Πώς σε επηρεάζει η αντίθεση Άρη- Ουρανού;

03.12.2015
Ο Άρης από τον Ζυγό είναι πιο ευγενής, διπλωμάτης και φιλειρηνιστής σε σχέση με τη διέλευσή του από τον Ζυγό. Η αντίθεσή του όμως με τον Ουρανό θίγει κακώς κείμενα και αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να αιφνιδιάσουν και να αιφνιδιαστούν.

Τοτε ερχεται ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω για να βγάλει παλιές ιστορίες, να εξάψει μίση του παρελθόντος και να τα φέρει στο προσκήνιο. Αυτός ο συνδυασμός όμως αυτόν το μήνα έχει να κάνει πολύ και με τη διεθνή πολιτική σκηνή. Ο Άρης είναι πιο αδύναμος και υποσκελίζεται από τον Πλούτωνα. Σε σχέση με τον Ουρανό μπορεί να διατηρήσει κάποιες απαραίτητες ισορροπίες. Ή η αντίθεση του με τον Ουρανό παγιώνει τις διαφορές και τις αντιθέσεις μεταξύ ανθρώπων, ομάδων και κέντρων εξουσίας. Το τετράγωνο όμως αυτό ταυτόχρονα με τον Πλούτωνα δίνει κινητικότητα στη συνομωσία και στη μηχανορραφία. Πάντως η εποχή καλλιεργεί τον κίνδυνο υπό αυτές τις όψεις την πολιτική αστάθεια. Παρατηρείται επίσης αδυναμία της ανάπτυξης μιας ορθολογικής πολιτικής όχι μόνο στη δική μας χώρα αλλά και σε πολλές άλλες της Ε.Ε.

Επίσης η Πανσέληνος αμέσως μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι ένας οιωνός εξελίξεων ραγδαίων ενόψει της χρονιάς που έρχεται. Βλέπουμε τώρα το τρέιλερ όσων θα ακολουθήσουν το πρώτο 9μηνο του 2016 και το οποίο δεν προβλέπεται ούτε ήρεμο ούτε εύκολο. Έτσι, προβλέπονται νέες κρίσεις μεταξύ κρατών, όξυνση οικονομικών δυσκολιών, νόμοι που θα θεσπιστούν τόσο για τον έλεγχο της οικονομίας όσο και της παραοικονομίας και αυστηροί νέοι όροι στις χώρες εκείνες υπό τον έλεγχο των παγκοσμιοποιητών. Σε καθημερινό επίπεδο έχουμε ένταση στη συνεννόηση σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο. Βέβαια, μεσολαβούν και κάποιες καλύτερες όψεις που εξισορροπούν τις αντιθέσεις, όπως η Αφροδίτη από τον Σκορπιό με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Ο Ερμής στα μέσα Δεκεμβρίου με το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, ο Ήλιος που διατηρεί μια αρμονική όψη με τον Ουρανό από τον Κριό και το πιο εκρηκτικό σημείο του Άρη με τον Πλούτωνα διακυμαίνεται από 6 έως 11 Δεκεμβρίου, το οποίο είναι και το πιο εύφλεκτο. Αν αποσοβηθεί ένα ρήγμα, τότε θα είναι ευτύχημα.

Στο κατώφλι των δυσκολιών


Ο φετινός Δεκέμβριος παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα στο κλείσιμο ενός επεισοδιακού έτους. Σε αυτό βοηθά η διέλευση του Άρη από τον Ζυγό, ο οποίος σχηματίζει μια διαρκείας εξάγωνη όψη με τον Ήλιο από τον Τοξότη. Βέβαια αυτό το εξάγωνο μπερδεύεται σε μια σειρά από τετράγωνα όπως του Δία με τον Ήλιο, του Κρόνου με τον Ποσειδώνα και του Ήλιου και του Άρη με τον Πλούτωνα. Η αύξηση αυτών των τετραγώνων δείχνει μια κουραστική καθημερινότητα η οποία συνεχώς θα μεταβάλλεται.

Ο Άρης σαφώς είναι διπλωμάτης, ευγενής και διαλλακτικός στη διέλευση του από τον Ζυγό όσο κι αν τον δυσκολέψει ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Οι δε γρήγοροι πλανήτες, Ερμής και Αφροδίτη, τρέχουν, δεν είναι ανάδρομοι, επομένως η ταχύτητα θα αυξηθεί και οι διαθέσεις θα είναι έκδηλες ή εύκολα υπολογίσιμες. Με δυο λόγια, αυτή την εποχή ο ουράνιος θόλος και οι τροχιές των πλανήτων μας προειδοποιούν, ενδεχομένως μας απειλούν, ή μέσα από την απειλή επιζητούν τη αφύπνισή μας. Οι όψεις αυτές έχουν μια πολλαπλότητα επιρροής και ποικίλα επίπεδα εκδήλωσης και ερμηνείας. Τομείς όπως κράτος, εξουσία, επικοινωνία, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, άθληση, οικονομικά, θα απασχολήσουν, θα πιέσουν και θα προκαλέσουν.

Εμφαση δίνεται στον μεταβλητό σταυρό, παρά την παρουσία του Άρη στον Ζυγό, η οποία είναι προειδοποιητική. Ο μεταβλητός σταυρός, λοιπόν, που θα έχει ισχύ ώς το τέλος του 2017, θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις και θα διατηρήσει μια μεταβλητή ατμόσφαιρα.

Προς το παρόν κυριαρχεί το τετράγωνο Κρόνου - Ποσειδώνα στο οποίο δίνεται έμφαση από την αδύναμη θέση του Δία από την Παρθένο. Αποτέλεσμα, η καλλιέργεια της συνομωσίας και η ανάπτυξη της ηθικής του κακού.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ: Βάσει προγράμματος


Τις μέρες αυτές πρέπει να ακολουθείτε προγραμματισμένη δραστηριότητα. Το φαινόμενο θα δημιουργήσει δυσκολίες, γι’ αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα με ψυχραιμία και όχι με θυμό ή φόβο. Πρέπει να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πρέπει να καλλιεργήσετε την πειθαρχία και την επιμονή. Επιμεληθείτε καλύτερα τους στόχους σας, ελέγχετε τη φυσική σας βιασύνη και αναπτύξτε μεγαλύτερη ανοχή απέναντι στους άλλους την ώρα που δεν σας καταλαβαίνουν ή δεν συμφωνούν μαζί σας. Καταπολεμήστε το άγχος και τις ανικανοποίητες τάσεις σας. Μην αφήνετε τους άλλους να σας αποδιοργανώνουν συναισθηματικά και μην εκτίθετε σε ταλαιπωρίες το νευρικό σας σύστημα.

ΛΕΩΝ: Σημαντικές ευκαιρίες
Ο μήνας αυτός απαιτεί προσπάθειες οι οποίες θα φέρουν νέες εξελίξεις. Έχει ευκαιρίες έχει και δυσκολίες, οι πρώτες είναι σημαντικές, ενώ οι δεύτερες είναι περιστασιακές. Ο τομέας που θέλει προσοχή είναι η δημιουργικότητα, οι σχέσεις με αγαπημένα πρόσωπα, και η τρέχουσα κατάσταση στα επιχειρηματικά σας δρώμενα. Το φαινόμενο δεν αποκλείεται να φέρει κάτι καινούργιο στην αισθηματική σας ζωή, είναι όμως αμφίβολο το κατά πόσον είστε έτοιμοι να δεχθείτε μια τέτοια κατάσταση. Οσοι από εσάς είστε ελεύθεροι ζήστε αυτό που σας προσφέρεται έχοντας υπόψη ότι τίποτα δεν είναι αιώνιο. Τέλος, καλό θα ήταν να αποφύγετε κάθε είδους ριψοκίνδυνα εγχειρήματα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ψυχραιμία και λογική
Το φαινόμενο του Δεκεμβρίου, που έχει βάση στο ζώδιό σας, σας αναγκάζει να επιταχύνετε τις αναπροσαρμογές που έχετε ξεκινήσει. Κάνει επεισοδιακή την καθημερινότητά σας και σας υποχρεώνει να είστε περισσότερο προνοητικοί στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων και στην επικοινωνία με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Θα είστε ιδιαίτερα πολυάσχολοι αυτό το διάστημα, αλλά δεν θα πρέπει να απομακρυνθείτε από χρήσιμους ανθρώπους και από πιστούς σας φίλους. Τέλος, καλό θα ήταν να προσέξετε την υγεία σας και να αποφύγετε να εκτεθείτε σε οποιαδήποτε μορφή κινδύνου. Η ψυχραιμία και η λογική είναι τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς τη δύναμη.

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ: Η τσέπη σας σε πρώτο ρόλο
Ο Δεκέμβριος του 2015 κλείνει έναν κύκλο και σας καλεί να πάρετε αποφάσεις και να μη φοβηθείτε τις καινούργιες ευθύνες τις οποίες θα πρέπει να αναλάβετε. Οικονομικά και περιουσιακά θέματα θα πρέπει να τα διαχειριστείτε έξυπνα, ενώ συγκεκριμένα η διαχείριση των χρημάτων θα πρέπει να είναι προνοητική καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν αιφνίδιες αλλαγές στους υπολογισμούς που έχετε κάνει. Η εργασία θα απορροφήσει τον περισσότερο από τον χρόνο σας και δεν θα πρέπει να της τον αρνηθείτε. Πολλοί αλλάζετε συνθήκες εκεί ή και παράγοντες. Ο Δίας στην Παρθένο σας δίνει την αισιοδοξία που χρειάζεστε, αλλά ο Κρόνος στον Τοξότη συντηρεί τα προβλήματα στα οικονομικά σας για τα οποία υπάρχουν λύσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ψύχραιμες κινήσεις
Υπομονή και αισιοδοξία είναι τα στοιχεία που προτείνονται προκειμένου να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο του Δεκεμβρίου. Ο Κρόνος στον Τοξότη θα δώσει έμφαση σε οικογενειακά προβλήματα ενώ η δυσαρμονία του με τον Ποσειδώνα θα ρίξει το βάρος της σε συναισθηματικές ανακατατάξεις. Πολλοί απο εσάς θα θελήσετε να απαλλαγείτε από μια σχέση η οποία φαίνεται να βαλτώνει και να φθίνει. Με δυο λόγια, το φαινόμενο του μήνα πρόκειται να φέρει δυσκολίες και καθυστερήσεις οι οποίες θα είναι πρόσκαιρες. Το μυστικό είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην τις αφήσετε να σας διαταράξουν και να σας τρομάξουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Το παρασκήνιο ξεκαθαρίζει
Το φαινόμενο του μήνα σας προσφέρει δυνατότητες ανανέωσης, ξεκαθαρίζει παρασκηνιακές καταστάσεις προκειμένου να προχωρήσετε πιο ξεκάθαρα και σας βοηθά να εφαρμόσετε αλλαγές που είχατε συζητήσει το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, μερικές από τις επιδιώξεις σας θα καθυστερούν και κάποιες άλλες θα ανατραπούν. Χρειάζεστε ωστόσο τη συμπαράσταση των φίλων σας και των δικών σας ανθρώπων γενικότερα για να τα καταφέρετε. Καλό θα ήταν να αποφύγετε όσο αυτό είναι δυνατόν τις αντιφάσεις, τις ασυνήθιστες ασχολίες και τις ριψοκίνδυνες εμπειρίες. Φανείτε ρεαλιστές στα ερωτικά σας ζητήματα χωρίς να αιφνιδιάζεστε με αλλαγές ή πιέσεις τις οποίες δέχεστε.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ: Δημιουργική περίοδος
Το φαινόμενο του μήνα μιλά για τις αναγκαίες αλλαγές που οφείλουν να πραγματοποιηθούν. Οι δυσκολίες αφορούν την υλοποίηση των αιτημάτων σας, ωστόσο η περίοδος μπορεί να αποδειχθεί δημιουργική, αλλά με ένα κάποιο κόστος. Ο Κρόνος σε σχέση με τον Ποσειδώνα σάς ωθεί σε ανακατατάξεις στις σχέσεις σας με τους άλλους και σας υποχρεώνει να είστε περισσότερο υπεύθυνοι αλλά και πιο «ηρωικοί» για τη συντήρηση του οικονομικού σας τομέα. Προβλέπονται σημαντικές εμπειρίες και η είσοδος καινούργιων ανθρώπων στη ζωή σας. Η προώθηση σε διάφορα σχέδιά σας, τόσο επαγγελματικά όσο και αισθηματικά, θα απαιτήσει προσπάθεια, κόπο και κάποιες θυσίες εκ μέρους σας.

ΖΥΓΟΣ: Μεγάλη κινητικότητα
Το φαινόμενο του Δεκεμβρίου αλλάζει τις επιδιώξεις σας και σας υποχρεώνει να ακολουθήσετε καινούργια τακτική για την εφαρμογή των σχεδίων σας, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μεταβλητό το κλίμα και μεγάλη κινητικότητα. Σε συνάρτηση με τον Άρη από το ζώδιό σας, σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξετε την παρόρμηση και την ευθιξία σας. Μη βιάζεστε να πάρετε αποφάσεις όταν είστε εκνευρισμένοι ή πιεσμένοι. Επίσης προσέξτε τις συμφωνίες, τις συναλλαγές και οτιδήποτε υπογράφετε ή ανακοινώνετε. Για τα αισθηματικά σας ζητήματα εξακολουθεί η μεταβατική περίοδος, η οποία όμως έχει έντονη καθημερινότητα. Μη δεσμευθείτε με ακατάλληλους ανθρώπους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Υλοποιήστε τα σχέδιά σας
Επιμονή και οργάνωση είναι το σύνθημα που δίνει το φαινόμενο του μήνα για τους περισσότερους από εσάς. Ο Κρόνος στον Τοξότη φέρνει στη ζωή σας καινούργιους φίλους, συνεργάτες αλλά και προτάσεις. Σας υποδεικνύει όμως την ίδια στιγμή και έναν πιο δύσκολο δρόμο για να πραγματοποιήσετε κάποια σχέδιά σας. Ετσι, το σωστό θα ήταν να μην αρνηθείτε τον κόπο και το κόστος που συνεπάγεται ένα τέτοιο σχέδιο. Δεν θα σας λείψει η αντοχή και καλό θα είναι να φροντίσετε τις ψυχολογικές σας εκτονώσεις. Για την ερωτική σας ζωή η περίοδος είναι ενδιαφέρουσα, για την κοινωνική σας ακόμα καλύτερη. Δεν ενδείκνυται αυτή η περίοδος για να πάρετε αποφάσεις ούτε και για να ξεκινήσετε πολέμους.

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μην απογοητεύεστε
Ο μήνας αυτός περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό κινητικότητα, εργασιακή καταπίεση και συναισθηματικές αναθεωρήσεις. Το φαινόμενο του Δεκεμβρίου φέρνει γεγονότα στο στενό περιβάλλον και κάνει πιεστικά τα αιτήματα των δικών σας ανθρώπων προς εσάς. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορείτε να αποφύγετε, μπορείτε όμως να ελιχθείτε και με τη βοήθεια της Αφροδίτης από τον Σκορπιό να διατηρήσετε γέφυρες συνεννόησης και αρμονίας. Κάποιο σχέδιο ή ένα όνειρο δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, και εδώ δεν πρέπει να απογοητευτείτε. Νέα τροπή θα πάρει μια ιστορία αγάπης η οποία πρόσφατα έχει ξεκινήσει να υπάρχει στη ζωή σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Κινηθείτε προσεκτικά
Τον μήνα αυτόν δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα, ευτυχώς όμως αυτά θα έχουν και τις λύσεις τους. Τα μεν προβλήματα τα προκαλεί ο Κρόνος από τον Τοξότη, στις δε λύσεις τους βοηθά η Αφροδίτη, η οποία διέρχεται από το ζώδιο σας. Αντιμετωπίστε με ψυχραιμία τα ψυχολογικά σας προβλήματα και μην περιμένετε από τους άλλους να καταλάβουν τι ακριβώς είναι αυτό που θέλετε. Οι ανθρώπινες σχέσεις πραγματώνονται με την επικοινωνία. Μην διστάζετε να συζητήσετε με τον άνθρωπο σας για αυτά που σας βασανίζουν. Το φαινόμενο του μήνα θα επηρεάσει επίσης την αίσθηση της οικονομικής σας ασφάλειας. Προέχει λοιπόν να μην κάνετε σπασμωδικές αντιδράσεις αν θιγούν αυτοί οι τομείς.

ΙΧΘΥΕΣ: Καινούργιες προοπτικές
Το φαινόμενο του μήνα δημιουργεί καινούργιες προοπτικές οι οποίες θέλουν κόπο και πολλή δουλειά. Εστιάζεται στην καριέρα από τη μια πλευρά και στα οικονομικά σας ζητήματα από την άλλη. Διάφορα εμπόδια δεν θα λείψουν, τα οποία και απαιτούν δυναμική αντιμετώπιση. Οι φίλοι σας θα παραμείνουν στο πλευρός σας, αλλά ορατοί θα είναι και οι εχθροί οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν έξυπνα. Προσέξτε ιδιαίτερα τις φαντασιώσεις σας και τις απατηλές εντυπώσεις που θα σας δώσουν οι άλλοι. Αν αποκλείσετε αυτές τις εκδοχές τότε σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι από την επιρροή αυτού του φαινομένου και όχι χαμένοι. Τέλος, θα πρέπει να αποφύγετε τις συμπλεγματικές καταστάσεις καθώς και το να βάζετε τον εαυτό σας σε δοκιμασίες.

Aπό τον Κώστα Λεφάκη