Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος την ημέρα των Χριστουγέννων;

23.12.2015
Η Σελήνη μάς δείχνει το παρελθόν. Όμως, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο παρόν. Με την Πανσέληνο στον Καρκίνο έχουμε την ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω και να συνειδητοποιήσουμε πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας.

Όποτε βρισκομαστε σε μια σημαντική στιγμή της ζωής μας, σε μια Πανσέληνο, όταν τα πράγματα είναι έτοιμα να μας δώσουν καρπούς χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχει ένα παρελθόν που μας έφερε σε αυτή τη στιγμή, μια κρυμμένη αρχή όπου ο σπόρος φυτεύτηκε τη στιγμή που η Σελήνη ήταν σκοτεινή και μια εποχή υπόσχεσης και ανάπτυξης όταν η Σελήνη ήταν ημισέληνος.

Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που περισσότερο από όλα τα άλλα σχετίζεται με το θηλυκό αρχέτυπο και τη Μεγάλη Μητέρα, που τρέφει και προστατεύει τη ζωή. Η Σελήνη είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Καρκίνου. Ο Ποσειδώνας είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης του, υπενθυμίζοντάς μας πως πέρα από τους βιολογικούς μας γονείς, την οικογένεια, τις ρίζες και το έθνος όπου ανήκουμε ο καθένας ξεχωριστά, όλοι μαζί ανήκουμε στην ανθρώπινη οικογένεια, ότι όλοι μας είμαστε παιδιά του σύμπαντος.

Η αγγλική λέξη «matter» (ύλη, ουσία) προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα της λέξης «mother» (μητέρα) ο Καρκίνος μάς υπενθυμίζει τη σημασία που έχει το να τιμούμε την ύλη/ουσία σαν μητέρα. Όλες οι πλευρές του υλικού κόσμου είναι ιερές, συμπεριλαμβανομένου του σώματος μας και της Γης που κατοικούμε. Ως υδάτινο ζώδιο, ο Καρκίνος έχει ανάγκη από συναισθηματική ανταπόκριση. Αυτή η ανταπόκριση έίναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο γι’ αυτόν, ακόμα κι αν πρόκειται για μίσος, θυμό, ή οργή. Είναι καλύτερα από το να χάνονται τα αισθήματά του σε μια μαύρη τρύπα.

Η ανταλλαγή αισθημάτων είναι ένα μέσον για να έρχονται οι άνθρωποι κοντά. Όταν τα αισθήματα διαπερνούν τις σχέσεις, ρέουν και ανταλλάσσονται κανείς δεν είναι πια μόνος και απομακρυσμένος γιατί τα αισθήματα διαλύουν τα όρια και τα εμπόδια μεταξύ μας.

Όταν παραβλέπουμε τα αισθήματά μας χάνουμε τις εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες που μας δίνουν και τότε υποκύπτουμε στην υπερφαγία, στην υπερβολική κατανάλωση, στην υπερβολική δουλειά.

Αν και ο κρονος τετραγωνίζει επακριβώς τον Χείρωνα στο τέλος του 2016 (στις 21ο Τοξότη/Ιχθύων), αυτό τον Δεκέμβριο βρίσκεται σε όψη τετραγώνου ήδη (με διαφορά 7ο). Αυτό σημαίνει ότι έφτασε ο καιρός να ξεπεράσουμε την άρνησή μας να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας δυσαρεστεί ή μας πονάει. Όλες οι κοινωνίες και ο καθένας μας προσωπικά έχει έναν μεγάλο ελέφαντα στη μέση του δωματίου που κάνει ότι δεν τον βλέπει. Χρειάζεται να ξεσκεπάσουμε τις αυταπάτες μας, να αποκαλύψουμε τις ψευδαισθήσεις, να απαλλαγούμε από τους δισταγμούς μας και να αντιμετωπίσουμε τη σκοτεινή πραγματικότητα πίσω από την επιφάνεια. Ο Κρόνος μάς καλεί να δυναμώσουμε, να υπομείνουμε, να επιμείνουμε και μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε. Χρειάζεται να αισθανθούμε τα αισθήματα -ευχάριστα και δυσάρεστα. Όσο παραμένουμε ακίνητοι οι καρδιές μας κλείνουν και αποκοβόμαστε από την πνευματική εξέλιξη. Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά αδιαφορώντας για τα τραύματα και μεταμφιέζοντας τους φόβους μας.

Ώρες μετά την Πανσέληνο, ο Ουρανός είναι στάσιμος για να επιστρέψει σε ορθή πορεία (ξημερώματα 26 Δεκεμβρίου στις 16ο του Κριού). Από τότε που ο Ουρανός πέρασε στον Κριό (2011-18) τα γεγονότα στον πλανήτη άρχισαν να επιταχύνονται, ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, υπάρχει αναστάτωση στις κοινωνίες, αναταραχή, συγκρούσεις. Και σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν αναπάντεχες αλλαγές -πολλές φορές δυσάρεστες και απότομες σε οικογενειακό, προσωπικό, συναισθηματικό και επαγγελματικό επίπεδο που δημιουργούν ανησυχία, ενόχληση, επιθετικότητα και πολλές φορές αίσθηση χάους. Κι όμως, μέσα στα ταραγμένα αυτά χρόνια υπάρχουν αλλαγές που στην αρχή μπορεί αν φαίνονται τρομακτικές ή αποσταθεροποιητικές, αλλά έπειτα από λίγο μπορεί κανείς να τις ονομάσει ευεργετικές. Οι ευκαιρίες μπορεί να έρχονται από παντού και να εμφανίζονται στη μέση του πουθενά. Χρειάζεται όμως μια ελάχιστη διαθεσιμότητα εκ μέρους μας. Η Lady Gaga, με Ήλιο και Αφροδίτη στον Κριό, είναι ακριβής όταν λέει: «Γαλήνη. Δεν σημαίνει ότι είσαι σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν προβλήματα, φασαρία ή σκληρή δουλειά. Σημαίνει ότι είσαι το κέντρο αυτών των πραγμάτων κι όμως η καρδιά σου παραμένει ήρεμη».

Γράφοντας σχετικα με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο στον Καρκίνο, έπεσα πάνω σε μια φράση της Αναΐδος Νιν η οποία ταιριάζει εξαιρετικά στην περίσταση: «Είναι η αφοσίωση στους άλλους ένα προπέτασμα της πείνας και των αναγκών για τις οποίες κάποιος ντρέπεται; Ντρεπόμουνα πάντα να πάρω. Έτσι, έδινα. Δεν ήταν αρετή. Ήταν μεταμφίεση». Τώρα, στο τέλος του χρόνου, χρειάζεται να αναρωτηθούμε όλοι.

Ποιούς επηρεάζει η Πανσέληνος
Επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ O° και 6°.

Παρακάτω θα μάθεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Μάλλον αυτή είναι η εβδομάδα του Δεκέμβρη που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ανησυχία, την κούραση και ίσως και τη συζήτηση. Η Πανσέληνος που γίνεται στις 25 στον Καρκίνο σάς επιβαρύνει σημαντικά και ποικιλοτρόπως. Είναι πιθανόν κάποιοι από σας να επωμιστείτε «βάρος» από κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο ή να υποστείτε μια έξτρα ταλαιπωρία αν αλλάζετε χώρο ή μετακινείστε.

Ταύρος:

χετικά προφυλαγμένα από δυσάρεστες κακοτοπιές συγκριτικά με άλλους είναι για 'σας τους Ταύρους τα φετινά Χριστούγεννα και αυτή η εβδομάδα, αν και δεν θα λείψει μια μικρή ταλαιπωρία. Αυτή θα προκληθεί περισσότερο από την Πανσέληνο που θα γίνει στις 25 Δεκεμβρίου στον Καρκίνο.

Δίδυμοι:

Συμπαθητικά για σας φαίνεται πως θα εξελιχθεί σε γενικές γραμμές η προτελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη, παρόλο που η Πανσέληνος επιβαρύνει ποικιλοτρόπως τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας. Αυτή γίνεται στις 25 στον Καρκίνο και περισσότερο επηρεάζει τους Καρκίνους, τους Αιγόκερους, τους Κριούς και τους Ζυγούς και λιγότερο εσάς. Πάντως, ακόμα και με την όποια επιβάρυνση, οι ημέρες έως τις 20 είναι κάπως πιο ευνοϊκές και για τα επαγγελματικά και τις όποιες απολαβές από αυτά.

Καρκίνος:

Συμπρωταγωνιστές με τον Αιγόκερω -αυτός έχει γενέθλια- αυτής της εβδομάδας, αφού η Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιό σας στις 25 γίνεται στον δικό σας άξονα. Εμφανή τα αποτελέσματά της περισσότερο στα ζώδια της δικής σας ομάδας. Προσέχετε λοιπόν περισσότερο σχέσεις και πάρε-δώσε με άλλους Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς.

Λέων:

Με σχετικά μέτριες προοπτικές -ιδιαίτερα ως προς τα οικονομικά και το κέρδος γενικότερα- έρχεται αυτή η εβδομάδα για σας. Μάλιστα ίσως η Πανσέληνος που θα γίνει στις 25 στον Καρκίνο -επηρεάζονται περισσότερο Καρκίνοι, Ζυγοί, Κριοί και Αιγόκεροι- να μειώνει κάπως την ασφάλεια, τη χαρά και την ικανοποίηση στον περισσότερο κόσμο. Αν εσείς πρέπει να κάνετε σημαντικές κινήσεις γύρω από οικονομικά, περιουσιακά ή να δημιουργήσετε μια καλύτερη ατμόσφαιρα και κατάσταση στον γάμο ή στη σχέση σας, από τις 30 σίγουρα συμφέρει περισσότερο.

Παρθένος:

Ασφαλώς και η Πανσέληνος που θα γίνει στις 25 στον Καρκίνο μπορεί να προκαλέσει κάποια φαινόμενα γενικότερης αρρυθμίας και ακαταστασίας, αλλά αυτή η εβδομάδα είναι κάπως πιο ευνοϊκή για σας. Ιδιαίτερα μάλιστα για σας του δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου. Σήμερα π.χ. έως και τις 20 να ρυθμίσετε θέματα που αφορούν στα οικονομικά, τα περιουσιακά και τα διάφορα συμφέροντά σας. Από τις 30 και μετά δεν θα υπάρχει η ίδια εύνοια. Αυτό ισχύει όμως και για τις διάφορες σχέσεις και τα αισθηματικά σας.

Ζυγός:

Προτελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη αυτή και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η καθιερωμένη Πανσέληνος -συμβαίνει κάθε χρόνο περίπου τις χριστουγεννιάτικες ημέρες- που όσο να 'ναι θα χρωματίσει με κάποια μελαγχολία τα φετινά Χριστούγεννα. Είναι η μνήμη και οι σκέψεις που κάνουν αυτές τις ημέρες περίεργες.

Σκορπιός:

Προτελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη αλλά και του 2015 αυτή και, πιστέψτε με, παρόλο που μπορεί να υπάρξει μια γενικότερη... ακαταστασία λόγω της Πανσέληνου που θα γίνει στις 25 στον Καρκίνο, για σας έχει αρκετά θετικά. Μάλιστα ο Δεκέμβρης έως και την τελευταία του ημέρα προσφέρεται περισσότερο από τον Γενάρη για πολλά θέματα. Συμφωνίες, αγοραπωλησίες, κλείσιμο εκκρεμοτήτων σε οικονομικά, περιουσιακά, οικογενειακά και αισθηματικά θέματα.

Τοξότης:

Ασφαλώς η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σας δεν επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων και επιλογών που είχατε παλαιότερα και ως εκ τούτου είναι φυσικό το καθετί τώρα να το εξετάζετε κάτω από ένα νέο πρίσμα. Αυτό αφορά όλους σας με κάποιον τρόπο, αλλά περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί μέσα στον Νοέμβρη. Η προτελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη έχει μια γενικότερη... ακαταστασία εξαιτίας της Πανσέληνου που γίνεται στον Καρκίνο στις 25 -επηρεάζει περισσότερο Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους- αλλά εσείς τώρα βάζετε υποθήκη για μια μικρή βελτίωση που θα γίνει πιο φανερή από τις 30 και μετά. Αυτή θα αφορά περισσότερο σε οικονομικά και σχέσεις.

Αιγόκερως:

Σύνθετη η προτελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη, με κάποια θετικά αλλά και αρκετή κούραση και ταλαιπωρία. Η Πανσέληνος που θα γίνει στις 25 απέναντί σας στον Καρκίνο -με τη συμμετοχή σας φυσικά- ρίχνει το βάρος της στον ψυχισμό, στις σχέσεις αλλά και την καθημερινότητά σας. Φανείτε λοιπόν περισσότερο οργανωμένοι σ' αυτά που πρέπει να κάνετε, αλλά και υπομονετικοί και ψύχραιμοι γιατί μπορεί να υπάρξει και η... αναποδιά της τελευταίας στιγμής.

Υδροχόος:

Σ' αυτήν την ημερομηνία η Αφροδίτη -οικονομικά, περιουσιακά, σχέσεις, αισθηματικά- έρχεται στον Τοξότη. Από εκεί σίγουρα θα σας δείξει κάτι από τον καλό εαυτό της, ενώ η Πανσέληνος που θα γίνει στις 25 στον Καρκίνο -και που αφορά περισσότερο Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους- συμβουλεύει να είστε πιο προνοητικοί και προσεκτικοί με υγεία και εργασία.

Ιχθείς:

Ακόμα κι αν αυτή η εβδομάδα είναι κάπως πιο... ακατάστατη μέσα από κάποια φαινόμενα εσωτερικής φύσεως λόγω της Πανσέληνου που γίνεται στις 25 στον Καρκίνο -επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Αιγόκερους και Ζυγούς- για εσάς έχει και κάποιες ευνοϊκές προοπτικές. Συμφέρει έως τις 29 να τρέξετε κυριολεκτικά για να κάνετε ενέργειες που μπορεί να δώσουν κάποιο κέρδος ή να κλείσετε ανοιχτά θέματα, που αφορούν σε οικονομικά και περιουσιακά.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/www.cosmictelegram.gr)

Πηγή: Astra & Orama