Ο Δίας στην Παρθένο: Πως θα αλλάξει τη ζωή σου (Μέρος Α')

16.10.2015
Είναι ο πλανήτης της προόδου, της χαράς, των ταξιδιών, της γνώσης, με μια λέξη του «πολύ». Ο Δίας μένει σε κάθε ζώδιο για περίπου ένα χρόνο και κάτι, φέρνοντας τα δώρα του σε έναν τομέα της ζωής μας. Από τις 16 του περασμένου Σεπτεμβρίου άφησε τον λαμπερό και παιχνιδιάρη Λέοντα και μπήκε στην προεγειωμένα φιλόδοξη Παρθένο. Τι σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;

Κριός

Η καριέρα σου μπορεί πλέον να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό, και πρέπει να οργανωθείς για να αντιμετωπίσεις την… επιπλέον ζήτηση. Το μυαλό σου ξεχειλίζει από ιδέες για το πώς να εξελίξεις την επιχείρηση, τη δουλειά σου, οτιδήποτε καταπιάνεσαι αυτόν τον καιρό. Ωστόσο, μην ξανοίγεσαι σε σημείο να «σκορπίζεσαι». Πρέπει να επικεντρωθείς σε κάτι για να πετύχει. Να το μελετήσεις πολύ καλά, να θέσεις προσγειωμένους στόχους (η ουσία της Παρθένου) και να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του χρόνου σου. Η υγεία, το fitness, γενικότερα η εικόνα σου είναι έξτρα σημαντικά αυτή την περίοδο. Είναι μια εξαιρετική χρονιά για ολική αναδόμηση. Μια νέα «εσύ» αναδύεται!

Ταύρος

Φέτος καλείσαι να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου, και πρέπει να επικεντρώσεις σε ένα ερώτημα: Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις; Αυτή είναι μια δημιουργική φάση, όπου μπορείς να σημειώσεις σημαντικές προόδους προς την κατεύθυνση των ονείρων σου. Αρκετά μάνιασες με την οικογένεια, καιρός να ανασυγκροτηθείς, να κάνεις ό, τι είναι σωστό για σένα.
Αλλιώς κινδυνεύεις είτε με… ζάναξ είτε με γκρίνια – είτε και με τα δύο. Κάποιες ίσως ξεκινήσουν ή μεγαλώσουν την οικογένεια τους, στην κυριολεξία, ή χτίζοντας μια ομαδική συνεργασία. Άφησε πίσω τις αγωνίες του παρελθόντος και απόλαυσε τη ζωή με όλα όσα έχει να σου προσφέρει. Μην τεμπελιάζεις: αν δεν βλέπεις πως, ψάξε καλύτερα…

Δίδυμοι

Το σπίτι και η οικογένεια είναι τώρα στο επίκεντρο του ραντάρ σου, πράγμα μάλλον σπάνιο για τα Διδυμάκια που έχουν καταπιεί τη σβούρα. Όπως και να ορίζεις την οικογένεια, το σίγουρο είναι πως θες να έρθεις πιο κοντά σε ανθρώπους που σε νοιάζονται ή σου μοιάζουν. Φέτος μπορείς να εστιάσεις πιο εντατικά στην προσωπική σου ζωή, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι πρέπει να χαλαρώσεις τους συνήθως ιλιγγιώδεις ρυθμούς σου και να πάρεις το χρόνο σου, αντί να ζεις σε μια διαστημική χοάνη διαρκούς δραστηριότητας. Η ενέργεια του Δία στην Παρθένο μπορεί να πυροδοτήσει την ανάγκη σου να αλλάξεις σπίτι. Τα ακίνητα έτσι κι αλλιώς θα σε απασχολήσουν (ελπίζουμε για καλό…) ενώ η Παρθένος φορτίζει το όποιο πρότζεκτ με λογική, πιο πολύ απ’ ότι με ευαισθησία… Είναι μια χρονιά για να επικεντρώσεις στην εξωτερική ασφάλεια και την εσωτερική εμπιστοσύνη.

Καρκίνος

Ο Δίας στον τρίτο ηλιακό σου οίκο σε ενθαρρύνει για σπουδές, σεμινάρια, επιμόρφωση με μια λέξη. Επένδυσε στη γνώση σε τομείς που σε ενδιαφέρουν ή θα ωφελήσουν την καριέρα σου – αλλά μη γίνεσαι χρησιμοθηρική. Η επιρροή της Παρθένου θα κρατήσει το μυαλό σου ακονισμένο και θα σε βοηθήσει να παραμείνεις εστιασμένη στο στόχο. Είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψεις αρκετά φέτος , και να αλληλεπιδράσεις με νέους και συναρπαστικούς ανθρώπους. Πέρα από τις ευκαιρίες για ταξίδι και σπουδές, ο Δίας διευρύνει και τους ορίζοντες σου, ενώ ταυτόχρονα η Παρθένος σε προκαλεί να κρατήσεις τα πόδια στη γη. Η εν ευρεία εννοία οικογένειά σου (άνθρωποι με τους οποίους έχεις δεσμούς αίματος ή πνεύματος) μπορεί να προσφέρουν πολλά στη ζωή σου τώρα.

Λέων

Το να κάνεις λεφτά (έτσι νέτα σκέτα) είναι σημαντικό για σένα, και ο Δίας στο δεύτερο οίκο σου είναι σε καλή θέση για να το πετύχεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη: σε αυτή τη θέση μαζί με την τύχη έρχεται «πακέτο» η αμφιβολία για τον εαυτό σου. Αν προσθέσεις και την ενέργεια της Παρθένου, αυτό μεταφράζεται σε ανησυχία. Αυτή είναι μια χρονιά για να επανεξετάσεις τις αξίες σου, τόσο σε υλικό επίπεδο όσο και στην προσωπική σου ζωή. Πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και με ειλικρίνεια τι είναι σημαντικό, να επανεξετάσεις τους στόχους σου, και στη συνέχεια να αντιμετωπίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό που θα «τρώγεται» κατά πόσο μπορείς να αναμετρηθείς μαζί τους. Το σεξ-απίλ και η δημοφιλία σου είναι ισχυρά φέτος. Αν φανείς λογική και δεν ενδίδεις σε άσκοπα έξοδα, μπορείς να τα έχεις όλα.

Παρθένος

Με το Δία στο ζώδιό σου, πολύ απλά ανοίγει η τύχη σου! Μην το πάρεις κυριολεκτικά. Ο Δίας είναι ο πλανήτης του «πολύ» και της σοφίας. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μια επιθυμία σου ή να πάρεις ένα σκληρό μεν αλλά ιδιαίτερα χρήσιμο μάθημα. Πιθανότατα θα προσβληθείς από τον ιό του ταξιδιού. Γενικά σκέφτεσαι… μακριά. Θα μπορούσες να κάνεις μια δουλειά ή συνεργασία στο εξωτερικό ή να πειραματιστείς με διαφορετικές κουλτούρες.

Άσε στην άκρη την ανάγκη σου να είναι όλα σε τάξη (αν όχι στο σπίτι, ψάξε να βρεις που κρύβεται…) – εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις αν είσαι Παρθένος . Άνοιξε τον εαυτό σου σε νέες ευκαιρίες - με άλλα λόγια αγκάλιασε το άγνωστο, πειραματίσου!. Φέτος μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου, τα όριά σου, τα βαθύτερα θέλω σου και για πόσα σπουδαία είσαι ικανή. Μη σκέφτεσαι με μαθηματικούς όρους – η ευτυχία δεν κρατάει τεφτέρι… Φέτος είναι η χρονιά σου! Ψάξε βρες τι σημαίνει αυτό!