Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος του Μαρτίου;

02.03.2015
Σώμα και ψυχή, λογική και διαίσθηση, κρίση και αποδοχή. Κάθε Πανσέληνος φωτίζει δύο διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους ζώδια. Αυτή η Πανσέληνος στις 5 του μήνα στην Παρθένο, με τον Ήλιο στους Ιχθύς και τη Σελήνη στην Παρθένο, δείχνει κατά πόσο έχουμε ισορροπήσει επιτυχημένα την αναλυτική σκέψη με τη σοφία της καρδιάς.

H Παρθένος σχετίζεται με την αντίληψη των δομών, των μοτίβων, των προτύπων, των συνθηκών και την αναζήτηση της ενσωμάτωσης, της ολοκλήρωσης, της εκλέπτυνσης. Το ιερό καθήκον της είναι να αναγνωρίσει και να επιδιορθώσει τις ανισορροπίες μεταξύ σώματος και πνεύματος. Ο Χαλίλ Γκιμπράν δίνει την πεμπτουσία της Παρθένου γράφοντας ότι «εργασία είναι η αγάπη που γίνεται ορατή»: Αυτή είναι η αναζήτηση και η περιπέτεια της Παρθένου – να υπηρετεί, ως έκφραση και όργανο του Θείου. Για τους Ιχθύς, από την άλλη, όλα είναι ενέργεια. Όλα είναι κίνηση, και καθετί στη ζωή συνδέεται με κάτι άλλο.

Μέσα στον Μάρτιο έχουμε άλλη μία έντονη και δυναμική όψη μεταξύ του Ουρανού και του Πλούτωνα στις 15° Κριού - Αιγόκερω: το έβδομο και τελευταίο τετράγωνο που σχηματίζουν αυτοί οι βαρέων βαρών πλανήτες στις 17 Μαρτίου σηματοδοτεί μια μαζική στροφή της παγκόσμιας συνείδησης. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια (2012-15) της άμεσης επιρροής αυτών των όψεων έχουμε δει έντονες συγκρούσεις μεταξύ ατόμων, εθνών, πολιτικών κομμάτων, θρησκευτικών ομάδων κ.ά. Αυτή η πλανητική όψη επιφυλάσσει μια τρομακτική εκφόρτωση ενέργειας και δημιουργεί τις συνθήκες ενός πρωτόγνωρου ανασχηματισμού του κόσμου.

Ο Ουρανός εκπροσωπεί την επανάσταση και ο Πλούτωνας την εξέλιξη. Μαζί πιέζουν αφόρητα για μια ριζική αλλαγή, σε όλα τα επίπεδα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι σπόροι που δημιουργούνται σε μια πλανητική σύνοδο παίρνουν μορφή στη διάρκεια του τετραγώνου αποτελούν τα αδέλφια Γουατσόφσκι, που γεννήθηκαν στο αποκορύφωμα της συνόδου Ουρανού - Πλούτωνα, μεταξύ 1965 και 1967 και έγραψαν το σενάριο για το αμφιλεγόμενο «V for Vendetta», που μιλάει για τη δυστοπική δεκαετία του 2030, όπου οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου εναντιώνονται στο φασιστικό καθεστώς με την προτροπή ενός επαναστάτη που εμπνέεται από ένα λαϊκό ήρωα, τον Γκάι Φοκς. Ουσιαστικά μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπων. Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 2006, όταν ο διελαύνων Ουρανός έκανε αντίθεση στη σύνοδο Ουρανού - Πλούτωνα της δεκαετίας του ’60. Όταν ο Ουρανός με τον Πλούτωνα άρχισαν να σχηματίζουν τετράγωνο το 2011, είδαμε τη μάσκα Γκάι Φοκς της ταινίας να υιοθετείται από τους διαδηλωτές, τους Anonymous, παντού σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τις ταινίες τους οι Γουατσόφσκι διοχέτευσαν την ενέργεια της εκρηκτικής δεκαετίας του ’60 σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας διάσημο το σλόγκαν του «V for Vendetta»: «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις τους. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους». Δεν υπάρχει πιο ταιριαστό μότο για τα τετράγωνα μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα.

Κόμα: Στις 3 Μαρτίου έχουμε το δεύτερο από τα τρία τρίγωνα του Ουρανού με τον Δία, στις 15° Κριού - Λέοντα. Το πρώτο ήταν στις 25 του περασμένου Σεπτεμβρίου, επίσης στις 15°, και το τρίτο θα γίνει ακριβείας στις 22 Ιουνίου στις 20°. Τι σημαίνουν αυτά τα τρίγωνα; Επαναστατικές, ριζοσπαστικές ιδέες, την πίστη που γίνεται αλήθεια και την αλήθεια που γίνεται πίστη, την αλλαγή «πιστεύω» και οπτικής γωνίας, τη δύναμη της ελευθερίας και ξαφνικές εκρήξεις τύχης. Η σκοτεινή πλευρά αυτής της όψης ενέχει ισχυρογνωμοσύνη, πείσμα και φανατισμό. Δεν υπάρχει μια κοινή αλήθεια. Δεν μπορείς να επιβάλλεις την προσωπική σου αλήθεια. Στην ουσία της πάντως η όψη Ουρανού - Δία καλεί σε βαθιές αλλαγές σε όλους τους τομείς!

Επίσης στις 4 Μαρτίου έχουμε το τρίγωνο Αφροδίτης - Δία και τη σύνοδο Αφροδίτης - Ουρανού, και τετραγωνίζει τον Πλούτωνα (στις 15° Κριού - Αιγόκερω): Μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις ή να τις αλλάξουμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, επιθυμίες, απόψεις, και όχι σύμφωνα με ό,τι θέλουν οι άλλοι – γονείς, κοινωνία, θρησκεία. «Ναι» λοιπόν στις αντισυμβατικές σχέσεις και στην ελευθερία ως αξία! Αυτές οι όψεις δημιουργούν μεγάλα και έντονα αισθήματα, μεγάλες χειρονομίες, πάθος, ένταση και υπερβολές. Και, ναι, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Ποιους επηρεάζει η Πανσέληνος

Επηρεάζει τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο της Παρθένου, των Ιχθύων, των Διδύμων και του Τοξότη και όσους έχουν ωροσκόπους σε αυτά τα ζώδια ή πλανήτες γύρω στις 15ο.

Παρακάτω θα βρεις πώς σε επηρεάζει ανάλογα με το ζώδιο σου:

Κριός: αυτή η Πανσέληνος στο ζώδιο της Παρθένου δεν σε διευκολύνει να δεις την μεγάλη εικόνα. Δεν μπορείς να καταλάβεις για ποιον λόγο αγχώνεσαι, οπότε καλά θα κάνεις να σταματήσεις να προσπαθείς. Αν και πιστεύεις πως ξέρεις τι γίνεται ακριβώς, η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα δεν έχεις ιδέα. Από το να ξέρεις λίγο απ’όλα είναι χίλιες φορές καλύτερο να εμβαθύνεις σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει και να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς γύρω από αυτό.

Ταύρος: μπορεί να νιώθεις λιγάκι σαν μικρό παιδί αφού η Πανσέληνος αυτή σε κάνει να θέλεις να ξεκινήσεις τα παιχνίδια! Βλέπεις τα πράγματα με έναν διαφορετικό και ασυνήθιστο τρόπο και δεν φοβάσαι να πειραματιστείς, πράγμα... περίεργο για τους εκπροσώπους του ζωδίου σου. Ακόμη και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μπορεί να περίμενες δεν έχεις τίποτα για το οποίο να μετανιώσεις και αυτό είναι κάτι πολύ καλό. Μην «θάψεις» μέσα σου πράγματα γιατί δεν αποκλείεται να επηρεάσουν μια πολύ σημαντική σου απόφαση. Θυμήσου πως η άγνοια δεν είναι ευτυχία, οπότε δεν έχεις παρά να ψάχνεις πάντα την αλήθεια άσχετα με το σε ποιους δρόμους θα σε οδηγήσει τελικά.

Δίδυμοι: βρίσκεσαι στην μέση ενός προσωπικού διλήμματος και πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Αν αναρωτιέσαι ποιο μονοπάτι να διαλέξεις, πρέπει να δεις ποιες πληροφορίες έχεις στα χέρια σου και είναι δυνατόν να σε βοηθήσουν να πάρεις την σωστή απόφαση. Προς το παρόν πρέπει απλά να ζεις με βάση τις αποφάσεις που έχεις ήδη πάρει και να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις που έχεις κερδίσει για να αλλάξεις την ζωή σου από εδώ και πέρα.

Καρκίνος: θέλεις και οι γύρω σου να είναι όσο υπεύθυνοι όσο είσαι εσύ η ίδια, αλλά δεν πρέπει να τους κρίνεις για τα όσα κάνουν. Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει την επικοινωνία σου και σε βάζει να μιλάς για αυτά που σε απασχολούν στους πολύ κοντινούς φίλους σου. Μια κουβέντα που κάνεις με ένα κοντινό σου πρόσωπο που εμπιστεύεσαι απόλυτα όταν γίνεται με ειλικρίνεια, δεν μπορεί παρά να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις να εκλογικεύσεις τα συναισθήματα σου και θυμήσου πως δεν πρέπει να είσαι τόσο αυστηρή με όποιον κάνει αυτά που θα ήθελες να κάνεις εσύ!

Λέων: η Πανσέληνος αυτή «τεστάρει» τις αξίες σου και σε βάζει να αντιμετωπίσεις την αβεβαιότητα αλλά και τα μπερδέματα παντός τύπου. Αν υπάρχει κάτι που σε απασχολεί τότε δεν έχεις παρά να ψάξεις και να βρεις ποια είναι η πηγή του προβλήματος. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να ελέγξεις κάτι που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου ενώ μπορεί απλά να συνειδητοποιήσεις τώρα πως η ευτυχία μπορεί να είναι απλά η ανταμοιβή σου! Υποδέξου την με χαρά!

Παρθένος: τα συναισθήματα σου είναι … παντού, αφού η Πανσέληνος αυτή σε κάνει πιο συναισθηματική απ’ότι συνήθως. Μπορεί να θέλεις να επικρατήσει η λογική σου όμως αυτό το διάστημα δεν είναι πολύ εφικτό. Η διάθεση σου αλλάζει συχνά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι αλλαγές που κάνεις τώρα είναι μόνιμες. Δώσε την απαιτούμενη προσοχή σε ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη.

Ζυγός: η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει την φαντασία σου και εσύ δεν χρειάζεται να νιώσεις άγχος αν δεν ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες των γύρω σου. Δεν χρειάζεται να θυμώνεις αν βλέπεις πως δεν μπορείς και δεν θέλεις τελικά να είσαι αυτή που οι άλλοι θέλουν. Επικεντρώσου στο να κάνεις αυτό που θέλεις και σε κάνει πραγματικά χαρούμενη και οι δικοί σου άνθρωποιο και οι φίλοι σου θα σου δείξουν την υποστήριξη τους!

Σκορπιός: οι μακροχρόνιοι στόχοι σου είναι στο επίκεντρο αυτής της Πανσελήνου και εσύ βάζεις φωτιά στα όνειρα σου. Τώρα έχεις την απαραίτητη έμπνευση αλλά και την δημιουργικότητα για να προχωρήσεις αρκεί να κάνεις τους στόχους σου ρεαλιστικούς και να μην σε παρασύρει όλη αυτή η ενέργεια σου. Φτιάξε στο μυαλό σου ένα πλάνο σχετικά με το ποιοι είναι οι στόχοι σου και πώς θα καταφέρεις να τους πετύχεις.

Τοξότης: δεν αποκλείεται να νιώθεις σαν χαμένη ώρες-ώρες, προσπαθώντας να βρεις την χρυσή τομή ανάμεσα στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις και στις αξίες σου. Η αναλυτική Πανσέληνος στην Παρθένο επηρεάζει την καριέρα σου και σου ζητάει να αφήσεις στην άκρη τα προσωπικά σου όταν περνάς την πόρτα του γραφείου σου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως όταν είσαι στην δουλειά δεν μπορείς να σκέφτεσαι τον άντρα ή τον σύντροφο σου αλλά έχε πάντα στο μυαλό σου πως η ηρεμία στην ζωή σου ξεκινάει από το σπίτι.

Αιγόκερως: οι μεγάλες ιδέες κατακλύζουν το μυαλό σου και εσύ δίνεις σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ο ρόλος στην δουλειά σου αλλάζει και εσύ πρέπει απλά να βρεις ξανά τις ισορροπίες σου. Οι πολύ δραστικές και έντονες αντιδράσεις δεν είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις και αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι όσο γίνεται πιο ήρεμη και να μην το βάζεις κάτω μέχρι να πετύχεις τα όνειρα σου.

Υδροχόος: αν παλεύεις με υπαρξιακά ερωτήματα αυτό το διάστημα καλά θα κάνεις να χαλαρώσεις και να σκεφτείς ψύχραιμα και λογικά τι θέλεις και τι σε κάνει χαρούμενη. Μην βιάζεσαι να τα κάνεις όλα μαζί ή να πετύχεις μονομιάς κάποιον στόχο σου αφού καλό είναι να κάνεις ένα βήμα την φορά προς την σωστή κατεύθυνση! Ακόμη και μικρά βήματα προς την επιτυχία σε βοηθούν να κατακτήσεις τους στόχους σου.

Ιχθείς: ακόμη και οι πιο σούπερ σχέσεις είναι ένα αίνιγμα για εσένα αυτό το διάστημα μιας και η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον έβδομο οίκο σου που σχετίζεται με τους άλλους. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις πρώτα τον εαυτό σου και τα όσα σε κάνουν χαρούμενη και έτσι θα νιώθεις καλύτερα και με τους γύρω σου!

Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/ www.cosmictelegram.gr )

Eπιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη