Happy birthday Ελένη! Τ' άστρα εξηγούν το "φαινόμενο" Μενεγάκη

29.10.2015
Η Ελένη Μενεγάκη γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1969. Πολύ απλά «έχει αστέρι», με ένα stellium τεσσάρων πλανητών στο Ζυγό, το ζώδιο της ομορφιάς, της αρμονίας, της δημοφιλίας. Η Ελένη γεννήθηκε για να αρέσει. Και δεν μπορεί να υπάρξει έξω από αυτό. Διαβάστε την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Ήλιος στο Σκορπιό – Σελήνη στους Διδύμους: Η μορφή, όχι το περιεχόμενο, η εμφάνιση και όχι οι πολλές πολλές αναλύσεις είναι σημαντικά για εκείνη. Συχνά όμως πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο, χωρίς να το συνειδητοποιεί.

Το ωροσκόπιό της δείχνει ένα άτομο με χάρισμα στην επικοινωνία και την έκφραση, «δώρο» το οποίο την έκανε tv περσόνα και βασίλισσα της πρωϊνής ζώνης. Ωστόσο, η φαντασία της λειτουργεί σπασμωδικά, με περιόδους έντονης δημιουργικότητας που ακολουθούνται από στιγμές που πολύ απλά νιώθει να «αδειάζει το μυαλό» της. Έχει την τάση να είναι σκόρπια στο χώρο, και συχνά τα μόνα συναισθήματα που καταφέρνει να αναγνωρίσει είναι επιφανειακά. Στην αγάπη, το ενδιαφέρον της αμφιταλαντεύεται, αν και μπαίνει με πάθος σε κάθε νέα ιστορία. Τι τη σώζει; Η θέληση, η οποία βασίζεται πάντα στην πανίσχυρη διαίσθησή της.

«Πολυμηχάνημα» αυτοπροβολής

Ωροσκόπος Κριός, ο Άρης στο δέκατο οίκο: Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και όσοι έχουν ωροσκόπο Κριό Θέλουν να είναι «πρώτοι» σε ό,τι κάνουν. Εξαιρετικά δραστήρια, φιλόδοξη, παρορμητική, διαθέτει θάρρος και τόλμη προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία της για διάκριση και αυτοπροβολή, με την έννοια της παρουσίασης του εαυτού στον έξω κόσμο.

Η γενική πορεία της ζωής της είναι γεμάτη με πολλά «πάνω» και «κάτω», αλλαγές που απηχούν το έντονο ταμπεραμέντο της. Η επιτυχία της Ελένης οφείλεται στον τρόπο που έχει εκμεταλλευτεί τα θετικά χαρακτηριστικά της και, ταυτόχρονα, κοντρολάρει τα λιγότερο ευνοϊκά, όπως η επιπολαιότητα και μια κάποια αδιαφορία για τα συναισθήματα και τις απόψεις των άλλων.

Ο Κριός ως ενέργεια δίνει μια τάση προς την πολιτική και γενικότερα τη δημόσια παρουσία. Οποιαδήποτε εργασία ή δραστηριότητα απαιτεί φρέσκες ιδέες ή / και αγωνιστική διάθεση της ταιριάζει. Επίσης, επιθυμεί βαθιά και με πάθος να ηγείται, μια τάση που εντείνεται από τον control-freak Άρη στον Αιγόκερω στον «δημόσιο» 10 οίκο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η Ελένη έχει κάνει τον εαυτό της brand.

All eyes on me!

Με δεδομένη τη Σελήνη της (η πιο ισχυρή συναισθηματική ανάγκη) στους Διδύμους, ζώδιο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ, η ανάγκη για αυτοπροβολή και μια «πρώτη εγώ» τοποθέτηση στο χώρο, την κάνει brand στην τηλεόραση. Ως γνωστόν, η Ελένη «πουλάει». Ο Ερμής, που ελέγχει τους Διδύμους, είναι και «προστάτης των κλεφτών, των τυχερών παιχνιδιών και του εμπορίου» (βικιπαίδεια).
Η Ελένη ξέρει καλά, αυθόρμητα και πηγαία, να κλέβει την παράσταση, να παίζει παιχνίδια δημοσιότητας και βέβαια να πουλάει – εξ ου και η πιο... telemarketing στροφή της εκπομπής της τελευταία.
Η ζωή της είναι πλούσια σε πάθος και φλογερές σχέσεις. Στον έρωτα είναι γρήγορη, επιθετική, και βρίσκει πάντα στόχο. Είναι επίσης λάτρης των απολαύσεων, τις οποίες ελκύει με ανοιχτή και ανάλαφρη προδιάθεση.
Ο Άρης, στον δέκατο οίκο, είναι μια πολύ σημαντική θέση που της χαρίζει επιτυχία, προβολή, απόδοση και επίδοση. Όχι όμως τόσο άκοπα όσο φαίνεται. Μπορεί εύκολα να ξεπεράσει η ίδια τα όριά της και να εξαντλήσει την ενέργειά της καταβάλλοντας, συχνά χωρίς να το καταλαβαίνει, υπερβολική προσπάθεια. Με μια λέξη, έχει μια τάση προς το burn-out.

Απέξω εμφάνιση, από μέσα... άνεση;

Οι άνθρωποι με αντίθεση Κρόνου- Ήλιου θεωρείται πως έχουν κάποια μορφή πατρικού συνδρόμου. Ως γνωστό, η Ελένη στερήθηκε τον πατέρα της από μικρή ηλικία. Υπάρχει μια βαριά κι ασήκωτη πλευρά της, μια ανάγκη για ασφάλεια και αυθεντία, που την κάνει να σχετίζεται με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας ή κύρους. Δεν είναι καθόλου απίθανο να έχει μια υποκειμενική αίσθηση ότι δεν τα πάει τόσο καλά όσο λένε οι άλλοι ή να βιώνει την επιτυχία της μέσα από ένα φάσμα κούρασης – αυτό που λέμε «έχω περάσει δια πυρός και σιδήρου».
Ο Κρόνος στον πρώτο οίκο, τής δίνει μια συντηρητική, μερικές φορές βαριά και μελαγχολική οπτική για τη ζωή. Αν και φαίνεται ανάλαφρη σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης, η Ελένη δύσκολα ανοίγεται πραγματικά: έχει την τάση να κρατά απόσταση, ώστε να αισθάνεται πιο σίγουρη για το που στέκεται. Αρκετές φορές αισθάνεται άβολα με την εικόνα της και αδέξια με τους άλλους. Με μια λέξη από μέσα της παίρνει τα πράματα πολύ στα σοβαρά, αν και αποφεύγει να σχετιστεί σε βάθος με ανθρώπους που δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της - πράγμα καθόλου εύκολο.
Από μικρή έμαθε να βασίζεται στον εαυτό της. Ιδίως στη δουλειά είναι σταθερή: δεν επιτρέπει σε στιγμιαία συναισθήματα να επηρεάζουν την απόδοσή της. Είναι λογική και μεθοδική και δεν την ενδιαφέρουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια και οι θεωρίες, αλλά αυτό που έχει μπροστά της.

Καθρέφτη καθρεφτάκη μου, ποιό είναι το δημόσιο αίσθημα;

Η Σελήνη της στους Διδύμους και στον τρίτο οίκο, την κάνει να αντιλαμβάνεται με οξύνοια τι συμβαίνει γύρω της και να προσαρμόζεται άμεσα στην κατάσταση. Η μνήμη της είναι ισχυρή και εικαστικής φύσης, αυτό που λέμε «φωτογραφική». Η Ελένη όμως δεν είναι διανοούμενη. Η σκέψη της είναι συνήθως υποκειμενική (εστιασμένη σε αυτό που θέλει), και χωρίς την πνευματική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τους καλλιτέχνες ή τους αυθεντικούς δημιουργούς. Από αυτήν την άποψη η Ελένη ανα-παράγει το δημόσιο αίσθημα με άριστο τρόπο, δεν την ενδιαφέρει όμως ιδιαίτερα να εκφράσει «πρωτότυπα» συναισθήματα ή ιδέες.
Η Σελήνη στους Διδύμους της χαρίζει ευελιξία, φαντασία και μια έντονα δραστήρια ζωή γεμάτη αλλαγές, κινητικότητα και διακυμάνσεις – ισορροπώντας το κυρίαρχο στον Σκορπιό συναίσθημα.

Όμορφη σαν ψέμα!

Η Αφροδίτη στο Ζυγό σε σύνοδο με το Δία και τον Ουρανό, τής χαρίζει όλα αυτά τα ζηλευτά: ομορφιά, χάρη, δημοτικότητα, σεξ απίλ και πολλούς, μα πάρα πολλούς (Δίας) θαυμαστές. Ο Ουρανός φέρνει το όλο πράγμα στην Τηλεόραση (ο Ουρανός ελέγχει τα νέα μέσα) και όντας απέναντι από τον Ωροσκόπο, σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, την κάνει πολύ αγαπητή στο κοινό, ως εκ θαύματος!

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο Ουρανός, συν-υπεύθυνος για τη δημοφιλία της, κάνει... αντιπολίτευση στις σχέσεις, που ως δια μαγείας στέκονται εμπόδιο στο δρόμο για την ελευθερία. Πολύ πιθανόν η Ελένη να προσελκύει ανθρώπους που επιμένουν ιδιαίτερα στην αυτονομία τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίσει τη δική της. Και αυτό την ενοχλεί.

Παιχνίδια ανεξαρτησίας

Το παραδοσιακό μοντέλο γάμου μάλλον δεν είναι για κείνη. Πιθανόν προτιμά μια πιο φιλελεύθερη ένωση, όπου ο βασικός συνδετικός παράγοντας είναι η συναισθηματική έλξη προς το σύντροφό της. Έχει φίλους που μοιράζονται τις απόψεις της αλλά πολλές φορές υπάρχουν εκπλήξεις, οι οποίες μπορούν να φέρουν μέχρι και τη ρήξη – απροειδοποίητα και απότομα.

Πάντως ο Ουρανός σε αυτό το καίριο σημείο του ωροσκοπίου κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να της μιλήσουν, να ανοιχτούν μαζί της. Τους βγάζει αλήθειες που μπορεί και οι ίδιοι να μην είχαν συνειδητοποιήσει.

Ο Ήλιος στο Σκορπιό της χαρίζει αυτό το υπέροχο βαθύ βλέμμα: μια αποπλάνηση εν εξελίξει, ένα μαργιόλικο «σου ανήκω αλλά δεν με έχεις», ένα παιχνίδι έντασης και πάθους που διαψεύδεται από μια ανάλαφρη διάθεση. Υπόσχεται κάτι άπιαστο...