Πώς σε επηρεάζει ο ανάδρομος Ερμής του Μαΐου;

14.05.2015
Και όμως ξαναήρθε αυτή η περίοδος! Από τις 18 του μήνα μέχρι τις 11 Ιουνίου, ο πλανήτης της επικοινωνίας ο Ερμής είναι ανάδρομος στο κοινωνικό ζώδιο των Διδύμων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάτι που ακούγεται απλό αλλά δεν είναι: να τα ξαναδείς όλα από την αρχή!

Αυτό σημαίνει πως αν πρόκειται να κάνεις οτιδήποτε όπως το να εκφραστείς προφορικά ή γραπτά πρέπει να προσέξεις, αφού οι παρεξηγήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα των ημερών. Καλό είναι να αφήσεις τις πολύ σημαντικές αποφάσεις για αργότερα και να μην κάνεις μεγάλες αγορές πριν τις σκεφτείς πολύ καλά.

Παρακάτω θα μάθεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου.

Κριός:

Ακριβώς επειδή ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει την επικοινωνία, τις μεταφορές, τα κοντινά ταξίδια αλλά και τις σχέσεις με τους κοντινούς μας συγγενείς πρόσεξε τι θα πεις και πώς θα το πεις στα αδέρφια ή τους γονείς σου. Μπορεί κάποιο από τα δύο μέρη να μην έχει τη σωστή πληροφορία και το πιο σημαντικό από όλα που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως η σχέση σας είναι σχέση ζωής που είναι πολύ πιο σημαντική από τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν. Αν έχεις προγραμματίσει ένα κοντινό ταξιδάκι τότε φρόντισε να έχεις κάνει τον απαραίτητο έλεγχο στο αυτοκίνητο σου πριν ξεκινήσεις.

Ταύρος:

Με τον ανάδρομο Ερμή να επηρεάζει τον οίκο που σχετίζεται με τα εισοδήματα αλλά και τα ταλέντα σου, το μυαλό σου είναι στα χρήματα. Το πρόβλημα είναι πως μπορεί να είσαι αρκετά μπερδεμένη αυτό το διάστημα για ένα οικονομικό ζήτημα. Ίσως έχεις κάποιο δίλλημα και πρέπει να πάρεις μια απόφαση σχετικά με κάποια δουλειά. Μπορεί να έχεις δυο δουλειές και να μην ξέρεις αν πρέπει να αφήσεις κάποια από τις δυο ή μπορεί απλά να σου έγινε μια πρόταση και να μην ξέρεις τι να απαντήσεις. Το βασικό που πρέπει να σκεφτείς είναι ποια είναι η καλύτερη ευκαιρία τόσο από οικονομικής αλλά και από επαγγελματικής άποψης.

Δίδυμοι:

Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης σου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είσαι πιο ευάλωτη στις επιρροές του φαινομένου σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια. Πρόσεξε αυτές τις μέρες μήπως κάποια πράγματα που θα πεις χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Προσπάθησε να μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς αλλά να αντιμετώπιζες τα πράγματα με χιούμορ αυτό είναι το πιο μεγάλο σου προσόν εξάλλου! Οι παρεξηγήσεις με φίλους και φίλες δεν αποκλείεται να προκύψουν επειδή κάποιες φορές δυσκολεύεσαι να πάρεις μια απόφαση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής και να μιλάς απλά και ξεκάθαρα για τα όσα σκέφτεσαι ειδικά στους στενούς σου φίλους.

Καρκίνος:

Αν η δουλειά σου σχετίζεται με την επικοινωνία τότε μπορεί να δεις πως χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου αυτό το διάστημα. Δώσε στον εαυτό σου λοιπόν τον χρόνο που έχει ανάγκη για να βρεις την έμπνευση σου και κάνε brainstorming! Ίσως κάποιο θέμα του παρελθόντος σε «μπλοκάρει» και δεν σε αφήνει να πας παρακάτω. Μπορεί να είναι μια ανάμνηση, ένα άγχος που έχεις ή μια κατάσταση που δεν έχει λυθεί και σε προβληματίζει. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να λύσεις ή να αφήσεις οριστικά πίσω σου ότι μπορεί να σε «βαραίνει». Εσύ ξέρεις τον τρόπο.

Λέων:

Μια παρεξήγηση αυτές τις ημέρες μπορεί να είναι η αφορμή για να σκεφτείς γενικότερα την κοινωνική σου ζωή. Οι σκέψεις που μπορεί να περάσουν από το μυαλό σου σχετίζονται με το αν και κατά πόσο περνάς καλά ή ταιριάζεις με την παρέα και τους φίλους σου. Μήπως απλά πλέον ζητάς διαφορετικά πράγματα; Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να βρεις τους τρόπους να συνδεθείς και με άλλους ανθρώπους που πιθανώς να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα.

Παρθένος:

Η καριέρα έχει το ενδιαφέρον σου αυτές τις μέρες αφού το φαινόμενο επηρεάζει κυρίως θέματα εργασίας. Μπορεί να βλέπεις πως το αφεντικό σου δεν συμφωνεί με τα όσα λες και πως σε αυτό το κομμάτι προκύπτουν σημαντικές διαφορές. Μήπως όμως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο πως εσύ η ίδια δεν παρουσιάζεις σωστά κάποιες πληροφορίες ή τις ιδέες σου; Σκέψου μια διαφορετική προσέγγιση και θα δεις πώς αν είσαι πιο "ανοιχτή" στο να ακούσεις και την άλλη άποψη, θα περάσεις στο επόμενο βήμα επαγγελματικά.

Ζυγός:

Αν αυτό το διάστημα προσπαθείς να πάρεις κάποιο πτυχίο ή δίνεις εξετάσεις τότε σίγουρα έχεις αφοσιωθεί σε έναν στόχο και αυτό δεν είναι ένα εύκολο διάστημα για σένα. Ένας δάσκαλος ή κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει δεν αποκλείεται να σε οδηγήσει σταδιακά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι καθυστερήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα αν ετοιμάζεις κάποια εξόρμηση. Προσπάθησε να τσεκάρεις ξανά και ξανά ημερομηνίες, κρατήσεις, τα απαραίτητα έγγραφα και ότι άλλο έχει μεγάλη σημασία για να περάσεις υπέροχα.

Σκορπιός:

Κάποιες καθυστερήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την γραφειοκρατία ειδικά αν κάνεις αιτήσεις για κάποιο δάνειο ή έχεις πάρε-δώσε με δημόσιες υπηρεσίες, θα σε απασχολήσουν αυτές τις μέρες. Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και σκέψου πως το βασικό είναι απλά να κάνεις την δουλειά σου. Εξάλλου δεν έχεις παρά να εκμεταλλευτείς τον χρόνο που έχεις στην διάθεση σου λόγω καθυστερήσεων προς όφελος σου και να κάνεις ότι μπορείς για να τον εκμεταλλευτείς κατάλληλα.

Τοξότης:

Εσύ και ο σύντροφος σου μπορεί να νιώθετε πως ο καθένας είναι στον δικό του κόσμο ή επιμένει στις δικές του απόψεις όταν προσπαθείτε να συμφωνήσετε σε κάτι σημαντικό. Ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει τις σχέσεις σου και για τις επόμενες εβδομάδες θα καταλάβεις πως πρέπει να προσπαθήσεις πιο πολύ να ακούς τους δικούς σου ανθρώπους αλλά και να σκέφτεσαι δυο φορές τα όσα λες. Η συνεργασία και η συμφωνία είναι πολύ πιθανή ειδικά αν καταλάβεις τι θέλουν και οι άλλοι από εσένα. Μπορεί να έχεις κάτι στο μυαλό σου αλλά αν δεν σου το πει και ο άλλος δεν μπορείς να είσαι σίγουρη, οπότε μην βγάζεις συμπεράσματα μόνη σου. Δεν αποκλείεται να καταλάβεις πως σκέφτεστε τελείως διαφορετικά πράγματα.

Αιγόκερως:

Η καθημερινότητα σου και η δουλειά σου είναι το βασικό των ημερών και δεν αποκλείεται αυτές τις μέρες να δεις τον κόπο σου να σου γυρίζει πίσω από το αφεντικό σου με πολλές διορθώσεις. Μην το δεις σαν κάτι άσχημο αλλά σαν έναν τρόπο να διορθώσεις τα λάθη σου αλλά και την παραγωγικότητα σου. Μπορεί η χαρτούρα να σου φαίνεται ατελείωτη όμως αν ακούσεις προσεκτικά τα σημαντικά και κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς. Μπορεί απλά να υπάρχει και μια διαφορετική άποψη που δεν έχεις σκεφτεί σχετικά με ένα θέμα.

Υδροχόος:

Αν βλέπεις πως σκέφτεσαι όλο και περισσότερο τον πρώην σου και μπαίνεις στον πειρασμό να του μιλήσεις αυτό το διάστημα μην απορήσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα τα μονοπάτια σας να συναντηθούν με κάποιον τρόπο. Μην βιαστείς να πετάξεις από την χαρά σου όταν τον δεις. Σκέψου απλά τι πήγε στραβά όταν είχατε σχέση. Αν δεν υπάρχει κάποια μεγάλη αλλαγή, δεν αποκλείεται το να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία να μην είναι το καλύτερο πράγμα.

Ιχθείς:

Συγγενείς που είχες χάσει εδώ και καιρό μπορεί να έρθουν ξανά στη ζωή σου με κάποιον τρόπο αφού επηρεάζεται ο τομέας που σχετίζεται με την οικογένεια και το σπίτι σου. Μπορεί να νιώσεις πως σου έλειψαν κάποιοι συγγενείς σου και να θέλεις να τους έχεις στη ζωή σου οπότε δεν αποκλείεται να οργανώσεις ένα οικογενειακό reunion. Να δεις που όχι μόνο εσύ αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας θα το χαρούν!

Eπιμέλεια: Ε.Α.