Όσα πρέπει να ξέρεις για τη Σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου στον Τοξότη

06.01.2016
Η Σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου στον Τοξότη θα φέρει πολλές αλλαγές. Η Αφροδίτη στον Τοξότη ψάχνει για την αρμονία που δίνει η ελευθερία. Οι περιορισμοί την κουράζουν ενώ ο δυναμισμός του ζωδίου την ωθεί ναθέλει να χαρεί τα πάντα. Η παρουσία του Κρόνου την κάνει πιο πρακτική, την προσγειώνει. Ο Κώστας Λεφάκης μας εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε για την περίοδο αυτή!

Η αφροδιτη είναι ανοικτή σε όλα και θέλει να νιώθει σε κάθε σχέση τις πόρτες ανοικτές για να μπορεί αν χρειαστεί να φύγει. Ο Κρόνος στον Τοξότη θεωρείται ο πιο πρακτικός σε σύγκριση με τα αλλά ζώδια της φωτιάς. Χωρίς να χάσει την αίγλη της, η Αφροδίτη γίνεται πιο ρεαλίστρια δίπλα του και συνεπής στις αρχές της. Ο Κρόνος εδώ κόβει τις μελοδραματικές εξάρσεις και επισημαίνει την ανάγκη να αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Είναι λίγο περιοριστικός αλλά είναι δίκαιος. Η συνάντηση τους στον Τοξότη αν και θα σχηματίσει μια σχετική δυσαρμονία με τον Ποσειδώνα, θα ανταμείψει όσους επιδείξουν σοβαρότητα στη διαχείριση σχέσεων και υποθέσεων και θα τους επιτρέψει να είναι εκδηλωτικοί αναγνωρίζοντας και στον εαυτό τους δικαιώματα και χάρες. Σχέσεις που ξεκινούν αυτή την εποχή πρέπει να βασιστούν στην ειλικρίνεια ενώ σχέσεις που τελειώνουν κάτω από αυτή την σύνοδο δεν αποκαθίστανται ποτέ στο μέλλον. Επίσης εξυπηρετεί πολλούς ανθρώπους στο πλαίσιο των συνθηκολογήσεων ή των συμβιβασμών με οικονομικές εκκρεμότητες και υποχρεώσεις προς δανειστές, οργανισμούς ή επαγγελματικές βάσεις. Και αξίζει να πούμε ότι η σύνοδος αυτή θα σχηματίσει στα μέσα Ιανουαρίου μια όψη τριγώνου με τον Ουρανό που βρίσκεται στον Κριό. Αυτή η αρμονία στο στοιχείο της φωτιάς θα κάνει πιο τολμηρούς πολλούς ανθρώπους, θα δώσει ευκαιρίες ανακούφισης σε αρκετούς άλλους ενώ άλλοι τόσοι κινούμενοι με έμπνευση θα έχουν επιτυχή αποτελέσματα. Επίσης πρέπει να πω, ότι η σύνοδος αυτή δεν είναι τόσο δυσαρμονική όσο η σύνοδος Ήλιου Κρόνου γιατί αυτή έχει μέσα το στοιχείο της ισορροπίας. Επίσης η σύνοδος αυτή βοηθά πολλούς ανθρώπους να περάσουν με επιτυχία αρκετά στάδια στην επιδίωξή τους για ένα στόχο και να έχουν μια επιτυχή τελική καταστάλαξη. Εκείνο που πρέπει να κάνουν όλοι είναι να ζυγίσουν σωστά τις ανάγκες τους και τις ευκαιρίες που θα τους δώσει το περιβάλλον για να τις εκφράσουν.

Απρόβλεπτες διενέξεις
Με το ξεκίνημα του νέου έτους επιστρέφουμε στην τελευταία φάση της δυσαρμονίας του Ουρανού με τον Πλούτωνα.

Η διέλευση του Ήλιου από τον Αιγόκερω ενεργοποιεί αυτό το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα ειδικά το πρώτο δεκαήμερο. Αλλά και από τη μεριά των μεταβλητών ζωδίων, έχουμε την σύνοδο του Κρόνου με τον Αφροδίτη σε δυσαρμονία με τον Δία που είναι σε πτώση στην Παρθένο και πάντα καραδοκεί και ο Ποσειδώνας από τη θέση του στους Ιχθύς. Κυρίως ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας είναι μια δύσκολη όψη όπως έχουμε πει, καλλιεργεί το στοιχείο της εξαπάτησης και της ψευδαίσθησης. Προκαλεί γεγονότα που συντηρούν το χάος στις κοινωνίες και νέες εμπόλεμες διαθέσεις στις σχέσεις κρατών. Ο ανάδρομος Ερμής αυτό το μήνα τονίζει τις ελλείψεις που προκάλεσαν τα γεγονότα τους δύο προηγούμενους.

Γενικότερα ο κόσμος αλλάζει, η ζωή γίνεται πιο δύσκολη, ο έλεγχος στις μετακινήσεις αυστηρότερος αλλά και τα επεισόδια και οι διαταραχές απρόβλεπτες. Αν η ΕΚΤ δεν αλλάξει τακτική (αν δεν τυπώσει χαρτονόμισμα), και ο πληθωρισμός θα ανέβει και η φτώχεια θα αυξηθεί στην Ευρώπη. Επίσης η δυσαρμονία Ουρανού-Πλούτωνα αγγίζει τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας, ο οποίος εκπροσωπεί το νόμισμα, το χρέος, το πετρέλαιο και τον φυσικό πλούτο. Ενώ ο Ουρανός στον Κριό που εκπροσωπεί τις Αγορές, ταρακουνά το σύστημα μέσω της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας παραμένει πιεσμένος από τους Ευρωπαίους ομολόγους του ενώ θα βγουν στην επιφάνεια θέματα που αφορούν την Ευρώπη και ιδιαίτερα τη Γερμανία. Υπάρχει μια ασαφής και ασταθής κατάσταση στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Οι γνωστές εστίες πολέμου θα είναι πυρακτωμένες, η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη ενώ οι παίκτες υψηλής αντοχής παραμένουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ: Προφυλάξτε τα όνειρά σας


Το φαινόμενο για εσάς θα φέρει μια δοκιμασία στις φιλίες και στις σχέσεις σας με τους άλλους. Δοκιμάζει επίσης μερικές από τις φιλοδοξίες σας και σας υποχρεώνει να κινηθείτε διαλλακτικά και διπλωματικά προκειμένου να αποφύγετε συγκρούσεις και μεγάλες απογοητεύσεις. Μην υποτιμάτε τις πρακτικές σας ανάγκες και μην προκαλείτε νέα κοινωνικά προβλήματα στον περίγυρό σας από επιπολαιότητα ή αφηρημάδα. Τέλος, ο Κρόνος στον Τοξότη μπορεί να μην φέρει πόλεμο όπως σε άλλους ανθρώπους, αλλά να σας οδηγήσει σε μια έκπτωση ή σε μια απώλεια την ώρα που εκθέτετε τα όνειρά σας για έναν καλύτερο κόσμο τα οποία δεν μπορούν να καταλάβουν οι άλλοι. Αποφύγετε τις διαφωνίες στις κοινωνικές σας συναναστροφές.

ΛΕΩΝ: Προσοχή στα ατυχήματα
Το φαινόμενο θα επηρεάσει την επικοινωνία, τις συναναστροφές, τις γνωριμίες και τις συναλλαγές σας. Έχει να κάνει με συναισθηματικά και φυσικά ατυχήματα και πρέπει να προσέξετε πώς θα κινηθείτε και θα συμπεριφερθείτε. Τονίζει τη διαμάχη και φέρνει μια δοκιμασία η οποία είναι περισσότερο εγκεφαλική ή νευρική παρά φυσική ή συναισθηματική. Προστατέψτε το νευρικό σας σύστημα από τις εντάσεις και αποφύγετε ανθρώπους που μπορεί να σας μπλέξουν σε σχόλια και παρεξηγήσεις. Φανείτε ρεαλιστές και μην ξεχνάτε ότι ο παραλογισμός δεν αποκλείει την εξυπνάδα, αλλά μόνο τη συγκρότησή της.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Οι σχέσεις σας στο επίκεντρο
Το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει πολύ τις σχέσεις σας. Στο στόχαστρο μπαίνει μια επαγγελματική ή αισθηματική συνεργασία. Από την άλλη εκείνοι που σας αφορούν θα σας πιέσουν περισσότερο για την ανταπόκρισή σας είτε στη συντροφική σχέση μαζί τους είτε στη συνεργασία μαζί τους. Θα είναι δύσκολο να κρατήσετε μια ισορροπία στη σχέση σας για πολύ καιρό ή έπειτα από την εκδήλωση ενός απροβλέπτου γεγονοτος. Το φαινόμενο ευαισθητοποιεί τη δεκτικότητά σας και σας κάνει να επηρεάζεστε ευκολότερα ή και να καταπιέζεστε. Έχει επίσης μια διπλή εκδοχή ερμηνείας. Για άλλους σημαίνει μια μοιραία κρίση στον αισθηματικό τομέα και για κάποιους άλλους μια θυελλώδη ερωτική γνωριμία που θα αποδειχθεί δύσκολη ή ασύμφορη.

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ: Η ψυχή σε πρώτο πλάνο
Το φαινόμενο του μήνα έχει να κάνει με υποσυνείδητο, με παρασκήνιο και ξεχασμένες υποθέσεις. Θα ανατρέψει συχνά την ψυχική σας ισορροπία. Τα γεγονότα θα σας επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να καταφύγετε στην αυτοσυγκέντρωση και την ενδοσκόπηση. Μη βιαστείτε να αντιδράσετε σε ό,τι μεσολαβήσει στη διάρκειά του. Αρκετοί θα υποχρεωθείτε να ψάξετε στο παρασκήνιο της ζωής σας προκειμένου να εξοστρακίσετε επικίνδυνα άτομα που υπό το φαινόμενο αυτό δρουν εναντίον σας. Τέλος, ανήσυχη προβλέπεται η ψυχική σας κατάσταση, ενώ τα όνειρά σας θα είναι συχνά εφιαλτικά. Φροντίστε να ξεκουράζεστε και να έχετε στη σκέψη σας όμορφες εικόνες και αισιόδοξες καταστάσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Διαφυλάξτε τα κεκτημένα
Το φαινόμενο αυτό θα διαταράξει το στενό περιβάλλον, τον οικογενειακό χώρο και τον ψυχικό σας κόσμο. Ένα γεγονός θα σας βάλει σε δοκιμασία συναισθηματική, ένας δικός σας θα αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα ή ακόμα μπορεί και να χαθεί από τη ζωή. Σε άλλες περιπτώσεις θα σας θυμίσει αντιξοότητες και απόηχο του παρελθόντος ενώ σε άλλους μπορεί να σχετιστεί με ένα δύσκολο θέμα στην εργασία. Όσοι έχετε προβλήματα με ηλικιωμένους θα γίνουν πιο κρίσιμα υπό το βάρος αυτής της επιρροής. Θα πρέπει να προσέξετε τις κινήσεις σας, να διαφυλάξτε τα κεκτημένα σας, να ενισχύσετε τις ασφαλιστικές σας δικλείδες και να αποφύγετε την εκδοχή της απώλειας ή κλοπής ενός σημαντικού σας αντικειμένου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αποφεύγοντας το ρίσκο
Για εσάς το φαινόμενο έχει να κάνει με την ψυχολογία και το οικονομικό σας αποθεματικό. Η όψη αυτή συνδέεται άμεσα με την υλική και συναισθηματική σας ασφάλεια. Έχει να κάνει με την κατανάλωση των δικών σας αποθεμάτων δύναμης. Αυτό σημαίνει ότι κάποια γεγονότα θα σας υποχρεώσουν να επιστρατεύσετε τις δυνάμεις και ό,τι διαθέτει το ρεζερβουάρ σας. Από την άλλη θα τονιστεί η ανάγκη σας να φτάσετε στους στόχους σας και αυτή η ανάγκη μπορεί να σας ωθήσει να ξεπεράσετε το ένστικτο της αυτοσυντήρησής σας. Δεν συνιστώνται οι ριψοκίνδυνες κινήσεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο μιας ήττας ή μιας δοκιμασίας. Προσέξτε τις κληρονομικές και περιουσιακές σας εκκρεμότητες και φροντίστε να έχετε ασφαλή την ερωτική σας δραστηριότητα.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ: Σε πλήρη ετοιμότητα
Το φαινόμενο του μήνα είναι άμεσο για εσάς. Αφορά προσωπικές υποθέσεις σε εξέλιξη, το ενδεχόμενο ένα σχέδιο να ανατραπεί και η προσωπική σας ζωή να φορτιστεί από διάφορα γεγονότα ή από ένα ζήτημα που θα έχει τη φύση δράματος ή ατυχήματος. Η σύνοδος αυτή είναι συγκρουσιακή και σας υποχρεώνει να είστε επιστρατευμένοι προς κάθε κατεύθυνση. Ο κίνδυνος δεν θα είναι ορατός γι’ αυτό πρέπει να είστε έτοιμοι ή η αμυντική σας κατάσταση να είναι σε επιστράτευση. Αποφύγετε να αναμετρηθείτε με τρίτους, αποφύγετε τους πολυσύχναστους χώρους, ελέγχετε την ασφάλειά σας και μη θίγετε κακώς κείμενα αυτό τον μήνα.

ΖΥΓΟΣ: Οπλιστείτε με δύναμη
Το φαινόμενο θα τονίσει τη φυσική και καλλιτεχνική σας δημιουργία. Μια ενδεχομένως αρνητική επιρροή μπορεί να δοκιμάσει μια δραστηριότητα που έχετε από καιρό ή να σας δώσει την ευκαιρία να την προωθήσετε πιο γρήγορα αλλά και με τη συνέπεια περισσότερων ευθυνών για την τελική της έκφραση. Είναι δίκοπο μαχαίρι η επιρροή αυτού του φαινομένου όσο και αν έχει απόσταση από το ζώδιό σας. Σε άλλες περιπτώσεις δείχνει τη δοκιμασία στις σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα. Ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες δείχνει την ανάληψη ενός δύσκολου έργου που πρέπει να φέρετε εις πέρας και τέλος στους γονείς ένα αιφνίδιο πρόβλημα με ένα σας παιδί. Επίσης, επηρεάζει και την ερωτική σας ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αστάθμητοι παράγοντες
Για εσάς το φαινόμενο του μήνα θα έχει πολλές και ποικίλες επιρροές. Θα σχετιστεί με τα εξωτερικά γεγονότα και θα επιστρατεύσει την προσοχή σας σε ό,τι διαδραματίζεται στο εξωτερικό περιβάλλον. Ένα γεγονός σε αυτό τον χώρο θα επηρεάσει την ψυχολογία σας και θα επέμβει μεταρρυθμιστικά στις συνήθειές σας. Είναι πιθανό να έχετε μια ρήξη με συγγενείς ή συνεργάτες. Όσοι εκτελείτε υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων ή εξυπηρέτησης πολιτών θα πρέπει να κινηθείτε διαλλακτικά. Αστάθμητοι παράγοντες θα σας αιφνιδιάσουν και εδώ θα πρέπει να είστε ψύχραιμοι και διπλωματικοί. Αποφύγετε νομικούς αγώνες και μην προκαλείτε νομικές αντιδικίες εις βάρος σας.

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Χρήματα και αισθήματα
Το φαινόμενο του μήνα θα αφήσει ακάλυπτη την ανάγκη σας για υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Ένα γεγονός ενδέχεται να σας εξανεμίσει το περιεχόμενο του πορτοφολιού σας και κάποια έκτακτη υποχρέωση να σας πιέσει σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να την καλύψετε. Το φαινόμενο δείχνει απώλεια χρημάτων ή μη υπολογιζόμενη κατανάλωση χρήματος, με αποτέλεσμα να μην έχετε ρευστό για άλλες υποχρεώσεις. Σε όποια περίπτωση και αν ανήκετε, ελέγχετε τη διαχείριση των χρημάτων σας. Τέλος, θα επηρεάσει την αισθηματική σας ζωή μέσα από ένα γεγονός του οποίου η συνέπεια είναι είτε ένας χωρισμός είτε μια απώλεια δικού σας ανθρώπου, εξαιτίας μιας ανώτερης δύναμης που θα παρέμβει καταιγιστικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Εντονότερες πιέσεις
Για εσάς το φαινόμενο θα επηρεάσει την υγεία και την εργασία σας. Θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τα προβλήματα υγείας και ό,τι σας απασχολεί. Θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση σε κινδύνους ή την αναμέτρηση με αντιξοότητες που δεν μπορείτε να φέρετε εις πέρας. Άλλωστε ο Πλούτωνας έχει επηρεάσει και την ψυχολογική και τη φυσική σας κατάσταση, ευαισθητοποιεί καταστάσεις ενοχλητικές ή βγάζει στην επιφάνεια παλιές υποθέσεις όχι ευχάριστες ή τέλος ενεργοποιεί ένα ξεχασμένο πρόβλημα υγείας που δεν πρέπει να αμελήσετε. Θα κληθείτε να αναλάβετε ευθύνες και δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε κάποιες αγγαρείες. Αυτό αφορά τους νεότερους και όσους εργάζονται κάτω από μια σκληρή εργοδοσία.

ΙΧΘΥΕΣ: Εξελίξεις με διάρκεια
Το φαινόμενο του μήνα θα επηρεάσει πολύ τις εξελίξεις στα επαγγελματικά σας. Αυτά που θα μεσολαβήσουν, δύσκολα ή θετικά, θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες. Φροντίστε να είστε σε εγρήγορση, μάχιμοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί. Διεκπεραιώστε έγκαιρα υποχρεώσεις και μη φοβηθείτε να αναλάβετε νέες επαγγελματικές ευθύνες. Η σύνοδος θα τονίσει την κοινωνική σας διάκριση είτε εξαιτίας ενός άθλου είτε ενός γεγονοτος. Η έκφραση της δύναμής σας θα πρέπει να μην έχει επιδεικτικό χαρακτήρα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα υποχρεώσετε τους άλλους να σας παραδεχθούν ή ένα αιφνίδιο γεγονός θα βγάλει το νευρικό στοιχείο του χαρακτήρα σας, καθώς θα κληθείτε να δώσετε μια μάχη ή να σώσετε μια κατάσταση από την καταστροφή.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Πηγή: Astra& Orama