Από χρήμα πώς πάμε; Τι να περιμένεις το 2015

15.02.2015
Η κρίση είναι ακόμα πανταχού παρούσα στη ζωή μας, αλλά δεν πρόκειται να μείνει για πάντα. Το 2015 είναι ήδη εδώ, και η ελπίδες για αλλαγή μεγάλες. Τι προβλέπουν τα άστρα για τα οικονομικά των ζωδίων τους επόμενους μήνες; Ποιοι θα είναι οι πιο τυχεροί; Ο Κώστας Λεφάκης μας αποκαλύπτει τι να περιμένουμε σε οικονομικό επίπεδο ανάλογα με το ζώδιο μας.

Πότε θα τελειώσει η οικονομική κρίση: Από αστρολογικής πλευράς και μόνο, η παραμονή του Ουρανού στον Κριό σχετίζεται με την πτώχευση. Βέβαια, μολονότι το νέο έτος ξεκινά λίγο δύσκολα, θα υπάρξει μια βελτίωση από τον Μάιο και μετά. Μικρές δυσκολίες θα προκύψουν με την επιστροφή του Κρόνου στον Σκορπιό τον Ιούνιο και τον Άρη και την Αφροδίτη στον Λέοντα από τον Αύγουστο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Έπειτα, ο Δίας στην Παρθένο και η αρμονική όψη του με τον Πλούτωνα δημιουργούν προοπτικές βελτίωσης. Λίγο αργότερα, στα μέσα του 2016, το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, που συντηρεί τη φτώχεια, αρχίζει να αμβλύνεται. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη.

Το μεγάλο και σταθερό πρόβλημα της εποχής είναι το οικονομικό. Η συνεχιζόμενη κρίση παγκοσμίως, η διατήρηση της ύφεσης στις συναλλαγές, η βαριά φορολογία και η καταπίεση των μέσων κοινωνικών στρωμάτων διατηρεί για μία ακόμα χρονιά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης για όλο τον κόσμο. Ωστόσο δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για βελτίωση, μεμονωμένα για κάποια άτομα, που θα τύχουν μεγάλης οικονομικής εύνοιας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε μεταβατικές ή δύσκολες περιόδους. Αστρολογικά αυτές φαίνονται από την παράταση της δυσαρμονίας του Ουρανού με τον Πλούτωνα. Ο Ουρανός βρίσκεται στον Κριό και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω. Παρά το γεγονός ότι το τετράγωνο μεταξύ τους αρχίζει να φθίνει, υπάρχουν περίοδοι που το τετράγωνο αυτό είναι σχεδόν ακριβές. Αυτή η πλανητική δυσαρμονία από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι και σήμερα είναι η κύρια αιτία της παγκόσμιας κρίσης, όπως είχε συμβεί και στη δεκαετία του 1930 εν μέσω του μεσοπολέμου. Σε αυτή τη δυσαρμονία έρχεται να προστεθεί και μια νέα τετράγωνη όψη, εκείνη του Κρόνου από τις αρχές του Τοξότη με τον Ποσειδώνα από τις αρχές των Ιχθύων. Σημειωτέον επίσης ότι η επιστροφή του Κρόνου στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού στις 15 Ιουνίου - 17 Σεπτεμβρίου 2015 θα σημάνει φαινομενικά το μεγάλο φινάλε των οικονομικών δυσκολιών σε συλλογικές εργασίες, επιχειρήσεις και στις οικονομίες των κρατών. Σαφώς δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε, αλλά μπορούμε να προσαρμοστούμε υιοθετώντας νέους τρόπους διαβίωσης και διαχείρισης των οικονομικών υποχρεώσεών μας. Το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ουρανό λοιπόν είναι η παράταση της παγκόσμιας δυσκολίας, και το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα είναι η ψευδαίσθηση την οποία μπορεί να έχουν διάφοροι, παρασυρόμενοι από την κακή συνεννόηση ή από τις φρούδες ελπίδες που θα προσπαθήσει να διασπείρει το σύστημα για τη δική του επιβίωση. Όπως όμως μας έχει διδάξει η ιστορία, πάντα σε περιόδους κρίσεων υπάρχουν φανερές ή υπόγειες ευκαιρίες για επενδύσεις, για να βγάλει κάποιος χρήματα νόμιμα ή μη, ή να δημιουργήσει εκμεταλλευόμενος την κρίση νέες προσωπικές οικονομικές προοπτικές. Ας δούμε λοιπόν ποια από τα δώδεκα ζώδια είναι τα τυχερά και ποια είναι εκείνα που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται. ‣

Κριός: Η οικονομική κατάστασή σας το 2015 θα βελτιωθεί αρκετά, αλλά η χρονιά δεν σας δίνει ούτε τις μεγάλες ευκαιρίες ούτε την τελική απαλλαγή. Θα υπάρξουν ωστόσο περίοδοι, κυρίως το φθινόπωρο και το καλοκαίρι, που θα περάσουν χρήματα από τα χέρια σας. Υπάρχει βέβαια μια πιθανότητα αυτή η είσπραξη να μη σας αφορά άμεσα, απλώς εσείς να είστε ο μεσάζων. Αυτή η εμπειρία όμως θα σας δελεάσει για να κάνετε κάτι δικό σας αργότερα. Πολλοί από εσάς που θα λάβετε βοήθεια, από τρίτους ή από την τύχη, φροντίστε να επενδύσετε σοφά τα χρήματα. Πάντως, από αυτή τη χρονιά κι έπειτα θα έχετε γενικά λιγότερες οικονομικές απώλειες, ενώ τα κέρδη σας, αν είστε έμποροι, θα αυξηθούν, έστω και σε μικρή κλίμακα.

Ταύρος: Το οικονομικό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής σας. Η κρίση σάς έχει ταλαιπωρήσει. Ο Κρόνος στον Σκορπιό έκανε κάποιους πολύ πιεστικούς, ειδικά εκείνους στους οποίους οφείλετε χρήματα. Αλλά και όσοι δεν οφείλατε, ξοδέψατε για λογαριασμό τρίτων, προκειμένου να εξυπηρετήσετε προσωπικούς σκοπούς. Το 2015 σας βοηθά να βελτιώσετε την κατάσταση απλοποιώντας τα πράγματα και απαλλασσόμενοι από περιουσιακά στοιχεία ή κάτι που έχει μεγάλο κόστος συντήρησης. Αυτό θα σας βοηθήσει να επενδύσετε περισσότερα χρήματα στην ψυχαγωγία σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ενισχύσετε το κεφάλαιό σας από περιοδικές επισκέψεις της τύχης στις δουλειές σας. Αποταμιεύστε, όσο μπορείτε.

Δίδυμοι: Είστε άνθρωποι που είναι αδύνατον να κρατήσουν χρήματα στα χέρια τους. Ο τομέας δε των οικονομικών σας, που εκπροσωπείται από τον Καρκίνο, με κυβερνήτη τη Σελήνη, υφίσταται συνεχώς αλλαγές. Και αυτό το βιώνετε ξεκάθαρα στην κατανάλωση του χρήματος σε καθημερινή βάση. Πάντως, προβλέπεται μια σχετική βελτίωση στα οικονομικά σας. Μπορεί να μην υπάρξει τεράστια αλλαγή, αλλά θα ρυθμιστούν καλύτερα κάποια πράγματα, ώστε να παραμένουν μετρητά στα χέρια σας. Πιθανόν μάλιστα το καλοκαίρι ή στα μέσα του φθινοπώρου μια δουλειά σας ή μια επιτυχία σε τυχερά παιχνίδια να σας δώσουν αιφνίδια ένα γενναίο ποσό, που θα αποτελέσει μια αισθητή ψυχολογική υποστήριξη.

Ζυγός: Ενώ διαφαίνεται από το ξεκίνημα κιόλας του 2015 μια βελτίωση, θα ξαναγυρίσετε λίγο πίσω σε μια ταλαιπωρία, κυρίως από τον Ιούνιο μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου, με την επιστροφή του Κρόνου στον Σκορπιό. Το παρελθόν σας και ό,τι εκκρεμεί οικονομικά εξαιτίας του θα σας ταλαιπωρήσει περισσότερο. Μεριμνήστε όσο καλύτερα μπορείτε, για να αποφύγετε την ταλαιπωρία. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, το παραπάνω διάστημα μπορεί να πέσετε θύματα κλοπής ή οργανωμένης εκμετάλλευσης. Κατά τα άλλα, μπορείτε να πετύχετε τον περιορισμό των εξόδων παράστασης και διαβίωσης, προσαρμοζόμενοι στο κλίμα της παγκόσμιας λιτότητας. Καταφέρνοντάς το αυτό, θα νιώσετε ότι αυξάνονται τα έσοδά σας.

Σκορπιός: Έχετε έναν ιδιαίτερο δεσμό με το χρήμα, όπως και οι Ταύροι. Υπάρχουν περίοδοι που έχετε πολλά χρήματα, αλλά και άλλες που στερείστε σε μεγάλο βαθμό τα μετρητά. Στην παρούσα περίοδο θα έλεγα ότι οι δυσκολίες θα σας σπρώξουν στη βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης. Κλείστε οριστικά τις τρύπες, αποφύγετε τις οικονομικές εξαρτήσεις και βάλτε ένα τέλος σε δάνεια κάνοντας μια ρύθμιση. Γενικά, θα υπάρχουν στιγμές που θα έχετε εύνοια και άλλες που θα έχετε ή μεγαλύτερα έξοδα ή έκτακτες ανάγκες. Κάπως έτσι θα κυλήσει όλος αυτός ο χρονικός κύκλος. Τώρα αν κάποιος από εσάς αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, σίγουρα θα έχει ένα τίμημα να πληρώσει, το οποίο όμως μπορεί να μη φανεί άμεσα.

Τοξότης: Εσείς είστε τυχεροί. Στο παρελθόν βγάλατε χρήματα ή είχατε περισσότερα. Η επιστροφή του Κρόνου στο ζώδιό σας σας υποχρεώνει να γίνετε συνετοί, αλλά όχι τσιγκούνηδες. Θα πρέπει να αλλάξετε τακτική τόσο στην αντιμετώπιση του χρήματος όσο και στη διαχείρισή του σε σχέση με τις ανάγκες σας. Κάποιοι θα έχετε την τύχη να εξυπηρετηθείτε από προσφορές δικών σας ανθρώπων. Μπορεί να μη σας δώσουν χρήματα στο χέρι, αλλά θα καλύψουν πολλές από τις ανάγκες σας. Επίσης, καλό είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ρυθμίσετε πιθανά χρέη. Εξάλλου θα έχετε πολλές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.

Καρκίνος: Με τον Δία στον Λέοντα, μάλλον είστε από εκείνους που φέτος θα βγάλουν χρήματα. Βέβαια, στην πλειονότητά σας μάλλον θα καταναλώσετε πολλά, όταν μάλιστα αρκετοί τομείς περιμένουν «ενίσχυση». Ωστόσο, το ζώδιό σας ανήκει σε εκείνα που μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου ευνοούνται στην είσπραξη χρημάτων, μάλιστα ίσως να πάρετε ένα μεγάλο ποσό. Όσοι έχετε άνεση θα μπορέσετε να διατηρήσετε αυτή την οικονομική ευρωστία σχετικά εύκολα, ακόμα κι αν την έχετε αποκτήσει με... περίεργα μέσα. Τέλος, υπάρχουν και οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας που φέτος θα δημιουργήσουν καλές οικονομικές προοπτικές
για τα επόμενα δύο χρόνια.

Λέων: Εσείς χωρίζεστε σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνους που έχουν αλλά φοβούνται να προχωρήσουν και σε εκείνους που δεν έχουν αλλά που περιμένουν κάτι να βελτιωθεί, είτε γιατί θα πουλήσουν ένα ακίνητο είτε γιατί θα προωθήσουν με επιτυχία το αντικείμενο της δουλειάς τους. Αρκετά αισιόδοξοι είναι οι πρώτοι 4-5 μήνες της χρονιάς. Προσοχή θα χρειαστεί στη διαχείριση το καλοκαίρι, και ξαναπερνάτε σε ένα πλαίσιο νέων ευκαιριών τους τρεις τελευταίους μήνες του 2015. Πάντως, το φρέσκο χρήμα στην περίπτωσή σας είναι κάτι που έρχεται ή θα έρθει. Βέβαια, σε περίπτωση που κάποιοι σας οφείλουν χρήματα, δυστυχώς για μία ακόμα χρονιά θα σας ταλαιπωρήσουν λίγο.

Παρθένος: Εσείς θα είστε σε μια παρόμοια κατάσταση με πέρσι. Ούτε θα αποκτήσετε ξαφνικά περισσότερα χρήματα ούτε όμως και θα έχετε χειρότερες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα. Το 2015 σας βοηθά να διατηρήσετε τις ισορροπίες και κυρίως το δεύτερο εξάμηνο να βελτιώσετε το εισόδημά σας, ή να απαλλαγείτε από εκκρεμότητες που θα μπορούσαν να κρατήσουν μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Περισσότερα χρήματα θα βγάλετε οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ή στο εμπόριο, και αυτό θα φανεί την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επίσης θα μπορέσετε να πουλήσετε ακίνητα. Προσέξτε ποιες υποχρεώσεις θα αναλάβετε τους επόμενους μήνες, διότι θα το βρείτε μπροστά σας.

Αιγόκερως: Για εσάς υπάρχουν δύο εκδοχές, ή έχετε χρήματα και θα τα διατηρήσετε, ή θα συνεχίσετε να κάνετε υπομονή, αγωνιζόμενοι για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης και παράστασης. Βέβαια, επειδή επηρεάζεστε σταθερά από το τετράγωνο του Πλούτωνα και του Ουρανού, θα εξακολουθείτε να συναντάτε εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών σας, ή θα κερδίζετε ξαφνικά χρήματα! Ο Πλούτωνας, επίσης, σας περιορίζει. Η εποχή που μπορεί να έχετε μεγαλύτερη άνεση είναι αυτή που ο Δίας θα μπει στην Παρθένο, μετά τον Αύγουστο, και θα σχηματίσει κάποιες καλές όψεις. Εστιάστε την προσοχή και τις προσπάθειές σας στο τελευταίο πεντάμηνο της χρονιάς, μήπως και σας αγγίξει το χέρι της θεάς Τύχης.

Υδροχόος: Έχετε πάντα μια ευκολία στο να βγάζετε χρήματα ή να εξυπηρετείστε από ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Αν δεν έχετε εσείς ρευστό, έχουν οι δικοί σας. Σε πολλά ζευγάρια ο Υδροχόος έχει το σύντροφό του να τον υποστηρίζει οικονομικά, και από αυτή την οπτική γωνία διαφαίνεται μια βελτίωση σε περίπτωση που οι πηγές εσόδων σας έχουν στερέψει. Εκεί που θα έχετε εμπόδια και νέο περιορισμό θα είναι το καλοκαίρι του 2015. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι τότε και συγκρατημένοι όταν το χρήμα θα έρχεται στα χέρια σας. Επίσης, μη βασίζεστε σε υποσχέσεις και μη γίνεστε υπεραισιόδοξοι όταν έχετε αρκετά χρήματα, ελπίζοντας ότι θα παραμείνουν στα χέρια σας, οπότε παραβλέπετε τις υποχρεώσεις σας.

Ιχθείς: Η χρονιά δείχνει ενισχυμένο τον εργασιακό τομέα στην περίπτωσή σας και βελτίωση στις συναλλαγές, κυρίως το δεύτερο εξάμηνο. Ο Ουρανός όμως από τον Κριό, ο οποίος επηρεάζει τα οικονομικά σας, συνεχίζει τους αιφνιδιασμούς. Παρόλο που υπάρχουν προοπτικές να τα βελτιώσετε, ο γενικός κανόνας και γι’ αυτή τη χρονιά είναι ότι στα δικά σας οικονομικά θα συνεχιστούν οι αναταράξεις. Και είναι πολύ επικίνδυνο σε μια φάση αναταράξεων, αντί να κρατήσετε την ισορροπία, να αφεθείτε σε ελεύθερη πτώση. Γι’ αυτό και πρέπει να την αποφύγετε. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο μπορεί να βελτιώσετε το εισόδημά σας, ενώ θα πρέπει να περιορίσετε παράλληλα τα έξοδα που γίνονται από παρόρμηση ή ενθουσιασμό.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Πηγή: Astra& Orama