Σε ποιο ζώδιο έχεις την Σελήνη σου και πως σε επηρεάζει;

10.07.2016
Η Σελήνη στην αστρολογία συνδέεται με τον εσωτερικό μας κόσμο, τα συναισθήματα αλλά και την παιδική μας ηλικία. Η θέση της στον αστρολογικό χάρτη μας αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο τη βάση της ταυτότητάς μας. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά για την θέση της Σελήνης από την Χριστίνα Λουκά.

Οι οικογενειακές επιρροές, οι συμπεριφορές που υιοθετούμε ως παιδιά και που ασυναίσθητα επαναλαμβάνουμε στις σχέσεις μας έχουν τις ρίζες τους στη Σελήνη. Οι αντιλήψεις μας για τη ζωή επηρεάζονται από τους γονείς μας, οι οποίοι συνειδητά ή ασυνείδητα μεταβιβάζουν σε εμάς μέρος των δικών τους. Ένα είδος νόμων, που επεξηγούν το καθετί, το οποίο όμως δεν εξετάζεται σε κάθε περίπτωση αν είναι σωστό ή λάθος.

Το ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης που εδρεύει στη Σελήνη μας επηρεάζεται από τις εμπειρίες μας, τις παιδικές μας αναμνήσεις, την καλή ή κακή σχέση με τους γονείς μας, την ικανότητά μας να προσπερνάμε τα εμπόδια και να εξελισσόμαστε. Το πέρασμα της Σελήνης από το ένα ζώδιο στο άλλο, περίπου κάθε δυόμισι μέρες, «πυροδοτεί» τη γενέθλια Σελήνη μας. Αναδεικνύει ή υποκρύπτει πράγματα, ανάλογα με το αν είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε.

Στην παιδική ηλικία η Σελήνη «πλάθεται» πιο εύκολα, και καλλιεργείται ο χαρακτήρας. Με προσοχή εκείνη την περίοδο, οι παρορμήσεις, οι φοβίες, οι αδυναμίες και οι εξαρτήσεις θα επηρεάσουν λιγότερο την ενήλικη ζωή.

Σελήνη στον Κριό

Τα παιδιά που γεννιούνται με τη Σελήνη στον Κριό είναι συνήθως εκνευριστικά, εκρηκτικά, γοητευτικά, και κάνουν τα πάντα για να τραβήξουν την προσοχή. Έχουν εκπληκτικό βλέμμα, που μαγνητίζει, και μεγαλώνοντας δείχνουν τη μαχητική τους διάθεση, που εκδηλώνεται έντονα μέσω της κίνησης. Σε πολύ μικρή ηλικία, όσοι έχουν τη Σελήνη στον Κριό είναι χαριτωμένοι, γκαφατζήδες, δημιουργικοί, αποφασιστικοί, αρχηγικοί και ταραξίες.

Γι’ αυτούς οι κανόνες υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για να τους παραβαίνουν. Αν είστε γονείς, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι τα παιδιά με τη Σελήνη στον Κριό, ως εξαιρετικά έξυπνα, θα έχουν από πολύ μικρή ηλικία συνείδηση των όσων συμβαίνουν γύρω τους. Όποτε πληγώνονται, θα κρύβουν τον πόνο τους πίσω από ένα σκληρό και αδιάφορο ύφος. Υπάρχει συναίσθημα, αλλά αυτό θα πρέπει να καλλιεργηθεί.

Σελήνη στον Ταύρο

Τα παιδιά που έχουν τη Σελήνη στον Ταύρο είναι όμορφα, γλυκά, και συνήθως «ζουμερά». Έχουν καλό χαρακτήρα, ενώσυμπεριφέρονται θερμά στους γονείς τους και στο υπόλοιπο οικογενειακό περιβάλλον τους. Είναι από τα πιο ήρεμα παιδιά του ζωδιακού κύκλου. Αν το παιδί σας έχει Σελήνη στον Ταύρο, δεν θα ακούσετε ποτέ «όχι» από εκείνο. Είναι συνεργάσιμο, αποφεύγει να παίρνει πάρα πολλές πρωτοβουλίες, και μαθαίνει πολύ εύκολα τους κανόνες. Επίσης, ικανοποιείται πολύ εύκολα, έχει έφεση στο διάλογο και δείχνει να αντιλαμβάνεται χωρίς πολλά πολλά τη θέση των άλλων ανθρώπων. Συνήθως η Σελήνη στον Ταύρο δηλώνει και μια πολύ καλή οικονομική κατάσταση στο μέλλον, στην ενήλικη ζωή. Πάντως, οι απαιτήσεις που έχουν αυτά τα παιδιά είναι απλές. Γενικά, χρειάζονται απόλυτη ηρεμία στο περιβάλλον τους, και διάλογο.

Σελήνη στους Διδύμους

Τα παιδιά αυτά είναι έξυπνα, μαθαίνουν να μιλούν γρήγορα και σωστά, έχουν έφεση στην καλλιγραφία και στα γράμματα, γενικά. Πρόβλημα αποτελεί το ότι μέσα τους δεν έχουν το διακόπτη που λέει «παύση». Με λίγα λόγια, τόσο στην κίνηση όσο και στην επικοινωνία, δεν έχουν σταματημό! Είναι ομιλητικά και τρομοκρατούν τους γονείς τους με τις ακατάπαυστες και ασυνήθιστες ερωτήσεις τους επί όλων των θεμάτων, ενώ τους αρέσει να παίζουν μόνα αλλά και με παρέα. Ο αυθορμητισμός και το βλέμμα τους τσακίζουν καρδιές, και δύσκολα θα ακούσουν «όχι». Μπορεί να θέλουν να μάθουν για τα πάντα, αλλά δεν μπαίνουν σε βάθος σε πολλά θέματα.

Μικροτραυματισμοί και ατυχήματα είναι μέρος του παιχνιδιού γι’ αυτά.

Σελήνη στον Καρκίνο

Τροφαντά μάγουλα, ροζ και απαλά σαν μετάξι. Τα παιδιά αυτά είναι γλυκύτατα. Μπορεί να είναι προσκολλημένα στη μαμά τους, αλλά είναι και πάντα έτοιμα να βγουν για παιχνίδι. Τόσο το γέλιο όσο και το κλάμα γεμίζουν τις ημέρες τους. Είναι αλήθεια πως κλαίνε με το παραμικρό, κρύβουν μέσα τους μια Μάρθα Βούρτση, αλλά ξεχνάνε με το πρώτο χάδι και το πρώτο καλόπιασμα τι είναι αυτό που τους απασχολεί. Παρ’ όλα αυτά, αν είστε γονείς τους, δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στα παράπονα και στους φόβους αυτών των παιδιών. Εξάλλου έχουν ισχυρό ένστικτο, το οποίο συλλαμβάνει καταστάσεις, διαθέσεις και τάσεις, και μπορεί να προειδοποιεί τόσο για το καλό όσο
και για το κακό που έρχεται.

Σελήνη στον Λέοντα

Πρόκειται για ένα χαριτωμένο αίλουρο μέσα στο σπίτι σας! Το παρουσιαστικό του προσελκύει την προσοχή, κι αν πάτε κάπου με το παιδί σας, με μια κραυγή, ένα χαμόγελο ή ένα νάζι θα τραβήξει την προσοχή όλων. Με τις πληθωρικές κινήσεις του, κουνώντας συνεχώς χέρια και πόδια, δηλώνει ότι είναι ένα και μοναδικό. Γι’ αυτό γεννήθηκε και γι’ αυτό θα ζήσει. Η τάση υπάρχει, οπότε, αν εμφυσήσετε στο παιδάκι αυτό τις κατάλληλες αρχές και του δώσετε αρκετά εφόδια, θα το βοηθήσετε να φτάσει ψηλά. Γενικά, τα παιδιά με τη Σελήνη στον Λέοντα δεν τα πάνε καλά με τα ψέματα, από την άλλη όμως εύκολα θα λειτουργήσουν εγωιστικά και υπερβολικά.

Σελήνη στην Παρθένο

Τα παιδιά με τη Σελήνη στην Παρθένο είναι γλυκά, ντροπαλά, ούτε ιδιαίτερα εσωστρεφή μα ούτε και εξωστρεφή. Παίζει σημαντικό ρόλο το περιβάλλον όπου μεγαλώνουν. Αν δεν υπάρχουν γνώσεις, εμπειρίες και ηρεμία γύρω τους, το άγχος θα χτυπάει κόκκινο από νεαρή ηλικία. Είναι έξυπνα και πολυμήχανα, ικανά στην τέχνη της επιβίωσης. Απλώς δεν έχουν τόσο μεγάλη αυτογνωσία, ειδικά αν οι γονείς τους δεν είναι αρκετά υποστηρικτικοί, επεξηγηματικοί ή καλοσυνάτοι. Η εξυπνάδα δεν είναι πανάκεια. Το συναίσθημα είναι εξίσου σημαντικό. Αυτά τα παιδιά, που έχουν ιδιαίτερο μυαλό, πρέπει να στραφούν προς τη γνώση, αλλά αβίαστα και χωρίς άγχος. Ως γονείς, δεν πρόκειται ποτέ να γλιτώσετε από το αμείλικτο «γιατί γίνεται» κάτι, και το «γιατί» είναι που τα αφορά.

Σελήνη στον Ζυγό

Με τα παιδιά αυτά θέλει προσοχή στη διατροφή! Είναι επιρρεπή στις ιώσεις και τις μολύνσεις, που σχετίζονται και με τους αδένες. Τα παιδιά με τη Σελήνη στον Ζυγό είναι γλυκά πλάσματα, χαρούμενα, αισιόδοξα, γεμάτα τρυφερότητα. Κερδίζουν τη μαμά και τον μπαμπά τους με ευκολία, όποτε θέλουν, με τον τρόπο τους. Ξέρουν να είναι ευχάριστα και γοητευτικά –έχουν καταπληκτικό χαμόγελο και το στόμα τους στάζει μέλι–, μαθαίνουν εύκολα και αντιδρούν θετικά στην ενθάρρυνση. Η γοητευτική προσωπικότητα του Ζυγού βγαίνει πολύ εύκολα στην παιδική ηλικία, αφού η έμφυτη ανάγκη αυτής της Σελήνης είναι να αγαπάει, να αγαπιέται, να φροντίζει και να φροντίζεται.

Σελήνη στον Σκορπιό

Αν έχετε ένα παιδί που γεννήθηκε με τη Σελήνη στον Σκορπιό, έχετε δίπλα σας κάποιον που μπορεί να μαντέψει τις σκέψεις και τις προθέσεις σας, κυριολεκτικά. Η γέννηση ενός παιδιού με τη Σελήνη στον Σκορπιό θα μπορούσε επίσης να δηλώσει ότι το σώμα της μητέρας υπέστη πολύ μεγάλη πίεση κατά τη διάρκεια του τοκετού, από καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να έχουν προκύψει από αμέλεια ή έλλειψη σωστής οργάνωσης εκ μέρους του γιατρού. Το θέμα είναι ότι το παιδί αυτό γεννιέται έχοντας βιώσει δυσάρεστες συνθήκες, έχει ισχυρό ένστικτο προστασίας, ενώ αναγνωρίζει το ψέμα από την αλήθεια. Θα είναι βασικός κριτής σας, ψάχνοντας με τα υπέροχα μεγάλα μάτια του, που θα σας καρφώνουν ως τα μύχια της ψυχής σας, για να διαπιστώσει αν του λέτε την αλήθεια. Σε περίπτωση που αισθάνεται ότι ψεύδεστε ή ότι δεν είστε ικανοί να το στηρίξετε και να το προστατεύσετε, και από τους φόβους του, θα κλείνεται στον εαυτό του. Μάλιστα, μπορεί να γίνει ακόμα και αντίπαλός σας, αφού με τη Σελήνη στον Σκορπιό, το άτομο έχει συνήθως μια σχέση αγάπης - μίσους με τους γύρω του.

Σελήνη στον τοξότη

Παιδιά αυθόρμητα, έχουν μια φυσική περιέργεια, και εσείς πρέπει να τα προσέχετε πολύ, γιατί
η περιέργεια χωρίς όρια βλάπτει. Τα παιδιά με τη Σελήνη στον Τοξότη, θέλοντας να μάθουν για τα πάντα,
θα βάζουν παντού το χεράκι τους. Από την άλλη, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να συζητάνε, και αν η παιδεία που θα πάρουν από τους γονείς τους είναι πλούσια, δεν αποκλείεται να ασχοληθούν με τον κλάδο του πνεύματος, ακόμα και με την εκκλησία. Από την άλλη, η εξωστρέφεια, η λάμψη, η αισιοδοξία και η ικανότητά τους να μαθαίνουν εύκολα και γρήγορα μπορεί να οδηγήσουν σε μια σπουδαία καριέρα. Μεγάλη προσοχή θέλει σε ό,τι αφορά τα ατυχήματα.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Τα παιδιά που γεννιούνται με τη Σελήνη στον Αιγόκερω δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους. Έχουν πολύ ωραίο βλέμμα, βαθύ, έντονο και γεμάτο παράπονο. Από την άλλη, έχουν συχνά πυκνά την εικόνα του σνομπ, που πικάρει με όσα έχει, ενώ δεν μπορούν να μιλήσουν σε κανέναν για το πόση τρυφερότητα και αγάπη έχουν πάρει από το σπίτι, αφού από εκεί θεωρούν δεδομένο ότι η αγάπη δεν τους δίνεται εύκολα. Βλέπουν τα πράγματα αυστηρά υποκειμενικά, είναι πολύ έξυπνα και ώριμα για την ηλικία τους, και επωμίζονται βάρη και φροντίδες, αλλά δεν δίνουν προτεραιότητα στον εαυτό τους. Η τάση τους είναι να ζουν με περιορισμούς που τα ίδια τα παιδιά βάζουν στο μυαλό τους, οπότε οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή αυτού, την ψυχική ενίσχυση και την ηρεμία τους.

Σελήνη στον Υδροχόο

Ένα παιδί έξυπνο, πειραχτήρι, γελαστό, το οποίο κατά διαστήματα κλείνεται στον εαυτό του. Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απαιτητικό και δύστροπο, και αν κάποιος δεν του αρέσει, δεν θα κρυφτεί, θα το πει.
Τα παιδιά με τη Σελήνη στον Υδροχόο είναι πάρα πολύ έξυπνα, έχουν πολλά ταλέντα, γεννιούνται ολοκληρωμένα από πολλές απόψεις. Βέβαια, αν και το εργασιακό κομμάτι μπορεί να τα βοηθάει ως ενήλικες, η τάση είναι να μην απολαμβάνουν συχνά τις απλές, μικρές χαρές της ζωής.

Έχει μεγάλη σημασία η Σελήνη στον Υδροχόο να μάθει να γεύεται τα πράγματα, για να μη γίνει πολύ θεωρητική.

Σελήνη στους Ιχθύς

Τα παιδιά με τη Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων εκπέμπουν γλυκύτητα και ευαισθησία. Με την παρουσία τους και μόνο, σκορπούν τη χαρά. Είναι καλότροπα, ευχάριστα, χαμογελαστά, δεν είναι επιθετικά, αποπνέουν ηρεμία. Επίσης, έχουν ζωηρή φαντασία, ενώ αποσύρονται όταν τα ταράζει κάτι. Η προσφορά ασφάλειας κατά την παιδική ηλικία είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου αυτά τα άτομα να αποκτήσουν άμυνες στη ζωή τους, αλλιώς το συναίσθημα θα τα πηγαινοφέρνει όπως το κύμα το καρυδότσουφλο. Τα παιδιά με τη Σελήνη στους Ιχθύς πολλές φορές δεν έχουν καν συγκεκριμένο προφίλ. Μπορεί να εξελιχθούν σε μικρομέγαλα προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή, και συχνά έχουν σοβαρά προβλήματα βάρους, αφού καταπνίγουν τη θλίψη τους καταβροχθίζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους. Θέλει προσοχή.

Πηγή: Άστρα και Όραμα