Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο; (Μέρος Α')

08.02.2016
Κάθε Νέα Σελήνη επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη ενέργεια. Ο Υδροχόος σχετίζεται με την αυγή της νέας εποχής. Ακολουθώντας τον Αιγόκερω, αναζητά την ενότητα μέσα από τη διαφορά. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε μαζί.

Τελευταίο στη σειρά ζώδιο του αέρα εκπροσωπεί τη δύναμη των ιδανικών, της τεχνολογίας και επηρεάζει τη συλλογική συνείδηση ώστε να δημιουργήσει το ευτυχισμένο κοινό μέλλον. Όποτε η Νέα Σελήνη γίνεται στον Υδροχόο το ερώτημα είναι πάντα ένα: Είμαστε έτοιμοι για κάτι νέο; Μπορούμε να κάνουμε πράξη τις αλλαγές που σκεφτόμαστε; Μήπως ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε; Ο Υδροχόος σχετίζεται με το αρχέτυπο του οραματιστή Προμηθέα στον οποίο ο Νίτσε είδε τον θείο επαναστάτη που είχε το θράσος και το θάρρος να προκαλέσει τη φυσική τάξη. Τι είπε με δύο λόγια ο Προμηθέας; «Η ανθρώπινη φύση που περιέχει μόνο ένστικτα δεν είναι καλή. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Μπορούμε να γίνουμε διαφορετικοί, καλύτεροι».

Ο Ουρανός, ο μοντέρνος κυβερνήτης του Υδροχόου, ταυτίζεται με την επανάσταση. Οι αστρολόγοι θεωρούν ότι η ιστορική περίοδος της ανακάλυψης ενός πλανήτη σχετίζεται με το αρχέτυπο που εκφράζει. Υπό αυτή την οπτική ο Ουρανός και η αστρολογική του σημασία ταυτίζονται: η ανακάλυψή του το 1781 εμφανίστηκε στο αποκορύφωμα του Διαφωτισμού. Σε μια εξαιρετική εποχή που δημιούργησε τη Γαλλική και την Αμερικανική Επανάσταση, τη Βιομηχανική Επανάσταση και την εποχή του Ρομαντισμού.

Ο Ουρανός, που βρίσκεται εδώ και χρόνια στον Κριό (2011 ? 2018) έχει ως αποτέλεσμα ανατροπές, αναπότρεπτες αλλαγές, ξαφνικές ρήξεις, συγκρούσεις και αναταραχή παντού. Κανένας πια δεν μπορεί να καθίσει περιμένοντας, ή αναβάλλοντας και ζώντας στο παρελθόν, λέγοντας στον εαυτό του ιστορίες για το μέλλον. Όλο και περισσότεροι αρνούνται να ζήσουν ακόμα ένα λεπτό όπως ζούσαν, ή μάλλον όπως δεν ζούσαν. Έτσι, οι άνθρωποι χωρίζουν μέσα σε μια στιγμή, ή ερωτεύονται ξαφνικά με ένταση. Αλλάζουν επάγγελμα ή αναλαμβάνουν την εργασιακή τους ζωή ή απολύονται ή αποφασίζουν να αλλάξουν χώρα με αποτέλεσμα μια ολοκληρωτική ανατροπή στη ζωή τους. Λέξη κλειδί η αλλαγή (επιθυμητή ή ανεπιθύμητη) ώστε να πάρει πάλι μπρος η ζωή.

Κοινωνικοπολιτικά ο κόσμος βρίσκεται σε μια αναταραχή που δεν θα καταλαγιάσει. Καθεστώτα πέφτουν, πολίτες βγαίνουν στους δρόμους, κυβερνήσεις σκληραίνουν. Εδώ να σημειώσω ότι δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να θεωρούμε ότι ο Ουρανός εκπροσωπεί πολιτικά την αριστερά ή αυστηρά τάσεις και κινήσεις που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικές». Το ουράνιο πνεύμα μπορεί κάλλιστα να ακολουθεί ακροδεξιές ιδέες. Οι δικτάτορες ανεβαίνουν συνήθως στην εξουσία έπειτα από μια επανάσταση (ο Χίτλερ είχε τον Ουρανό σε σύνοδο με τον ωροσκόπο του). Πάντα οι επαναστάσεις όμως έχουν στη ρίζα τους μια ιδεολογία, ένα κοινωνικό όραμα κοινωνικής τελειότητας που λέει: «Θα απαλλαγούμε από κάθε κατώτερο, σκοτεινό, ή βαρβαρικό στοιχείο που υπάρχει στην ανθρώπινη φύση και θα δημιουργήσουμε την τέλεια κοινωνία στην οποίαν οι άνθρωποι θα είναι θεοί χωρίς ελάττωμα». Χρειάζεται να είμαστε τρομερά επιφυλακτικοί με τους «επαναστάτες» και τις διακηρύξεις τους.

Στην παραδοσιακή αστρολογία ο Ήλιος είναι σε αδυναμία στο ζώδιο του Υδροχόου και αυτό σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά της αυτοέκφρασης και της αυτοπεποίθησης εμποδίζονται από τη διαρκή προσπάθεια του Υδροχόου να εναρμονιστεί με τις ιδέες και τις απόψεις της ομάδας. Ο Υδροχόος συχνά βασανίζεται από φόβο μήπως είναι «εγωιστής» γι’ αυτό και είναι το πιο επιρρεπές ζώδιο στα «πρέπει» και τα «είμαι υποχρεωμένος». Όμως, ο καθένας μας διαθέτει μοναδικά ταλέντα και δημιουργικότητα. Στην Αρχαία Ελλάδα καθένας είχε τον «δαίμονά» του, δηλαδή τη θεϊκή του φύση. Η λέξη «δαίμων» ενείχε ευσέβεια. Παράγεται από το ρήμα «δαίω» και «δαίομαι» που σημαίνει «μοιράζω» -μοιράζω στον καθένα την τύχη του-. Η έννοια του δαίμονος ισοδυναμούσε με τη Μοίρα, την Ειμαρμένη. Επίσης, στη λέξη «δαίμονα» απέδιδαν την έννοια του φύλακα αγγέλου: «κατά φύλακα δαίμονα». Από εδώ προέρχεται και η λέξη ευδαιμονία. Όταν είμαστε σε επαφή με τον «δαίμονά» μας είμαστε σε επαφή με τη δημιουργικότητά μας και τα ταλέντα μας.

Η Νέα Σελήνη κάνει όψη τετραγώνου με τον Άρη στον Σκορπιό: Δεν χρειάζεται να υπερπροστατευόμαστε γιατί έτσι κλειδωνόμαστε στον εαυτό μας πετώντας το κλειδί έξω από το παράθυρο. Όταν αντιδράμε με απαίτηση και τελεσίγραφα, όταν επιμένουμε στις διαφορές, όταν ξεσπάμε την ανάγκη μας για αγάπη στο ψυγείο, τότε επιστρέφουμε στον παλιμπαιδισμό. Η συνεννόηση χρειάζεται δύο ενήλικες που ακούν και ακούγονται.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως: Ενώ η λογική εμποδίζει το νέο, οι καινούργιες ιδέες δημιουργούν καινούργια λογική. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ζωή είναι το αυτονόητο.

Ποιούς επηρεάζει η Νέα Σελήνη
Eπηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Ταύρους/Λέοντες/Σκορπιούς/Υδροχόους) και κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου και τις αρχές του τρίτου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 17ο-22ο.

Παρακάτω θα μάθεις πώς σε επηρεάζει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Μπορεί να έχεις ήδη αφήσει πίσω σου το παρελθόν και να έχεις ξεκινήσει μια νέα σελίδα στη ζωή σου όμως καλό είναι να μην προτρέχεις και να κάνεις αργά και σταθερά βήματα. Βέβαια δεν αποκλείεται να εκνευριστείς αν αρχίσουν πολλοί άνθρωποι να εμπλέκονται στα προσωπικά σου και τελικά δεν σε αφήνουν να κινηθείς με τους δικούς σου ρυθμούς. Η Νέα αυτή Σελήνη στον Υδροχόο φέρνει στην επιφάνεια τους μακροχρόνιους στόχους σου και σε βάζει να ψάχνεις τη λογική εξήγηση σε πρώτο πλάνο όταν κάνεις σχέδια για το μέλλον σου.

Ταύρος:

Το να κάνεις τρελά σχέδια ειδικά σε θέματα δουλειάς δεν είναι κάτι που θα δουν με καλό μάτι οι συνάδελφοι σου αφού δεν τους έχεις συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Aλλά η δαιμόνια αυτή Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σε επηρεάζει σε θέματα εξουσίας κυρίως και εσύ καταφέρνεις να κάνεις ένα πράγμα που είναι σημαντικό: να τελειώνεις κάτι που έχεις ξεκινήσει. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις εδώ είναι να μην εξαντληθείς ψυχολογικά και οικονομικά δίνοτνας τις μάχες σου, αφού δεν πρέπει να ξεχνάς πως πρέπει να δώσεις την προσοχή σου σε θέματα που είναι πραγματικά σημαντικά.

Δίδυμοι:

Το να αλλάζεις μυαλά στην μέση ενός πρότζεκτ δεν είναι κάτι καινούργιο για εσένα που ανήκεις στο ζώδιο των Διδύμων και τις αλλαγές τις έχεις στο τσεπάκι. Οι κλεφτές ματιές στο μέλοον είναι το βασικό που έχεις το μυαλό σου. Με άλλα λόγια αυτό που σε απασχολεί είναι να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη και να οραματιστείς το μέλλον σου. Πού θέλεις να είσαι σε λίγα χρόνια, με ποιόν και το βασικότερο τι θέλεις να κάνεις; Αυτά είναι τα ερωτήματα που γυρίζουν στο κεφάλι σου διαρκώς και το κυριότερο βρίσκεις άμεσα τις απαντήσεις.

Καρκίνος:

Το να συνεργαστείς με τους γύρω σου γίνεται όλο και πιο δύσκολο ειδικά όταν εκείνοι δεν συμμερίζονται τις απόψεις σου από την αρχή. Αν και οι άνθρωποι του περιβάλλοντος σου θαυμάζουν την πρωτοβουλία και την προσπάθεια σου αυτές τις ημέρες με την Νέα Σελήνη στον Υδροχόο δεν καταφέρνεις να έρθεις σε συμφωνία με τους γύρω σου σχετικά με το ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχεις ή πρέπει να έχεις. Δυστυχώς δυσκολεύεσαι να πεις που τελειώνει η συμπαράσταση των γύρω σου και τους κατακλύζει η αμφιβολία. = Εσύ το μόνο που πρέπει να σκεφτείς είναι να κάνεις πολύ προσεκτικά το επόμενο βήμα και να ξέρεις σε ποιους ανθρώπους μπορείς να υπολογίζεις και σε ποιους όχι.

Λέων:

Αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ένα: να ξεχωρίσεις το όνειρο από την πραγματικότητα και τελικά την αλήθεια από το ψέμα. Η Νέα αυτή Σελήνη επηρεάζει βασικά τη σχέση που έχεις με τους άλλους και ειδικά τις σχέσεις εκείνες που έχουν μεγάλη βαρύτητα συναισθηματικά για εσένα. Αυτό που πρέπει να σε απασχολήσει τώρα είναι να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις ποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά εκεί για εσένα και ποιοι πιστεύεις οτι είναι ή θα είναι όταν τους χρειαστείς. Η διαίσθηση μας πάντα μας λέει πολλά στα οποία δεν δίνουμε ...”βάση”, μήπως τώρα να της “ανοίξεις” λιγάκι την ένταση;

Παρθένος:

Μπορεί να αισθάνεσαι τώρα απίστευτα ανεξάρτητη αλλά μην παίρνεις και πολύ ...θάρρος ειδικά στο γραφείο. Έχε πάντα κατά νου πως η οποιαδήποτε σταθερότητα πίστευες πως έχεις τουλάχιστον επάνω στη δουλειά σου, απειλείται λιγάκι αυτές τις ημέρες με την Νέα Σελήνη στον Υδροχόο να επηρεάζει την δουλειά σου. Αντί να χάνεις πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να δώσεις εξηγήσεις και να βρεις το δίκιο σου δεν έχεις παρά να αφήσεις την κατάσταση λιγάκι να ξεθυμάνει. Η κατάσταση αυτή που μπορεί να αντιμετωπίζεις δεν είναι ένας τεστ αντίδρασης αλλά ένα μάθημα αντοχής.

Μείνε συντονισμένη και για το δεύτερο μέρος!

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
(fb/www.cosmictelegram.gr)

Πηγή: Astra& Orama

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη