Life is a beach! Τα ζώδια στην παραλία

02.07.2016
Να βάλεις το σινιέ μαγιό σου και να σε «τρέχει» στα βράχια; Ή να ετοιμαστείς για την ημέρα της απόλυτης ξάπλας και να σε τρελάνει στο beaching; Επειδή οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτη και η παραλία... πολύτιμη, έχε υπόψη σου τα βασικά.

Κριός

Τις περισσότερες φορές μην τον είδατε! Θα τον ακούσετε όμως να χώνει γκάζια με το τζετ σκι ώρες ατελείωτες ή να κάνει φιέστα με το flyboard – του αρέσει ότι τον ανεβάζει!
Η αλήθεια είναι πως είναι κινητικός τύπος, βαριέται κι εύκολα, αδύνατο να ησυχάσει σε μια ξαπλώστρα. Αν θέλεις να τον φέρεις σε λογαριασμό δώστου κάτι να ασχολείται. Φλέρταρέ τον, ρίξτο στις μπύρες (υπεύθυνα, ο ήλιος δεν κάνει αστεία) ή καλύτερα πάτε στο beach bar και χορέψτε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Στη χειρότερη, έχε κανένα ζευγάρι ρακέτες χωμένο κάπου. Θα ξεδώσει με τους «γείτονες».

Ταύρος

Πετσέτα, τσάντα, καπέλο, περιωπής παρακαλώ. Δεν του αρέσουν τα ότι να 'ναι. Φροντίζει με πάθος την πετσέτα αλλά και την ξαπλώστρα που θα πιάσει – θα τα άλλωστε απολαύσει για ώρες. Δίπλα στο κύμα, μην τον ενοχλείς, χαλαρώνει απίστευτα. Παραδίνεται στις ηδονές του καλοκαιριού με πάθος. Είναι από τους τύπους που απολαμβάνει και ένα γεύμα παρα θιν' αλός. Προσοχή, γιαβάς γιαβάς.

Δίδυμοι

Η καλύτερή του: Πόλκα ντοτ μπικίνι, και βουρ να γνωρίσουμε τη μισή παραλία. Αεικίνητος και εδώ όλο βρίσκει να ασχολείται. Αν κάποιος ξεσηκώνει την πλαζ είναι σίγουρα ένας Δίδυμος που οδηγεί θαλάσσιο ποδήλατο. Τα κάνει όλα – και κολυμπάει- αλλά εναλλάξ. Φάε γερό πρωϊνό να έχεις αποθέματα.

Καρκίνος

Θέλει την ησυχία του αλλά και την ησυχία των άλλων. Απολαμβάνει να κολυμπάει, να φροντίζει την παρέα και να ατενίζει το ηλιοβασίλεμα. Αν κάποιος σε κυνηγάει με το αντηλιακό, μην προβάλεις αντιρρήσεις. Ξέρει τα spf και μετράει τους χρόνους επάλειψης.

Λέων

Προσεγμένο μαγιό, επιμελημένα ατημέλητο summer look που τραβάει τα βλέμματα, καπελαδούρα ή αδιάβροχο ρολόι statement – ξέρεις, αυτό που λέει από μακριά «έχω στιλ και με τις σαγιονάρες μου». Λατρεύει τον ήλιο, σε σημείο υπερβολής, αλλά του αρέσουν και οι beach club καταστάσεις. Ξέρει να το διασκεδάσει, είπαμε!

Παρθένος

Θα έχει πάρει μαζί του μανταλάκια για να στερεώσει την πετσέτα και αντηλιακό για μάτια και μαλλιά. Θα γυρίζει την πετσέτα επιμελώς ακολουθώντας τον ήλιο. Αν σου αρέσει το beach fun και οι πιο ανεβασμένες καταστάσεις, μάλλον λάθος κατάλαβες. Θα πάει να βρει τέταρτο βραχάκι απόμερα και θα σε αναγκάσει να κουβαλήσεις τέσσερις τσάντες πράματα – «τι να μην έχουμε μαζί μας το καρεκλάκι;»

Ζυγός

Καλή περίπτωση αν θες να κολυμπήσεις με κέφι και να ηρεμήσεις με στιλ. Ξέρει πότε να χαλαρώσει την κατάσταση και πότε να σε ξυπνήσει – μεταμορφώνεται θαρρείς. Είναι περιποιημένος ακόμη κι όταν εσύ αισθάνεσαι σαν αλευρωμένο λαδοπόντικο και ξέρει να ανεβάζει την παρέα. Πάντως δεν αποκλείεται να τον ψάχνεις κάπου – βαριέται εύκολα και παρασύρεται από τον... άνεμο.

Σκορπιός

Με τη θάλασσα έχει σχέση πάθους ή μίσους – όπως και για το οτιδήποτε, δηλαδή. Είναι ικανός να κολυμπάει με τις ώρες και βεβαίως αν κυκλοφορεί ψαροντουφεκάς κάπου κοντά σίγουρα έχει κάποιο πλανήτη στο Σκορπιό. Δεν αντέχει και πολύ τις κοσμικότητες, σαγιονάρες μαγιό, άντε κι ένα καλό βιβλίο και φύγαμε.

Μην τον πολυζαλίζεις. Το νερό είναι το στοιχείο του. Στοχάζεται.

Τοξότης

Χαρά θεού! Στη θάλασσα απολαμβάνει όσα του αρέσουν: ελευθερία, κίνηση, κοινωνικότητες παιχνίδι, περιπέτεια. Μπορείς να αλλάξεις τη σειρά, αλλά μην παραλείψεις κάτι. Αν κάποιος έρθει με δύο μπύρες κέρασμα, αυτός μάλλον θα είναι Τοξότης (ή και Λέων). Σε κάθε περίπτωση, μην κλείσεις ραντεβού για το βράδυ. Το πιθανότερο είναι να σας βρει το βράδυ εκεί. Να χορεύετε στην παραλία...

Αιγόκερως

Θα έχει υπολογίσει τη χιλιομετρική απόσταση από το σπίτι, τη σχέση κόστους/αξίας στην επιλογή παραλίας (τόσα για βενζίνη, τόσα για είσοδο, κλπ), θα έχει καβάτζα μια δεύτερη ιδέα αν η πρώτη αποδειχθεί τραγέλαφος. Θέλει την άνεσή του και την ησυχία του – άλλωστε διαρκώς δουλεύει, θέλει και να ξεκουραστεί. Υπάρχει και το γυμνασμένο μοντέλο που θα λιώσει στις ρακέτες αλλά ο Αιγόκερως είναι μάλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού – φουσκωτάκι ή κοτεράκι, κατά προτίμηση. Δεν του αρέσουν ιδιαίτερα η fancy παραλίες. Επιμένει πάντως στα καθαρά νερά. Και πιθανώς στα βραχάκια – αγριοκάτσικο γαρ.

Ιχθύες

Ψώνιο! Η θάλασσα είναι το στοιχείο του και κατά κανόνα την αγαπά με πάθος. Χάνεται γιατί ρεμβάζει ή γίνεται μια κουκίδα στον ορίζοντα, σε σημείο που να ανησυχείς. Μην προσπαθήσεις να τον ακολουθήσεις, του αρέσει αυτή η απομόνωση. Αν κάποιος έρθει με γεμάτα τα χέρια από όστρακα που μάζευε επί ώρες, είναι αυτός.
Πάρε μαζί σου κανένα παιχνίδι παραλίας, είναι η καλύτερή του. Όπως και το να «λιώνει» στην ξαπλώστρα.