Ζώδια & απιστία: όλα όσα θέλεις να μάθεις

26.02.2015
Είναι άραγε η αγάπη που έχει ένας Σκορπιός για το σεξ αρκετή για να παραβλέψει την ανάγκη του για μια σταθερή αισθηματική ζωή; Είναι η διπλή φύση των Διδύμων και των Ιχθύων αιτία για να αναζητούν διαρκώς τον πειρασμό; Ποια ζώδια τελικά έχουν έφεση στην απιστία και ποιες αφορμές θα τα έσπρωχναν σε μια παράλληλη σχέση;

Υπάρχει άραγε κανόνας που να λέει ποια ζώδια είναι επιρρεπή στις παράλληλες σχέσεις; Θα μπορούσαμε ίσως να κατατάξουμε σε αυτή την κατηγορία εκείνα που ζουν μέσα από το σεξ, όπως, για παράδειγμα, οι Σκορπιοί. Θα μπορούσαμε όμως να προσθέσουμε και ζώδια που χαρακτηρίζονται από διπλή προσωπικότητα, όπως οι Δίδυμοι και οι Ιχθύες. Κάποιοι θα πρόσθεταν πως Τοξότες και Δίδυμοι είναι επιρρεπείς στις παράλληλες σχέσεις επειδή βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση της τελειότητας, από διαφορετική σκοπιά η κάθε πλευρά. Και κάποιοι άλλοι θα έλεγαν πως Κριοί και Λέοντες θα μπορούσαν να προχωρήσουν ένα φλερτ σε παράλληλη σχέση αν ικανοποιούσαν τον προσωπικό τους εγωισμό μέσα από αυτήν. Αυτό που φαίνεται από τα παραπάνω είναι πως κάθε ζώδιο θα μπορούσε να βρεθεί σε θέση να απιστήσει ερωτικά, αφού το καθένα από αυτά έχει ανάγκη την επιβεβαίωση του χαρακτηριστικού που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του. Το θέμα όμως είναι αν η απιστία μπορεί να ξεδιαλύνει την κατάσταση οδηγώντας συνειδητά σε ένα σταθερό δεσμό ή αν προκαλεί συναισθηματική σύγχυση και μονίμως απειλή της σταθερότητας.

Κριός: Αμεσοι όσο κανένας. Οι Κριοί είναι γνωστό πως είναι κυνηγοί, οπότε η ερωτική έλξη δεν πεθαίνει σχεδόν ποτέ στη ζωή τους. Μπορούν να κυνηγήσουν ένα άτομο που τους ιντριγκάρει, που τους αντιστέκεται, που παίζει με τα ερωτικά τους κίνητρα. Μπορεί να παθιαστούν με μια νέα γνωριμία που τους υπενθυμίζει τι σημαίνει κατάκτηση, με αποτέλεσμα να κάνουν τα πάντα για να κυριαρχήσουν πάνω στο άτομο που έχουν βάλει στο μάτι. Όταν όμως η κατάσταση περάσει πέρα από το φλερτ, όταν γίνει παράνομη σχέση, τότε αρχίζουν να χάνουν τα λόγια τους. Επειδή είναι κατά βάση ειλικρινείς, θα υποπέσουν σε λάθη, οπότε είναι εύκολο να πιαστούν στη φάκα που θα στήσει ο σύντροφός τους. Είναι όμως τόσο ειλικρινείς που μπορεί να το παραδεχτούν χωρίς καν να ερωτηθούν, κάτι που θα γίνει φανερό και από την έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος προς το μόνιμο σύντροφό τους.

Ταύρος: Σταθερά άστατοι. Οι Ταύροι είναι σταθεροί στις σχέσεις τους, αφού επιθυμούν να γνωρίζουν πως ο γάμος τους θα διατηρηθεί για μια ζωή. Δεν είναι επιρρεπείς στις παράλληλες σχέσεις, αφού δεν αντέχουν να βάλουν στη ζωή τους και νέες παραμέτρους που θα τους μπερδέψουν περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά, επειδή αρέσκονται στο φλερτ, μπορεί να περάσουν και στο γήπεδο της απιστίας, μόνο όταν το σεξουαλικό τους πάθος κυριαρχήσει έναντι της ανασφάλειας πως θα χάσουν τη μόνιμη σχέση τους. Δεν είναι εύκολο να προδοθούν σε μια παράλληλη σχέση, ενώ καλύπτουν τα ίχνη τους αποτελεσματικά ώστε να διατηρήσουν και τη σταθερή σχέση τους χωρίς να δίνουν δικαιώματα. Σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις απιστίας, η απομάκρυνση του απατημένου συντρόφου θα αναγκάσει τον Ταύρο να μετρήσει τα πραγματικά του αισθήματα.

Δίδυμοι: Αν τους χάσεις, δεν τους βρίσκεις. Οι Δίδυμοι φημίζονται για την έφεσή τους στην απιστία, και αυτό δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο. Η ουσία όμως είναι πως στις ερωτικές σχέσεις τους συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά, οπότε πιθανότατα δεν νιώθουν πως ένα παραστράτημά τους θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα. Η ευχέρεια που διαθέτουν στο να κάνουν γνωριμίες στο λεπτό και να συναναστρέφονται με πολύ κόσμο τους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για παράλληλες σχέσεις. Από την άλλη, δύσκολα κάποιος μπορεί τους προδώσει, γιατί οι δικαιολογίες τους όταν κάνουν τη... ζημιά είναι αξεπέραστες. Η καλύτερη λοιπόν τιμωρία απέναντι σε άπιστους Δίδυμους είναι να τους φορτώσει κάποιος με άφθονες ευθύνες και υποχρεώσεις μέσα στη σχέση. Αν έχουν να κάνουν με τα παιδιά τους, ακόμα καλύτερα. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι ότι θα άφηναν στην άκρη τον πειρασμό για να αφιερωθούν στο παιχνίδι.

Καρκίνος: Για όλα φταίει η ανασφάλεια. Οι Καρκίνοι είναι κατά βάση πιστοί στη σχέση τους. Αναζητούν εναγωνίως το άτομο που θα γίνει το άλλο τους μισό, οπότε όταν βρεθεί παύουν να κοιτάζουν γύρω τους. Το πρόβλημα ξεκινά όταν ο σύντροφός τους πάψει να δείχνει ενδιαφέρον, οπότε αρχίζουν να υποψιάζονται πως απιστούν εις βάρος τους. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να δράσουν κυκλοθυμικά και να καταστρέψουν τη σχέση τους από ανασφάλεια, ή να αναζητήσουν το θαυμασμό προς το πρόσωπό τους κάνοντας παράλληλη σχέση. Εύκολα όμως προδίδονται, μέσα από την έλλειψη ενδιαφέροντος προς το σύντροφό τους, ενώ είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στη σχέση αν συζητήσουν τα συναισθηματικά τους μπλοκαρίσματα και βρεθούν λύσεις. Οι Καρκίνοι παραστρατούν ερωτικά κυρίως από ανασφάλεια και σπάνια από ουσιαστικό ενδιαφέρον για το τρίτο πρόσωπο.

Λέων: Κορόνα στο κεφάλι μου. Γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με την απιστία και τα Λιοντάρια, τα οποία κατά τα άλλα θεωρούνται από τα πιο πιστά ζώδια όταν αποφασίσουν να δεσμευτούν. Η αλήθεια είναι πως όταν βρίσκονται σε μια σχέση που βελτιώνει την εικόνα τους, στην οποία απολαμβάνουν το θαυμασμό του συντρόφου τους, δύσκολα θα φύγουν. Θα φλερτάρουν, θα τσιμπήσουν το δόλωμα ενός φλερτ, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα χαλάσουν ποτέ ένα δεσμό με προοπτικές για κάτι εφήμερο. Αν, από την άλλη, απιστήσουν, δύσκολα θα μπορέσουν να το κρύψουν, αφού λειτουργούν ενοχικά απέναντι στο σύντροφό τους. Επίσης, το σεξ παύει να είναι τόσο καλό, αφού λείπει πλέον το συναίσθημα, ή εκτονώνονται στην παράλληλη σχέση τους. Αν κάποιος θέλει να διατηρήσει τη σχέση του με ένα Λιοντάρι που έχει απιστήσει, θα πρέπει να φανεί υπεράνω του γεγονότος και να το συγχωρήσει, χωρίς όμως να φτάσει στο σημείο να αισθάνεται πως προδίδει τις αρχές του.

Παρθένος: Φλερτ με την απιστία. Οι Παρθένοι έχουν την απιστία στο τσεπάκι τους, επειδή θεωρούν πως τέλεια είναι η επόμενη σχέση τους, οπότε οι ενδιαφέρουσες νέες γνωριμίες αποσπούν εύκολα την προσοχή τους. Επίσης, απολαμβάνουν την κριτική τρίτων για τους ίδιους, οπότε το σεξ είναι ένας υπέροχος καμβάς πάνω στον οποίο θα μπορούσαν να τους ζητήσουν να... ζωγραφίσουν τη γνώμη τους. Είναι όμως και έντονα ενοχικά άτομα, οπότε ένα πιθανό παραστράτημά τους μάλλον θα φανεί στη συμπεριφορά τους – την ενοχή και τη νευρικότητα δεν μπορούν να τις καταπιούν εύκολα. Οι Παρθένοι μπορεί να έχουν παράλληλη σχέση επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σταθερή τους, αλλά και επειδή θεωρούν πως ακόμα κι αν δεν μπορεί κανείς ποτέ να ανακαλύψει την τελειότητα, πρέπει να την αναζητά συνεχώς. Για να αποφύγει κάποιος να προδοθεί από Παρθένο, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις που έχει ακουστεί είναι αυτή που λέει πως θα πρέπει να έχει προλάβει να τον απιστήσει πριν το κάνει ο ίδιος.

Ζυγός: Ο έρωτας με έρωτα περνάει. Οι Ζυγοί είναι άνθρωποι των σχέσεων, ως εκ τούτου το να έχουν μια είναι σημαντικό στοιχείο στη ζωή τους. Δεν θα έμπλεκαν σε παράλληλες ερωτικές περιπέτειες εύκολα, αφού με αυτόν τον τρόπο σαμποτάρουν το μότο τους, που έχει να κάνει με τη γαλήνη που βρίσκουν μέσα από έναν υγιή δεσμό. Όταν όμως αυτός κάνει τον κύκλο του, τότε συχνά αδυνατούν να τον λήξουν οριστικά. Συνήθως, προχωρούν στον επόμενο. Οι Ζυγοί είναι από τη φύση τους διστακτικοί και αναποφάσιστοι, οπότε δεν θα χωρίσουν ποτέ με δική τους απόφαση, αλλά θα αφήσουν τη σχέση τους να σβήσει αργά, ή θα δώσουν το πάτημα στην άλλη πλευρά να ορίσει πότε θα δοθεί το οριστικό τέλος. Παράλληλα, όμως, θα έχουν ξεκινήσει κάτι νέο, αφού δεν αντέχουν τη μοναξιά. Εξάλλου, είναι συχνό το φαινόμενο να ελκύονται την ίδια περίοδο από περισσότερα από ένα άτομα.

Σκορπιός: Οπου σεξ και Πατρίς. Οι Σκορπιοί είναι σύμφωνα με τους θρύλους της αστρολογίας οι μετρ των σχέσεων που εμπεριέχουν μυστικά και ίντριγκα, αυτοί που δεν διστάζουν να εμπλακούν σε δεσμούς δύσκολα διαχειρίσιμους από όλα τα υπόλοιπα ζώδια. Αυτό σημαίνει πως ελκύονται από άτομα που εκπέμπουν μυστήριο και έχουν βαριά αύρα. Ακόμα κι αν είναι δεσμευμένοι, και παρόλο που ανήκουν στα ζώδια που επιδιώκουν να έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, θα κάνουν παράλληλη σχέση όταν το σεξ τους απογειώνει! Κανείς βέβαια δεν θα μάθει για τις περιπέτειές τους, θα φροντίσουν να μην αφήσουν αποδεικτικά στοιχεία, αλλά η έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για το σύντροφό τους είναι η ένδειξη ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει...

Τοξότης: Ο έρωτας περνάει από το μυαλό. Οι Τοξότες δεν χρειάζεται να κάνουν παράλληλη σχέση για να νιώσει ανασφάλεια ο σύντροφός τους. Επιζητούν την προσωπική ελευθερία, κάτι που σημαίνει πως όταν η σχέση τους γίνει φυλακή, φεύγουν τρέχοντας. Μπορεί να στραφούν σε άλλο ερωτικό σύντροφο όταν δεν έχουν θέματα να συζητήσουν, όταν νιώσουν ότι μιλάνε σε τοίχο και όχι σε σκεπτόμενο άνθρωπο. Το ερωτικό τους ενδιαφέρον αυξάνεται όταν καταλαβαίνουν πως έχουν απέναντί τους ένα άτομο που πηγαίνει παρακάτω τη σκέψη τους, οπότε δεν χρειάζονται και πολλά σημάδια για να γίνει αντιληπτή η απιστία τους. Αρκεί να υπάρξει εγκεφαλικό κενό στη σχέση τους με το σύντροφό τους.

Αιγόκερως: Καλύτερη ερωμένη η καριέρα. Οι Αιγόκεροι δεν φημίζονται για την έλλειψη αφοσίωσης. Πρόκειται για άτομα που βάζουν την ερωτική ζωή τους σε δεύτερη μοίρα, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην καριέρα τους. Όταν λοιπόν καταφέρουν να βρουν χρόνο για την προσωπική τους ζωή, τότε επιδιώκουν μια σταθερή σχέση, που τους παρέχει την αναγκαία ασφάλεια για να έχουν το χρόνο να ασχοληθούν επισταμένως με την επαγγελματική τους εικόνα. Υπάρχει όμως και ένα παραθυράκι για παράλληλη σχέση στη ζωή τους, και ονομάζεται αφροδισιακή δύναμη της επαγγελματική εξουσίας. Όταν νιώσουν παντοδύναμοι στη δουλειά τους, τότε ένα απλό φλερτ μπορεί να γίνει παράλληλη σχέση, αφού ο εραστής ή η ερωμένη καλύπτει τις ανάγκες του Αιγόκερω να έχει γύρω του άτομα που τον θαυμάζουν. Σε μια τέτοια περίπτωση τα επαγγελματικά δείπνα κρατάνε περισσότερες ώρες...

Υδροχόος: Επιμονή και σταθερότητα. Οι Υδροχόοι ανήκουν στο σταθερό σταυρό των ζωδίων, ως εκ τούτου δεν φημίζονται για τα ξεπορτίσματά τους. Επιδιώκουν να δεσμευτούν και να παραμείνουν με το σύντροφό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να τους ιντριγκάρει η ιδέα |της απιστίας. Αν ενδώσουν στον πειρασμό, θα είναι επειδή η σχέση τους έχει βαλτώσει, και δεν χωρίζουν για λόγους συμφέροντος. Σε περίπτωση που απιστήσουν, θα προδοθούν από την έλλειψη ενδιαφέροντος προς το σύντροφό τους αλλά και τα νεύρα, που θα φορτίζουν συχνά την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους. Θα επιδιώξουν να δώσουν απότομα τέλος στη σχέση τους μόνο όταν θεωρήσουν πως έχουν φτάσει σε σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή, διαφορετικά δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα την προσπάθεια.

Ιχθύες... να σου εξηγήσω. Οι Ιχθύες έχουν μια σχέση αγάπης - μίσους με την απιστία. Είναι επιρρεπείς στις ερωτικές περιπέτειες που εμπλέκουν ένα τρίτο πρόσωπο, αφού το συναίσθημα δίνει νόημα στη ζωή τους. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να αγαπήσουν, και σεξουαλικά, παραπάνω από ένα άτομο ταυτόχρονα, οπότε δεν υπάρχουν πολλές εγγυήσεις για την αφοσίωσή τους. Στην ουσία, όμως, η στραβοτιμονιά τους θα έρθει ως επακόλουθο της έλλειψης ενδιαφέροντος από το σύντροφό τους, αφού θεωρούν πως μια προσωπική σχέση δεν πρέπει ποτέ να πάψει να τροφοδοτείται με έρωτα και ουσιαστικό ενδιαφέρον. Οι Ιχθύες μπορεί εύκολα να πέσουν θύματα απάτης στον ερωτικό τομέα και να πιαστούν για την απιστία τους, αφού δεν προσέχουν και αφήνουν σημάδια πίσω τους που προδίδουν μια πιθανή παράλληλη σχέση, χωρίς πολλές αμφιβολίες. Μπορεί να αρνηθούν τα πάντα, αλλά στην ουσία γνωρίζουν πως ο σύντροφός τους τα ξέρει όλα, και απλώς αναμένουν την ετυμηγορία του.

Προσοχή! Ημερομηνίες με πιθανότητες για ερωτικά μπερδέματα ή απιστία ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους 19/5-12/6

Επηρεάζονται ιδιαίτερα Δίδυμοι - Τοξότες, Παρθένοι - Ιχθύες.

Ανάδρομη Αφροδίτη σε Παρθένο και Λέοντα 25/7-6/9

Ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδος για παράλληλες σχέσεις για Λέοντες - Υδροχόους, Ταύρους - Σκορπιούς.

Ερωτικά διλήμματα για Παρθένους - Ιχθύς, Διδύμους - Τοξότες.

Από τον Γιώργο Σοφιάνη @signingstars.gr

Πηγή: Astra& Orama