Θα παντρευτεί τελικά ο άστατος κύριος Ντι Κάπριο; Τι λένε τ' άστρα;

15.10.2015
Πριν μερικές μέρες έσκασε το μεγάλο νέο: Ο πιο περιζήτητος εργένης του Χόλιγουντ παντρεύεται! Οι γνώστες λένε ότι η πρόταση έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου, σε ένα Ιταλικό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Η επί μόλις λίγους μήνες αγαπημένη του Κέλι Ρόρμπαχ έμεινε άναυδη όταν άκουσε την πρόταση πίνοντας το κόκκινο κρασί της. Φήμες λένε πως είπε «ναι» με ένα παθιασμένο φιλί.

Σύμφωνα με πηγές του Χόλιγουντ, «ο Λίο είναι απίστευτα ευτυχισμένος, λέει σε όλους πόσο ξετρελαμένος είναι, εκείνη είναι έξυπνη και η μαμά του τη λατρεύει»…

Έφτασε άραγε η στιγμή για τον σαραντάρη σούπερσταρ να «βάλει την κουλούρα »;

Ο Λίο είναι Σκορπιός, γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1974, 2.47 π.μ. στο Λος Άντζελες. Η σελήνη και ο ωροσκόπος του βρίσκονται στον κοινωνικά ευαισθητοποιημένο Ζυγό, στον πρώτο οίκο. Με μια ματιά παρατηρεί κανείς πως όλοι οι πλανήτες συγκεντρώνονται στην αριστερή πλευρά του αστρολογικού του χάρτη, εκτός από έναν, το Δία. Με δυο λέξεις αυτό υποδηλώνει κάποιον που έχει σαν κέντρο τον εαυτό του, μια «πρώτα εγώ» στάση ζωής.

Stellium στο Σκορπιό

Ο Ήλιος βρίσκεται στο Σκορπιό, στον δεύτερο οίκο, δίνοντας έτσι φως και δύναμη στα προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία (ως γνωστό έχει ένα εξαιρετικά λουσάτο lifestyle) αλλά και την αίσθηση της αξίας του εαυτού, τον αυτοκαθορισμό, με την έννοια του ανθρώπου που βάζει τη σφραγίδα του σε ό,τι αγγίζει. Ο Ήλιος είναι σε στενή σύνοδο με την Αφροδίτη, μια εξαιρετική όψη που πριν και πάνω απ’ όλα χαρίζει φυσική ομορφιά αλλά και αυτό που λέμε δημοφιλία. Με δύο λόγια, οι άνθρωποι χαίρονται να τον κοιτάζουν (στη μεγάλη οθόνη) και να συσχετίζονται μαζί του.

Αυτή η αγαστή συνεργασία διευρύνεται με ένα ευρύ stellium που συνδέει έναν πανίσχυρο, παθιασμένο και εντέλει ακαταμάχητο Άρη στο Σκορπιό, επίσης στον δεύτερο Οίκο, με τον Ουρανό και τον Ερμή που βρίσκονται σφιχταγκαλιασμένοι στον πρώτο.

Εδώ βρίσκεται και το μυστικό της βαθειάς γοητείας του Ντι Κάπριο καθώς και των μυθικών κατακτήσεών του. Η σύνοδος του Ήλιου με την Αφροδίτη του χαρίζει πανέμορφες γυναίκες: σε μια χοντροειδή μετάφραση του αστρολογικού συμβόλου «έχει όσες θέλει». Και είναι όλες κούκλες: Από την Κέιτ Μπλάνσετ και την Κάμερον Ντίαζ και τη Ριάνα μέχρι τις κορυφαίες του μόντελινγκ Ζιζέλ Μπύντχεν και Μπαρ Ρεφαέλι…

Όμως! Οποιοσδήποτε πλανήτης πλησιάζει τόσο κοντά στον Ήλιο… καίγεται: δεδομένου ότι και οι δύο πλανήτες των σχέσεων, η Αφροδίτη και ο Άρης βρίσκονται πολύ κοντά στον Ήλιο, ο Ντι Κάπριο μπορεί να περιμένει μια άστατη ζωή και πολλές αναταράξεις στον ερωτικό τομέα.

Ο Ήλιος συμβολίζει επίσης την έκφραση και άρα την επαγγελματική πορεία: όπερ σημαίνει ότι οι προσωπικές σχέσεις του θα βρίσκονται πάντα σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την καριέρα του. Κι όποια το δεχτεί, το δέχτηκε…

Φιλόδοξος, σταθερός, επίμονος

Ο Ήλιος στον Σκορπιό στον 2ο οίκο είναι πολύ επίμονος και βαθιά συναισθηματικός. Ο Λίο έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητές του και είναι πολύ… «δεμένος» με τον πλούτο και προσωπικά του αντικείμενα. Αγαπά την άνετη ζωή της πολυτέλειας - θα υπέθετε κανείς ότι αυτός ο αστρολογικός χάρτης ανήκει σε επιχειρηματία και όχι σε ηθοποιό. Μάλλον ο Λίο υποσυνείδητα βλέπει την καριέρα του σαν όχημα για να χρηματοδοτεί τη μεγάλη ζωή.

Ο Ήλιος και η Αφροδίτη κάνει τρίγωνα με τον Κρόνο στον 10ο, πράγμα που δείχνει ελεγχόμενη φιλοδοξία. Βάζει στον εαυτό του επιτεύξιμους στόχους και τους κατακτά. Στις σχέσεις, προσελκύεται από πιστές, σταθερές γυναίκες. Η επιπολαιότητα μάλλον δεν είναι κάτι που δεν θα αναζητήσει σε μια γυναίκα: θα προτιμούσε να είμαι με κάποια που παραμένει πιστή και δεν έχει τίποτα, παρά κάποια που έχει τον κόσμο ολόκληρο, αλλά «παίζει» τριγύρω. Δύσκολο να βρεθεί τέτοιο θηλυκό στον απατηλό μικρόκοσμο του Χόλιγουντ…

Ο Άρης στον 2ο στον Σκορπιό δείχνει ότι είναι big spender: όσο μελετημένα τα βγάζει, τόσο ασύστολα τα σκορπάει. Επίσης είναι ζηλιάρης, τελεία. Και μπορεί να γίνει πολύ εκδικητικός ιδίως με όποιον/α τον αδικεί. Αυτή η περσόνα φαίνεται άλλωστε και μέσα από τις ταινίες του.

Ως εδώ όλα ιδανικά, Σταθερός τύπος, διάσημος και πλούσιος, που έχει τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη. Ωραία ακούγεται.

Ας περάσουμε όμως στα ενδότερα.

Έχει καταπιεί τη… σβούρα

Ο Ερμής και ο Ουρανός βρίσκονται σφιχταγκαλιασμένοι στον πρώτο οίκο στο Ζυγό. Πρόχειρη «μετάφραση»; Έχει καταπιεί τη… σβούρα. Οι δύο πλανήτες της κίνησης και της αυτονομίας είναι ταμάμ-χαλάστρα. Και είναι στο Ζυγό, το ζώδιο τη σχέσης!
Με άλλα λόγια, ο υπέροχος Λίο, μόλις στρώνει έξοχα το δείπνο και απολαύσει τις πρώτες «μπουκιές» αντιμετωπίζει ένα άγνωστο κύμα (σαν και αυτό στην «Παραλία») που έρχεται από τα έγκατα του υποσυνειδήτου του και… σαρώνει τη σχέση.

Φυσικά με τον υπέροχο μηχανισμό της ψυχικής προβολής, πάντα φταίει… η άλλη!
Είναι πανέξυπνος, ευφυέστατος, η επιτομή της αβρότητας, αλλά οι σχεσιακά αναρχοαυτόνομες τάσεις του κλέβουν την τελευταία στιγμή το τρόπαιο-σχέση.

Ο Λίο ξέρει πάντα τι θέλει το κοινό, είτε το κινηματογραφικό, είτε η κουκλάρα απέναντι. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην αποκορύφωση, ο ίδιος έχει φύγει.

Την άστατη και αιθέρια αυτή πλευρά της φύσης του εκφράζει-ενσαρκώνει ιδανικά στο «Catch me if you can».

Θέλει να έχει το κοντρόλ

Κι ας έρθουμε στο βαρύ πυροβολικό. Στον πρώτο οίκο βρίσκουμε τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και σε σύνοδο με τη Σελήνη. Έντονος συναισθηματικός κόσμος, βαθιά προσωπικότητα που θέλει τον έλεγχο της σχέσης. Συχνά αποτελεί ένδειξη μιας εξουσιαστικής μητέρας: Λέτε να είναι τυχαίο που η μητέρα του είναι και μάνατζερ του;

Πέρα από πάθος και αφοσίωση, ιδιότητες εμφανείς στη δουλειά του, αυτή η στενή όψη Σελήνης-Πλούτωνα και μάλιστα πάνω στο καθοριστικό σημείο του Ωροσκόπου δίνει μια πηγαία και συχνά υποσυνείδητη ανάγκη για χειραγώγηση και mind games.

Η εμπιστοσύνη και κυρίως η συναισθηματική παράδοση, είναι πολύ δύσκολα στοιχήματα για το Σκορπιό. Ο Ντι Κάπριο παίζει ιδανικά το παιχνίδι της γοητείας, αλλά έχει τρομερό συναισθηματικό δίλημμα να παραδοθεί σε μια σχέση αφοσίωσης και δέσμευσης – την οποία έτσι κι αλλιώς παίρνουν πολύ στα σοβαρά.

Επιπλέον, η Σελήνη του είναι σε τετράγωνο με τον αυστηρό και βαρύ Κρόνο. Όπως έχει πει ο ίδιος «αισθάνεται πολύ λίγα συναισθήματα». Η αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ίδιο του το συναίσθημα τον καθιστά επιφυλακτικό και συγκρατημένο στην έκφραση – όχι στις απλές κοινωνικές επαφές, όπου λάμπει. Αλλά σε όποιον καταφέρει να έρθει πραγματικά κοντά.

Αυτή η αμφιθυμία και η άρνηση για δέσμευση έχει διώξει από κοντά του πολλές γυναίκες – άσχετα με το ποιος πήρε την απόφαση.

Επιπλέον ο Χείρων, ο πλανήτης που με μια λέξη συμβολίζει το «πλήγμα» της προσωπικότητας βρίσκεται στον 7ο οίκο, τον οίκο του γάμου. Πιθανώς το διαζύγιο των γονιών του όταν ήταν ακόμη μωρό του έχει αφήσει σημαντικό τραύμα: φήμες λένε ότι ο Ντι Κάπριο χώρισε με τη Ζιζέλ όσο και με την Μπαρ Ρεφαέλι εξαιτίας βαθύτατων φόβων του.

Θα ευοδωθεί αυτή τη φορά το… προξενιό;

Τι μας έφερε λοιπόν στην φημολογούμενη πρόταση γάμου; Θα ευοδωθεί αυτή τη φορά το… προξενιό;

Ο Ντι Κάπριο είναι πλέον σαραντάρης. Η πρόοδος των πλανητών στο γενέθλιο ωροσκόπιό του δείχνουν τη στιγμή ώριμη για βαθιές τομές. Η πρόοδος της σελήνης (progressed moon" την έχει φέρει πλέον στον Κριό (νέο ξεκίνημα) στον έβδομο οίκο του γάμου, ενώ ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται στο ναδίρ του ωροσκοπίου: η ανάγκη για να βρει ένα «σπίτι», μια σχέση που να του προσφέρει ψυχική βάση είναι πλέον πιο έντονη.

Στο προοδευμένο Ωροσκόπιο Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη βρίσκονται στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο που ζητά την εξασφάλιση και το στάτους.

Συμπέρασμα;;; Έχει πολλές πιθανότητες να σοβαρέψει ο πολύς κύριος Ντι Κάπριο…