Πώς σε επηρεάζει η Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς;

07.03.2016
Στις 9 Μαρτίου έχουμε Όλική έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς, σε ένα συναισθηματικό ζώδιο που θα μας κάνει να ξεκαθαρίσουμε διάφορες καταστάσεις και μπερδεμένα συναισθήματα. Μάλιστα κάποιοι θα κάνουν νέα αρχή στη ζωή τους. H έκλειψη στους Ιχθείς μας καλεί να επιταχύνουμε την πνευματική και δημιουργική μας ανάπτυξη. Χρειάζεται να κάνουμε βουτιά στο συλλογικό ασυνείδητο στο οποίο βρίσκεται η μυστική βιβλιοθήκη όλων των εμπειριών. Γιώργος Πανόπουλος (fb/www.cosmictelegram.gr) Επιμέλεια: Ε.Ρ.

Γενικά:

Ο φοβος για το αγνωστο έχει τη δυνατόητα να προξενήσει αίσθημα πνιγμού ή και σύγχυση, δυσφορία και άγχος για τη ρευστότητα. Μερικοί πιθανόν να αισθανθούν χαμένοι στα βαθιά, όμως η εμπιστοσύνη είναι εκείνο το στοιχείο που τελικά μας βοηθά να κολυμπήσουμε.

Οι Ιχθύες δεν εκφράζουν την υλική σταθερότητα στην οποία μπορείς να στηριχθείς, με τους Ιχθύς δεν μπορούμε να έχουμε ούτε τον έλεγχο. Το δώρο τους είναι η σύνδεσή μας με το σύμπαν, η αντίληψη ότι κανείς στον κόσμο δεν είναι μόνος του, ούτε ξεκομμένος - ο ένας εξαρτάται από τον άλλον.

Οι εκλείψεις έχουν κύκλους 19 ετών, άρα στις 9 Μαρτίου του 1997 είχαμε πάλι μια ηλιακή έκλειψη στις 18ο31/ των Ιχθύων. Μπορείς να θυμηθείς τι σημαντικό συνέβαινε τότε στη ζωή σου, κυρίως αν ανήκεις στα μεταβλητά ζώδια ή έχεις ωροσκόπο σε αυτά σε μοίρες σχετικές με την έκλειψη, ώστε να κάνεις τους κατάλληλους συσχετισμούς του τότε με το τώρα. Ή θυμήσου τι συνέβη στη ζωή σου πριν από έξι μήνες, γύρω από την ηλιακή έκλειψη στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20ο της Παρθένου, η οποία είναι σχεδόν αντίθετη με την έκλειψη.

Ο Ερμής, ο Ποσειδώνας, ο Χείρωνας αλλά και η Δήμητρα (Ceres), που βρίσκονται στους Ιχθύς, ενεργοποιούνται ακόμα περισσότερο με την έκλειψη στους Ιχθύς: Είναι από τις περιόδους κατά τις οποίες το ενδιαφέρον στρέφεται προς τον εξαγνισμό, προς την εσωτερική κάθαρση, στην απαλλαγή μας από έξεις και ελαττώματα. Είναι μια στιγμή κατά την οποία καλούμαστε να διακρίνουμε το αληθινό από το ψεύτικο, την αγάπη από τον εγωισμό.

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης ο Ήλιος κάνει σύνοδο με τον Χείρωνα και αυτή η όψη μπορεί να μας επηρεάσει με δύο τρόπους: Είτε να αισθανθεί κανείς θύμα των περιστάσεων, να νιώσει ηττημένος επειδή δεν έχει καταφέρει όσα ονειρεύεται ή ακόμα επιδιώκει να μαραζώσει γιατί δεν καλύπτεται συναισθηματικά και να παραδοθεί στα δάκρυα και την απελπισία, είτε να αφήσει να υπερισχύσουν η κατανόηση, η τρυφερότητα, το μεγάλο ναι στη ζωή και τις πληγές του ώστε να αρχίσει η ίαση. Μην αφήσετε την ανασφάλεια να σας καταβάλει. Δώστε προσοχή στα αισθήματά σας την περίοδο της έκλειψης γιατί οδηγούν σε κάτι καλύτερο. Δείξτε συμπάθεια και επιείκεια. Κάντε μία επιπλέον προσπάθεια στις σχέσεις σας, δείξε το ενδιαφέρον σας σε αυτόν που λετε ότι αγαπάτε. Συγχωρέστε και προχωρήστε.

Ο Ερμής επίσης κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα στις 11 Μαρτίου: Αυτή η όψη μειώνει τη λογική, διαστρέφει τις πληροφορίες, εξιδανικεύει τα γεγονότα, υποσκάπτει τις γνώμες, παραπλανά, μας κάνει επιρρεπείς στην παραπλάνηση και το ψέμα, δημιουργεί ευσεβείς πόθους παραβλέποντας την πραγματικότητα. Δείξτε μεγάλη προσοχή.

Σημαντικές είναι οι ημερομηνίες 15, 16 και 27 Μαρτίου, όταν περνούν διαδοχικά από το σημείο της έκλειψης ο Ερμής, η Δήμητρα και η Αφροδίτη. Επίσης, ο Δίας από την Παρθένο κάνει αντίθεση με τους Ήλιο/Σελήνη κατά τη διάρκεια της έκλειψης εξωθώντας μας σε υπερβολική συμπεριφορά και αντιδράσεις, αλλά και αυξάνοντας τη διαίσθηση και την ανάγκη να δυναμώσουμε την πίστη μας σε έναν στόχο, μια ιδέα, μια επιδίωξη, ή μια σχέση (Δίας/Σελήνη) και ταυτόχρονα ενεργοποιώντας την επιθυμία για μεγάλους στόχους, μεγάλες περιπέτειες, μεγάλες νίκες αλλά και συχνά δημιουργώντας δυσφορία για τις μεγάλες αλλαγές που δεν συντελεστεί ακόμα ή και θλίψη που η πραγματικότητα δεν απογειώνεται (Δίας/Ήλιος).

Ζούμε σε κοινωνίες που έχει κάνει το συναίσθημα καταναλωτικό προϊόν ...το συναίσθημα πουλάει προϊόντα... και ειρωνεύεται τα όνειρα, τη διαίσθηση, ή ό,τι δεν χωρά στη λογική. Στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο θεωρούμαστε επιτυχημένοι αν τα καταφέρουμε υλικά κι όχι όταν καλλιεργούμε τη φαντασία, ή την κατανόηση και τη συμπάθεια για τους άλλους ανθρώπους και τη Φύση. Ο πνευματικός εαυτός μας όμως δεν χορταίνει με φαγητό, σεξ, αλκοόλ ή τη σωστή κολόνια. Τι ικανοποιεί τις μύχιες επιθυμίες σου; Τι σε κάνει να νιώθεις βαθιά γαλήνη και χαρά στην ψυχή σου όταν έχεις λύσει τα βιοτικά προβλήματά σου;

Αυτή η Νέα Σελήνη/Έκλειψη Ηλίου εκφράζει μια σημαντική αρχή: την ευγνωμοσύνη, τη βαθιά κατανόηση ότι η ζωή είναι δώρο και όχι βάρος ή διεκπεραίωση. Αυτή η στάση έρχεται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές παραδόσεις που μιλούν για πτώση από τον Παράδεισο, που ακόμα και αν δεν ανατραφήκαμε με αυτές έχουν περάσει στο συλλογικό ασυνείδητο, με την υποχρέωση να εξαγνιστούμε στην παρούσα ζωή.

Κανένας δεν γεννιέται αμαρτωλός. Οι Ινδιάνοι πίστευαν κάτι που ίσως μας φανεί χρήσιμο: «Ποτέ μην κρίνεις κάποιον μέχρι να κάνεις ένα μίλι με τα μοκασίνια του».

Ποιους επηρεάζει η Έκλειψη Ηλίου

Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύς, Διδύμους, Παρθένους) και κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου και στις αρχές του τρίτου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 16°-23°.

Διάβασε πώς θα σε επηράσει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Με την έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο των Ιχθύων βλέπεις ξεκάθαρα τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν στην ζωή σου. Παρά τις αντιξοότητες θα εμφανιστούν ευκαιρίες από κει που δεν το περιμένεις και θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσει μια νέα φάση στη ζωή σου.

Ταύρος:

Η ολική έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο των Ιχθύων θα σε προσγειώσει στην πραγματικότητα και θα δεις τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Μοιράσουμε με τον σύντροφο και τους φίλους σου αυτά που σε απασχολούν. Θα σε βοηθήσει πολύ!

Δίδυμοι:

Αυτή η νέα Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς θα επηρεάσει τον επαγγελματικό τομέα αλλά και την οικογένεια. Θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα και θα μπουν νέες βάσεις στην ζωή σου. Θες θετικά τις όποιες αλλαγές προκύψουν!

Καρκίνος:

Με την νέα έκλειψη Ηλίου που γίνεται στο ζώδιο των Ιχθύων αισθάνεσαι πως έχεις ανάγκη για ξεκούραση. Η καθημερινότητα είναι απαιτητική και σε έχει κουράσει, θέλεις να ξεφύγεις. Κάνε λίγο υπομονή και θα καταφέρεις να χαλαρώσεις τις επόμενες ημέρες.

Λέων:

Με την έκλειψη Ηλίου που γίνεται στο ζώδιο των Ιχθύων, όσο και αν αποφεύγεις να ζητάς την βοήθεια των άλλων, ίσως αυτή την φορά πρέπει να κάνεις μια μικρή υποχώρηση. Κανείς δεν είναι τέλειος, αν χρειάζεσαι την βοήθεια των φίλων σου απλά ζήτησε την!

Παρθένος:

Με την ολική έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς δεν προλαβαίνεις τα γεγονότα, αφού διαδέχονται το ένα το άλλο με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μην είσαι τόσο επικριτική και αυστηρή με τον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά!

Ζυγός:

Η νέα έκλειψη Ηλίου που γίνεται στους Ιχθύς σε ενεργοποιεί σχετικά με τον τομέα της υγείας. Θα θελήσεις να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου και θα προσέξεις περισσότερο την διατροφή αλλά και τον τομέα της υγείας γενικότερα.

Σκορπιός:

Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο των Ιχθύων μόνο θετικά θα σε επηρεάσει. Ο τομέας που θα αναπτερωθεί με την νέα έκλειψη είναι τα ερωτικά σου. Πρόσεχε σε ποιον εμπιστεύεσαι τα μυστικά σου!

Τοξότης:

Είσαι πολύ εξωστρεφής και κοινωνική, όμως με την ολική έκλειψη Ηλίου που γίνεται στους Ιχθείς καλό θα ήταν να είσαι πιο επιφυλακτική και να κρατάς κάποια πράγματα για τον εαυτό σου! Εμπιστεύσου μόνο τους αληθινούς φίλους που έχεις και όχι τους γνωστούς σου.

Αιγόκερως:

Ίσως κάποιος φίλος σε απογοητεύσει με την συμπεριφορά του, ωστόσο η Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς στον τομέα της επικοινωνίας, θα σε κάνει να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά. Σίγουρα μια ειλικρινής συζήτηση με τα άτομα που σε πλήγωσαν θα σε βοηθήσει πολύ να καταλάβεις πολλά και να προχωρήσεις παρακάτω.

Υδροχόος:

Η Έκλειψη αυτή στο ευαίσθητο και συναισθηματικό ζώδιο των Ιχθύων ίσως σε αγχώσει λίγο σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά σου. Ωστόσο, το μυστικό για την επιτυχία που ονειρεύεσαι είναι να αφήσεις πίσω οτιδήποτε αρνητικό και να γυρίσεις σελίδα.

Ιχθείς:

Η νέα έκλειψη Ηλίου που γίνεται στο ζώδιό σου μόνο θετικά σε επηρεάζει. Συγκεντρώσου στους στόχους σου, χρησιμοποίησε δημιουργικά την φαντασία σου και αυτό θα σε κάνει να δεις την ζωή σου διαφορετικά σε μια νέα βάση!