7 + 9 βότανα που προστατεύουν από το κακό μάτι

18.06.2015
Το μάτιασμα δεν είναι απλώς μια δεισιδαιμονία, αλλά κάτι που μπορεί να μας επηρεάσει σοβαρά, σε σωματικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο. Η φύση δίνει τα όπλα για την αντιμετώπισή του.

Η ύπαρξη του αναγνωρίζεται από όλους τους πολιτισμούς και τις περισσότερες θρησκείες. Το μάτιασμα είναι γεγονός. Η ζήλια και ο φθόνος δημιουργούν πνευματικά οδυνηρούς κραδασμούς πάνω μας! Στα μέτρα προστασίας ενάντια στη βασκανία περιλαμβάνονται διαφόρων ειδών φυλαχτά, όπως το χέρι της Φατιμά, το πέταλο αλόγου, ο σταυρός, τα «ματάκια», πολύτιμοι λίθοι κ.ά.

Και ανάμεσα στα συμπτώματα που έχει το κακό μάτι είναι η τάση για εμετό και διάρροια, η έντονη εφίδρωση, ο πονοκέφαλος, η βαθιά θλίψη ή ο τρόμος, ενώ μακροπρόθεσμα συνοδεύεται από οικονομικές απώλειες, αποτυχία, οικογενειακή διχόνοια κ.ά.

Για να αποφύγεις το μάτιασμα, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Εδώ παραθέτουμε διάφορους τρόπους προστασίας και καθαρισμού με τη χρήση βοτάνων, ριζών, ανθέων και μπαχαρικών.

Βασιλικός:

Εκτός των άλλων, είναι ένα ισχυρό φυτό προστασίας και καθαρισμού. Κάψε λίγο αποξηραμένο βασιλικό σε ένα καρβουνάκι μαζί με ένα κόκκο αγνό λιβάνι, ένα γαρίφαλο, λίγο ξερό δεντρολίβανο και μερικές φλούδες από σκόρδο κάθε φορά που νιώθεις την αύρα του σπιτιού σου βαριά ή μετά από την επίσκεψη ανεπιθύμητων ατόμων.

Απήγανος:


Τοποθέτησε τον στην πόρτα του σπιτιού ή της επιχείρησής σου για να απομακρύνεις την αρνητικότητα και τα κακά πνεύματα. Εναλλακτικά, μια πρέζα αποξηραμένου βοτάνου σε ένα μικρό υφασμάτινο σακουλάκι πάνω από την πόρτα της εισόδου θα αποκρούσει το κακό μάτι. Σε κρίσιμες καταστάσεις, θα σε βοηθήσει ένα φυσικό βοτανόλουτρο καθαρισμού και προστασίας: Ρίξε στην μπανιερά σου μια μικρή χούφτα από απήγανο, δεντρολίβανο, βασιλικό, λεβάντα και μια χούφτα χοντρό αλάτι, και απόλαυσε ένα ισχυρό λουτρό καθαρισμού στο χώρο σου.

Δεντρολίβανο:


Οι πρόγονοι μας, που δεν είχαν στη διάθεσή τους τα σημερινά εξωτικά λιβάνια και τις ρητίνες, είχαν το δεντρολίβανο για κανονικό λιβάνι. Τοποθέτησε φακελάκια δεντρολίβανου γύρω από το σπίτι σου, για προστασία, ή κάτω από το κρεβάτι σου, για να διώξεις τους εφιάλτες. Ανάμειξε δεντρολίβανο με καθαρό λιβάνι και άρκευθο, βάλτε τα σε καρβουνάκι, και έχετε ένα υπέροχο θυμίαμα καθαρισμού και προστασίας!

Δάφνη:


Φύλλα της απομακρύνουν τους εχθρούς και προστατεύουν από ασθένειες και τα κακά πνεύματα. Προσθέστε φύλλα δάφνης σε αγίασμα και ράντισε το χώρο σου ή κάποιο αντικείμενο που θέλεις να «καθαρίσεις».

Κανέλα:


Για χίλιες και δυο χρήσεις, δίνει το γλυκό άρωμά της για αγάπη, επιτυχία, πλούτο, προστασία. Αν «κάτι δεν πάει καλά» στο χώρο σου, βράσε σε μια κατσαρόλα νερό μερικά ξύλα κανέλας και στη συνέχεια τοποθέτησε την κατσαρόλα στο κέντρο του δωματίου, άνοιξε πόρτες και παράθυρα και άφησέ την να κάνει τη δουλειά της. Αν θελήσεις να «καθαρίσεις» κάποιο δικό σου πρόσωπο ή αντικείμενο, κάψε σε καρβουνάκι κανέλα με λιβάνι και σμύρνα.

Γαρίφαλο:


Ένα από τα ισχυρότερα φυτά που μπορείς να κάψεις για προστασία από τη βασκανία και τα κουτσομπολιά. Κάψε σε καρβουνάκι λίγη σκόνη από γαρίφαλο και, αν έχεις να κάνεις με κάτι πραγματικά δυσάρεστο, κάψε το με σκόρδο.

Πιπέρι
Σε μικρά φακελάκια, βάλε κόκκους μαύρου πιπεριού και τοποθετησε τα γύρω από το σπίτι σου ή τον εαυτό σου, αν νιώθεις ότι κινδυνεύεις, για να προστατευτείς ή να απαλλαγείς από οποιαδήποτε αρνητική ενεργειακή επιρροή.

Αλλα θαυματουργά φυτά και βότανα

Γλυκάνισος: Αντιμετωπίζει την ενεργειακή αφαίμαξη.

Ευκάλυπτος: Απομακρύνει τους εχθρούς.

Σκόρδο: Κρατά μακριά ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Μέντα: Αναχαιτίζει τις κακόβουλες σκέψεις.

Φασκόμηλο: Απαλλάσσει από την αρνητικότητα.

Κύμινο: Κρατά μακριά το κακό από το σπίτι.

Υσσωπος: Δρα κατά του κακού.

Γαϊδουράγκαθο: Προστατεύει από επίβουλα άτομα.

Αχιλλέα: Προστατεύει από την κακιά τύχη και την ασθένεια.

Πουγκιά προστασίας

Φτιάξε τα δικά σου, για εσένα και το σπίτι σου.

Προστασία από κακό μάτι και κάθε αρνητική ενέργεια

Βάλε μέσα σε υφασμάτινο σακουλάκι - ξερό βασιλικό - ευκάλυπτο - ύσσωπο - κόκκους μαύρου πιπεριού - ένα κομμάτι οψιδιανού - 5 σταγόνες από αιθέριο έλαιο βασιλικού

Προστασία από εχθρούς και βασκανία

Βάλε μέσα σε υφασμάτινο σακουλάκι

Ξερό δεντρολίβανο - φασκόμηλο - κανέλα - βασιλικό - χοντρό θαλασσινό αλάτι - 1 κομμάτι αιματίτη - 5 σταγόνες από δεντρολίβανο

Προστασία από μάτιασμα και κακοτυχίες

Βάλε μέσα σε υφασμάτινο σακουλάκι

  • 3 φύλλα δάφνης
  • ξερό απήγανο
  • ύσσωπο
  • ρίζες αγγελικής
  • ευκάλυπτο
  • μαύρο πιπέρι φασκόμηλο
  • 1 κομμάτι τουρμαλίνη.

Προσοχή: Βασιλικός, απήγανος και δεντρολίβανο είναι φυτά που δεν πρέπει να λείπουν από το μπαλκόνι σας!

ΜΕΡΟΠΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ