Τετράγωνο Δία - Κρόνου: Πώς θα σε επηρεάσει;

29.03.2016
Μια όψη με διάρκεια μέσα στον Απρίλιο που έχει ξεκινήσει από τις 23 Μαρτίου είναι το τετράγωνο του Δία από τη θέση του στην Παρθένο με τον Κρόνο από τη θέση του στον Τοξότη. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Κρόνος είναι στο ζώδιο όπου θεωρείται κυρίαρχος ο Δίας. Εξάλλου το σύνθημα των ημερών είναι ασάφεια και αστάθεια. Ο Κώστας Λεφάκης μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε!

Είναι γνωστο ότι ο Δίας δεν θεωρείται τόσο θετικός από την Παρθένο γιατί βρίσκεται σε θέση πτώσης. Ο Κρόνος επίσης στον Τοξότη είναι στις πιο πρακτικές του εκδηλώσεις σε σχέση με τον Κριό και τον Λέοντα. Ο Δίας αγαπά τη χαρά και την ευκολία, αλλά στην αρνητική του πλευρά πρόθυμα κάνει εκπτώσεις στη συνείδηση του ανθρώπου. Ο Δίας, ως πλανήτης της γνώσης, είναι ταυτόσημος με την έννοια της ηθικής. Όταν λοιπόν είναι δυσαρμονικός, δυσχεραίνεται στον άνθρωπο αλλά και στο ίδιο το σύστημα η κρίση και η κλίμακα των ηθικών αξιών. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι θα δούμε αδικίες να συνεχίζονται και πολλούς ανθρώπους να συμπεριφέρονται με ασυνειδησία. Χάνοντας το νόημα της γνώσης, της σκοπιμότητας και της ηθικής όταν δημιουργεί δυσαρμονικές όψεις, ο Δίας αποπροσανατολίζει τους ανθρώπους και λειτούργει αρνητικά για το όλο σύστημα. Ο Κρόνος εκπροσωπεί την τάξη, την οργάνωση και τη συνέπεια. Η θέση του στον Τοξότη λειτούργει επεισοδιακά στην πολιτική και επηρεάζει πολύ έννοιες όπως εξουσία, δικαιοσύνη, παιδεία, επικοινωνία και εκπαίδευση. Αν υπολογίσουμε και τον Άρη στον Τοξότη, έστω και σε σχετική απόσταση από τον Κρόνο, οι καταστάσεις γίνονται πιο περίπλοκες, επικίνδυνες και πιο αρνητικές. Ο Κρόνος αναζητά ένα πρακτικό στήριγμα, αλλά ο Δίας δεν μπορεί να του το δώσει γιατί δεν έχει σκοπό. Η όψη αυτή τονίζει λοιπόν την ανασφάλεια, το ξόδεμα της ενέργειας σε άσκοπες δραστηριότητες, ενώ βγάζει συχνά τάσεις ασύμφορες και ασυμβίβαστες. Επηρεάζει τις εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, διατηρεί την ασάφεια και την αστάθεια. Αυτή λοιπόν η όψη, που θα έχει συνέχεια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2016 αλλά τώρα βρίσκεται σε ακρίβεια, θα επηρεάσει ανάλογα τη ζωή, τις συνθήκες αλλά και τη συνείδηση των ανθρώπων ανάλογα στο ζώδιο όπου ανήκουν.

Σενάρια συνωμοσίας
Ο Απρίλιος είναι ένας δυναμικός αλλά και δύσκολος μήνας και θα βγάλει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί. Για την Ελλάδα η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη ενώ μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στον χώρο της διοίκησης, της βιομηχανίας αλλά και της εξωτερικής πολιτικής. Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα παραμένουν άλυτα ενώ τα προτεινόμενα μέτρα θα αποδειχθούν ανεπαρκή. Παρ’ όλα αυτά, κάποια νομοσχέδια ή μυστικές συμφωνίες θα επικυρωθούν και θα αλλάξουν ακόμα μία φορά τις συνθήκες διαβίωσης και τα μελλοντικά σχέδια των περισσοτέρων ανθρώπων. Οι δυσκολίες και οι στενοχώριες πρέπει να αντιμετωπισθούν με σύνεση και υπομονή.

Η πολιτική ένταση θα είναι χαρακτηριστική σε διεθνές επίπεδο. Πιεστικά θα είναι και τα οικονομικά προβλήματα και η νέα αύξηση της ανεργίας. Από πλανητικής πλευράς παρατηρούμε μέτριες αρμονικές όψεις ενώ τονίζονται οι δυσαρμονικές όψεις περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καλούνται να αγωνιστούν ενάντια σε αντιξοότητες. Παράλληλα, οι μηχανορραφίες και τα σενάρια συνωμοσίας συνεχίζουν να δρουν υπόγεια και αρκούντως αποτελεσματικά. Αυτό που φαίνεται προς τα έξω είναι περισσότερο πλασματικό παρά πραγματικό. Οι κίνδυνοι δεν υποχωρούν, αλλά δεν φαίνονται και στο πραγματικό τους εύρος. Το Πάσχα σαν θρησκευτική εορτή ίσως λειτουργήσει σαν πρόσκαιρη αφορμή διατήρησης μια επίπλαστης ηρεμίας, που λίγο αργότερα θα δώσει τη θέση της σε έναν εκρηκτικό Μάιο και σε καταιγιστικές εξελίξεις που θα σημειωθούν τους καλοκαιρινούς μήνες της χρονιάς αυτής.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ
Πρώτα η δουλειά

Το φαινόμενο επηρεάζει την εργασία και τους στόχους σας. Η εποχή απαιτεί θυσίες, αγώνα και κυρίως υποχώρηση του εγωισμού σας προκειμένου να φτάσετε εκεί που σκοπεύετε. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία και την εργασία είναι σημαντικό διότι το καλώς ή το κακώς έχειν σε αυτούς τους τομείς θα κρίνει το πόσο γρήγορα θα φτάσετε στους στόχους που έχετε θέσει. Οι νεότεροι θα πρέπει να προσέξετε το καθετί, να αποφύγετε λάθη κρίσης επιλογής, τακτικής και διαχείρισης. Οι περισσότερο φιλόδοξοι από εσάς θα πρέπει να θυσιάσετε πολλά από αυτά που σας αρέσουν και κυρίως τον ελεύθερο χρόνο σας προκειμένου οι κόποι σας να πιάσουν τόπο.

ΛΕΩΝ
Διώξτε το πείσμα

Το φαινόμενο που δημιουργείται αυτό τον μήνα επηρεάζει τα οικονομικά και τις δημιουργικές σας δραστηριότητες. Η θέση του Δία μπορεί να βοηθά τη συντήρηση της καλής κατάστασης των οικονομικών σας, αλλά ταυτόχρονα γίνεται αιτία πολλές φορές ο τομέας αυτός να δυσχεράνει την πορεία της επιχείρησης ή των όποιων δημιουργικών σας δραστηριοτήτων. Δείχνει, με δυο λόγια, ότι δεν επαρκούν τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες που συνεπάγεται η δημιουργική σας δραστηριότητα, οι σχέσεις σας ή οι υποχρεώσεις σας για την ολοκλήρωση ενός έργου. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να φανείτε συμβιβαστικοί και όχι πεισματάρηδες και επιθετικοί στη συμπεριφορά σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με σύνεση και υπομονή

Για εσάς με κυρίαρχο τον Κρόνο στο ζώδιο σας, το θέμα είναι πόσο θα ανεχθείτε τις δυσκολίες στον τομέα της καριέρας και πόσο θα πρέπει να κάνετε τον ηρώα προκειμένου να επιτύχετε τη συντήρηση της δουλειάς σας και εκείνων με τα οποία ασχολείστε γενικότερα. Είστε οι παραλήπτες των δυσκολιών που συνεπάγεται αυτή η πλανητική δυσαρμονία. Μη βιαστείτε να απογοητευθείτε, δεν υπάρχει λόγος να παρασυρθείτε σε κάτι τέτοιο. Προτιμήστε να δείτε πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων, τιθασεύστε τον χαρακτήρα σας, προσαρμοστείτε σε ό,τι μη αναστρέψιμο και περιμένετε υπομονετικά μέχρι να περάσουν οι δυσκολίες.

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ
Το χρήμα παιδεύει

Επηρεάζει τις σχέσεις με αγαπημένα πρόσωπα, όπου εδώ παρεμβαίνει η τύχη και τις δοκιμάζει. Παράλληλα επηρεάζει την τύχη των δημιουργικών δραστηριοτήτων υποχρεώνοντάς σας να επαναλάβετε την προσπάθεια ή στερώντας σας το καλό αποτέλεσμα που περιμένετε. Από την άλλη, επειδή ο Κρόνος είναι στον 8ο οίκο, επηρεάζει την πρόοδο λόγω έλλειψης χρημάτων. Αν και ο Δίας σχηματίζει καλή όψη με το ζώδιό σας, η επιρροή του δεν είναι τόσο ευεργετική. Είναι φυσικό να δημιουργηθούν διαφωνίες με τρίτους, ενώ το ελλιπές χρήμα θα παίξει ανασταλτικό ρόλο στην εξέλιξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας και τέλος θα χρειαστεί να κάνετε θυσίες για να συμβάλετε στις ανάγκες ενός δικού σας, στερούμενοι εσείς για χάρη του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οικογενειακές ιστορίες

Σας υποχρεώνει να ελέγχετε τις παρορμήσεις της σκέψης και των πρωτοβουλιών σας. Ο Κρόνος στον Τοξότη γίνεται αιτία ταλαιπωρίας στο στενό περιβάλλον. Η οικογένειά σας γίνεται αιτία δικής σας ταλαιπωρίας τώρα, την οποία και πρέπει να ανεχθείτε. Σε κάποιες περιπτώσεις η δυσαρμονία δείχνει την κρίση του γάμου ή τη δύσκολη σχέση με έναν δικό σας που ίσως φτάσει στα άκρα αν δεν βάλετε νερό στο δικό σας κρασί. Γενικότερα πρέπει να υπολογίζετε πολύ αυτήν τη δυσαρμονία όλο το 2016 και να μην κάνετε οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει δυσάρεστες συνέπειες ή κάποιες παρορμήσεις σας να έβλαπταν θανάσιμα τις οικογενειακές σας σχέσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Προσοχή στα εμπόδια

Το φαινόμενο του μήνα επηρεάζει την πορεία των σχεδίων και ενδεχομένως βραχυκυκλώνει αρκετούς από τους στόχους σας. Κάποια γενικότερα γεγονότα ενδέχεται να σας εμποδίσουν να φτάσετε σε αυτούς, ενώ δυσκολίες της εποχής που διανύουμε όλοι σας υποχρεώνουν με τη σειρά τους να αναστείλετε σχεδία και υπάρχει και η πλήρης ματαίωσή τους. Προσέξτε επίσης τις νομικές σας υποθέσεις, ενώ οι νεότεροι καλά θα κάνετε να δώσετε μεγαλύτερη βάση στις σπουδές σας. Όσοι θέλετε να ταξιδέψετε καλό θα είναι να μεταθέσετε αυτά σας τα σχέδια για αργότερα προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με έξυπνους ελιγμούς

Για εσάς το φαινόμενο του Απριλίου πρόκειται να προκαλέσει μια δοκιμασία στον τομέα των σχέσεών σας με τους άλλους, είναι μια σειρά από δυσκολίες στη διαβίωση, στη συντήρηση του ευνοϊκού οικογενειακού καθεστώτος και στην κάλυψη των αναγκών σας, τόσο των καθημερινών όσο και κάποων βαθύτερων. Η ακρίβεια της δυσαρμονίας αυτής δείχνει το μέγεθος της δυσκολίας που τώρα βιώνετε μεταξύ στενού περιβάλλοντος, προσωπικών σχέσεων και επαγγελματικών συνεργασιών. Η επινοητικότητα και ο έξυπνος ελιγμός είναι τα στοιχεία που θα μπορέσουν να σας σώσουν και ευτυχώς πρόκειται για στοιχεία που δεν λείπουν από τον χαρακτήρα σας

ΖΥΓΟΣ
Κρυμμένοι κίνδυνοι

Για εσάς το φαινόμενο επηρεάζει πολύ το περιβάλλον, το παρασκήνιο της ζωής σας. Ενεργοποιεί αόρατους κινδύνους, βραχυκυκλώνει τις συνεννοήσεις και αυξάνει τις διχόνοιες και τις παρεξηγήσεις. Πρόκειται για μια δυσαρμονία η οποία λειτούργει υπόγεια. Αισθητή είναι, παρ' όλα αυτά η κρίση στην επικοινωνία, στην καθημερινή σας συνεννόηση καθώς και στις διάφορες οικονομικές και μη συναλλαγές σας. Προσέξτε πολύ τις κινήσεις σας και φροντίστε να εξοστρακίσετε τους ενδεχόμενους κινδύνους οι οποίοι καραδοκούν, παραμένοντας αθέατοι στο παρασκήνιο της ζωής, της δουλειάς ή ακόμα και της οικογένειάς σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Περιστασιακά εμπόδια

Για εσάς το φαινόμενο έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση του ευρύτερου περιβάλλοντος, σε σχέση με την κάλυψη αναγκών που δεν φαίνονται. Η εξέλιξη της γενικότερης κατάστασης θα σας καταπιέσει ή θα φρενάρει αυτά που θέλετε να πετυχετε ή θα φέρει περιστασιακά κύματα στενοχώριας, τα οποία όμως δεν πρέπει να αφήσετε να γεμίσουν τοξίνες τον ψυχισμό σας. Έχει περισσότερο οικονομικό και ψυχολογικό χαρακτήρα η επιρροή και σε άλλες περιπτώσεις αφορά τη διαφωνία με φίλους και γνωστούς. Έχει να κάνει με τον αποχωρισμό με αγαπημένα πρόσωπα η ακόμα και με μια επαγγελματική μετανάστευση.

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Συνθηκολογήστε τώρα!

Για εσάς το φαινόμενο αφόρα τις συναλλαγές και τις συμπτώσεις σε σχέση με την ανάπτυξη των συνθηκών εργασίας, που παραμένουν εξουθενωτικές. Οι δυσκολίες που ενδέχεται να εμφανιστούν τώρα στον εργασιακό τομέα περιορίζουν την εφαρμογή σχεδίων και σας υποχρεώνουν να καταπιεστείτε, καθώς η έκφραση της γνώμης σας ενδέχεται να έχει δυσάρεστες συνέπειες στα συμφέροντα της δουλειάς σας. Δηλαδή, με άλλα λόγια, το φαινόμενο αυτό σας υποχρεώνει να συνθηκολογήσετε και να ελέγχετε την έκφραση και τις κινήσεις σας με στόχο την εξέλιξη των επαγγελματικών σας συμφερόντων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Προσοχή στο ταμείο!

Για εσάς η δυσαρμονία δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση αναστέλλει την πραγματοποίηση προσδοκιών. Ο Κρόνος θα καταπιέσει πολύ την κατάσταση στα οικονομικά σας ενώ οι ανάγκες σας εμποδίζουν την πραγματοποίηση κάποιων προσωπικών σας προσδοκιών. Έπειτα από μια περίοδο τριών ετών όπου ο Κρόνος ήταν στο ζώδιό σας η παραμονή του στον Τοξότη πρόκειται να διατηρήσει σε σχετικό περιορισμό τα οικονομικά σας. Έτσι λοιπόν τα έσοδά σας δεν θα μπορούν να τροφοδοτήσουν τα έξοδα για την πραγματοποίηση σχεδίων. Θα χρειαστεί να δείξετε κατανόηση και υπομονή.

ΙΧΘΥΕΣ
Ώρα να διαλέξετε

Για εσάς η δυσαρμονία έχει να κάνει με την καριέρα και τα αισθηματικά σας ζητήματα. Για τον λόγο αυτόν θα δούμε ότι πρέπει να αποφασίσετε αν θα ρίξετε μεγαλύτερο βάρος στην αισθηματική σας ζωή ή το αντίθετο. Το να μπορέσετε να συνδυάσετε και τα δύο θα είναι πολύ δύσκολο γιατί το φαινόμενο σας υποχρεώνει να πάρετε πιο ξεκάθαρη θέση. Θα επηρεασθείτε περισσότερο από αλλά ζώδια και θα υποχρεωθείτε να τηρήσετε σκληρούς κανόνες για το δικό σας συμφέρον. Νέες θυσίες και νέοι περιορισμοί θα έρθουν στο προσκήνιο προκειμένου αυτό που είναι πιο σημαντικό για σας να παραμείνει ενεργό.