Νέα Σελήνη στον Καρκίνο: Πως θα σε επηρεάσει;

04.07.2016
To αρχέτυπο του Καρκίνου και το στοιχείο του νερού μάς δείχνουν πώς να περάσουμε από τη διαμάχη στη συνεργασία, από τις αντιθέσεις στην εξέλιξη. Σε εποχές εξελίξεων, απαιτείται από εμάς να είμαστε ευέλικτοι, ρευστοί και ικανοί να ξεχωρίζουμε το τοξικό από το υγιές. Ο Γιώργος Πανόπουλος γράφει αναλυτικά πως θα μας επηρεάσει η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο (fb/www.cosmictelegram.gr).

Μεγαλωμένοι σε κοινωνίες που αναδεικνύουν τα αρσενικά πρότυπα και απωθούν τις θηλυκές αρετές, μάθαμε να καταπιέζουμε τα αισθήματα και τις ανάγκες μας και να εμπιστευόμαστε τυφλά τη λογική, παραβλέποντας εντελώς τη διαίσθηση. Έχουμε μάθει να ζούμε με το κεφάλι μας και καθόλου με την καρδιά μας. Τα αισθήματα, οι επιθυμίες και οι ανάγκες που καταπιέζουμε όμως δεν εξαφανίζονται, καραδοκούν στο υποσυνείδητο και κάποια στιγμή εκτινάσσονται παρορμητικά, άτσαλα, εκρηκτικά και καταστροφικά πολλές φορές. Αν θέλουμε να μεταμορφωθούμε χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τους φόβους, τα τραύματά μας, με τον πόνο και τα θαμμένα συναισθήματά μας. Επιτρέποντας στα συναισθήματά μας να βγουν στο φως και να εκφραστούν, μπορούμε να δούμε και να ζήσουμε τη ροή της ζωής, τον ρυθμό του κόσμου.

Ζώντας σε αυτά τα χρόνια πιθανόν να μην καταλαβαίνουμε το εύρος των σαρωτικών αλλαγών που ζούμε, αλλά εάν σκεφτούμε για μια στιγμή πώς ήταν ο κόσμος πριν από το 2008, που ο Πλούτωνας πέρασε στον Αιγόκερω, μέχρι σήμερα θα δούμε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή βαθιάς και πρωτόγνωρης κρίσης που αλλάζει ραγδαία την ανθρωπότητα, μεταμορφώνοντας επώδυνα την καθημερινότητα. Αντιμετωπίζουμε κολοσσιαία προβλήματα, όπως η καταστροφή της φύσης, η ολοένα και περισσότερο διευρυνόμενη φτώχια, η συντηρητικοποίηση των κοινωνιών, θέματα φανατισμού, προσφύγων και δημοκρατίας ενώ προσπαθούμε να προχωρήσουμε με άτολμα βήματα προς το μέλλον.

Τα τετράγωνα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω με τον Ουρανό στον Κριό (2012-2015) επιτάχυναν τη φθορά, δημιουργώντας απανωτά παγκόσμια σοκ. Τώρα που βρισκόμαστε μετά τη μέση της δεκαετίας κι ενώ οι ανατροπές στην παγκόσμια οικονομία και οι πολιτικοκοινωνικές αναταραχές συνεχίζονται, αντιμετωπίζουμε μια υπόγεια και διαβρωτική συλλογική κατάθλιψη και δυσλειτουργικότητα που σχετίζονται με τα τετράγωνα του Κρόνου με τον Ποσειδώνα.

To τετράγωνο Πλούτωνα/Ουρανού στους Αιγόκερω/Κριό άρχισε να φθίνει σε δύναμη στις 17 Μαρτίου 2015 όταν έγινε ακριβείας το τελευταίο τετράγωνο από τα επτά τετράγωνα μεταξύ τους στο διάστημα 2012-2015. Όμως, αυτή η φθίνουσα επιρροή χρειάζεται δύο με τρία χρόνια για να πάψει να υφίσταται, οπότε ουσιαστικά
η ενέργειά τους θα τελειώσει όταν ο Ουρανός περάσει στον Ταύρο, στις 15 Μαΐου του 2018.

Όποτε κάποιος πλανήτης κάνει όψη με το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα υπάρχουν προσωπικές και κοινωνικές μεταβολές/μετατοπίσεις/ρήξεις: Ωθούμαστε, πιεζόμαστε, σπρωχνόμαστε σε αλλαγές εθελούσιες ή ακούσιες. Το τετράγωνο παραμένει όπως είπαμε σε ενέργεια σε απόσταση 8ο αυτή την εποχή και σε λιγότερο από 4ο απόσταση στο τέλος του 2016. Μεταξύ της 30ής Ιουνίου και 7ης Ιουλίου πρώτα η Αφροδίτη στον Καρκίνο κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα και τετραγωνίζει τον Ουρανό.

Μετά ο Ερμής στον Καρκίνο κάνει το ίδιο μεταξύ 7-11 Ιουλίου και ο Ήλιος στον Καρκίνο μεταξύ 7-17, δημιουργώντας απανωτά δυναμικά παρορμητικά Ταυ- Τετράγωνα. Όσοι έχουν γενέθλιους Ήλιο/ωροσκόπους και πλανήτες μεταξύ 16ο-24ο Καρκίνου/ Αιγόκερου/ Ζυγού/Κριού, θα αισθανθούν έντονη την πίεση να αλλάξουν τις ζωές τους σε κάποιον σημαντικό τομέα. Για όλους μας το πρώτο μισό του Ιουλίου στρέφει την προσοχή μας στα αισθήματά μας, τις ανάγκες μας και την οικογενειακή ζωή.

Η νέα Σελήνη στον Καρκίνο μάς συμβουλεύει: «Πάνω από όλα μη λες ψέματα στον εαυτό σου. Όποιος λέει ψέματα στον εαυτό του και πιστεύει στα ψέματά του σε σημείο να μη διακρίνει την αλήθεια μέσα του ή γύρω του χάνει τον
αυτοσεβασμό του και τον σεβασμό των άλλων. Και χωρίς σεβασμό παύει να αγαπάει».

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Ποιους επηρεάζει η Νέα Σελήνη

Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 10ο και 16ο.

Κριός:

Η Νέα Σελήνη που γίνεται στις 4/7 στο ζώδιο του Καρκίνου θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις σχέσεις σου με τους συγγενείς και τους φίλους σου. Ενώ περισσότερο θα επηρεάσει τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο.

Ταύρος:

Με την Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου νιώθεις λίγο ευάλωτη, μιας και επηρεάζει την επικοινωνία και την συνεννόηση με τους γύρω σου.

Δίδυμοι:

Το τελευταίο διάστημα τα οικονομικά ζητήματα είναι αυτά που σε απασχολούν περισσότερο και στα οποία έχεις δώσει προτεραιότητα. Ωστόσο, η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο θα σε βοηθήσει να οργανωθείς καλύτερα.

Καρκίνος:

Με την Νέα Σελήνη που γίνεται στο ζώδιό σου έχεις έντονα συναισθήματα και ενισχύεται η κυκλοθυμία σου. Σκοπός σου είναι να επικεντρωθείς στο τι θέλεις περισσότερο εσύ, αντί να ανησυχείς για το τι σκέφτονται ή θέλουν όλοι οι υπόλοιποι.

Λέων:

Άγχος και προβληματισμός για τα οικονομικά και τα εργασιακά ζητήματα θα φέρει η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου. Καλό θα ήταν αυτές τις μέρες να μην πάρεις σοβαρές αποφάσεις.

Παρθένος:

Η Νέα Σελήνη που γίνεται στο ζώδιο του Καρκίνου θα επηρεάσει τις σχέσεις σου με το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον. Μέσα από διάφορα γεγονότα θα μπορέσεις να εκτιμήσεις την αξία τους και να έρθεις πολύ κοντά τους.

Ζυγός:

Η Νέα Σελήνη που γίνεται στον Καρκίνο θα σε επηρεάσει και μάλιστα στον επαγγελματικό τομέα όπου θα υπάρξουν εξελίξεις. Μάλιστα, θα βρεις υποστηρικτές και ανθρώπους πρόθυμους να σε βοηθήσουν, ακόμα και μέσα από την οικογένειά σου.

Σκορπιός:

Με την Νέα Σελήνη στον Καρκίνο ένας νέος κύκλος επαφών ανοίγεται μπροστά σου με άτομα με τα οποία θα μοιράζεστε κοινές αντιλήψεις και ενδιαφέροντα.

Τοξότης:

Με την Νέα Σελήνη που γίνεται στο ζώδιο του Καρκίνου θα καταφέρεις να ρυθμίσεις και να βάλεις σε μια σειρά τις οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετώπισες το προηγούμενο διάστημα.

Αιγόκερως:

Με την Νέα αυτή Σελήνη στον Καρκίνο εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν για νέες γνωριμίες και ξεκαθάρισε τυχόν παρεξηγήσεις στα εργασιακά.

Υδροχόος:

Η υγεία και η εργασία σου είναι δύο τομείς που θα σε απασχολήσουν, με αυτή τη Νέα Σελήνη που σε καλεί να τους φροντίσεις περισσότερο για να αποφύγεις προβλήματα στο μέλλον.

Ιχθύς:

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο σου δίνει ευκαιρίες για να βγαίνεις περισσότερο, να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, κάτι που θα σε ανανεώσει και θα σου φτιάξει την διάθεση.

Πηγή: Άστρα και Όραμα