Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη & η Ολική Έκλειψη Ηλίου;

19.03.2015
H Άνοιξη έχει μπει δυναμικά και μαζί της φέρνει στις 20 του μήνα και μια Ολική Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς που μας αναγκάζει να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχουν πολύ περισσότερα στην ζωή από ότι βλέπουμε στην επιφάνεια. Από την άλλη η κάθε Νέα Σελήνη είναι ένας σπόρος, μια στιγμή στον χρόνο που «φυτεύουμε» τα θέλω μας έτσι ώστε να αδράξουμε τους καρπούς τους επόμενους μήνες.

Η Ηλιακή Έκλειψη του Μαρτίου έρχεται να ταρακουνήσει τα πράγματα εκτοξεύοντας την ενέργεια σου στα ύψη και να εξιτάρει την φαντασία σου! Η συγκλονιστική αυτή σούπερ Νέα Σελήνη – όσο και αν θέλεις να είσαι εγκρατής- σε κάνει πολύ ανυπόμονη και το παράδοξο της περιόδου είναι πως θα σου πέσουν όλα μαζί αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και το τέλος στις σχέσεις σου αλλά και τα νέα ξεκινήματα την ίδια χρονική στιγμή. Παρακάτω θα μάθεις περισσότερα για να είσαι προετοιμασμένη.

Τι πρέπει να ξέρεις για την Έκλειψη Ηλίου στις 20 μαρτίου 2015; Όλες οι εκλείψεις μας πιέζουν να έρθουμε σε επαφή με το προσωπικό και το συλλογικό ασυνείδητο. Μέσα από κρίσεις, φέρνει πολλούς αντιμέτωπους με τους φόβους και τους δαίμονές τους. Για άλλους είναι μια φυσιολογική μετάβαση – το τέλος ενός κύκλου ζωής και η αρχή ενός νέου.

Οι εκλείψεις μας ωθούν να ξεπεράσουμε φθαρμένες συμπεριφορές, ασχολίες, σχέσεις. Κατά τις ημέρες γύρω από τις εκλείψεις είναι χρήσιμο να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου ώστε να διαπιστώσεις πού βρίσκεσαι, πού ήσουν, πού θέλεις να πας, με ποιους και γιατί. Αυτή η έκλειψη Ηλίου στην τελευταία μοίρα και στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού σηματοδοτεί ένα τέλος και μια νέα αρχή. Κάτι τελειώνει, κάτι θα γεννηθεί.

Η Νέα Σελήνη, που γίνεται εντονότατη λόγω της έκλειψης, ολικής μάλιστα, είναι επίσης και μια σούπερ Σελήνη, που σημαίνει ότι το φεγγάρι έρχεται πιο κοντά στη Γη, οπότε αισθανόμαστε ακόμα πιο έντονα τις επιπτώσεις της. Μια και η Σελήνη συνδέεται με τα συναισθήματά μας, η ευαισθησία μας αυξάνεται. Με τη σούπερ Σελήνη, που φαίνεται μεγαλύτερη και λαμπερότερη απ’ ό,τι συνήθως, ενισχύεται ο δυναμισμός μας, για να «δούμε» και να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός.

Αυτή η νέα Σελήνη - έκλειψη συμπίπτει σχεδόν με την εαρινή ισημερία, που συμβαίνει 13 ώρες μετά, με τον Ήλιο να ξεκινάει τη διέλευσή του στον Κριό. Τις ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ισημερία, που ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται με τον ισημερινό, προκαλείται μείωση του μαγνητικού πεδίου της Γης, κάτι που μας επιτρέπει την πρόσβαση σε υψηλότερες διαστάσεις. Οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια αποτελούν εξαιρετικά σημαντικές συγκυρίες για να οργανώσουμε ή να δρομολογήσουμε τα επόμενα σχέδιά μας.

Πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις διαφορετικές φάσεις της έκλειψης στους Ιχθύς, στη Γροιλανδία, την Ισλανδία, την Κεντρική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Βορειοδυτική Ασία. Στην Αθήνα δεν θα δούμε την ολική έκλειψη, αλλά τη μερική έκλειψη.

Αυτή η έκλειψη στους Ιχθύς ενισχύεται από τον Ποσειδώνα, τον Ερμή και τον Χείρωνα, που βρίσκονται επίσης στο ζώδιο των Ιχθύων. Ποιο είναι το μήνυμά της; Είμαστε πολυδιάστατα όντα, και η βασιλική πύλη για την εξέλιξή μας ονομάζεται ανιδιοτελής αγάπη. Οι Ιχθύες είναι συνδυασμός μυστικισμού και κβαντομηχανικής. Σε αυτούς τίποτα δεν είναι σταθερό και όλα συνδέονται. Δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Θα υπενθυμίσω εδώ ότι το τελευταίο από τα επτά τετράγωνα του Πλούτωνα με τον Ουρανό βρίσκεται κοντά στην έκλειψη και αφορά τη σύνοδο του Άρη με τον Ουρανό στον Κριό και αμέσως μετά το τετράγωνο Άρη - Πλούτωνα. Η έκλειψη, όπως είπαμε ήδη, συμβαίνει στις 29° των Ιχθύων, που είναι μια μοίρα πολύ ευαίσθητη, όχι μόνο ως τελευταία μοίρα του τελευταίου ζωδίου, αλλά επειδή σε αυτή βρίσκεται και ο απλανής αστέρας Sheat, που σχετίζεται με καταστροφές (πλημμύρες, ναυάγια, δυστυχήματα). Παρόλο που διστάζω να επικεντρωθώ σε κακά νέα το 2011, δεν αποφεύγω τον συνειρμό: Η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα συνέπεσε με τον Ουρανό (που κυβερνάει την τεχνολογία και εμπεριέχει την πυρηνική τεχνολογία και την ακτινοβολία) στην 29° των Ιχθύων.

Αυτή η συμβολικής σημασίας μοίρα, από την οποία φεύγουμε από το συλλογικό Ιχθύ του «όλα είναι ένα» και περνάμε στον ενεργητικό, πρωτοπόρο Κριό τονίζει ότι είναι απόλυτη ανάγκη να συνεργαστούμε. Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση γρήγορα και συνειδητά, θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλο και περισσότερες τραγωδίες και μια χειρότερη πραγματικότητα. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε δυνατά και συνειδητά για τα αποτελέσματα της δράσης μας πάνω στη φύση. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις; Τι είδους κοινωνίες έχουμε δημιουργήσει και πώς ονειρευόμαστε την επόμενη φάση τους; Τι πολιτισμό έχουμε; Τι συστήματα εφαρμόζουμε και ποιες ιδέες επικρατούν; Χρειαζόμαστε τεράστιες αλλαγές ΤΩΡΑ. Δεν αρκούν πια οι φωνές, τα άτομα, ο ένας ένας ξεχωριστά. Όλοι μαζί, ή κανείς.

Πώς θα αλλάξουμε τη ζωή μας και τον κόσμο μας; Θυμήσου: «Η αλλαγή δεν θα έρθει αν την περιμένουμε από κάποιον άλλο, ή κάποια άλλη στιγμή. Είμαστε αυτοί που περίμεναν οι προηγούμενοι από εμάς. Είμαστε η αλλαγή που αναζητάμε». (Ο Μπαράκ Ομπάμα, παραφράζοντας τον Γκάντι και την προφητεία των Χόπι.)

Ποιους επηρεάζει η Έκλειψη Ηλίου;

Ιχθύς, Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες των τελευταίων ημερών των ζωδίων τους, και τους γεννημένους στις πρώτες ημέρες Κριού, Ζυγού, Καρκίνου και Αιγόκερω, όσους έχουν ωροσκόπους εκεί, ή πλανήτες γύρω στις 29° ή 0°.

Δες αναλυτικά πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου:

Κριός: η Ολική Έκλειψη της Σελήνης στους Ιχθείς επηρεάζει τον οίκο σου που σχετίζεται με το τέλος που ενδέχεται να βάλεις σε κάποια σχέση σου που δεν σε καλύπτει πλέον. Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να απαλλαχθείς με κάθε τρόπο από τις τύψεις, να χαλαρώσεις και να το χαρείς με την ψυχή σου. Αυτό το διάστημα νιώθεις σαν να έφτασες αργοπορημένη σε κάποιο σούπερ εστιατόριο και να έχασες μόλις και το τελευταίο πιάτο και πρέπει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά να δοκιμάσεις 4-5 πιάτα μαζί. Το βέβαιο είναι πως μπορούν να σου σερβίρουν ότι θέλεις αλλά το κακό timing θα αφήσει μια άσχημη γεύση στο στόμα σου. Σκέψου πριν κάνεις το οτιδήποτε για να αποφύγεις άβολες καταστάσεις και ψάξε με προσοχή να βρεις την ευχαρίστηση!

Ταύρος: η Ηλιακή Έκλειψη στους Ιχθύες επηρεάζει τον οίκο που συνδέεται με τους φίλους σου και καλά θα κάνεις να μην αφήσεις την «άρνηση» που σε πιάνει κάποιες φορές να επηρεάσει τους στενούς σου φίλους. Τα κίνητρα σου είναι γεμάτα πάθος και καλά θα κάνεις να μην υποθέτεις απλά το πώς μπορεί να νιώθουν οι γύρω σου αλλά να είσαι βέβαιη αν σου το έχουν πει οι ίδιοι. Καλά θα κάνεις να εκμεταλλευτείς αυτό το διάστημα για να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου. Σκέψου εναλλακτικές στρατηγικές που μπορεί να αποδειχθούν εποικοδομητικές σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Θυμήσου: κανείς άλλος δεν ευθύνεται για τις συναισθηματικές σου αντιδράσεις εκτός από εσένα την ίδια.

Δίδυμοι: η Έκλειψη αυτή επηρεάζει το κοινωνικό σου στάτους και εσύ αυτό το διάστημα βλέπεις πως τα συναισθήματα σου δεν αποκλείεται να προκαλέσουν εκρήξεις στον χώρο της δουλειάς. Το βασικό που έχεις να κάνεις για να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο είναι να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες σου. Σκέψου γενικά πως καλό είναι να μην αγχώνεσαι για πράγματα που μπορεί τελικά να μην συμβούν ποτέ και μην προβληματίζεσαι από πριν συμβούν και αγχώνεσαι δίχως λόγο. Δείξε στον κόσμο ποια είσαι και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους!

Καρκίνος: θα ήθελες πολύ να μπορείς να κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια γιατί η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες σε βάζει να στρέφεις το βλέμμα σου στο μέλλον. Όμως καλό είναι να μην κάνεις πολλά μακροπρόθεσμα σχέδια όταν έχεις ακόμη ένα σωρό πράγματα που πρέπει να φροντίσεις και υποθέσεις που πρέπει να «κλείσεις» στο παρόν. Θυμήσου: ένα βήμα την φορά. Μην προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα μαζί γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην ολοκληρώσεις τίποτα σωστά. Αν είσαι καλή με τους γύρω σου και κυρίως με τον εαυτό σου αυτό το διάστημα, όλα θα γίνουν.

Λέων: ακόμη και αν δεν είσαι ο τύπος που ζηλεύει αυτό το διάστημα δεν αποκλείεται να νιώσεις κάποιες φορές να σε κυριεύει η ζήλια σου. Φυσικά η κτητικότητα δεν θα σε βγάλει πουθενά και καλά θα κάνεις να μην πέσεις σε έναν φαύλο κύκλο μόνο και μόνο επειδή έχει κολλήσει κάπου το μυαλό σου. Να θυμάσαι πως η εμπιστοσύνη είναι το πιο δύσκολο πράγμα για να το βρεις και το πιο εύκολο να χάσεις.

Παρθένος: διάφορες αποκαλύψεις συναισθηματικής φύσεως δεν αποκλείεται να σε αναστατώσουν ειδικά αν νιώθεις κάπως υπεύθυνη για την παρούσα κατάσταση της σχέσης σου. Καλά θα κάνεις βέβαια να διαχωρίσεις την συμπόνοια που νιώθεις για κάποιον με την επιθυμία σου να διορθώσεις τα λάθη που έχει κάνει. Η αλήθεια είναι βέβαια πως απλά το να ακούσεις και να καταλάβεις τα όσα σου λένε μπορεί να είναι το πιο γλυκό πράγμα που μπορείς να κάνεις για τον σύντροφο σου. Θυμήσου πως δεν μπορείς να αλλάξεις τις αντιδράσεις των άλλων αλλά μόνο την δική σου!

Ζυγός: τώρα είναι πιο δύσκολο από συνήθως να αποφασίσεις τι θέλεις από την ζωή σου με την Ολική Ηλιακή Έκλειψη να επηρεάζει την καθημερινότητα σου. Έχεις πολλά πράγματα να κάνεις και η δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις σχετίζεται στην ουσία με το ότι δεν μπορείς να βάλεις προτεραιότητες. Νιώθεις έντονη πίεση για να πάρεις μια απόφαση σχετικά με ένα θέμα που σε απασχολεί. Μπορεί να σε εκπλήξει το γεγονός πως δεν έχεις σημασία από πού θα ξεκινήσεις αρκεί να κάνεις την αρχή και τελικά να αποφασίσεις σωστά.

Σκορπιός: έχεις την τάση να εκφράζεσαι πολύ αυθόρμητα αυτές τις μέρες αφού η Έκλειψη αυτή επηρεάζει την δημιουργικότητα σου. Δυστυχώ όμως δεν βρίσκεις τον χρόνο να πάρεις κάποια οριστική απόφαση. Αυτό το διάστημα νιώθεις σχετικά ικανοποιημένη με την ζωή σου αλλά κάποια γεγονότα μπορεί να μην σε αφήνουν να ευχαριστηθείς. Η πραγματική ερώτηση δεν είναι τι πρέπει να κάνεις αλλά τι θέλει η καρδιά σου να κάνεις.

Τοξότης: με το φαινόμενο να επηρεάζει τον τέταρτο οίκο σου που σχετίζεται με την ασφάλεια, μπορεί να νιώθεις κάπως θυμωμένη αλλά να μην ξέρεις για ποιο λόγο ακριβώς και τελικά να είναι πως απλά δεν νιώθεις ασφαλής. Ίσως ήρθε η ώρα να δεχτείς πως κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Μην προσπαθείς να κάνεις τα πάντα εύκολα για τους άλλους, θυμήσου πως φημίζεσαι για την αισιοδοξία σου, οπότε ίσως το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να δεις τα πράγματα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Αιγόκερως: Προτιμάς να σχεδιάσεις την ημέρα σου λεπτομερώς αλλά βλέπεις πως μέσα στη μέρα τα σχέδια σου ανατρέπονται όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Μια ακύρωση ή καθυστέρηση είναι μέσα στο πρόγραμμα σε κάτι που είχες κανονίσει ενώ εσύ σκέφτεσαι πώς θα περάσεις δημιουργικά τον ελεύθερο σου χρόνο. Βρες τι σε κάνει να χαμογελάς και τότε το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό πρέπει να κάνεις!

Υδροχόος: τα οικονομικά σου είναι το βασικό που σε απασχολεί αυτές τις μέρες. Μια διαφορετική προσέγγιση και ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης φαίνεται πως έχει άμεση επίδραση στο πορτοφόλι σου και σίγουρα είναι για καλό. Τώρα αλλάζει η σχέση σου με τα χρήματα και δείχνεις να σέβεσαι το πορτοφόλι σου πολύ περισσότερο από το προηγούμενο διάστημα.

Ιχθείς: από εσένα εξαρτάται αν θα βάλεις μια τελεία σε κάποια πρόσφατα γεγονότα που σε κρατούσαν πίσω και αν τελικά θα αποφασίσεις να προχωρήσεις μπροστά. Ο εαυτός σου είναι στο επίκεντρο αυτές τις ημέρες και εσύ ίσως χρειαστεί απλά να αφήσεις πίσω σου όσα σε περιορίζουν και δεν σε αφήνουν να νιώσεις ελεύθερη και ευτυχισμένη.

Γιώργος Πανόπουλος (fb/ www.cosmictelegram.gr )

Επιμέλεια: Ε.Α.