτες που, ακόμα και αν δεν διαρκέσουν πολύ, θα έχουν χαρακτηριστική πορεία. Εξάλλου, όταν κυριαρχεί η ευαισθησία δεν γίνεται παρά να προκύπτει κάτι πρωτόγνωρο, πέρα από τα καθιερωμένα. Αυτή είναι η μαγεία των Ιχθύων.

Η ανάγκη για την υπέρβαση: Οι ενεργειακοί πόροι της γης καταναλώνονται, οι οικονομίες πολεμούν υπό το βάρος των αδηφάγων αναγκών της παραγωγής, και τώρα γίνεται προφανές πως οι απίστευτες ενέργειες που έχουν χαλιναγωγηθεί έχουν απλώς δημιουργήσει μια κατηφορική πορεία. Η πορεία της «προόδου» μας έχει παρασύρει σε κατηφόρα.

Η εξουσία θεωρείται πιο σημαντική από τη γνώση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για «την ειρήνη, που βασίζεται στην εξουσία», αλλά η πραγματική ειρήνη στηρίζεται σε μια κατάσταση όπου ο άνθρωπος βλέπει κάθε μέρος της ζωής του ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου. Καθώς η Ανατολή συναντά τη Δύση, η ευκολία που η Ανατολή έχει στην ενδοσκόπηση μπορεί να δώσει στη Δύση έναν τρόπο για να επιτευχθεί η αναστροφή της συλλογικής συνείδησης, η οποία, με την εξωτερίκευσή της μας παρέσυρε σε αυτή την πορεία της «προόδου». Αυτό που οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν είναι να μη σταθούν στο τέλος της κατηφόρας, κάνοντας σχέδια που θα τους επιτρέψουν να κρατηθούν απλώς στην επιφάνεια. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να μάθουν να «πετάνε».

Μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά αν αποφύγουμε τον πανικό και εστιάσουμε στις πραγματικές ανάγκες μας. Οι ανοιχτές εστίες στη Μέση Ανατολή και το ζήτημα της Ουκρανίας είναι η σημαντική αφορμή για να προκύψει αργά αλλά σταθερά ένας νέος ψυχρός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας, της Ευρώπης και στη συνέχεια των ΗΠΑ. Η στενή προσέγγιση του Άρη και της Αφροδίτης στους Ιχθύς σημαίνει συνεχείς αναταράξεις και αστάθεια στον ανθρώπινο ψυχισμό. Σαφώς αυτό αφορά και τις διαθέσεις όσων παίρνουν αποφάσεις...

Φωτιά

Κριός: Τα πάνω κάτω. Το φαινόμενο του Φεβρουαρίου θα σε παγιδεύσει σε καταστάσεις τις οποίες πρέπει να προσέξεις, και το μέσο αυτής της παγίδευσης θα είναι οι συγκινήσεις και οι ψευδαισθήσεις που θα έχεις για κάποια πράγματα. Από την άλλη η ατμόσφαιρα στα ερωτικά σου μάλλον θα γίνει περίπλοκη αυτή την περίοδο. Δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες, αλλά και οι δυνατές ερωτικές στιγμές. Το όλο κλίμα θα δημιουργήσει ένα κομφούζιο μέσα σου, και καλό είναι να αποφύγεις τα μπερδέματα, που θα μπορούσαν να σου κοστίσουν στο μέλλον, σε χρόνο και όχι μόνο. Ευτυχώς τις τελευταίες δέκα μέρες του μήνα, καθώς ο Άρης και η Αφροδίτη θα περάσουν από τους Ιχθύς στο ζώδιό σου, θα αλλάξουν αρκετά τόσο οι καταστάσεις όσο και οι διαθέσεις σου.

Λέων: Διαφύλαξε όσα έχεις. Θα πρέπει να προσέξεις τις υλικές και τις συναισθηματικές σου κτήσεις αυτόν το μήνα. Θα υπολογίσεις αιφνιδιασμούς που θα προκύψουν ως προς την αίσθηση της ασφάλειας και ως προς την πιστότητα των συναισθημάτων κάποιων ανθρώπων προς εσένα. Στο σχέδιο δράσης που θα καταστρώσεις φρόντισε να έχεις εναλλακτικές. Η ανάγκη που σε διακρίνει να αφεθείς σε μια σίγουρη και ζεστή αγκαλιά μπορεί να μη συνοδευτεί από την κάλυψη που χρειάζεσαι. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε απογοητεύσει, γιατί είναι σίγουρο πως η δυσκολία να καλυφτείς θα είναι περιστασιακή. Κατά τα άλλα, ο ανάδρομος Δίας στο ζώδιό σου αυτόν το μήνα θα σε εμποδίσει να ζήσεις όπως ξέρεις ή να έχεις τις μικρές εξόδους που σχεδιάζεις.

Τοξότης: Σε ρευστό κλίμα. Η σύμπτωση Άρη και Αφροδίτης στους Ιχθύς θα φέρει αναστάτωση στα επαγγελματικά και εκπλήξεις στον έρωτα. Η δυσκολία με την πρόκληση θα δημιουργήσουν ένα σύνθετο κλίμα, και η ευκαιρία με τη δοκιμασία θα εναλλάσσονται συνεχώς. Προσπάθησε να διαχειριστείς το χρόνο σου έξυπνα και φρόντισε επίσης για την ασφάλεια των χρημάτων σου. Μην παρασύρεσαι από κόλακες και από τις εντυπώσεις. Επίσης, μη ρισκάρεις κάνοντας αλλαγές στα ερωτικά σου, όσο κι αν το φλερτ σου φαίνεται μαγικό. Ακόμα, καλό είναι να φανείς συνεπής στις υποχρεώσεις σου και να επενδύσεις σοφά το χρόνο σου, προκειμένου να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες σου. Τέλος, μη μιμείσαι ανθρώπους επειδή τους θαυμάζεις ή επειδή έχουν γίνει πρότυπα ομορφιάς ή πρότυπα ζωής για εσένα.

Γη

Ταύρος: Η υπομονή σου δοκιμάζεται. Το φαινόμενο του μήνα θα επηρεάσει πολύ την έκφραση, την επικοινωνία και τη συνεννόηση με το περιβάλλον σου, αισθηματικό και κοινωνικό. Θα δοκιμαστεί η υπομονή σου, θα ταλαιπωρηθείς συναισθηματικά και θα συνειδητοποιήσεις την ασυνέπεια αρκετών ανθρώπων, τους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχες υποψιαστεί ότι θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν έτσι. Επίσης, θα πρέπει να προσέξεις στις μετακινήσεις σου και να υπολογίσεις τα απρόοπτα. Θα υποχρεωθείς να προβείς σε αναθεωρήσεις απόψεων, ακόμα και σε μια αλλαγή στη νοοτροπία σου. Θα υπάρξουν όμως και οι ευχάριστες προτάσεις και γνωριμίες, οι οποίες στη συνέχεια θα απαιτήσουν αγώνα για να εδραιωθούν, κάτι που δεν θα φανεί από την αρχή.

Παρθένος: Βασικό κίνητρο η ανανέωση. Ο συνδυασμός Άρη και Αφροδίτης θα επηρεάσει τις φιλίες και τις προσδοκίες σου. Στην προσπάθειά σου να επιβάλεις στο περιβάλλον σου τη γνώμη ή τη διάθεσή σου, θα συναντήσεις άρνηση, αντίδραση και εμπόδια. Αυτό δεν πρέπει να αφήσεις να σε επηρεάζει. Αποδέξου το κλίμα που θα επικρατήσει και προσαρμόσου σε αυτό μέχρι να ξεπεραστούν τα δύσκολα. Παράλληλα δέξου το καινούργιο και το ασυνήθιστο χωρίς να σκας. Άλλωστε η απαίτηση για ανανέωση θα γίνει βασικό κίνητρο στη ζωή σου από τώρα και για αρκετούς μήνες. Επίσης, καλό είναι να ελιχθείς στις σχέσεις σου, περιορίζοντας τον εγωισμό σου, και να προσαρμοστείς όπου δεν έχεις επιλογή. Όπου βλέπεις προθυμία για συμβιβασμό, προσπαθήστε κι εσείς να δείξετε ένα καλό πρόσωπο.

Αιγόκερως: Σχέσεις στο στόχαστρο: Οι σχέσεις σου, τόσο οι αισθηματικές όσο και οι κοινωνικές, θα επηρεαστούν. Η προσπάθειά σου να ικανοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου θα συναντήσει συχνά εμπόδια, ενώ είναι πιθανό να παρασυρθείς από επιτήδειους και άτομα που δεν σε αγαπούν. Μείνε στο πλευρό όσων μπορούν να μοιραστούν τα όνειρα και τα άγχη τους μαζί σου. Αν η έγκριση που ζητάς από κάποιους δεν σας δοθεί, δεν πρέπει να απογοητευτείς. Συνέχισε την προσπάθεια, στο τέλος θα τα καταφέρεις. Οι εξελίξεις στην αισθηματική σου ζωή θα είναι χαρακτηριστικές, αρκετοί μάλιστα δεν θα τις αποδεχτείς εύκολα, κυρίως αν είναι αρνητικές. Αν είσαι μόνη θα κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες, μη βιαστείς όμως να επενδύσεις γρήγορα σε αυτές. Τέλος, μη χάνεις την ψυχραιμία σου στα δύσκολα.

Αέρας

Δίδυμοι: Τίποτα δεν έρχεται μόνο του. Τα εξωτερικά γεγονότα και οι σχέσεις σου με το περιβάλλον σου θα γίνουν συχνά αφορμή αυτή την περίοδο για να μην έχεις τη γαλήνη που θέλεις. Προφύλαξε τον ψυχικό σου κόσμο. Καλλιέργησε την αυτάρκεια και την ηρεμία, αποφεύγοντας τους πολυσύχναστους χώρους και τους δύστροπους ανθρώπους. Εκείνο που προέχει να προφυλάξεις είναι η ψυχική σου υπόσταση. Αποδέξου το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι δεν είναι καλοπροαίρετοι ή πρόθυμοι να σου σταθούν. Τυχόν θέματα υγείας μην τα αμελείς. Επίσης, αποφάσισε να απαγκιστρωθείς από άτομα και καταστάσεις που σε βλάπτουν αποδεδειγμένα. Ανεξάρτητα από τα ταλέντα σου, θα πρέπει να υπολογίσεις κόπο και προσπάθεια για να πετύχεις αυτό που θέλεις, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα.

Ζυγός: Δεν περνάς απαρατήρητη: Ο συνδυασμός Άρη και Αφροδίτης στους Ιχθύς θα επηρεάσει σύνθετα τις εξελίξεις στην επαγγελματική σου ζωή. Θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να πετύχεις τη διάκριση που θέλεις κοινωνικά. Θα πρέπει επίσης να υπερασπίσεις με νέα τακτική το ελεύθερο επάγγελμά σου ή την επιβίωση του αντικειμένου της εργασίας σου, αν την έχει επηρεάσει η κρίση. Οι ενδείξεις φανερώνουν ότι θα τα καταφέρεις, έλεγξε όμως το θυμό και τις παρορμήσεις σου, δείξε αισιοδοξία και ενίσχυσε τις δημόσιες σχέσεις σου. Ψυχολογικά χρειάζεσαι μια δικαίωση, η οποία μπορεί να καθυστερήσει, αλλά το ενδεχόμενο της καθυστέρησης δεν πρέπει να σε εκνευρίζει ή να σε κάνει ανασφαλή. Πάντως οι πλανητικές όψεις της περιόδου αυτής δείχνουν ότι δεν θα περάσεις απαρατήρητη.

Υδροχόος: Η αρχή της δικαίωσης! Το φαινόμενο του μήνα θα επηρεάσει τις συνθήκες και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων σου στον εργασιακό χώρο. Οι καθυστερήσεις και οι αντιξοότητες θα πληθύνουν. Καλείσαι να βελτιώσεις την όλη σου εικόνα και να επιμεληθείς την υγεία ή τη φυσική σου κατάσταση. Τα γεγονότα θα σε υποχρεώσουν να δουλέψεις περισσότερο και να κοπιάσεις άλλο τόσο. Να είσαι σίγουρη ότι όλη αυτή η προσφορά δεν θα πάει χαμένη. Όσοι ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, θα απαιτήσει κόπο και αρκετές θυσίες τους πρώτους μήνες. Πάντως, μέσα από αντιξοότητες και αντιθέσεις, αρχίζει μια εποχή κατά την οποία θα αναγνωριστεί η αξία σου στον επαγγελματικό χώρο. Μάλιστα το τέλος του φαινομένου θα σε δικαιώσει ηθικά και υλικά.

Νερό

Καρκίνος: Με διπλωματία και υπομονή. Άρης και Αφροδίτη στους Ιχθύς θα επηρεάσουν σύνθετα τις προσωπικές υποθέσεις σου, θα σε δελεάσουν με μια νέα επιλογή αισθηματικής φύσεως και θα σε οδηγήσουν σε μια μεγάλη επιτυχία. Το φαινόμενο φανερώνει ότι το στενό περιβάλλον σου θα γίνεται συχνά αφορμή για να φρενάρει η χαρά σου. Όποτε δέχεσαι κακή επιρροή, πρέπει να επιστρατεύσεις όλα τα αποθέματα της διπλωματίας και της υπομονής σου. Αξιοποίησε την επιρροή της Αφροδίτης, γιατί μόνο έτσι θα νικήσεις τους όποιους αντίπαλους σου και θα ξεπεράσεις ψυχολογικά τα «ταραχοποιά» πνεύματα που εδρεύουν στο στενό περιβάλλον σου. Πρόσεχε επίσης τον προσανατολισμό που παίρνεις στα επαγγελματικά σε σχέση με το κυρίαρχο δύσκολο κλίμα της εποχής.

Σκορπιός: Οργάνωση και πειθαρχία. Οι σχέσεις σου με το περιβάλλον σου απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Προσπάθησε να εντοπίσεις κρυφούς εχθρούς στο παρασκήνιο της ζωής σου, επικεντρώνοντας την προσοχή σου στον επαγγελματικό τομέα. Συμφωνίες και ταξίδια δεν είναι εύκολο να πετύχουν ή να πραγματοποιηθούν. Διαφωνίες θα ξεσπάσουν με συνεργάτες και συγγενείς. Βέβαια το φαινόμενο του Φεβρουαρίου σε ευνοεί εν μέρει, και αν δεν ήταν ο Άρης στους Ιχθύς, θα σου άφηνε περιθώριο να αποκτήσεις καινούργιους συμμάχους. Αυτό όμως είναι δύσκολο να υλοποιηθεί τώρα. Όσοι βρίσκεστε σε ιδιαίτερη θέση ευθύνης ή υπηρετείτε το παιδαγωγικό σύστημα, την πληροφορική ή τη δημόσια ζωή, να είστε περισσότερο οργανωμένοι και πιο υπεύθυνοι.

Ιχθείς: Αγώνας για επιβεβαίωση. Η προσπάθεια να επιβεβαιωθείς από τους άλλους δεν θα είναι τόσο εύκολη αυτή την περίοδο. Όσοι είστε δημιουργοί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ταλαιπωρηθείτε ή θα δοκιμαστείτε πάνω στο ταλέντο που έχετε ή σε όσα πιστεύετε. Αρκετοί θα δοκιμαστείτε και στην ερωτική σας ζωή, ή στα αισθήματα που τρέφετε για κάποιον άνθρωπο. Οι μεγαλύτεροι θα ταλαιπωρηθείτε λίγο στις σχέσεις σας με τα παιδιά σας. Για να χαρείτε την ερωτική ατμόσφαιρα, θα απαιτηθεί μεγάλη επιδεξιότητα εκ μέρους σας. Το φαινόμενο του μήνα μπορεί να πάρει προεκτάσεις λίγο επικίνδυνες για σένα, γιατί κάτω από το βάρος του γενικότερου κλίματος θα σε υποχρεώσει να αναθεωρήσεις από εδώ και πέρα το νόημα που δίνεις στη ζωή σου.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Πηγή: Astra& Orama