Πώς σε επηρεάζει ο Ήλιος & ο Άρης στο ζώδιο των Διδύμων;

08.06.2015
Ο Ήλιος και ο Άρης «συναντώνται» στους Διδύμους στις 14/6, και αυτή η «διπλή» συνάντηση δύο πλανητών στο ίδιο ζώδιο, και για να εστιάσουμε στη θετική πλευρά του φαινομένου, σημαίνει πως είναι μάλλον ώρα να πάρουμε τα πάνω μας και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με χαμόγελο και αισιοδοξία. Ο Κώστας Λεφάκης μας εξηγεί πώς θα μας επηράσει ανάλογα με το ζώδιό μας.

Γενικά:

Ο Ήλιος και ο Άρης μαζί είναι καλός συνδυασμός, στους Διδύμους μάλιστα εξυπηρετεί την επικοινωνία. Θα λέγαμε ότι είναι μια ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να αξιοποιήσουν την αντιληπτική ικανότητα και το μυαλό τους για να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους. Ο Ήλιος συμβολίζει την έκφραση και το θάρρος, την επιβολή και τον πληθωρισμό. Ο Άρης, προφητικός και δυναμικός, μοιάζει με ένα βέλος στο δρόμο του για το στόχο. Είναι φυσικό το ένα ουράνιο σώμα να ενισχύει το άλλο, σε οποιαδήποτε σχέση κι αν βρίσκονται. Η σημαντικότερη όψη τους είναι η σύνοδός τους, δηλαδή αυτή που πραγματοποιείται αυτόν το μήνα. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα, σε εκείνους που θα το θελήσουν, να επιβληθούν δυναμικά. Είναι μια ευκαιρία να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους ή να κερδίσουν μια δύσκολη μάχη. Οι Δίδυμοι, ως ζώδιο, θα συμβάλουν στην αξιοποίηση της επίδρασης αυτής της συνόδου. Το γεγονός μάλιστα ότι κατά τη συνάντηση του Άρη με τον Δία ο τελευταίος θα συμμετάσχει θετικά θα αυξήσει την τύχη και την αποτελεσματικότητα. Ο Άρης στους Διδύμους θα γίνει πιο «δημοκρατικός», περιορίζοντας παράλληλα την επιπολαιότητα ή την παρορμητική φύση του ζωδίου των Διδύμων.

Η δεύτερη σύνοδος του Ιουνίου, αυτή Αφροδίτης Δία στον Λέοντα, θα σημάνει καλύτερη τύχη σε συνεργασίες και επιχειρηματικότητα, κατακτήσεις, την πρόκληση εντύπωσης και γοητεία. Αφροδίτη και Δίας στον Λέοντα είναι σε καλή θέση, ιδίως για τις σχέσεις. Η Αφροδίτη είναι πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις για τους άλλους, ο Δίας θέλει να τους δώσει τα μέσα για να εξελιχτούν. Έτσι, σε μια καλή σχέση, ο Δίας αυξάνει την τρυφερότητα της Αφροδίτης, ενώ εκείνη κάνει τον Δία λιγότερο αρνητικό και εγωιστή στη διεκδίκηση της εξέλιξης. Η σύνοδος αυτή υποστηρίζεται από την πρώτη. Γενικά, τα δύο φαινόμενα μαζί εξυπηρετούν την επικοινωνία, τον έρωτα, τη δημιουργικότητα, την έξοδο από δύσκολες καταστάσεις.

Ενα νόμισμα με δυο όψεις

Αυτόν το μήνα θα παρατηρήσουμε ταχείες εξελίξεις, μαχητικότητα για επιβολή, πολλά ετερόκλιτα γεγονότα και συχνή αναστάτωση στη διεθνή πολιτική σκηνή. Η συνάντηση Ήλιου και Άρη στους Διδύμους θα έχει θετικά, αλλά και επεισοδιακά αποτελέσματα.

Το θετικό θα το εκφράσουν όποιοι δουν μακρύτερα και σκεφτούν σοφότερα, επιστρατεύοντας το δυναμισμό τους για να οδηγήσουν τις καταστάσεις εκεί που πρέπει, για το καλό των πολλών.

Η άλλη όψη του νομίσματος έχει να κάνει με την αύξηση των ανοιχτών συγκρούσεων, και βέβαια τα αποτελέσματα μιας σύγκρουσης σε επίπεδο πολιτικό ή κοινωνικό θα είναι δυσάρεστα. Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο Ερμής θα είναι ανάδρομος (καθυστερήσεις και παρεξηγήσεις). Σε ό,τι αφορά τη σύνοδο Αφροδίτης - Δία στον Λέοντα, έκτος από την καλή της εκδοχή (δημιουργικότητα, καλοτυχία, ερωτικές κατακτήσεις), ενέχει την υπερβολή και ακραίες συμπεριφορές.

Το θετικό αυτόν το μήνα είναι ότι ο Δίας διατηρεί μια απόλυτη αρμονία 120° με τον Ουρανό. Και στο ενδιάμεσο αυτής της αρμονίας είναι ο Ήλιος στους Διδύμους. Δυο εξάγωνα εκατέρωθεν του Ήλιου θα βοηθήσουν στην πρόοδο και στον περιορισμό των κινδύνων.

Αγκάθι παραμένει το οικονομικό, με την επιστροφή δε του Κρόνου στον Σκορπιό από τις 15 Ιουνίου θα επανέλθει για ένα τρίμηνο ο απόηχος των δυσκολιών των δύο προηγούμενων ετών. Ξεκαθαρίσματα ενόψει! Έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα πάρει πιο συγκεκριμένη μορφή η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη. Γενικά, το τρίγωνο της Φωτιάς (Λέων - Κριός) παραμένει δυνατό, οπότε η επιστροφή του Κρόνου στον Σκορπιό δεν θα είναι τόσο απειλητική όσο η διέλευσή του από εκεί τα προηγούμενα χρόνια.

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Άλματα μπροστά!

Έχετε την ευκαιρία να δώσετε μάχες και να τις κερδίσετε, να πείσετε το ακροατήριό σας, να αξιοποιήσετε γνωριμίες και συμπτώσεις, να κάνετε επιτυχημένες αγοραπωλησίες, να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα περισσότερο, να εκφραστείτε δημιουργικά. Επίσης, να υπερασπίσετε τα συμφέροντά σας αποτελεσματικότερα και να αυξήσετε τις αποδοχές σας, αλλά και να προσθέσετε ψυχαγωγία στην καθημερινότητά σας. Ό,τι πετύχετε πάντως αυτόν το μήνα θα αποτελέσει εφόδιο για τις ανάγκες των επόμενων μηνών. Η σύνοδος Αφροδίτης - Δία στον Λέοντα θα ενισχύσει την υγεία σας και θα φέρει περισσότερες γλυκές στιγμές για εσάς μέσα στο μήνα.

Λέων: Πολλές οι προοπτικές.

Οι δύο σύνοδοι του Ιουνίου υπόσχονται να σας δώσουν τη χαρά της δημιουργικότητας και της αγάπης. Ο Δίας, ως πλανήτης, με την Αφροδίτη είναι σε ιδιαίτερα καλή σχέση, γιατί συμπληρώνει την ομορφιά της με την καλοσύνη του, αρκεί να μην την κακομάθει! Έτσι, αυτή την περίοδο θα έχετε μια άνεση που θα τραβάει τα βλέμματα, θα συνεργάζεστε αρμονικά, θα εκδηλώνετε τα συναισθήματά σας απρόσκοπτα ή θα εκφράζεστε δημιουργικά. Από την άλλη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να βγουν από μια δύσκολη κατάσταση. Η σύνοδος Ήλιου - Άρη στους Διδύμους θα οξύνει την αντίληψή σας, οπότε, μέσα από ρίσκα και πρωτοβουλίες, θα μπορέσετε να πετύχετε πολλά και σημαντικά πράγματα.

Τοξότης: Πιο τολμηροί και κερδισμένοι.

Την περίοδο αυτή προβλέπεται για εσάς εξέλιξη σε μια ερωτική σχέση, η ρήξη ή η ενίσχυση μιας επαγγελματικής συνεργασίας, ή η εκδήλωση ενός ξαφνικού έρωτα. Έχετε ανοιχτεί προς τους άλλους, και πολλοί από αυτούς έχουν απαιτήσεις από εσάς. Ρυθμίστε τις αναλογίες, για να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Κυρίως το δεύτερο φαινόμενο, η σύνοδος Αφροδίτης ? Δία στον Λέοντα, θα σας δώσει ευκαιρίες και θα σας κάνει πιο τολμηρούς, σε αισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Πολλά πράγματα θα πάρουν νέα τροπή. Όσοι είστε μόνοι μπορείτε να πάψετε, αν το αποφασίσετε να δεσμευτείτε, και όσοι έχετε διλήμματα, κάντε υπομονή. Η ροή των γεγονότων θα σας φέρει σε πλεονεκτική θέση τελικά.

ΓΗ

Ταύρος: Νέες δυνατότητες.

Προσέξτε στη διαχείριση των χρημάτων σας! Κάποιοι θα αυξήσετε το περιεχόμενο του πορτοφολιού σας και άλλοι θα το εξανεμίσετε. Η σύνοδος Αφροδίτης ? Δία στον άξονα σπίτι ? εργασία είναι σημαντική, και θα φανεί και στο μέλλον. Είναι καιρός να ομορφύνετε το περιβάλλον σας και να ενισχύσετε την καριέρα σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να ανακαλύψετε μια καινούργια δραστηριότητα και ασχολία. Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η κοινωνική σας ζωή? πολλές προτάσεις και ευχάριστα χαμόγελα θα διακοσμήσουν την καθημερινότητά σας σε αυτό το χρονικό διάστημα. Για όλους επίσης θα παρουσιαστούν νέες προοπτικές στην επικοινωνία, στην ανανέωση γνωριμιών και στην πραγματοποίηση επιθυμιών που υπάρχουν εδώ και καιρό και παραμένουν στον αέρα.

Παρθένος: Πρόοδος και ηρεμία.

Οι σύνοδοι για εσάς έχουν δύο όψεις. Από τη μια θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε τις δυνάμεις σας στον επαγγελματικό τομέα και από την άλλη μπορείτε να αποδράσετε κάπου και να χαρείτε μια αγάπη, να χορτάσετε ξεκούραση ή να ζήσετε μια ονειρική κατάσταση. Πάντως, ο δυναμισμός και η διάθεσή σας θα ενισχυθούν. Εστιάστε στην επαγγελματική διάκριση, ή, από την άλλη, στην ανάπαυση και στη γαλήνη, στην ηρεμία που σας έχει λείψει τελευταία. Από εσάς εξαρτάται τι θα επιλέξετε, ανάλογα με τις αντοχές σας και τις επιθυμίες σας. Μια πιο πρακτική ερμηνεία του φαινομένου των συνόδων έχει να κάνει με βήματα προόδου στη δουλειά σας, μέσα από τα οποία θα καταλήξετε τελικά στην ξεκούραση και την ανακούφιση.

Αιγόκερως: Οι κόποι σας αποδίδουν.

Το φαινόμενο για εσάς έχει να κάνει κυρίως με την κοινωνική και την επαγγελματική ζωή σας. Εργασιακά ταλαιπωρείστε ακόμα, αλλά κι αν κουραστείτε λίγο παραπάνω, θα έχει θετικό αποτέλεσμα η κούραση. Η σύνοδος του Άρη θα σας βγάλει από ένα πιθανό τέλμα στα εργασιακά σας ή θα σας οδηγήσει με μια νέα πραγματικότητα, στην όποια θα πρέπει να προσαρμοστείτε γρήγορα. Πολλά πράγματα θα βελτιωθούν επίσης με την παρουσία της Αφροδίτης και του Δία στον Λέοντα, σε επίπεδο ψυχολογικό, αισθηματικό, περιουσιακό, και θα δοθούν λύσεις σε χρόνια οικονομικά προβλήματα και χρέη, καθώς σας δίνεται η ευκαιρία να τα διαχειριστείτε πιο άνετα πλέον. Πρακτικά οι σύνοδοι θα συμβάλλουν στην καλύτερη επαγγελματική πορεία σας τους επομένους μήνες.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Ενισχύετε τη θέση σας.

Σημαντικές και οι δύο σύνοδοι, τόσο για τις προσωπικές σας υποθέσεις όσο και για να διακριθείτε και να κερδίσετε στις εντυπώσεις, αλλά στην ουσία για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του μυαλού σας και τα ταλέντα σας, γενικότερα. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να αξιοποιήσετε την έφεσή σας στην έκφραση, και θα έχετε αρωγό την καλή τύχη. Με τη βοήθεια των συγκυριών θα μπορέσετε να ενισχύσετε τη θέση σας σε εργασία, συναλλαγές, κοινωνικές σχέσεις, ταξίδια, επικοινωνία και νομικές διευθετήσεις. Επίσης, την περίοδο αυτή θα υπάρξουν πολλές μετακινήσεις. Είναι ευκαιρία να πετύχετε στόχους συνεργαζόμενοι με άτομα από το εξωτερικό και να λύσετε προβλήματα όπως η ανεργία, ή να ξεπεράσετε αδιέξοδα.

Ζυγός: Η αγάπη έρχεται κοντά σας.

Είστε από τους αρκετά ευνοημένους σε ό,τι αφορά τις συνόδους που αποτελούν το φαινόμενο του μήνα. Θα μπορέσετε να συγχρονιστείτε με την έννοια της αγάπης, τόσο στην έκφρασή της από μέρους σας προς τους άλλους όσο και στην έκφρασή της από εκείνους προς εσάς. Η σύνοδος Ήλιου ? Άρη στους Διδύμους θα σας βοηθήσει να βάλετε στόχους, να πετύχετε κάποιους που κυνηγάτε εδώ και καιρό, να κατακτήσετε έναν άνθρωπο, να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας, αν σπουδάζετε, και να κλείσετε με επιτυχία πιθανές νομικές εκκρεμότητες. Η σύνοδος Αφροδίτης ? Δία στον Λέοντα έχει πιο πολύ να κάνει με τη βελτίωση της αισθηματικής σας ζωής ή με την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής σας.

Υδροχόος: Τύχη, σε όλα τα επίπεδα.

Ευνοϊκές για εσάς οι δύο σύνοδοι, όπως για όλα τα ζώδια του Αέρα. Ήλιος και Άρης μαζί στους Διδύμους θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τα όρια της επικράτειάς σας, ενώ ο Δίας και η Αφροδίτη μαζί στον Λέοντα θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στην αισθηματική σας ζωή. Όλα μαζί δείχνουν μια καλύτερη πορεία όσον αφορά τις σχέσεις σας, κοινωνικές, φιλικές, αισθηματικές. Ο συνδυασμός των δύο φαινομένων θα ενισχύσει την τύχη σας σε δραστηριότητες, τυχερά παιχνίδια, αλλά και στην αισθηματική σας ζωή, καθώς η Αφροδίτη θα παραμείνει τέσσερις μήνες στον Λέοντα και ο Δίας κοντά της μέχρι τα μέσα του Αυγούστου. Μέσα σε όλα, προβλέπονται ψυχαγωγία, επιτυχία σε συνεργασίες και συναναστροφές, αξιόλογες γνωριμίες και ενίσχυση νέων συμμαχιών.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Χρήμα και συναίσθημα.

Ο Ήλιος και ο Άρης στους Διδύμους θα φέρουν μια σειρά αναστατώσεων, κυρίως παρασκηνιακών. Ενδεχομένως να απασχοληθείτε με την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, που δεν σας βοήθησε ο Κρόνος και οι συγκυρίες να τακτοποιήσετε. Μια άλλη εκδοχή είναι η αξιοποίηση ενός ταλέντου. Ένα τρίτο ενδεχόμενο είναι οι πιέσεις που θα δεχτείτε να σας οδηγήσουν σε λύσεις που είναι αναγκαίες. Ακόμα κι έτσι, η σύνοδος Αφροδίτης ? Δία στον Λέοντα εγγυάται βελτίωση στα αισθηματικά, ενίσχυση των οικονομικών σας, ή τη δημιουργία προοπτικών για την ενίσχυσή τους άμεσα. Γενικότερα, ο Ιούνιος είναι μήνας ανανεωτικός και προπαρασκευαστικός. Θα συνδυάσετε την «τακτοποίηση» από τη μια με την επένδυση από την άλλη.

Σκορπιός: Πιο δυνατοί και σίγουροι.

Στη δική σας περίπτωση οι σύνοδοι του φετινού Ιουνίου έχουν να κάνουν κυρίως με τον ανεφοδιασμό. Ανεφοδιασμό ενέργειας και χρήματος, και διάκριση κοινωνική και επαγγελματική. Από τις συνόδους θα ενισχυθούν ο όγδοος και ο δέκατος οίκος σας, και αυτό θα σας χαροποιήσει αλλά και θα σας ανακουφίσει. Άλλωστε ο μήνας αυτός πάντα ήταν ανανεωτικός και τονωτικός των ψυχικών και των φυσικών σας δυνάμεων. Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας σε κάθε τομέα και βάση στις ασφαλιστικές δικλίδες σας, προκειμένου οι όποιες δύσκολες καταστάσεις προκύψουν να μην έχουν αρνητική επιρροή στα συμφέροντά σας.

Ιχθείς: Η επιτυχία είναι πολύ κοντά.

Το στενό περιβάλλον σας ενδεχομένως να σας πιέσει για να εξυπηρετηθεί. Ο Δίας και η Αφροδίτη στον Λέοντα, πάντως, θα σας κάνουν αποδοτικότερους στη δουλειά σας, θα συμβάλουν στην αύξηση του τζίρου σας, αν είστε έμποροι, και θα χαρίσουν ευκαιρίες για επιτυχία στους καλλιτέχνες του ζωδίου σας. Η σύνοδος Ήλιου- Άρη θέλει προσοχή, προκειμένου να μη γίνει αιτία ρήξης με πρόσωπα που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Ωστόσο, θα αποφύγετε τις δυσκολίες κινούμενοι με διορατικότητα και με σύμβουλο το ένστικτό σας. Αποφύγετε την εσωστρέφεια και γίνετε πιο κοινωνικοί και μαχητικοί. Μην ξεχνάτε ότι η εξέλιξη προκύπτει μετά από πίεση. Εξάλλου, δεν θα λείψουν οι αντιξοότητες και οι αγωνιστικές στιγμές κάτω από την επιρροή των δύο συνόδων αυτού του μήνα.