Η αποπλάνηση με το κουτάλι: Πες μου ζώδιο, να σου πω τι να «σερβίρεις» (ΜΕΡΟΣ B')

08.03.2016
Το φαγητό είναι απόλαυση, τελεία και παύλα. Είτε το αντιλαμβάνεσαι ως... ποτό είτε ονειρεύεσαι λουκούλεια γεύματα που πραγματώνουν την αλήθεια του «Ο έρωτας περνάει από το στομάχι», το φαγητό είναι μέσο τροφής της σχέσης, απόλαυση πραγματική. Και βεβαίως, εργαλείο ξελογιάσματος. Τι νοούμε όμως ως «φαγητό»; Κάθε ζώδιο έχει δική του απάντηση. Λάβε τη σοβαρά υπόψη όχι μόνο για να στήσεις μια νέα σχέση αλλά και για να παρέχεις ικανή τροφή και ευζωία σε μια μακρόχρονη.

Αν ξέρεις και που βρίσκεται η Αφροδίτη του, ακόμη καλύτερα. Συνδύασε τα δύο στοιχεία (π.χ Ήλιος στο Σκορπιό, Αφροδίτη στον Τοξότη) για πληρέστερη... πραγματογνωμοσύνη.

Ζυγός

Έχεις να κάνεις με τύπο που αντιμετωπίζει το φαγητό όπως όλα: με έμφαση στην αισθητική. Οι προχειράτζες αλλού. Δεν του αρέσουν τα φορτωμένα δείπνα, εκτός αν έχεις ταλέντα... Μπαμπέτ. Επιμένει στην ποιότητα και απολαμβάνει τη μαστοριά τόσο στη μαγειρική όσο και στο σερβίρισμα. Οι καλοί τρόποι είναι... κυρίως πιάτο για τον Ζυγό: ντύσου προσεγμένα, κατά προτίμηση με κλασική αβρότητα. Του αρέσει το καλό κρασί και ψοφάει για γλυκά. Να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο design του τραπεζιού και στην αρμονική αλληλουχία: σαλάτα, πρώτο πιάτο, κυρίως, επιδόρπιο. Ο αχταρμάς δεν τον φτιάχνει ιδιαίτερα.

Σκορπιός

Όλα ή τίποτα. Φυσικά ετοιμάσου για δράμα. Ή κωμωδία. Όπως σε όλα ο Σκορπιός έχει ανάγκη από ένταση και δεν μασάει τα λόγια του... ούτε αυτό που θα του σερβίρεις. Το καταπίνει αμάσητο αν είναι του γούστου του ή το αφήνει επιδεικτικά στο πιάτο αν έχεις υποπέσει σε γευστικό αμάρτημα. Την τροφή του τη θέλει όπως είναι ο ίδιος. Έντονη, καυτερή, δολοφονικά μερακλίδικη. Ή το ανάποδο. Όταν τον πιάσει το μανιάτικο, μπορεί να τον κάνεις χρυσό να φάει μια μπουκιά (please do not try this at home), γίνεται φανατικός υγιεινιστής. Οι ίδιοι μαγειρεύουν και συχνά τρώνε αργά το βράδυ – παθαίνουν κρίσεις πείνας (και γενικώς... αγαπούν τις κρίσεις κάθε τύπου, είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι παρασυρμένοι στη στιγμή). Αν τους πας κόντρα για μια γεύση, τύπου το αυγοτάραχο Αιτωλικού είναι Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως, είναι ικανοί να μη φάνε από αντίδραση στο... ψώνιο της υπόθεσης.

Τοξότης

Μισός σοφός, μισός άλογο ο Κένταυρος-σύμβολο του Τοξότη. Εύστοχο, δεδομένου ότι τρώνε σαν άλογα. Έχουν τεράστια όρεξη και καταβροχθίζουν με πάθος το φαγητό τους. Πάνε όμως από το ένα άκρο στο άλλο: εκεί που λες πως εξαφάνισαν το «κάρυ» τους μέσα σε σαράντα δευτερόλεπτα, αποσύρονται «σκασμένοι» και κάνουν μέρες να ξανασκεφτούν το φαγητό. Φυσικό, δεδομένου ότι ο Τοξότης αγαπά το XL αλλά αιωρείται ανάμεσα στα άκρα. Κοσμοπολίτες καθώς είναι γουστάρουν εξωτικές γεύσεις, μπαχαρικά, σπάνια αρώματα, γεύσεις έξω από το προφανές. Έχουν την τάση να παρατρώνε και βεβαίως να παραπίνουν, με τα αντίστοιχα πεπτικά προβλήματα. Μην τον αποπάρεις, αλλά ρεγουλάρισε έξυπνα την ποσότητα που σερβίρεις. Καλό είναι να διανθίσεις το table setting με αντικείμενα από ταξίδια ή ethnic αξεσουάρ. Αν μη τι άλλο, θα απογειώσουν τη συζήτηση.

Αιγόκερως

Έτσι που δουλεύουν, ένα καλό γεύμα αποτελεί γι' αυτούς χρόνο... ξεκούρασης. Γι' αυτό φρόντισε η ατμόσφαιρα να είναι τελείως ριλάξ και κουκούλωσε κινητά, τάμπλετ και λοιπά διαβολικά σύνεργα σε καμιά ντουλάπα. Μη και ντιντινίσει κάτι, ένα μέιλ, ένα μήνυμα, πάει η ερωτική βραδιά – ο συνεσθίων απουσιάζει, έχει αλλού το μυαλό του. Εκτιμούν την ποιότητα, που είναι πιο σημαντική για εκείνους από την ποσότητα. Κατά βάση έχουν πατροπαράδοτα γούστα, μην επιδοθείς σε μαγειρικά ακροβατικά, προτιμούν το περιποιημένο, σπιτικό φαγητό. Προς θεού, απόφυγε τις συστάσεις, σιχαίνεται να του λένε τι να κάνει (τι σόι αρχηγός θα ήταν, αν όχι;). Δεν αρέσκεται ιδιαίτερα στα μπαχαρικά, αλλά συχνά «τσιμπάει» το αλάτι.

Υδροχόος

Του αρέσει η μοιρασιά και απολαμβάνει το finger food τόσο γιατί βρίσκει έξοχα σεξουαλικό το τσιμπολόγημα με το... δαχτυλάκι όσο και γιατί είναι άνθρωπος της παρέας.
Οι πειραματιστές του ζωδιακού. Όποια κουλαμάρα και να βάλεις στο πιάτο τουλάχιστον θα τους ιντριγκάρει. Ψάχνουν το νέο, το παράξενο, το ασυνήθιστο. Φυσικά πάντα μπορούν να κινηθούν (ισχύει για όλα τα ζώδια) στο ακριβώς αντίθετο. Είναι συχνό να συναντήσεις vegetarian ή και vegan Υδροχόους, μια και είναι υγιεινιστές, πονεσιάρηδες και ανθρωπιστές, και συγκινούνται από το περιβαλλοντικό ιδανικό. Ακόμη κι όταν μαγειρεύουν οι ίδιοι πάντα θα κάνουν την τσαχπινιά τους, οπότε θα εκτιμήσουν μια «πειραγμένη» συνταγή. Καμιά φορά το παρακάνουν με τον καφέ. Επίσης ετοιμάσου για αρμένικη βίζιτα – τους αρέσει να τρώνε συζητώντας μέχρι το ξημέρωμα.

Ιχθείς

Αγαπά τις παραδοσιακές γεύσεις και αντίθετα με τον Υδροχόο, δεν τη βρίσκει καθόλου με τους πειραματισμούς. Έτσι κι αλλιώς δεν του αρέσει το φαγητό για την απόλαυση της γεύσης, απλώς η τροφή είναι μέρος του παιχνιδιού. Περισσότερο χρειάζεται την αμέριστη προσοχή σου στο γεύμα παρά τον αστακό θερμιδόρ που ίδρωσες για να παρουσιάσεις. Επίσης εστιάζει περισσότερο στην εμφάνιση παρά στη γεύση. Προσοχή με το αλκοόλ, έχει την τάση να το τσούζει. Δεν θες να καταλήξει σε υπαρξιακή αφασία στον καναπέ σου.

Και αν έχεις χάσει το πρώτο μέρος με τα υπόλοιπα έξι ζώδια, κάνε κλικ εδώ