Γεννημένη πάνω στην αλλαγή: Δίδυμοι/Καρκίνος

21.06.2016
Έχεις γεννηθεί κάπου ανάμεσα στις 17 και τις 23 Ιουνίου; Τότε είσαι ένα Διδυμο/Καρκινάκι. Όσοι γεννιούνται στην αλλαγή δύο ζωδίων έχουν το βαρύ προνόμιο να επηρεάζονται, να παίρνουν ιδιότητες και από τους δύο αστρολογικούς «γείτονες».

Η ακμή Διδύμων-Καρκίνου αποκαλείται στην αστρολογική παράδοση το Μεταίχμιο της Μαγείας.

Και πράγματι είναι μαγικά τα πλάσματα που γεννιούνται σε αυτή την υπέροχη στιγμή του έτους (η πιο μακρά σε διάρκεια ημέρα), γεμάτα ταλέντα και χαρά της ζωής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Κενάν Εμιρζαλίολου, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταρ της Τουρκίας έχει τα γενέθλιά του στις 18 Ιουνίου – είναι δηλαδή καραμπινάτος Cuspian. Και σίγουρα ο «Εζέλ» ξέρει από μαγεία καθότι το κοινό του αριθμεί 450 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Σε φέρνουν δέκα βόλτες με την τσαχπινιά τους, σε εμπνέουν, σε παρασέρνουν. Και ξέρουν πως να ντύσουν το μαγικό αυτό ταξίδι με συναισθήματα φίνα και αποχρώσεις εκλεκτές της διάθεσης.

Ηθοποιοί, καλλιτέχνες, ποιητές αλλά και διασημότητες έχουν γεννηθεί σε αυτή την υπέροχη καμπή του Χρόνου.
Αέρας και Νερό: Δύσκολος συνδυασμός αλλά εξαιρετικά γόνιμος (βασική ιδιότητα του Νερού) αποδίδει προσωπικότητες μεθυστικές. Έχουν όλη την πνευματική ευλυγισία και διαύγεια των Διδύμων, την μεγάλη παλέτα ενδιαφερόντων, την περιπετειώδη αντίληψη της ζωής και της Σχέσης συνδυασμένη όμως με τη ζεστασιά, την ευαισθησία και το πολύχρωμο ψυχικό τοπίο του Καρκίνου.

Όλη η έκρηξη ζωτικότητας που χαρακτηρίζει τους Διδύμους έρχεται πακέτο με την πιο ήρεμη και γεμάτη ανθρωπιά φύση του Καρκίνου. Αποτέλεσμα; Προσωπικότητες λαμπερές και γεμάτες ενεργητικότητα αλλά με μια τρυφερή αύρα, κάτι το τραβηχτικό και cute. Όπως χαρακτηριστικά ο κοσμοφίλητος και όντως συμπαθέστατος Πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Οι Διδυμο/Καρκίνοι θέλουν κάποιον να αγαπάνε, κάποιον να στροβιλίζονται γύρω του και να πλέκουν τους ζωντανούς μύθους τους. Αν δεν τον βρουν (ή δεν «κάθεται» αυτός ο κακός) γίνονται μελαγχολικοί και δυστυχισμένοι. Είναι η ίδια η ευπάθεια του συνδυασμού που παράγει αυτή τη συναισθηματική τραμπάλα. Ο Καρκίνος είναι έτσι κι αλλιώς κυκλοθυμικός – βάλε και την ανάγκη του Διδύμου να χοροπηδά τριγύρω προσπαθώντας να κορέσει την ανεξάντλητη περιέργειά του και να καταλαγιάσει το φυσικό του φόβο για την ανία, και θα καταλάβεις γιατί οι Διδυμο/Καρκίνοι μπορούν κάποιες φορές να είναι too much.

Θα σε ταχταρίσουν, θα σε κανακέψουν

θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου και μετά θα περιπέσουν σε μια έκρηξη εγωϊσμού κεκαλυμμένου ως απογοήτευση ή θα πετάξουν στο διπλανό λουλούδι απογοητευμένοι.

Φλερτάρουν ναι. Και όχι μόνο με ανθρώπους. Αλλά και με δουλειές, πρότζεκτ, σχέδια κλπ. Είναι δε απόλυτα ικανοί και να τα ολοκληρώσουν (χατίρι του Καρκίνου γιατί ο Δίδυμος είναι κατά βάση καλός στο να αρχίζει πράγματα) και να περάσεις πολύ όμορφα ενδιαμέσως.

Τρελαίνονται για μεγαλοπρεπή (όπως και αν το νοείς) γεύματα με αγαπημένους ανθρώπους και είναι καλοί σε όσες δουλειές έχουν να κάνουν με κοινό και εξυπηρέτηση-τροφή: δημόσιες σχέσεις, ξενοδοχειακά, ενώ είναι και άψογοι εστιάτορες.

Διακρίνονται για την ευφυία τους αλλά καθόλου δεν τους αρέσει η άχαρη, σωματικά κουραστική εργασία «της γαλέρας». Έχουν τακτ και ευελιξία, κλασικοί καταφερτζήδες – και πάντα μα απάντα χαριτωμένοι.

Διαθέτουν έντονο μαγνητισμό και σεξ απίλ αλλά συχνά δεν επιδιώκουν τα φώτα της δημοσιότητας. Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορούν να κάνουν σε έναν άγνωστο είναι να τον καλέσουν σπίτι τους, στο πολύ δικό τους βασίλειο. Κάποιοι είναι πιο εξωστρεφείς (Διδυμίστικη αρετή) αλλά κατά κανόνα όλοι έχουν πάθος (ή αντιπάθεια...) με οτιδήποτε αφορά την οικογένεια, τις ρίζες, την καταγωγή, τη χώρα, το Έθνος, την πολιτιστική αλλά και οικογενειακή κληρονομιά.

Την ευρύτερη περιοχή του Καρκίνου δηλαδή, που είναι το ζώδιο της Μάνας.

Δεν τους φαίνεται έτσι όπως πεταρίζουν ανέμελοι στο χώρο, αλλά ψάχνουν την ασφάλεια. Είτε τη συναισθηματική σιγουριά είτε/και την υλική εξασφάλιση. Θα σε αφήσουν εν ριπή οφθαλμού να καταλάβουν πως δεν μπορείς να τους την προσφέρεις....

Εκεί που είναι σταθεροί εκεί που κάνουν ένα «μπραφ!» και αλλάζουν σπίτια, συντρόφους, δουλειές. Εκεί που λες «είναι κατενθουσιασμένος» εκεί τον βλέπεις «μαύρα πανιά», μέσα στην απογοήτευση.

Μπορούν όμως να σκεφτούν ψύχραιμα και καθαρά οι Διδυμο/Καρκίνοι και είναι ειλικρινείς. Στην καλή περίπτωση, γιατί συχνά χάνονται στο ρεμβασμό ή απωθούν τα συναισθήματα τους – και σε μπερδεύουν.

Σε γενικές γραμμές είναι από τους πιο συναισθηματικούς και λαμπερούς Cuspian και βεβαίως ταιριάζουν με άλλους... Ακμαίους τύπους, ιδίως τους Υδροχο/Ιχθύες και τους Σκορπιο/Τοξότες.