Ζώδια και χρώμα: Τυφλοσούρτης για να τον μαντέψεις! [ΜΕΡΟΣ Α']

12.04.2016
Το χρώμα είναι ταυτισμένο με την προσωπική έκφραση και παραμένει ένας από τους πιο ισχυρούς δείκτες της διάθεσης, της ψυχικής κατάστασης αλλά και της αισθητικής ενός ανθρώπου. Αν ξέρεις το αστρολογικό προφίλ ενός ανθρώπου μπορείς να καταλάβεις και τις χρωματικές προτιμήσεις του.

Μέσα στους αιώνες τα ζώδια επενδύθηκαν με προστιθέμενη αισθητική αξία, αφού δίνουν έκφραση σε ισχυρά ψυχολογικά αρχέτυπα. Κάθε ένα συσχετίζεται με ένα ή και περισσότερα χρώματα που ανταποκρίνονται στη φύση και τις ιστορικές εκφράσεις του.

Κύριο ρόλο εδώ παίζει ο Ήλιος (κοινώς, το ζώδιό του), αλλά και η Σελήνη (βασική συναισθηματική ανάγκη, οικείες εικόνες) και η Αφροδίτη του. Και φυσικά μην ξεχνάμε τον ωροσκόπο. Αν λοιπόν ξέρεις πως είναι Ζυγός με Σελήνη στον Κριό, κάνε το αντίστοιχο παιχνίδι...

Ιδού μια βασική στοίχιση ζωδίων και χρωμάτων, ώστε να τον πετυχαίνεις πάντα στις επιλογές. Ιδίως στα δώρα, λάβε το υπόψη και δεν θα χάσεις.

Disclaimer: Προσοχή! Πρώτα παρατηρούμε τον ίδιο τον άνθρωπο και μετά «ακούμε» το ζώδιό του! Διότι όταν λέμε πως το κόκκινο είναι το χρώμα του Κριού εννοούμε δύο πράγματα. Ή έχει ροπή προς το κόκκινο ή που το αποφεύγει σαν τρελός. Του τη δίνει! Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιό από τα δύο άκρα θα κάτσει η μπίλια. Γι' αυτό, πρώτα παρατηρείς και μετά ψάχνεσαι ζωδιακά...

Κριός

Κόκκινο, λευκό: Κόκκινο, το χρώμα της ενέργειας, του θάρρους και του θράσους, του αίματος και άρα της ζωτικότητας αλλά και της επιθετικότητας. Νέο ξεκίνημα, το ξύπνημα της ενέργειας, αγνές προθέσεις.

Ανοιχτό κίτρινο: Ενέργεια, ζεστασιά, θετική διάθεση, χαρά.

Τιρκουάζ: Ερωτική διάθεση, όρεξη για ζωή, κέφι.

Ταύρος

Χρυσοπράσινα, πράσινα της σαλάτας και της χλόης: Το ζώδιο της άνοιξης αγαπά τα χρώματα του λιβαδιού που ανθίζει, που έχουν τη ζωτικότητα και την ηρεμία της εξοχής. Η ζεν και τρυφηλή φύση του Ταύρου τη βρίσκει με τις αποχρώσεις της φύσης.

Βαθύ μπλε: Συμβολίζει θαυμάσια το βάθος των επιθυμιών και την κλασάτη ηρεμία του Ταύρου.

Μπεζ-ροζ: Απαλή λαχτάρα, φυσική άνεση, ηρεμία, αγάπη χωρίς όρους, η χαρά του να κατέχεις και να απολαμβάνεις.

Καφέ: Η γήινη πλευρά. Σταθερότητα, επιμονή, ασφάλεια, δύναμη και πρακτικότητα.

Δίδυμοι

Κίτρινο του λεμονιού: Με το αεικίνητο μυαλό του πως να μην του πάει αυτό το γεμάτο δονήσεις χρώμα, που έχει μέσα του κάτι από την ενέργεια και την ζεστασιά του ήλιου;

Γκρι-λιλά: Η ασίγαστη δράση της νόησης, η συνεχής ροή της σκέψης, η δυαδική φύση του

Ανοιχτό πορτοκαλί: Το χρώμα της περιπέτειας και του ενθουσιασμού. Αυτοπεποίθηση και κοινωνικότητα.

Κίτρινο... παπαγαλί: Ταιριάζει στην περιέργεια και την ευελιξία των Διδύμων. Έχει κάτι το εμπνευσμένα... πρακτικό.

Καρκίνος

Οτιδήποτε ιριδίζον: Φυσικά οι χρωματικοί τόνοι του φεγγαριού ταιριάζουν στο ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη. Σεντέφι, ανάερα κρεμ, και λοιπά... φεγγαρόλουστα θα τον ενθουσιάσουν.

Τα μπλε-πράσινα του νερού, σμαραγδί, ωκεάνιο μπλε: Ως ζώδιο του νερού αγαπά τις acqua αποχρώσεις, που αντανακλούν την συναισθηματική του ευαισθησία και αστάθεια, το βάθος των αισθημάτων αλλά και της συναισθηματικής ευφυίας του. Χρώμα της ελπίδας που εντείνει τη μνήμη (κομβική ιδιότητα του Καρκίνου) αλλά και την ενδοσκόπηση. Επίσης εκφράζει την κυκλοθυμία και την κρυφή απογοήτευση που κατατρώει τους Καρκίνους.

Λέων

Κόκκινο και χρυσό: Ενέργεια, πάθος, αυτοπεποίθηση, εκρηκτικός συνδυασμός που απηχεί στον βασιλιά του Ζωδιακού!

To πορτοκαλί του κατιφέ και το κίτρινο του ηλιοτρόπιου: Ως ζώδιο της Φωτιάς και της αυτοπεποίθησης αγαπά τα χρώματα της φλόγας. Που εκπέμπουν την αίσθηση του πλούτου, της πληρότητας, της θέρμης και της ευγένειας που... υποχρεώνει.

Πορφυρό: Τι άλλο θα ταίριαζε στον Βασιλιά; Δίνει την αίσθηση της μεγαλοπρέπειας, της πλησμονής, του θριάμβου, ένα χρώμα βαθιά πνευματικό.

Μπεζ με βαθυκόκκινα: Του πάει ο συνδυασμός γιατί «βγάζει» ταυτόχρονα υλική άνεση αλλά και πάθος, αφοσίωση και αναμέτρηση, και βεβαίως το κύρος της εξουσίας, που πάντα τον σαγηνεύει.

Παρθένος

Αποχρώσες χακί και ανοιχτό καφέ: Ε, καλά είναι πασίγνωστο πως η Παρθένος αγαπά τα γήινα χρώματα. Πρόσεξε όμως. Όχι πεθαμένα και ξεφούσκωτα (αν και αν είναι «ταγάρι» ψάξε να βρεις τι έχει στην Παρθένο). Με λάμψη και μήνυμα «Ενέργεια με δυναμική ισορροπία». Δεν γουστάρουν τη ζέστη και αυτές οι αποχρώσεις τους δροσίζουν και τους δίνουν την αίσθηση της άνεσης και της ασφάλειας.

Σκουροπράσινα: Ως πραγματιστές γουστάρουν την τάξη και τις... φυσικές διαδικασίες αποκατάστασής της. Οτιδήποτε θυμίζει δάσος τους ηρεμεί, τους «μυρίζει» ανάλυση, ισορροπίες και εξοικονόμηση ενέργειας.

Γκρι-λιλά και γενικότερα παστέλ: Οι υποτονισμένες αποχρώσεις ταιριάζουν στην understated κουλτούρα τους. Το παίζουν ταπεινόφρονες αλλά αυτά τα χρώματα είναι το καμουφλάζ μιας καλοκρυμμένης επιτήδευσης. Ένα χρωματικό «πιάσε με αν μπορείς».

Ανοιχτό μεταλλικό γκρι με σκούρο μπλε: Τους αρέσει ως σύνθεση, γιατί είναι απρόσωπο, «ακριβές», βγάζει κάτι το διανοητικό και συναισθηματικά σε ωθεί να κρατάς αποστάσεις.