Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Αυγούστου;

13.08.2015
Μια Νέα Σελήνη στον Λέοντα, στο ζώδιο του Ήλιου. Δημιουργώντας, γίνεσαι ο εαυτός σου, εκφράζεις την αυθεντικότητά σου. Πρόκειται για μια αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα. Οι στόχοι του Ήλιου μας είναι εσωτερικοί και αφορούν το αίσθημα της πληρότητας που έχουμε όταν αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας. Αυτοί οι στόχοι διαφέρουν από το έναν στον άλλο.

Ο Σωκράτης ονόμαζε αυτή την εσωτερική δύναμη που τον κινούσε «δαίμονα», εννοώντας το πεπρωμένο που ωθεί κάποιο άτομο να ολοκληρωθεί να γίνει το ιδανικό που επιθυμεί.

Ο Ήλιος μάς λέει: «Η ζωή μου σημαίνει κάτι. Έχω δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσω, να καλλιεργήσω, να εξελίξω». Αυτή είναι και η ουσία αυτής της νέας Σελήνης στον Λέοντα. Αν δεν αναλάβουμε δράση ώστε να κάνουμε κάτι μοναδικό που μας εκφράζει, όσο μικρό κι αν είναι, είμαστε καταδικασμένοι να υποφέρουμε από τον εαυτό μας, που δεν εκφράζεται, δεν προχωράει, δεν αισθάνεται ξεχωριστός, δεν λάμπει.

Η νέα Σελήνη κάνει σύνοδο με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα: Είναι ώρα για την επαναξιολόγηση των σχέσεών μας, της αξίας, των ταλέντων και των δυσκολιών μας. Τι θολώνει τη λάμψη του Ήλιου μας; Της προσωπικότητάς μας; Τι παίρνεις και τι δίνεις στις σχέσεις σου; Πρόκειται για μια περίοδο που απαιτεί αυτοσυγκράτηση, ενδοσκόπηση, αυτοκριτική, απόσταση, και καρδιά που δεν επιδεικνύει την αγάπη της, αλλά κατανοεί και συμπαραστέκεται. Η αγάπη έχει και απότομες στροφές και λακκούβες και θλίψη και παράπονα. Μην τα αφήσεις να διαλύσουν μια σχέση που σε γεμίζει. Από την άλλη, δεν πρέπει να παραμένεις σ’ αυτή μόνο από ανασφάλεια και συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αποφεύγονται οι δραστικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της ανάδρομης Αφροδίτης μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, έχουμε και τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον Ουρανό στον Κριό. Με τον Ουρανό στο κάδρο, ποτέ δεν έχουμε συνηθισμένα γεγονότα. Ο απελευθερωτής, ο αφυπνιστής, ο αλλοπρόσαλλος Ουρανός μάς δείχνει πού έχουμε βαλτώσει, πού αντιμετωπίζουμε αδιέξοδα εξαιτίας της έλλειψης τόλμης και πού είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή, τη μεγάλη ανατροπή. Ο Ουρανός μάς κινητοποιεί, μας αφυπνίζει ώστε να βγούμε από την απάθεια, να αναλάβουμε δράση, να σεβαστούμε τις δικές μας επιθυμίες πρώτα απ’ όλα. Ο Ουρανός ενδιαφέρεται για την αυτονομία, την ελευθερία, την ατομικότητά μας.

Αυτή η νέα Σελήνη στον Λέοντα μάς υπενθυμίζει κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ: «Δεν είναι στη συμπεριφορά ή στην εμφάνιση που η ψυχή μας πρέπει να παίξει το ρόλο της, αλλά χρειάζεται κυρίως εσωτερικά, μέσα μας, εκεί που δεν υπάρχουν άλλα μάτια εκτός από τα δικά μας». - Μονταίνιος

Ποιους επηρεάζει η Νέα Σελήνη

Τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και κυρίως τους γεννημένους γύρω στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια (19°-24°).

Παρακάτω θα μάθεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου:

Kριός:

Αυτή η Νέα Σελήνη επηρεάζει τον οίκο σου που σχετίζεται με την διασκέδαση και τα παιχνίδια και είναι στην ουσία το εισητήριο σου για τα πάρτι και τις εξόδους ειδικά αν έχεις κάτι το ιδιαίτερο στο πρόγραμμα σου! Δεν μπορείς παρά να εκφράσεις αυτά που έχεις μέσα σου και να δεις και τους γύρω σου να περνάνε καλά. Ξέρεις καλά πώς για να κάνεις την δουλειά διασκέδαση δεν έχεις παρά να βάλεις και τους άλλους στο παιχνίδι. Τι περιμένεις λοιπόν;

Ταύρος:

Η Νέα Σελήνη στον τέταρτο οίκο σου επηρεάζει τις ρίζες σου. Το βασικό των ημερών είναι πως θέλεις κάτι καινούργιο στη ζωή σου και το βλέμμα σου είναι στραμμένο στο μέλλον. Ευτυχώς η λογική σου πρυτανεύει πάντα όταν σκέφτεσαι τι έχεις και τι δεν έχεις στη ζωή σου. Κρύψε την βαλίτσα σου, γιατί δεν πρόκειται να πας μακριά αφού οι πιο όμορφες στιγμές είναι κοντά στο σπίτι σου!

Δίδυμοι:

Έχεις τόσα πολλά να κάνεις με την Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα σε όλους τους τομείς και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να τρελαίνεσαι πολύ με τη δουλειά και μην περιμένεις να προσέξουν οι γύρω σου αυτά που κάνεις ακόμη και αν έχεις ξεπεράσει τον εαυτό σου. Δεν αποκλείεται να ανακαλύψεις πως οι άλλοι έχουν πάντα πολλές και μεγάλες προσδοκίες από εσένα! Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις μπροστά χωρίς να αποσυντονίζεσαι από τις προσδοκίες των άλλων.

Καρκίνος:

Μπορείς άνετα να αποτρέψεις ένα πρόβλημα αν έχεις στρατηγική και αντιμετωπίσεις σωστά τις καταστάσεις. Αν χάσεις μια ευκαιρία δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς απλά προσπάθησε με ψυχραιμία να αντιμετωπίσεις τα πράγματα. Να θυμάσαι πως όλα τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και έρχονται όταν πρέπει.

Λέων:

Δεν χρειάζεται να περιμένεις να γίνει κάτι συγκλονιστικό εξαιτίας της Νέας Σελήνης αφού οι εξελίξεις έχουν ήδη αρχίσει να συμβαίνουν στην ζωή σου εδώ και καιρό. Το να προσθέσεις νέες δραστηριότητες στο πρόγραμμα σου θα σε κάνει να νιώσεις ακόμη πιο όμορφα. Πρόσεξε όμως να μην κάνεις πολλά πράγματα μαζί και φέρεις τα πάνω κάτω στη ζωή σου. Ξεκίνησε κάτι καινούργιο όταν νιώθεις την ενέργεια σου στο φουλ και θα δεις πως θα σου βγει σε καλό.

Παρθένος:

Μπορεί να σε κατακλύζει η δημιουργικότητα αλλά καλά θα κάνεις να αφήσεις τις ιδέες σου να «ωριμάσουν» για όσο περισσότερο χρόνο μπορείς. Μπορεί να πιστεύεις πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι πιστεύεις όμως η εξυπνάδα σου καταφέρνει να εντυπωσιάσει τους πάντες και αυτό από μόνο του είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα!

Ζυγός:

Τα πιο γλυκά σου όνειρα μπορεί κάποιες φορές να συγκρούονται με τις πιο πρακτικές σου ανησυχίες αφού αυτή η Νέα Σελήνη επηρεάζει τους μακροπρόθεσμους στόχους σου. Είναι σχεδόν αδύνατο να πεις «όχι» σε μια πολύ καλή προσφορά που σου παρουσιάζεται. Το να τολμήσεις να κάνεις κάτι που θέλεις πολύ δεν σημαίνει πως θα πρέπει να νιώθεις ανασφάλεια για το μέλλον, ειδικά αν είναι αυτό που πάντα ονειρευόσουν.

Σκορπιός:

Όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο καλή επαγγελματίας είσαι και σίγουρα όλοι αναγνωρίζουν πως μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου αν το βάλεις σκοπό. Μπορεί να μην είσαι τόσο σίγουρη για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση σου αλλά αν επικεντρωθείς στον προορισμό τότε θα δεις πως δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα υπόλοιπα που είναι απλά ... λεπτομέρειες.

Τοξότης:

Το όνειρο που έχεις πως θα δραπετεύσεις με κάποιο μαγικό τρόπο από την ρουτίνα της καθημερινότητας γίνεται πιο έντονο τώρα με την Νέα Σελήνη να επηρεάζει τον ένατο οίκο σου αφού σε βάζει να σκέφτεσαι μέρη μακρινά. Θα δεις όμως πως η εκφραστική αυτή Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα καταφέρνει να αλλάξει μια κατάσταση και να την κάνει απλά… μαγική. Αυτό το διάστημα φαντάζεσαι το ταξίδι μιας νέας ζωής και με το μυαλό σου είσαι ελεύθερη να ταξιδέψεις μέχρι και στα πιο απίθανα μέρη!

Αιγόκερως:

Μια σχέση που σε αγχώνει δεν αποκλείεται να απαιτεί την προσοχή σου αυτές τις μέρες όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται πολλές φορές. Θα δεις όμως πως η εκφραστική αυτή Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα καταφέρνει να αλλάξει τα δεδομένα της ζωής σου. Αλλαγές σε συναισθηματικό επίπεδο είναι μέσα στο πρόγραμμα και το να αλλάξεις την προοπτική σου δεν αποκλείεται να σημαίνει στην πράξη πως αλλάζεις ολόκληρη τη ζωή σου.

Υδροχόος:

Ο τομέας των αισθηματικών σου είναι αυτός που επηρεάζεται περισσότερο από την Νέα αυτή Σελήνη. Σίγουρα η ελευθερία μέσα στη σχέση παίζει τεράστιο ρόλο για εσένα και εσύ δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να φτάσεις τον άπιαστο που δεν αποκλείεται τώρα να μπορεί να γίνει σχεδόν χειροπιαστό. Προσπάθησε λοιπόν να πετύχεις τον στόχο και μην είσαι πολύ επικριτική με τον εαυτό σου αν αστοχήσεις την πρώτη φορά αφού αν συνεχίσεις να προσπαθείς θα δεις πως θα πετύχεις τον στόχο.

Ιχθείς:

Το να χαμογελάσεις πραγματικά είναι η μάχη που θα δώσεις αυτές τις ημέρες με την Νέα Σελήνη να επηρεάζει την καθημερινότητα σου. Μπορεί να εύχεσαι να μπορούσες να μείνεις στο κρεβάτι όλη την ημέρα και να μην κάνεις τίποτα αλλά η καλύτερη στρατηγική είναι να σηκωθείς με όρεξη να κατακτήσεις τον κόσμο, γιατί απλά μπορείς να τα καταφέρεις!

Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/www.cosmictelegram.gr)

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη